Две думи за Рено Клио

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Re: Хора дайте някакви доводи...

Мнениеот guard » Съб 26 ное 2005 12:27

wili98 написа:
ChampioN написа:Не те знам, кое поло имаш предвид....сигурно това преди 94година, за него може и да е така....

Но ако обичаш, докарай ми едно Клио, което харчи по-малко от моето Поло......също така, не смятам, че дизайна им е по-добър......

Но по-вкус и цвет.......знаеш вица.........

Ако ще идваш в неделя на срещата мога да ти докарам едно :) дето харчи 5.2 градско нафта сега... и е след 94 година...
Като претендирам, че от тези дизелови мотори този е "най-алчният".
В това число мога да ти кажа, и че 3 цилиндровият 1.4 ТДИ харчи повече.

Никак не си честен......и сега ще ти покажа, че бъркаш.....
Аз сбърках всъщност, по-точно не се изказах правилно.........говорих за бензин одеве.........

А за дизел, веднага ще ти кажа по икономичен Фаове дизел......Лупо ТДИ 3л........

само да добавя......войни не ща да водя...........ама грехота е да сравняваш Фаове - Ауди...........със такива "п*****и" коли като Рено........чисто и просто грехота е.... :lol:

Dosy
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател: CAXA 2012

Мнениеот Dosy » Съб 26 ное 2005 13:00

в гр Потсдам с баща ми си избирахме коли преди 3 год-той даде 600 евро за клио,а аз измих 100 карбуратора с бензин и вода за няколко часа и в замяна получих най-старата им кола-г2 87г
от тогава на мойта съм сменил ангренаж и ролка,2 пълнитела,тампон на мотора и накладки-общо 120лв
на клиото-две полуоски/само каре не може/,тампон двигател,тампон скорости,амортисьори,накладки,накрайници,шарнири,тампони макферсон 2 пъти,лагери на главините-общо 1000лв
голфа си е екстра,а клиото пак тропа като каруца...

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Съб 26 ное 2005 13:10

Така си е Доси, аз лично съм предобеден....към такива марки Рено.....включително и Алфа Ромео......как Едно Алфа 156, 98-9 година, която е клас Пасат според мен, или най - малкото Бора-Венто....ще се продават за по 7000-9000лв........нещо значи.....не е както трябва......По чисто "английска" логика.........не съм толкова богат та да избирам евтиното.......

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Съб 26 ное 2005 14:34

И ти нещо не си честен ... Няма такава Алфа за такива пари ... И Алфата не е клас на Пасат ... И запазената Алфа е ма-алко по-евтина от Бора-та ... И съвсем не е по-лоша ... И това, че някой е сменял хиляди неща по Клио просто означава, че е попаднал на амортизиран екземпляр ... Като погледна техническите форуми на Пасат и Голф виждам, че и от тях се срещат доста такива ... Останалото е въпрос на вкус :wink:

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Съб 26 ное 2005 17:52

Toledo написа:И ти нещо не си честен ... Няма такава Алфа за такива пари ... И Алфата не е клас на Пасат ... И запазената Алфа е ма-алко по-евтина от Бора-та ... И съвсем не е по-лоша ... И това, че някой е сменял хиляди неща по Клио просто означава, че е попаднал на амортизиран екземпляр ... Като погледна техническите форуми на Пасат и Голф виждам, че и от тях се срещат доста такива ... Останалото е въпрос на вкус :wink:

Да ти кажа хич не ми се спори.........погледни в Мобилето колко Алфи има за под 10 000 , за 156-цата говоря..........пробвай колко Не Пасати, Не Бори, а Голфове има за тези пари.............

А дали е лоша или не..........въпрос на вкус, и не казвам че видиш ли Фолксваген е върха..........още повече пък моето Поло...........
Но определено казвам, че за да е такава Пазарната й цена ..........явно не се препоръчва за КОЛА ВТОРА РЪКА.......ясно е смятам какво искам да кажа.......

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 26 ное 2005 19:37

Да ви кажа баща ми има няколко рено клиота служебни...
Не случайно им вика "рено клитор"! mhihi

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Съб 26 ное 2005 20:03

Dosy написа:в гр Потсдам с баща ми си избирахме коли преди 3 год-той даде 600 евро за клио,а аз измих 100 карбуратора с бензин и вода за няколко часа и в замяна получих най-старата им кола-г2 87г
от тогава на мойта съм сменил ангренаж и ролка,2 пълнитела,тампон на мотора и накладки-общо 120лв
на клиото-две полуоски/само каре не може/,тампон двигател,тампон скорости,амортисьори,накладки,накрайници,шарнири,тампони макферсон 2 пъти,лагери на главините-общо 1000лв
голфа си е екстра,а клиото пак тропа като каруца...

