Колеги, впечатления и мнения за Opel Tigra 1,4 16V Ecotec?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пет 28 ное 2008 18:14

Бившата ми колежка има тигра, карал съм и съм се возил не един път.
Едно ще кажа само - не става да се седи отзаде :? , много тясно и ниско :shock . Аз като съм 1,85 и 75 килца седнах на диагонал и полегнал на една страна щото главата блъска тавана, седнал съм зад шофьора а краката са зад пасажера.
Много е неудобно да си на задната седалка :?
За градски условия и до 2-ма човека е добра колица :!:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 28 ное 2008 18:25

Както казаха там - качи я да я покара малко, ако й хареса я взимай.
Иначе там сравнението с А3 беше безумно :shock :shock :shock

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Съб 29 ное 2008 10:32

Корсата е по-добро решение, но 1.4 моно , 60 коня са предостаъчни за жена, частите са друга цифра, а и не мога да си представя как се слага дете на задната седалка на Тигра под слънцето направо, да не говорим за безопасността.
На моята жена и взех Корса 1,4 моно 98 година , от 9 месеца само бензинец и сипва и кара.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 29 ное 2008 19:43

И недей да блъскаш кучета :( :twisted: . !!! Спри и остави кучето да премине. При мен тръгна успоредно с колата да лае и взе че се навря под предната гума и то при скорост 20-30км/ч
Радиатора се крепи на 2 триъгълни ламаринки отдолу. Кучето като се завре под колата надига ламаринката и скобите на радиатора се отварят/ скобите които държат пластмасовите легени към алуминиевият радиатор. Радиаторът теква.
Изпитано на собствен гръб
Нов радиатор в Гарван а 95лв в Каргоекспрес 509 лв :shock . И на 2 те места са унгарски

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 30 ное 2008 21:03

предполагам за 90к.с. искаш мнения?Като цяло има задоволяваш въртящт момент 125НМ(все пак не е болид)Стотака го треска заа 12 сец,по каталогр, а максимална(пак по каталог)191км/ч.Попринцип ,както в тиграта така и в калибрата ,задният ред седалки е за доста слаботелесни хора(най-подходящи за деца),отзад е много скосено и е пълен ужас!!!Най-честите повреди са недобрите гарнитури на мотора,течове на масло и проблем с кабелите(запалителните).Иначе си е бегачка на светофари се дърпа много добре(ако е с 1.6 GSI 106 коня :P )и разхода в града е в границите от 6.5 до 7.2 :? .За кола ,която тежи само 1055(незаредена) има много добра динамика :P ,но неможем да го отречем,че е типично женска кола :D

Последна промяна от stoqn_g60 на Пет 01 яну 2010 17:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 01 дек 2008 1:24

emohrisstov написа:
Masserati написа:Абе според мен ако си харесваш тигърче земи си :wink:

Приятелката ми иска, аз тигър си имам вече :twisted:

Гледам в Ауди форума бая я плюят, не знам :roll:

Те в Ауди форума плюят всичко различно от олимпиадата :Mr Green Fun . Golf-вете ги сръвняват с варели, е такива щуротии.

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Пон 01 дек 2008 2:37

morfei1 написа:Те в Ауди форума плюят всичко различно от олимпиадата :Mr Green Fun . Golf-вете ги сръвняват с варели, е такива щуротии.
то VW произвежда ауди . ако голфовете са варели то ауди е варел също...... , двигателите до колкото знам са същите като на VW.

моя съвет вземи нещо по различно от опел , което да и хареса , пежо ли или рено и т.н. но не и опел :)

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 01 дек 2008 12:25

Айде сега - никой в Ауди форума (или почти никой :Mr Green Fun ) не сравнява голфовете с варели. Голфа си е гримирано Ауди А3.
По темата - бе що не земеш една Корса - така и така се обричаш на тесняж и гадна пластмаса (което зажена не е проблем - те не обръщат внимание на такива неща :mrgreen: ). Има хубави корсички на добри пари. :D

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пон 01 дек 2008 22:32

читава колица е тиграта,но по добрия избор е корсата според мен.А и незнам защо толкова плюят някои колеги опела,като ходова част,а и по някои двигатели смея да кажа ,че е малко по здрав от нашата марка,основно проблема с гниенето ,друг е въпроса ,че съм виждал и изгнили преставители на фв.ПРехваления абф е по спънат от 2.0 16в на опел.Така ,че ако колицата я бива взимайте,нищо страашно няма.

diana_kl
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги, впечатления и мнения за Opel Tigra 1,4 16V Ecotec?

Мнениеот diana_kl » Пет 18 фев 2011 14:19

Здравейте и от мен ,малко късно отговарям на тази тема , но ще публикувам и своето мнение за бъдещите потребители.
Аз имам опел тигра 96 1.4 16 V Ecotec и искам да ви кажа,че колата ми е много зле ,
дали защото не съм попаднала на качествена или всички такива двигатели са менте незнам.
Моята тигрица първо гори много масло ,като казвам много ,за две седмици доливам по 400 л. И от това горене на маслото ,започнаха истинските ми проблеми. В движение ,както си карам ,колата започва да ми прихълцва и след малко светва лампата на двигателия ( в смисъл ,че отчита проблем в двигателя ) и ми светва цялото табло и гасне. От там започвам да въртя и не иска да запали. Целият този проблем идва от горенето на маслото. Отидох на сервиз, закачих я на диагностика и те ми казаха ,моето момиче ЕГР клапан, той се е запушил от изгорелите газове на маслото ,което ми гори .Единият вариант е да си купя нов , другият да ми го продухат за 60 лв. Посъветваха ми II вариант ,защото нямало смисъл да си купувам нов ,защото проблемът е в маслото ,трябва да се погледне двигателя , а нали знаете ,отворят ли един път двигателя по добре да си хвърля колата. И така си карам , сипвам си масло, продухвам си ЕГР клапана до тази година ,в която ще я сменям.
Съветът ми е ,не си купувайте колата с този вдигател. Незнам ,аз нямах късмет с опел тигра!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 18 фев 2011 15:14

Диди, вярно е, че има и не-толкова сполучливи коли, но основното е късмет и поддръжка!
И Ролс-Ройс може да ти скъса нервите, ако предния собственик е бил мърляч!
И с Трабант може да прекараш чудесни моменти, ако 'си го чуваш' и знаеш какво да очакваш от него.
Иначе - ЕКОтрак мотора си има своите болежки, вярно е! :?
Ама то и Фолксваген имат не-чак толкова сполучливи мотори, така, чеее.... :roll:

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Мнениеот martin4o_mom4e » Пет 18 фев 2011 15:33

Карал съм такава Тигра 1.4.Еми като за 90 коня си върви,ама надали приятелката ти е трагнала да се гони с някой по светофарите.Проблема на опела е че гние,ама пък да не го кърпиш всеки ден,какво толкова не им харесват на опелите повечето колеги нз.Там в "олимпийския" форум няма смисъл да говорим.Колега ако намериш читава Тигра я взимай ;)Няма да съжеляваш,а и разходите са поносими :)
И да се похвалиш какво си взел :Mr Green Fun

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 18 фев 2011 15:36

martin4o_mom4e написа:Колега ако намериш читава Тигра я взимай

Марто, тя сигурно вече е изгнила, брат! mhihi mhihi
Виж от кога е темата.
diana_kl я беше Ъп-нала с наблюдения в/у подобна машинка, а аз забравих да наомня, че всичко отдавна е свършило! :oops:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”