Избор на вериги за сняг

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Избор на вериги за сняг

Мнениеот kris11 » Пон 17 ное 2008 20:24

Dead man написа: за сняг.Ще пътувам към Варна на 19 декември и имам представа какъв е пътя до там.
Къде продават качествени вериги в София ?
Потърсих в търсачката и там прочетох че добри са Konig или Pewag.
:D

Пътя бива. Но не се знае времето, Слушай прогнозите - ако ще има застудяване , валежи и силен вятър не избирай пътя през северна България. Стават заледявания / особено са гадни при 1 та студена вълна и при снеговалеж преспи. Естествено е , че снега пак е изненадал службите по почистването.- затова резервоара догоре , одеало, апслен чувал,термос горещо кафе, чай и храна.
При такова време избирай пътя през южна България- по достъпен е .

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 17 ное 2008 22:53

:shock :shock :shock
да не ходи в сибир
пълен резервоар му стига
пътуваме минимум 3-пъти седмично софия търново от доста години вече
и досега само един път съм попадал в "задръстване" заради обърнат тир
2 часа чакахме и го оправиха...

айде не сме чак толкова абсурдна държава...

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пон 17 ное 2008 23:07

DragoGT написа::shock :shock :shock
да не ходи в сибир
пълен резервоар му стига

Тъмна нощ, минус 20 градуса, минаваш през Стара Планина, късаш ангренажен ремък, ако си към М-тел може да нямаш обхват, никой няма зор да спира и да помага...остава ти само да си пуснеш метъл и да куфееш за загрявка :heavymetal: ...докато ти падне акумулатора...после death

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 18 ное 2008 11:23

да не ходи в сибир
пълен резервоар му стига

грешиш. сигурно има и по-абсурдни де, ама и нас си ни бива. 2 януари миналата година- тръгнах от елена към добрич. т.е. се минава през варна, другата възможност просто не си я и помислих- заобикаля варна, но пътя е супер селски и изоставен. на магистрала варна нулева видимост, бурен вятър, тъмно и снеговалеж, пътя непочистен, всичко е бяло и не можеш да разбереш къде е пътя- дали няма да се окажеш на завой в следващата секунда, затова всички се движат до мантинелата. колите около мен както си карат направо и вятъра като ги напъне и някой изхвърчха в полето. малко бяхме с вериги... па макари и аз да бях с летни гуми. след варна, на 30 км преди да се прибера в нас се събрахме няколко коли непознати и се разбрахме този с най-добрите фарове да кара и да води, защото вече и мантинела няма, а всичко е бяло.... и така до 10 км преди добрич, където джипове и коли бяха закъсали на 20 санта сняг, а аз с пръдливата си ниска кола откъм проходимост нямах никакъв проблем с веригите. това стана в 23 часа, бяхме колона, зад мен имаше автобус. дойдоха машини в 6 сутринта:)

Потребителски аватар
alexkoleff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexkoleff » Сря 19 ное 2008 15:25

Пътя Добрич-Варна при снеговалеж е уникален. Аз както колегата съм се прибирал към Варна от Добрич при силен снеговалеж в 22часа, но с ......Тико. Бяхме 2-ма и да ви кажа беше голямо преживяване. Духаше яко и валеше сняг и в комбинация че пътя минава през равнинен район (Добруджа), пътя и полето стават едно. Представте се че карате през дюните на сахара, само че вместо пясък и жега-студ, вятър и сняг и някъде неизвестно къде свършва пътя и почва полето. Ще добавя още, че след 19-20часа пътя става пуст през зимата. Прибрахме се. Бяхме без вериги, но със зимни гуми.
А за колегата който ще пътува насам (към Варна) ще му кажа, че вече има заледявание по магистралата на мостовете (с мостовете винаги внимавайте), но ако няма бедствено положение и не са го съобщили по националната телевизия да не се трвожи. Вярвам, че ако си се подготвил за зимата няма да имаш проблеми с пътя насам.

