Консумативи на чисто новите автомобили

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Консумативи на чисто новите автомобили

Мнениеот Теодор » Нед 15 мар 2009 21:34

stanko_g написа:колегата по-горе ти го каза!Всяка кола има такива забележки и ръжди който после не се виждат от мръсотията :lol: какво няма да излизат криви те вече в китай го дават на децата в час по трудово да ги сглобяват mhihi mhihi

Имат ги разбира се, и чисто новите МВ ги имат :twisted: Но това не значи че няма да направят предпродажбено обслужване на колата преди да ви я предадат :idea:

Потребителски аватар
    Чудомир
    Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
    Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Нед 15 мар 2009 21:34

Историята ми напомня за нещо: Като ученик имах свободно време бол и обикалях по магазините да си правя гаргара с продавачите на сателитна техника (от скука). Та малко като на lyubobg ставаше работата - на 3тото изречение се чудеха накъде да хванат, защото просто не можеха да отговорят на въпросите, които им задавах (просто тогаваха знаех много на тая тема). На всеки продавач му беше ясно, че едва ли ще си купя. Просто хората понякога наистина са любезни и искат да се отнесат подобаващо с клиента.

Много отбих от темата...Само 3 неща ме интересуват:

1. На колко години е колегата
    2. Друга работа няма ли си
    3. Какво точно искаше да чуеш от продавача? Че ще ти смени маслото от кумова срама? Че лично той е направил rat look на тва там дето имало ръжда? "Вие ги изкупувате на безценица..." Пазарна икономика му се вика това, или взимаш, или бегаш...
    Брада...гребенче...Крава....мляко....Някой да те е натикал зорлем там да купуваш? Това са правилата на играта...Или мислиш, че като разбереш, че след 3 год. колата ти е изгубила 50% и нагоре от стойността КЗП ще дойдат да те успокоят?

Потребителски аватар
    kiko
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот kiko » Нед 15 мар 2009 21:36

лично съм виждал как едни младежи излязоха с чисто ново мондео без номера и с найлони от салона на градския дилър на форд и с малоумни викове и погледи направиха един драг от единия светофар до другия(около 400-500 м)като колата беше в максимални обороти ...аз поне не чух да превключват на 3...не ми се вярва да ги разработват по този начин...после някой ще си купи тази кола и в първите хххх км няма да преминава 2000 оборота ,за да се пази двигателя и т.н..толкова сме свикнали да ни премятат ,че като имаме основателени претенции ,на някои хора им става смешно... на колегата lyubobg мога да кажа само - бравос!!!

Потребителски аватар
    Bai Sando
    Автомобил: Audi A 3
    Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 15 мар 2009 21:45

Е аз какво ви казвам почти всеки ден ги гледам как се возят на чисто нови тойоти ядат и пак ги връщат,после взимат друга... :да:

Потребителски аватар
    sportul
    Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
    Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Нед 15 мар 2009 21:52

във щоурума на тойота играят карти и за напред пак ще играят карти , и биле първи по продажби , влизам магазина за резервни части и там едно спокойствие и тишина като в църква , а ако се прецака двигатела вследвстие на изветряло масло ще я оправят по гаранция :D но след 1 год :wink:

Потребителски аватар
    sportul
    Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
    Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Нед 15 мар 2009 21:54

ти ако си купиш тойота за 35000лв и на другия ден да я върниш с 100км mileage пак ще я оценят на 18000лв :lol:

Потребителски аватар
    lyubobg
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот lyubobg » Нед 15 мар 2009 21:58

chefito написа:Любчо, ще ти разлепят афишите из магазините и няма да можеш скоро и хляб да си купиш.

Продават ти една купчина евтина пластмаса и тенекия, сглобена от нископлатени пияни работници с части, които са им дадени по възможно най-ниската оферта...ако очакваш 34400000 карата диамант, изпипан до перфектност, никога няма да си купиш кола.

Бъркаш, това не е ЛАДА. Идеята на ТОЙОТА е че това е изпизан автомобил до най-малките детайли, а всъщност не е - жабката хлопа, а Голфи за разлика от това има тампони на жабката, който и пречат да дрънчи по дупките.

веселин написа:Любо - сори - ама темата ти не е за Основен :beat_butt2 :lock:

Я сега ми кажи колега-модератор преди да ме биеш, защо не отговаря? Ей така ми изброй няколко стабилни причини.

