Как се бракува автомобил и колко струва?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Kristopher
Автомобил:
Двигател:

Re: Как се бракува автомобил и колко струва?

Мнениеот Kristopher » Нед 08 апр 2012 17:23

А след време, ако искам да го върна в движение, трябва технотест ли да минавам?

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Пон 09 апр 2012 21:33

Ako искаш да го "връщаш в движение" тогава не го бракуваш а го "спираш от движение"!

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Нед 02 дек 2012 20:36

А колко струва този протокол за брак? И първо той ли се вади (от фирмата, в която ще се оставя за скрап)?

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Нед 02 дек 2012 20:53

Мен пък ме касае следното.Занимавам се с една кола (не е моя а на близък приятел), която откак е купена не е регистрирана в данъчното.Сега умуваме как да я разкараме в смисъл такъв като я даде за отпадъци ще му напишат протокол и с него отива в Кат.А в данъчното какво ще го правят.Той не е ходил там, колата не фигурира никъде при тях.Неможе и да иде да я впише, че голяма глоба го грози (кара я повече от 5 години така).Ще мине ли номера само с минаване през кат или и данъчното ще го благословят.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 03 дек 2012 7:03

Ще мине номера щом не е регистрирана в данъчното ако я бракувате, въпроса е в КАТ да не ви искат платени данъци. По принцип не ги търсят, ама знае ли се на какъв ще се попадне!

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Пон 03 дек 2012 7:20

защото става въпрос за една фиеста, тя ако я дадем за желязко и ако искат да и плаща данъците....паричките дето ще вземе няма да стигнат за данъци :mrgreen:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 03 дек 2012 9:38

В КАТ никой не ти иска никакви данъци.
Минах по пътя с бракуването на 29.11.2012 г.

vw101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw101 » Вто 04 дек 2012 13:46

Ако модераторите нямат нищо против,
бих използвал темата да попитам колегите,които са бракували скоро автомобили,къде са ги предали за скрап и срещу каква сума? Аз останах доста изненадан Септември Екометал даваха 420лв сега 300лв :beat_butt2 Разбира се,има и други пунктове,та ако не ВИ пречи споделете.

Потребителски аватар
Rad3v
Автомобил: Vw Golf 4 TDI
Двигател: ARL 2000g
Контакти:

Мнениеот Rad3v » Вто 04 дек 2012 18:32

dimovip написа:Мен пък ме касае следното.Занимавам се с една кола (не е моя а на близък приятел), която откак е купена не е регистрирана в данъчното.Сега умуваме как да я разкараме в смисъл такъв като я даде за отпадъци ще му напишат протокол и с него отива в Кат.А в данъчното какво ще го правят.Той не е ходил там, колата не фигурира никъде при тях.Неможе и да иде да я впише, че голяма глоба го грози (кара я повече от 5 години така).Ще мине ли номера само с минаване през кат или и данъчното ще го благословят.

Като купувах моята направихме договор, но не отидох в КАТ да прехвърля талона и съответно в даначното, но дойде момент да я продавам и трябваше да отида да направя тези опреции. Отиваш в КАТ да прехвърлиш талона ( добре е да имаш познат полицай, който пише фишовете т.е наказанието за това, че не си отишал в дадения срок ) На мен за 1 година ми писаха фиш 50 лв от там като ти дадът новият талон си в заварено положение, демек имаш 14 дена да отидеш в даначното да я регистрираш и 2 месеца в КАТ за смяна на талон, отиваш при нотариуса продаваш колата и с договора в 7 дневен срок я отписваш, НО Я ОТПИСВАШ ОТ КАТ НЕ В ДАНЪЧНОТО. Изпитан начин и работи ;)

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Вто 04 дек 2012 22:25

Rad3v написа:
dimovip написа:

Като купувах моята направихме договор, но не отидох в КАТ да прехвърля талона и съответно в даначното, но дойде момент да я продавам и трябваше да отида да направя тези опреции. Отиваш в КАТ да прехвърлиш талона ( добре е да имаш познат полицай, който пише фишовете т.е наказанието за това, че не си отишал в дадения срок ) На мен за 1 година ми писаха фиш 50 лв от там като ти дадът новият талон си в заварено положение, демек имаш 14 дена да отидеш в даначното да я регистрираш и 2 месеца в КАТ за смяна на талон, отиваш при нотариуса продаваш колата и с договора в 7 дневен срок я отписваш, НО Я ОТПИСВАШ ОТ КАТ НЕ В ДАНЪЧНОТО. Изпитан начин и работи ;)

Колата няма да се продава, защотот не си струва.Отива за желязо.И срока е 14 дни за КАТ и 2 месеца за днаъчното, а не както ти си написал.

Потребителски аватар
remedy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот remedy » Нед 02 юни 2013 9:37

vw101 написа:Ако модераторите нямат нищо против,
бих използвал темата да попитам колегите,които са бракували скоро автомобили,къде са ги предали за скрап и срещу каква сума? Аз останах доста изненадан Септември Екометал даваха 420лв сега 300лв :beat_butt2 Разбира се,има и други пунктове,та ако не ВИ пречи споделете.

Преди 2 дни си предадох купето в Норд метал на военна рампа. Плащат на килограм и ми дадоха по 0.335 лв./кг. Ако колата е над 500кг. е малко по висока цената. Проблема е че не издават бележка за бракуване и отдържат 10% данък, за да не го плащат те :neutral , но както пише малко по нагоре може и без бележка за бракуване.

Dob4ii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dob4ii » Вто 04 юни 2013 21:28

remedy написа:
vw101 написа:Ако модераторите нямат нищо против,

Преди 2 дни си предадох купето в Норд метал на военна рампа. Плащат на килограм и ми дадоха по 0.335 лв./кг. Ако колата е над 500кг. е малко по висока цената. Проблема е че не издават бележка за бракуване и отдържат 10% данък, за да не го плащат те :neutral , но както пише малко по нагоре може и без бележка за бракуване.

10% данък се отдържа от всички физически и юридически лица по закон(подобно на данък "печалба"), които в крайна сметка се превеждат към държавата. А не защото да те минат...

passatb6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatb6 » Сря 12 юни 2013 19:04

Аз платих 4 лева преди време, носих само талоните и номерата в кат София и бележка от фирма дето изкопува коли за скрап, но бележката не ми я искаха май.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Чет 01 авг 2013 21:30

Може ли и аз да попитам ако купя кола обаче още на същия ден тръгна да я продавам на части и след това каквото остане го дам на вторични ... та мога ли да го направа това само с договор за покупко продажба без да съм сменявал талона ? Или да я прехвърлим и да и смена талона и след това да я бракувам и после да си деиствам с разпродаването и ? Малко нелепо звучи ама това е плана !

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Пет 02 авг 2013 19:10

По-логично ми звучи сегашния собственик да си я бракува и после да ти я продаде, пък ти прави каквото искаш :mhihi Ще спестиш някой и друг лев :smile

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”