Infoboard???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пет 09 яну 2009 17:08

Някой сдоби ли се с Инфоборд? Ако да нека сподели доволен ли е и добре ли работи при VW. Моята каручка е с ГИ и си мисля дали ще отчита правилно средния разход?

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 09 яну 2009 17:25

Каспър написа:Някой сдоби ли се с Инфоборд? Ако да нека сподели доволен ли е и добре ли работи при VW. Моята каручка е с ГИ и си мисля дали ще отчита правилно средния разход?

няма да го отчита правилно

и на мене ми е много интересно.. дано го направят яко .. може да се снабдим с такива ;)

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Re: Infoboard???

Мнениеот JoroHondata » Съб 14 мар 2009 20:57

Здравейте колеги
Ползвам от около 3 месеца Infoboard за личният ми автомобил, и до сега не съм имал никакви проблеми с устройството.
Относно разхода: има настройки, които могат да се регулират прецизно: кубатурата на инжекторите; циклите на впръскване на горивото. Например за моят автомобил по принцип те са: 190 куб. см, и 8 цикъла. Но разхода по infoboard-a е по- висок, отколкото засечения по километража. Тогава се намалява кубатурата- с 10; 20; и т.н. куб. см (през 10), и пак се измерва и сравнява разхода. При мен има съвпадение при 160 куб. см/8 цикъла (намаляването на циклите от 8 на 7, на 6 и т.н. (през 1) е много по- грубо, отколкото намаляването на кубатурата). Разликата може да се дължи евентуално на запушен бензинов филтър, по- ниско налягане на бензин след бензиновата помпа, и др. фактори. Има и корекция на размера на гумите- така, че разхода може да се нагласи много точно (принципа няма да е по- различен и за останалите автомобили).
За повечето автомобили Honda (при положение, че бордови компютър липсва) това си е един полезен тунинг !
Ако имате въпроси- ще ви отговоря с удоволствие
Поздрави

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Пет 20 мар 2009 9:43

Колега, благодаря за предния пост, дава полезна информация, която си е ценна. Мен ме интересува колко е забавянето от отчитането на тия данни, да кажем настъпя рязко колата кога ще покаже по-високия моментен разход? 1-2-3-4 или повече секунди, минути mhihi ...?

Потребителски аватар
JoroHondata
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Пет 20 мар 2009 10:27

Здравей
infoboard-a взима данни директно от компютъра (чрез буксата за диагностика)- там се отчита всичко- обороти, колко пъти в секунда да се впръска горивото през дадената дюза, температура на двигателя, температура на влизащия в двигателя въздух, MAP- сензора, ламбда- сондата и т.н.
Мисля, че отчитането на самия компютър се свежда до милисекунди- именно това се калкулира от компа, и информацията се показва на дисплея на infoboard-a.
Така, че няма почти никакво закъснение на показваните данни- или ако има- то е от порядъка на части от секундата. Точността на показанието на изразходваното гориво е 10 грама- милилитра по- точно (например 0,63 литра/4,46 км преход).
Понеже това са именно данните на самия компютър- като допълнителни възможности може да се направят графики за ускорение от 0- 100 км/ч, и от 0-400 м за колко време ускорява, ДИНО- графики- показват максималния въртящ момент при какви обороти е, и максималните конски сили при какви обороти са. За това се изисква да се зададът размер на гумите (и корекция ако се налага), килограми на колата- всичко останало се изчислява от infoboard-a. ДИНО- графиките са тествани в prospeed и съвпадението е почти на 100 % ! Тук особеност е, че когато се измерват ДИНО- данните, трябва условията на теста да са почти еднакви (пътя най- вече). За ускорението до 100 км/час се препоръчва да се прави на 2 предавка (за повечето Хонди 2 е някъде до 90- 100 км/час).
Поздрави

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Пет 04 сеп 2009 9:56

Малко да съживя темата...! :wink: ...естествено с още въпроси.
1. Случайно да има промоции с % отстъпка за форумци?
2. Ако го поръчам кой ще го монтира и за колко пари?
3. Чух, че тествате вече и различни цветове (червени, сини и др.), има ли вече избор на цветове или е все още само това ирландско зелено?
Мерси.

Потребителски аватар
JoroHondata
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Съб 05 сеп 2009 18:02

Здравей Колега
Аз не мога да ти дам категоричен отговор на всички въпроси, а и информацията ми е от миналата година: Цената на infobord-a беше 150 лева, като момчетата (продавачите) го монтираха безплатно (може би само за Хонда, защото монтажа е много лесен към буксата за диагностика). Имаше и промоция за всички клиенти миналата година по Коледа и Нова Година- по 130 лева до изчерпване на количествата тогава. За различни цветове на дисплеите- нямам конкретна информация.
Сайта е: http://www.infoboardbg.com/gallery.html
За по- конкретна и точна информация попитай производителите :)
Поздрави

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Съб 05 сеп 2009 21:01

ОК, благодаря все пак, ще си задам въпросите през сайта!

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Съб 19 сеп 2009 19:48

Та...реших се преди време да го сложа този инфоборд. Днес вече го имам. Мега хипер много съм доволен :banana . Действително изглежда малко странно, като първите модели телефони, кофти екран - ирландско зелено, но пък показва доста неща, естествено аз не съм го разучил все още изцяло, но можах да видя каквото ми трябва - моментен разход, среден разход, изразходвано гориво, километри - ала-бала... Ще направя снимки скоро - обещавам. Момчетата, които го проектират, правят и действат за тия неща са супер печени, може да се разчита на тях (те са от хонда форума естествено). Цената на този, който аз си взех в момента е 99лв, май казаха до изчерпване на количествата (колко имат - не знам). Това, че сайта му правят реконструкция не пречи да се поръчват през сайта BTW.
heavy metal zork

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Съб 19 сеп 2009 20:39

Хубаво е, че си доволен :applause: А за каква кола с какъв мотор става дума :?:

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Съб 19 сеп 2009 20:52

Ауди А4 1,9 ТДИ АФН мотор

Потребителски аватар
off_road
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот off_road » Нед 27 сеп 2009 12:41

Пичове мног късно я виждам тая тема ...
Въпросния инфоборд го прави един приятел,машинката деиства и то добре аз съм с нея от началото на лятото

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Нед 27 сеп 2009 13:03

Дайте снимки, но поставено във вашите коли.

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Нед 27 сеп 2009 13:29

Luciano написа:Дайте снимки, но поставено във вашите коли.

Обещаното си е обещано! :)
http://dragodr78.snimka.bg/tuning/infoboard.426096

Снимките ги направих преди да го закрепя, после си стоеше под таблото зад волана и не мърдаше. Закрепих го с двойно-залепващо. Тъй като на моята кола инфоборда е свързан към задния пепелник съм скрил кабела в пластмасата между скоростния лост и мокета. Мога да го скрия изцяло, но съм го показал умишлено, та да се вижда откъде върви. По отношение на това как стърчи кабела и се вижда платката, това е така, защото съм махнал разни работи от оригинала, та да се затваря пепелника... Засега не мога да кажа дали мери коректно, но определено разхода на колата ще намалее като видите моментни стойности от порядъка на 60/100 (естествено при яко настъпване).

Потребителски аватар
off_road
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот off_road » Пон 28 сеп 2009 23:27

аз моя така и не съм го монтирал стационарно(прекарал съм си кабела до жабката)когато ми трябва го ползвам
Снимки ще кача но монтажа не е нищо особенно(направо съм си го скрил)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”