R@do написа:
    morfei1 написа:Сигнализира ли в КЗП за откритите нередностите и опита на Тойота да измамят тяхните бъдещи клиенти?

Предполагам, също и спирачните дискове са били корозирали, сподед мен трябва да се сменят на 100%. Прегледа ли ДОТ-а на гумите дали съотвества на настоящата година?

:applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Ако си бях купил щях да сигнализирам. Едно от нещата на които те учи КЗП е да не ставаш жертва на измама, да я предотвратиш. Аз съм минал този курс. Заради останалото пиша тази тема.

Теодор написа:
    R@do написа:
    morfei1 написа:Сигнализира ли в КЗП за откритите нередностите и опита на Тойота да измамят тяхните бъдещи клиенти?

Предполагам, също и спирачните дискове са били корозирали, сподед мен трябва да се сменят на 100%. Прегледа ли ДОТ-а на гумите дали съотвества на настоящата година?

:applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Добре де какво ви става на всички :evil: Взимате човека на подбив а иначе все някой реве че е купил дефектна стока а го мотаят с гаранцията :shock Май този път се смеете за своя сметка :twisted:

Взе ми думите от устата. :wink:

Чудомир написа:Историята ми напомня за нещо: Като ученик имах свободно време бол и обикалях по магазините да си правя гаргара с продавачите на сателитна техника (от скука). Та малко като на lyubobg ставаше работата - на 3тото изречение се чудеха накъде да хванат, защото просто не можеха да отговорят на въпросите, които им задавах (просто тогаваха знаех много на тая тема). На всеки продавач му беше ясно, че едва ли ще си купя. Просто хората понякога наистина са любезни и искат да се отнесат подобаващо с клиента.

Много отбих от темата...Само 3 неща ме интересуват:

1. На колко години е колегата
      2. Друга работа няма ли си
      3. Какво точно искаше да чуеш от продавача? Че ще ти смени маслото от кумова срама? Че лично той е направил rat look на тва там дето имало ръжда? "Вие ги изкупувате на безценица..." Пазарна икономика му се вика това, или взимаш, или бегаш...
      Брада...гребенче...Крава....мляко....Някой да те е натикал зорлем там да купуваш? Това са правилата на играта...Или мислиш, че като разбереш, че след 3 год. колата ти е изгубила 50% и нагоре от стойността КЗП ще дойдат да те успокоят?

Там е работата, че не съм ученик, а човек, който ако бъде убеден колко е добра инвестиция в момента цената на този нов автомобил по безспорен начин, бих си го купил. Това че нямам намерение, не значи че не мога да бъда убеден. Това е тайната на ПРОДАВАЧИТЕ - да те зарибят да направиш нещо, което не искаш или се колебаеш.
      Отгора на въпросите ти:
      1.27
      2.Имам си и то много
      3.Аз ако бях продавач щях да знам как се прави БИЗНЕС и как да остане доволен клиента и като прибавим как се грижа за моето си голфи, щях да реша да не надебелея със 100лв за 1 масло, а да СПЕЧЕЛЯ клиента и така щях да спечеля много повече.
      А относно въпроса ти - смяташ че нямам право да знам правилата на играта ли.
      Едно основно правило на потребителя е ДА ИМА ПРАВО ДА СЕ ИНФОРМИРА. Аз имам правото да задам въпроса какво става с маслото да се информирам и после да си преценя. После да потърся друга фирма производител на автомобили и да видя, че може би там нещата стоят по друг начин и хопала - те ме спечелват.

Потребителски аватар
      musura
      Сър
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот musura » Нед 15 мар 2009 22:16

lyubobg написа:Я сега ми кажи колега-модератор преди да ме биеш, защо не отговаря? Ей така ми изброй няколко стабилни причини.

Като влезеш във форума, под раздел "Основен" пише, цитирам:
      Това е главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen.

Надявам се, че разбра вече, защо темата не е за "Основен"

Потребителски аватар
      Чудомир

Мнениеот Чудомир » Нед 15 мар 2009 22:37

lyubobg написа:...

