А4 не е най-здравата кола от тези години, според мен. Карам такава от 2006г., досега съм сменил доста неща, а цените им в България хич не са приятни. При куатрото имаш допълнителна тежест, т.е. по-голям разход, имаш 4 карета и 4 полуоски, най-стабилно е с 4 еднакви гуми. Чел съм по Ауди форума, че 1.8Т харчи около 12-13 градско, с куатро би трябвало да е 14-15. Моето е дизел.
За носачите на предните колела - няма особена нужда от притеснение, моите са на 14 години и над 300хил.км. и досега съм сменил само един горен, а цената на целия комплект в И-бей е около 300лв с доставката до България. 1.8Т е сериозен мотор и досега не съм чел да има оплаквания от него.
За Стефчо (SUMISTA) от Ауди клуба мога да напиша само суперлативи, много точен и отговорен човек. Не вярвам чип тунинг-а, правен при него да е калпав, това лесно можеш да провериш при него, има стенд за диагностика и мисля няма да е проблем да открие болката на колата.
Иначе не е лошо като я покараш да чуеш дали потропва ходовата част, дали мотора работи равномерно ( с читави свещи), дали не пуши бяло отзад, важно е да не усещаш дупките по пътя на волана, това е ясен знак за заминаваща си рейка, също така да не пука при навиване на пълен ляв или десен волан, покарай я с 80км/ч или повече, не трябва да се люлее колата, иначе си за амортисьори, също така при завой с пълен ляв или десен волан не трябва да трака, едно читаво каре започва от 120лв нагоре. Огледай свещите, като ги свалиш, ако цвета на електродите е различен от бледо кафяв - лоша смес или лошо изгаряне. Това може да не е само проблем на чип тунинга, може да е дебитомер примерно, той хич не е евтин. Огледай салона за протрити или скъсани седалки, като видят колата тапицерите обявяват космически суми за ремонт, каточели караш космически кораб.
Това ми изскочи в главата засега, ако се сетя още нещо - ще пиша

п.п. голяма е разликата от това да се движиш с Голф и с А4 по софийските улици, с А4 рядко някой те засича...манталитет...