Един познат някой му казал че ако се теглят с въже няма проблем. Предупредих го че ще му вземат главата, но той не ме послуша и на другия ден 700лв глоба и 3 месеца без книжка. Само на платформа, дори и на колесар нестава.
На жената брат и имаше проблеми с регистрирането в КАТ на един нисан със сбъркани последни цифри в номера на рамата. 11 месеца я кара колата с временните номера, като всеки месец ходеше в КАТ и удължаваше срока им с още един месец срещу 6лв. обаче всеки полицай като видеше тия номера веднага го спираше и въпреки че номерата са редовни винаги може да се намери кусур. Накрая се отказа и върна колата на тоя от който я купи но въпроса е че за такива нередности се следи доста здраво от полицията.

Откраднати рег. номера - Update
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Откраднати рег. номера
Днес баща ми мина през КАТ без колата, там са му казали, че ако кара без номера, ще го одерат яко глоба и без книжка за месец. Така че - утре или понеделник с платформа ще се возим.
Накрая ще опиша цялата процедура как е.
Накрая ще опиша цялата процедура как е.
- beck's
- Автомобил: Peugeot 307 2000 HDI
- Двигател:
Не искам да се намесвам, но аз моята таратайка из половин Старозагорска област я прекарах без номера. Еди приятел отпред на супер близко разстояние и спазвайки всички правила я закарах от едно село до КАТ. Сега като разбирам за глобата от 700 лева май няма да повторя... 

- disela
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За пример, на село изкарах едно рено, тъкмо го бяха вкарали, имаше транзитни номера, но не бяха сложени. Тръгнах по един черен път за една ливада, да се повръткам малко, ей значи догониха ме с полицейската нива то небеха едни засечки едни маневри, все едно съм я крал колата . . 300 разправий, таа мисълтта ми беше . . в село какво става, та в София без номера. . просто абсурд!
Здравей. Във връзка с откраднатите номера. Поне във Варна, освен бележката от МВР, че номерата са откраднати, искат и една декларация /свободен текст с горе долу следния смисъл - декларираш че номерата са открадните, а не са отнети от органите на КАТ и се задължаваш, ако се намерят да ги върнеш в КАТ. по принцип варненския КАТ е супер извратен по отношение на изисквани документи и това в София може и да не ти го искат, но все пак съвета ми е да провериш предварително, че на де се разкарваш напразно. забравих да кажа, че изискват декларацията да е нотариално заверена
- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Откраднати рег. номера - Update
Добро утро колеги!
Новини по темата - Какво се прави при кражба на рег. номера:
Първо и най-важно: Отивате в районното и ги обявявате за откраднати - ВЕДНАГА!
2. Получавате от районното номер на преписката. След няколко дни, като и дойде реда, отивате пак там при съответния служител и получавате бележка, че номерата са откраднати. Тази бележка служи пред регистрационната служба на КАТ.
3. Транспортирате колата с платформа до КАТ.
Нямате право да я движите на собствен ход, нямате право да я теглите с друг автомобил. Цена на платформата за София, независимо от разстоянието: 40 лв. (проверихме три фирми, еднакво взимат)
4. Отивате в КАТ, редите се на опашката за регистрация. Не минавате на канал, служителите само сравняват номерата на рамата и двигателя с документите.
5. Носите всички възможни документи за колата:
Голям талон, малък талон, полици за каско и гражданска, договор за собственост/прехвърляне. Добре е да имате ксерокопия от договорите. Каското и гражданската важат и с новите номера, ако представите бележката от МВР за откраднатите номера. Моите изтичат в края на март, ще ги подновя с новите номера.
Пича, дето монтира новите табели, се постара доста - дебели нитове, още нитове, стабилна подложка, и т.н.
Но каза - ако някой е решил да ти вземе номера, няма как да го спреш, освен ако не си прибираш номерата вечер в къщи. "На козия крак нищо не може да се опре", и е прав.
Разходи в КАТ - около 70 лв.
Новини по темата - Какво се прави при кражба на рег. номера:
Първо и най-важно: Отивате в районното и ги обявявате за откраднати - ВЕДНАГА!
2. Получавате от районното номер на преписката. След няколко дни, като и дойде реда, отивате пак там при съответния служител и получавате бележка, че номерата са откраднати. Тази бележка служи пред регистрационната служба на КАТ.
3. Транспортирате колата с платформа до КАТ.
Нямате право да я движите на собствен ход, нямате право да я теглите с друг автомобил. Цена на платформата за София, независимо от разстоянието: 40 лв. (проверихме три фирми, еднакво взимат)
4. Отивате в КАТ, редите се на опашката за регистрация. Не минавате на канал, служителите само сравняват номерата на рамата и двигателя с документите.
5. Носите всички възможни документи за колата:
Голям талон, малък талон, полици за каско и гражданска, договор за собственост/прехвърляне. Добре е да имате ксерокопия от договорите. Каското и гражданската важат и с новите номера, ако представите бележката от МВР за откраднатите номера. Моите изтичат в края на март, ще ги подновя с новите номера.
Пича, дето монтира новите табели, се постара доста - дебели нитове, още нитове, стабилна подложка, и т.н.
Но каза - ако някой е решил да ти вземе номера, няма как да го спреш, освен ако не си прибираш номерата вечер в къщи. "На козия крак нищо не може да се опре", и е прав.
Разходи в КАТ - около 70 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, плащаш си все едно за първоначална регистрация, единствената алика е, че не получаваш технически преглед! А без номера недейте да карате, защото няма вариант да Ви напишат акт и да се разминете с лишаване от правоуправление!
- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
Преди почти 2 години ходихме с баща ми да си купува кола от Пловдив от една автокъща.Та взехме колата но нямаше от къде да вземем транзитни номера понеже беше великден и неработеха,и без всякакви номера си хванахме пътя обратно с с колата към Ловеч.По пътя ни спряха на едно място полицаите и с малко оправдания и молене ни пуснаха поживо поздраво.Излязоха много печени хорицата.Дори и почерпка неискаха
Накрая си прекарахме една кола от Пловдив до Ловеч без всякакви номера благополучно 

- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VW`VENTO написа:...
Не виждам каквя връзка с темата има изказването ти. Искаш да кажеш, че може да се кара и без номера ли?

- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
emohrisstov написа:VW`VENTO написа:...
Не виждам каквя връзка с темата има изказването ти. Искаш да кажеш, че може да се кара и без номера ли?
почти нищо общо няма с проблема на колегата.Просто исках да споделя какъв късмет извадихме тогава.Това е
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
fastanddrift написа:Да, плащаш си все едно за първоначална регистрация, единствената алика е, че не получаваш технически преглед! А без номера недейте да карате, защото няма вариант да Ви напишат акт и да се разминете с лишаване от правоуправление!
Всъщност това не е вярно.
Преди 2 години ми откраднаха предният номер на колата. Писах обяснение в полицията, изчаках срока да ми дадат бележка, че номера е откраднат и да ходя в КАТ. В това време обаче не спрях да карам колата.
И така, веднъж ме спряха пред парламента точно, разправяхме се и ме пуснаха с уговорка да не я карам повече без номер. След това втори път ме спряха по Дондуков, посока ЦУМ, отново се разправяхме и отново ме пуснаха като ме накараха да направя обратен за да не се изумяват от видео контрола на камерите. Точно неделята преди да отида в КАТ ме спряха трети път на Витоше с бордове в колата запътен към лифта. Там вече не се разбрахме и ми написаха акт.
И при трите спирания ми разсяниха, че ме грозят 6 месеца без книжка или до 200лв глоба. В крайна сметка след като ми написаха акта ходих в КАТ да пиша опровержение, в което описах как полицаите са се държали грубо с мен и второ разясних, че не виждам защо ще плащам глоба затова, че на мен са ми откраднали номера. В резултат, на което акта излезе, но беше 10лв. И до днес не съм го платил. Така че по-спокойно с оставането без книжка.
п.с. това че аз съм бил достатъчно глупав да си правя илюзии и да карам точно в центъра на София без номер е друг въпрос
- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
kickd0wn написа:fastanddrift написа:Да, плащаш си все едно за първоначална регистрация, единствената алика е, че не получаваш технически преглед! А без номера недейте да карате, защото няма вариант да Ви напишат акт и да се разминете с лишаване от правоуправление!
Всъщност това не е вярно.
...
Колега, прочети какво пише в ЗДП:
http://www.kat.mvr.bg/zdp.txt
Чл. 175, ал. 1:
Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с
глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
1. управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния
ред или което е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер или табелите с
регистрационния номер не са поставени на определените за това места;
Никъде не се споменават причините за това, защо се кара без номера - дали водачът ги е свалил сам, или са откраднати, или нещо друго. Просто не можеш да караш без номера.
Преди 5 години на баща ми му писаха акт, докато въртеше кръгче около Горубляне с кола, която искаше да купува - беше без номера, защото е била докарана с автовоз така.
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Да, наистина по закон е така спор няма, но мисълта ми беше, че повечето катаджии ти влизат в положението и освен това при обжалване ти печелиш.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”