1. Не вярвам някъде, независимо от марката "предпродажбено обслужване" да включва смяна на маслото, и то на кола на "заводски км"
      2. Ръжда може да има на много места по много причини, и дори след първия дъжд след като я купиш вече колата ще е "накапана"
      3. Изхождаш от гледната точка, че продавача знае "как се прави бизнес". Аз не бих го изисквал...Малко бъркаш един-човек-фирма с голяма такава. Първия би застанал (ако иска де) на челна стойка, само да ти вземе левчетата, докато на другия му е все тая...Заплатка плюс комисионна, ако не си ти Човека, то ще дойде друг...Коли са се продавали и пак ще се продават...Тойота няма да фалира, ако ти си купиш VW...И така...

Като чета с кви работи си прекарваш времето...А пък аз си записвам час за смяна на масло за 3 седмици напред, щото иначе няма как и кога...и почвам да завиждам (благородно!) че все още има хора, който имат време в излишък....

Потребителски аватар
      vasstop
      Гадфадъ'
      Гадфадъ'
      Автомобил: Golf 2 syncro
      Двигател: 1P 1990
      Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 15 мар 2009 22:41

propparo написа:Но тайничко всеки си мечтае да помирише найлоните на чисто новата си кола някой ден--няма какво да се лъжем новото си е ново.
      Купи си нова Дачия тогава, хем нова, хем евтина.

Потребителски аватар
      kimif2008
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Нед 15 мар 2009 22:46

Чудомир написа:

1. Не вярвам някъде, независимо от марката "предпродажбено обслужване" да включва смяна на маслото, и то на кола на "заводски км"
      2. Ръжда може да има на много места по много причини, и дори след първия дъжд след като я купиш вече колата ще е "накапана"
      3. Изхождаш от гледната точка, че продавача знае "как се прави бизнес". Аз не бих го изисквал...Малко бъркаш един-човек-фирма с голяма такава. Първия би застанал (ако иска де) на челна стойка, само да ти вземе левчетата, докато на другия му е все тая...Заплатка плюс комисионна, ако не си ти Човека, то ще дойде друг...Коли са се продавали и пак ще се продават...Тойота няма да фалира, ако ти си купиш VW...И така...

Като чета с кви работи си прекарваш времето...А пък аз си записвам час за смяна на масло за 3 седмици напред, щото иначе няма как и кога...и почвам да завиждам (благородно!) че все още има хора, който имат време в излишък....

включва смяна на масло на 100%

Потребителски аватар
      веселин
      Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
      Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
      Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 15 мар 2009 22:54

lyubobg написа:следя от много време насам прИмоцията на Тойота
      Не съм тръгнал да си купувам нова кола, но като гледам колко съм притенциозен и как това не се оправдава, ще си карам кола 2-ра ръка и да знам, че всичко е както аз искам :)

Влез във :
      http://www.toyotabg.net/
      и им отвори очите - със сигурност ще намериш повече възторжени отзиви - и да не ти харесва - това е положението - всичко е сбирщайн в Турция - :да:

Потребителски аватар
      Теодор
      Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
      Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 15 мар 2009 23:07

Чудомир написа:

Ами стой си у швабско и си чакай по 3с за смяна на масло :twisted: А и там заплатите са доста по различни от тук но това явно не го слагаш във сметката.

Потребителски аватар
        Чудомир

Мнениеот Чудомир » Нед 15 мар 2009 23:28

Теодор написа:
        Чудомир написа:

Ами стой си у швабско и си чакай по 3с за смяна на масло :twisted: А и там заплатите са доста по различни от тук но това явно не го слагаш във сметката.

Искаш да кажеш, че има пряка зависимост между двете? Или че няма такава? Както и да е, аз нямам намерение да го обръщам на говорилня...
          За мен тук дискусията приключи.
          Поздрави.

Потребителски аватар
          zaro
          Автомобил:
          Двигател:
          Контакти:

Мнениеот zaro » Нед 15 мар 2009 23:48

Малко е дразнещо при официалните представители че трябва да им вадиш думите с ченгели от устата на 90 % от суяците дето работят там, надути и арогантни и трябва някаква невероятна благодарност да изпиташ че някой ти е обърнал минимално влияние........
          Харесваш си някаква колица и няма значение дали ще е дачия или супер скъп мерцедес, ти си клиент, заслужаваш уважание някакво, малко внимание, да ти направят четка.
          Като знам за строителната техника какво е отношението навсякъде, мили внимателни, отделят ти внимание, и не само докато си я купиш, но и после, гаранционна и след гаранционна подръжка, резервни части, хората в неделя отварят магазини. А за вносителите на автомобили думи нямам.......... :roll: :roll: :roll: :banghead:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”