наистина за ккави пари мислиш да купуваш?
Влизал си предполагам в двете въпросни коли, сядал си, а не само по цена/обем да избираш?

Пасат 136 к.с или Сеат Толедо 110к.с- стр .5 Помагайте
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Re: Дайте съвет за избор на кола
restless написа:наистина за ккави пари мислиш да купуваш?
Влизал си предполагам в двете въпросни коли, сядал си, а не само по цена/обем да избираш?
Влизал съм естествено но реното не съм го карал/но тези дни и тово ще стане/Вътре горе долу са еднакви Външно също.Преди малко видях поддръжката на нисана-с верига е ,частите/ходово част и двиготел /не са болка за умиралка НО калници фарове и др МАЛЕЕЕЕЕЕЕ Само оригинални от Нисан/фар 700/лв.Така че Каско
За реното КАкво ще кажете
- mely
- Двигател:
mely написа:restless написа:наистина за ккави пари мислиш да купуваш?
Влизал съм естествено но реното не съм го карал/но тези дни и тово ще стане/Вътре горе долу са еднакви Външно също.Преди малко видях поддръжката на нисана-с верига е ,частите/ходово част и двиготел /не са болка за умиралка НО калници фарове и др МАЛЕЕЕЕЕЕЕ Само оригинални от Нисан/фар 700/лв.Така че Каско
За реното КАкво ще кажете
Колата до 8-9000лв
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
kimif2008 написа:реното много се чупи от монтъорска гледна точка
в какъв смисъл от монтьорска гледна точка да не би да си ми колега от рено софия
значи това което мога да ти кажа е че дизелите и на двете коли са еднакви(и не са мноо стока)
по-добре са бензиновите
значи бензините са различни така че избираш между френски и японски бензин
аз лично бих заложил на японския
а за поддръжката зависи къде я поддържаш ама едвали е по евтина от на фв-то
- Viktor_99
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Избор на кола-Рено или Нисан
Измежду двете бих избрал нисана ...! Но по принцип нито една от 2-те, мое си мнение. С френски коли съм брал ядове в предишната фирма доста.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
По принцип нали японските коли г идават като едни от най-здравите.В случая Нисана би трябвало да е по-здравия автомобил,но поддръжката му е бая по-скъпичка от на Рендака 

- Lookout2
- Автомобил: vw mk3 gti 115h
- Двигател: 2e 1992g
никога Френска свирка,и аз съм брал много ядове с тях,а и цените на някои части са все едно караш мерцедес
-
- Автомобил:
- Двигател:
нито една от двете, казвам ти го като човек който ги е продавал не една и две.
реното е учудващо малко, на детето ти отзад няма да му е кой знае колко удобна заради гадните седалки, позицията на шофьора е ужасна, все една караш маршрутка. Колата е пълна с неприятно поскърцващи пластмаси, дизела е брутално шумен, харчи доста и не върви.
И не на последно място и двете са доста грозни.
с две думи сабери още някой лев и си вземи пасат, или туран/ако си много добър в събирането де/.
реното е учудващо малко, на детето ти отзад няма да му е кой знае колко удобна заради гадните седалки, позицията на шофьора е ужасна, все една караш маршрутка. Колата е пълна с неприятно поскърцващи пластмаси, дизела е брутално шумен, харчи доста и не върви.
И не на последно място и двете са доста грозни.
с две думи сабери още някой лев и си вземи пасат, или туран/ако си много добър в събирането де/.
- kimif2008
- Автомобил:
- Двигател:
не точно ама ми е писнало от меганитеmartineli написа:kimif2008 написа:реното много се чупи от монтъорска гледна точка
в какъв смисъл от монтьорска гледна точка да не би да си ми колега от рено софия
значи това което мога да ти кажа е че дизелите и на двете коли са еднакви(и не са мноо стока)
по-добре са бензиновите
значи бензините са различни така че избираш между френски и японски бензин
аз лично бих заложил на японския
а за поддръжката зависи къде я поддържаш ама едвали е по евтина от на фв-то

- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Mely не бягай, вземи си туран като искаш семейно
( малко няма да се върже на бюджета не не пречи да помечтаем ).
А иначе ако си твърдо стъпил на пътечката вземай реното, щот с тоз нисан ще се наиграеш като се наложи някаква част да смениш....

А иначе ако си твърдо стъпил на пътечката вземай реното, щот с тоз нисан ще се наиграеш като се наложи някаква част да смениш....
Возил съм се няколко пъти в дизеловия Нисан и ме озадачи колко е шумно вътре. Все едно си във Форд Транзит ... Може и аз да съм попаднал на куцо конче.
- mely
- Двигател:
Момчета ,работата отива към Реното,защото вчера имах възможност до покарам повече нисана/бензин/но както на колегата по горе ми се видя много шумен/може и аз да съм случил на куц ама май ще излезе че всички са куци/.Взех жена ми да и ги покажа и двете/до преди това тя беше твърдо за нисана-от снимки/ Тя установи ,че таблото му е ненормално голямо-наистина беше така не му бях обърнал внимание.Много шумен /на обороти не се чува но тръгнеш ли...../Оттам я заведох да види реното Веднага каза че това е колата-от нейна гледна точка/интериор и екстириор/.
Тауран--хм бая напъване ще да е .Давайте съвети какъв двигател на реното да взема дизелов/dti,dci/или бензинов.1.6i бензин дали ще му е малък/не съм състезател/.Кой двигател по лесно се поттдържа.Абе кой каквото знае да казва.Изчетох форума на рендетата ама още не съм се ориентирал
Тауран--хм бая напъване ще да е .Давайте съвети какъв двигател на реното да взема дизелов/dti,dci/или бензинов.1.6i бензин дали ще му е малък/не съм състезател/.Кой двигател по лесно се поттдържа.Абе кой каквото знае да казва.Изчетох форума на рендетата ама още не съм се ориентирал
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Избор на ван-Рено Сценик или Нисан Алмера Тино
eм нормално е форума на рено да го хвалят.начи моето мнение ако ше е реното да е бензиновото дизелите не струват еле пък дци.значи казвам ти го като човек който работи в сервиз рено нисан дачия и като човек който не би си зимал нито една от двете.съвета ми е след като го земеш да си много стриктен с маслата и ремъците ама наистина много стриктен и да сменяваш сички ролки щото всички освен 8 клапановите бензини стане ли нещо та да се скъса външния ремък веднага влиза при ангренажа и става салата.и е добре да го облужваш в оторизиран сервиз щото има доста специализиран инструмент който е много важен дори за едно зацепване на ремък.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”