RESPECT

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 22 ное 2008 18:01

pakumba написа:
да не ходи в сибир
quote]

грешиш. сигурно има и по-абсурдни де, ама и нас си ни бива. 2 януари миналата година- тръгнах от елена към добрич. т.е. се минава през варна, другата възможност просто не си я и помислих- заобикаля варна, но пътя е супер селски и изоставен. на магистрала варна нулева видимост, бурен вятър, тъмно и снеговалеж, пътя непочистен, всичко е бяло и не можеш да разбереш къде е пътя- дали няма да се окажеш на завой в следващата секунда, затова всички се движат до мантинелата. колите около мен както си карат направо и вятъра като ги напъне и някой изхвърчха в полето. малко бяхме с вериги... па макари и аз да бях с летни гуми. след варна, на 30 км преди да се прибера в нас се събрахме няколко коли непознати и се разбрахме този с най-добрите фарове да кара и да води, защото вече и мантинела няма, а всичко е бяло.... и така до 10 км преди добрич, където джипове и коли бяха закъсали на 20 санта сняг, а аз с пръдливата си ниска кола откъм проходимост нямах никакъв проблем с веригите. това стана в 23 часа, бяхме колона, зад мен имаше автобус. дойдоха машини в 6 сутринта:)

Ето това ми се е случвало и миналата година и през 2004 г когато 1 седмица държа сняг във Варна и минус 15 гр. и преди години на Слънчев бряг . Въобще не чистят чакат да спре снега и тогава започва да се чисти. Икономия на гориво

Потребителски аватар
vwivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwivan » Съб 22 ное 2008 19:25

Ползвал съм Pewag Y на предишната ми кола.Не развалят гумата. Поставят се много лесно, вадили са ме от опасни ситуации. Сега карам с зимни гуми нямам вериги . Мисля че с хубави гуми не е необходима верига.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 23 ное 2008 7:00

vwivan написа: Мисля че с хубави гуми не е необходима верига.

е това ти е грешката :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 23 ное 2008 10:35

Идва един момент,в който никаква гума не помага,само верижката :wink: .Дано на никого да не се налага.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Съб 29 ное 2008 13:56

А някой може ли да даде реална сериозна обосновка защо си заслужава да се дадат 170 лева за верига, които има еквивалент за 35? И моля без заяждания.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 29 ное 2008 14:02

nurv написа:А някой може ли да даде реална сериозна обосновка защо си заслужава да се дадат 170 лева за верига, които има еквивалент за 35? И моля без заяждания.

От 35 лева са китайски,караш няколко км и се късат...
Иначе марковите затова са толкова скъпи-при тях всичко е качествено...

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Съб 29 ное 2008 17:46

nurv написа:А някой може ли да даде реална сериозна обосновка защо си заслужава да се дадат 170 лева за верига, които има еквивалент за 35? И моля без заяждания.

ами тези от 35 се късат постоянно, имам 2 дупки в праговете от такива. миналата зима 3 комплекта заминаха. 2 от тях допълнително ги стягах с ластици, но не устискаха. сега някой ще каже, че не съм ги натягал, но аз си знам :wink:

Потребителски аватар
apchih
Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
Двигател:

Мнениеот apchih » Съб 29 ное 2008 18:00

Един бакшиш си караше зимата в багажника 2 гуми (с джанти) с вериги. Гумите не бяха кой знае какво, а веригите бяха тип "направи си сам" обикновенна верига която никога не слизаше от гумата и беше натегната супер много и като има адрес към Копитото или там някъде, сменяше гумите за 15мин и пердашеше нагоре.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 02 дек 2008 0:09

Вериги които са за гуми 195/60/14, ще станат ли на 185/65/14?
Втория размер го няма в таблицата с размери.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 02 дек 2008 7:52

apchih написа:Един бакшиш си караше зимата в багажника 2 гуми (с джанти) с вериги. Гумите не бяха кой знае какво, а веригите бяха тип "направи си сам" обикновенна верига която никога не слизаше от гумата и беше натегната супер много и като има адрес към Копитото или там някъде, сменяше гумите за 15мин и пердашеше нагоре.

това е най-добрия вариант. изпускат се гумите, слагат се веригите, стягат се колкото може на ръка и се надува гумата. няма такова опъване на веригите

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”