бате,кола и жена са на късмет...от един единсвен случай не можеш да съдиш...
аз и баща ми сме сменили най-малко по три коли-той много обичаше шкода 120 Л(говоря преди години,беше кола върха) и първата му мн се чупеше..ама много...накрая му я блъснаха...купи си друга и нищо не и се случи за 2 години...

а по темата -аз лично бях намерил Клио '99 година 1.2 16в 4 врати всички екстри(клима,4 ел.стъкла...) отпред фаровете от тия с лупите...за 8000 лева... е тва цена ли е????
значи кола на 6 години не ми се струва да е толкова пари...а и като гледам пазара-в европа явно като стане определен модел на години тогава го изхвърлят-и тука пристигат на тълпи(вкарват един и същ автомобил и модел...така съм забелязал)
така че колега много внимавай,защо тая кола е за продан?
аи на френското освен френската любов,нищо друго не ми харесва :)

да ви кажа-ония ден на едно пежо 306 видяхме че има теч на задно спирачно цилиндърче и ще го сменяме-собственика му отива до центъра на пежо,на цариградско,и след малко звъни че ония в пежо не могат да му продадът цилиндърче защото незнаят какво е???

Dosy
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател: CAXA 2012

Мнениеот Dosy » Съб 26 ное 2005 20:10

бате,кола и жена са на късмет...

дано няма пропорционални зависимости щот за колата съм сигурен,че уцелих...
:wink:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 28 ное 2005 10:55

Въпрос на вкус!!!!!!!!! Реното си е хубава количка

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пон 28 ное 2005 12:35

Само да добавя че на един приятел Клиото 1,2 92' дава същия разход като ПОЛО 1,3 с какво са по икономични не знам...моето на градско съм го свалял на 5,5...

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

клио

Мнениеот Жоро Делчев » Пон 28 ное 2005 22:25

Teя клиота са много зле.Разглеждал съм ново клио симбол (в турция маи ги правят)- на не повече от месец.Супер отвратително табло(моита джета има по хубаво),супер отвратителна тапицерия (прилича ми на кадифе) малки и страшно тесни седалки....некво гърбаво стои...Абе както казва един познат -,,не си купуваи кола от страна в която правят м....ти и спагети ,,(всичко казано до тук си е мое мнение)

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 28 ное 2005 22:37

И това не е лошо :)
Изображение

itso
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот itso » Вто 29 ное 2005 20:12

както казва един приятел: френската кола е като френската любов - голям кеф ама за кратко :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
milkinis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот milkinis » Вто 29 ное 2005 23:21

Абе харашо си е колицата само тоя дето я кара да не е по- дълъг ,щото на мен ми се удаде случаи да покарам една такваз хубавица 1.4 енерджи, много вървеше,возеше по -добре от Голфчето ,обаче няма да ви казвам каква черупка е. Mr Green Fun

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Сря 30 ное 2005 12:20

Както каза един колега по-горе хубаво е човек да се аргументира поне с три "за" и три "ПРОТИВ"за Clio ІІ,за Clio І-нищо хубаво освен мотора и цената на старо:
за:
-по-тънка цена за по-нова година /при покупка,а като дойде ред да го продаваш още по-тънка цена/+доста серийни екстри.
-добър мотор-здрав и икономичен/и в зависимост от к.с. повървява/
-добра возия/за класа си,а дали това е изобщо предимство ?/ и просторно купе/за класа/
ПРОТИВ:
-кофти материали на тапицерията и таблото,което е и грозно според мен,кофти цветове /главно за клио символ/и бои на купето.
-неприятно лека,нечувствителна хидравлика на волана /иска време да свикнеш,но си остава все така неприятно усещане/
-неприятно усещане в завой заради "добрата" возия.
Като цяло нелоша кола за парите си,но според мен по-добрия избор е някоя от следните:Toyota Starlet,Nissan Mikra,VW Polo,Seat Ibiza/Cordoba,като особено последната от изброените има всички предимства на Clio,но е лишена от недостатъците му и струва същите пари.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”