Как се бракува автомобил и колко струва?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се бракува автомобил и колко струва?
А след време, ако искам да го върна в движение, трябва технотест ли да минавам?
Ako искаш да го "връщаш в движение" тогава не го бракуваш а го "спираш от движение"!
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
А колко струва този протокол за брак? И първо той ли се вади (от фирмата, в която ще се оставя за скрап)?
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Мен пък ме касае следното.Занимавам се с една кола (не е моя а на близък приятел), която откак е купена не е регистрирана в данъчното.Сега умуваме как да я разкараме в смисъл такъв като я даде за отпадъци ще му напишат протокол и с него отива в Кат.А в данъчното какво ще го правят.Той не е ходил там, колата не фигурира никъде при тях.Неможе и да иде да я впише, че голяма глоба го грози (кара я повече от 5 години така).Ще мине ли номера само с минаване през кат или и данъчното ще го благословят.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ще мине номера щом не е регистрирана в данъчното ако я бракувате, въпроса е в КАТ да не ви искат платени данъци. По принцип не ги търсят, ама знае ли се на какъв ще се попадне!
- dimovip
защото става въпрос за една фиеста, тя ако я дадем за желязко и ако искат да и плаща данъците....паричките дето ще вземе няма да стигнат за данъци 

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
В КАТ никой не ти иска никакви данъци.
Минах по пътя с бракуването на 29.11.2012 г.
Минах по пътя с бракуването на 29.11.2012 г.
Ако модераторите нямат нищо против,
бих използвал темата да попитам колегите,които са бракували скоро автомобили,къде са ги предали за скрап и срещу каква сума? Аз останах доста изненадан Септември Екометал даваха 420лв сега 300лв
Разбира се,има и други пунктове,та ако не ВИ пречи споделете.
бих използвал темата да попитам колегите,които са бракували скоро автомобили,къде са ги предали за скрап и срещу каква сума? Аз останах доста изненадан Септември Екометал даваха 420лв сега 300лв

- Rad3v
- Автомобил: Vw Golf 4 TDI
- Двигател: ARL 2000g
- Контакти:
dimovip написа:Мен пък ме касае следното.Занимавам се с една кола (не е моя а на близък приятел), която откак е купена не е регистрирана в данъчното.Сега умуваме как да я разкараме в смисъл такъв като я даде за отпадъци ще му напишат протокол и с него отива в Кат.А в данъчното какво ще го правят.Той не е ходил там, колата не фигурира никъде при тях.Неможе и да иде да я впише, че голяма глоба го грози (кара я повече от 5 години така).Ще мине ли номера само с минаване през кат или и данъчното ще го благословят.
Като купувах моята направихме договор, но не отидох в КАТ да прехвърля талона и съответно в даначното, но дойде момент да я продавам и трябваше да отида да направя тези опреции. Отиваш в КАТ да прехвърлиш талона ( добре е да имаш познат полицай, който пише фишовете т.е наказанието за това, че не си отишал в дадения срок ) На мен за 1 година ми писаха фиш 50 лв от там като ти дадът новият талон си в заварено положение, демек имаш 14 дена да отидеш в даначното да я регистрираш и 2 месеца в КАТ за смяна на талон, отиваш при нотариуса продаваш колата и с договора в 7 дневен срок я отписваш, НО Я ОТПИСВАШ ОТ КАТ НЕ В ДАНЪЧНОТО. Изпитан начин и работи

- dimovip
Rad3v написа:dimovip написа:
Като купувах моята направихме договор, но не отидох в КАТ да прехвърля талона и съответно в даначното, но дойде момент да я продавам и трябваше да отида да направя тези опреции. Отиваш в КАТ да прехвърлиш талона ( добре е да имаш познат полицай, който пише фишовете т.е наказанието за това, че не си отишал в дадения срок ) На мен за 1 година ми писаха фиш 50 лв от там като ти дадът новият талон си в заварено положение, демек имаш 14 дена да отидеш в даначното да я регистрираш и 2 месеца в КАТ за смяна на талон, отиваш при нотариуса продаваш колата и с договора в 7 дневен срок я отписваш, НО Я ОТПИСВАШ ОТ КАТ НЕ В ДАНЪЧНОТО. Изпитан начин и работи
Колата няма да се продава, защотот не си струва.Отива за желязо.И срока е 14 дни за КАТ и 2 месеца за днаъчното, а не както ти си написал.
vw101 написа:Ако модераторите нямат нищо против,
бих използвал темата да попитам колегите,които са бракували скоро автомобили,къде са ги предали за скрап и срещу каква сума? Аз останах доста изненадан Септември Екометал даваха 420лв сега 300лвРазбира се,има и други пунктове,та ако не ВИ пречи споделете.
Преди 2 дни си предадох купето в Норд метал на военна рампа. Плащат на килограм и ми дадоха по 0.335 лв./кг. Ако колата е над 500кг. е малко по висока цената. Проблема е че не издават бележка за бракуване и отдържат 10% данък, за да не го плащат те

remedy написа:vw101 написа:Ако модераторите нямат нищо против,
бих използвал темата да попитам колегите,които са бракували скоро автомобили,къде са ги предали за скрап и срещу каква сума? Аз останах доста изненадан Септември Екометал даваха 420лв сега 300лвРазбира се,има и други пунктове,та ако не ВИ пречи споделете.
Преди 2 дни си предадох купето в Норд метал на военна рампа. Плащат на килограм и ми дадоха по 0.335 лв./кг. Ако колата е над 500кг. е малко по висока цената. Проблема е че не издават бележка за бракуване и отдържат 10% данък, за да не го плащат те, но както пише малко по нагоре може и без бележка за бракуване.
10% данък се отдържа от всички физически и юридически лица по закон(подобно на данък "печалба"), които в крайна сметка се превеждат към държавата. А не защото да те минат...
Аз платих 4 лева преди време, носих само талоните и номерата в кат София и бележка от фирма дето изкопува коли за скрап, но бележката не ми я искаха май.
Може ли и аз да попитам ако купя кола обаче още на същия ден тръгна да я продавам на части и след това каквото остане го дам на вторични ... та мога ли да го направа това само с договор за покупко продажба без да съм сменявал талона ? Или да я прехвърлим и да и смена талона и след това да я бракувам и после да си деиствам с разпродаването и ? Малко нелепо звучи ама това е плана !
По-логично ми звучи сегашния собственик да си я бракува и после да ти я продаде, пък ти прави каквото искаш
Ще спестиш някой и друг лев 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”