Как моя ''кърлеж" побра 50 литра

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Re: Как моя ''кърлеж" побра 50 литра

Мнениеот skotis » Пет 20 мар 2009 11:15

Аз преди като сипвах на баща ми на пасата (Б3 1.8 107 к.с) имаше разлика, сега като сипя на моята кола (Г4 1.8Т) няма абсолютно никаква... Иначе, не мирише на бенз, ами по-скоро като на гума...добро гориво е, като цяло. Преди време (като бях малък mhihi ) работех на Шел и 100-цата го караха в едни малки цистернички и не идваха от БГ, ами някъде от вън, ама не разбрах от къде. И да ти кажа, по твоя проблем: много хора, докато работех там (2 месеца) се оплакваха, че сме им сипали много, но има едни съдове, които са точно 20 литра и като налееме пред човека в специалния съд се оказваше, че всичко е ОК. Говори се, че имало и вода в бензина...пък аз служебните коли ги карам само с шелски бензин и нафта... (моя Голф - Лукойл) и няма проблем за сега. Имам една колежка, която е работила в сервиз преди и казва, че редовно идвали хора със запушени бензинови помпи от шелски бензин и като отворели разервоара се оказвал пълен с утайка.. Много мнения има по въпроса, но аз смятам че бенза от Шел е ОК :)

пп: Лукойл е по-добре обаче ;)
:)

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пет 20 мар 2009 13:49

zloby3400 написа:Градски, аз съм чел някъде че това което ти го дават фабрично като обем на резервоара всъщност е 80% от обема... Така че 45 литра + 20% = 54 литра. Може и да греша....

Така е защото бензина има голямо топлинно разширение и лятото от горещините знаете, какво се получава и затова се изчислява резервоара да е примерно 45 литра, но са доизчисли няколко литра повече обем да има заради топлинното разширение. Представи си резервоара ти е 45 лира сипваш рано сутринта до горе 45 лира и оставаш колата, към обяд температурата е 30 градуса, бензина нормало да се разшири тогава къде ще отиде този бензин, ако в резервоара не е предвиден обем в който да отиде това разширение !!!

Ама само как го написах а? Опитах да го кажа по разбираемо дано е така :!:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пет 20 мар 2009 14:12

принципно погледнато си прав, но това е ако си напълниш резервоара до капачката, и още повече , никой не си оставя колата до колонката на бензиностанцията, т.е. винаги изминава разстояние след зареждането, после самия резервоар не е херметик 100% има отдушник, и освен това , едва ли 45 литра ще се разширят до 50 литра ...

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пет 20 мар 2009 14:19

freestyler911 написа:принципно погледнато си прав, но това е ако си напълниш резервоара до капачката, и още повече , никой не си оставя колата до колонката на бензиностанцията, т.е. винаги изминава разстояние след зареждането, после самия резервоар не е херметик 100% има отдушник, и освен това , едва ли 45 литра ще се разширят до 50 литра ...

На едновремешните железни туби 20 литровите, някой все още може да има такава, обема за разширение беше по спомен 3 литра (може и да греша не помня със сигурност)

А относно разстоянието след бензиностанцията, колко ще изгориш е относително (може да изминеш 1км може 10км може 200 и така нататък, проиводителя незнае и затова ...) тук в БГ всеки зарежда преди да тръгне на път, но по Света не е така ;)

Потребителски аватар
houzeboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот houzeboy » Пет 20 мар 2009 16:22

Аз от години си зареждам колите на въпросния Жмел в Дианабад, точно защото опита ми показва, че там всичко е максимално на 6.
И винаги на една и съща колконка, мисля номер 3. На скоро пълних резервоара и след като си го обезвъздуших ми събра към 11л. от горе.
Стрелката на бенизна се заби плътно в дясно, след графата и чак може би след 100-ина километра започна да пада. Даже помислих, че се е прецакала нещо щото не мърдаше.
Така че свиркай си, карай си кърлежа и мини някоя вечер през Джим Бийм да те черпя някое парче с поздрав =)

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 20 мар 2009 16:44

Мисля всякакви съмнения се изчерпаха и темата с тях.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 20 мар 2009 17:11

R@do написа:Мисля всякакви съмнения се изчерпаха и темата с тях.

Щом и адаша няма вече съмнения-> :lock:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”