Мнения за Ауди А4 97-98 година

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Мнения за Ауди А4 97-98 година

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 22 мар 2009 10:32

Dead man написа:А ако след смяна на свещите проблемът се реши ???
Все пак колата е доста гледана,има допълнителни уреди в колата, и като цяло няма други забележки...
А това с температурата на свещите как да го разбирам ???

Ми чичи що не му каеш да си ги смени той па ти я вземи да я пробваш и ако всичко е ок тогава се замисли дали да я вземаш.Ако са само едни свещи и колата е била гледана то той ще си ги смени ,нали уш си държи на колата па излиза че нема 30 лв. за свещи да си ги смени ,а тръгнал да я продава.При тази ситуация ти моеш ли да си сигурен че колата найстина е била"гледана"щом тръгва да я продава па немое си сложи нови свещи.Така че според мен бегай далече от таз гледана кола и си карай голфето :Mr Green Fun

П.С. Ей е*а колко лековерни хора има :evil:

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Нед 22 мар 2009 10:43

Dead man написа:Колата коята гледам е с един доста голям проблем май...
Има чип тунинг при някакъв колега от Ауди форума на име Сумиста (много го хвалят ),но колата прекъсва над 4000 оборота.
Казаха ми че може да е свещите,трябвало да си ги сменя с по-ниско температурни...
Иначе всичко друго по турбината,дросела и централното са си ОК.
При диагностика този проблем дали може да се реши ?

щом има чип тунинг, провери и дали не са омаслени търбо пътищата, много от 1.8Т-тата си покзват какво им не е наред точно след чип тунинга. а и така както прекъсвала може да излезна по-голяма беля. тъпо е да ремонтираш кола, която си е купил току що.
иначе като цяло е доста хубав автомобил. миналото лято и аз се бях решил да си взема такова комби куатро, но ме спря това, че му трябват доста пари за да стане колата която искам. а имено 250 - 270 коня. и за това не е взех. отделно постоянното задвижване на 4х4-то ще даде малко по висок рздох от колкото си свикнал да ти гори сегашния голф. на мен 1.8Т-то Голфа ми даде зимата 13/100, но с бавнозагряващ термостат и с запушен катализатор, но пък без да съм го ръчкал, щото имаше сняг като празвих замерването.
като цяло мотора 1.8Т е мега здрав, премерете какво налягане прави турбото, ако си решил да е купуваш. и не е взимай с този проблем с прекъсването, кажи му да си е оправи.
проблема с предното окачване на аудито остава. предницата кара малко повече от консумативите, всичко зависи как караш и колко дупки нацелваш. консумативи за 1.8Т АГУ мотор около 700 - 800 лева с труда (да си си ги приготвил), ако взимаш оригинални части (бош ала бала, може и хиледарка да уцелиш). скъпички за обслужване са новите коли :roll:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 22 мар 2009 12:00

П.С. Ей е*а колко лековерни хора има

Не съм лековерен споко....
Човекът е сменял доста пъти свещите и всеки път май с неподходящите....
Все пак всеки може да прецени една кола като я види колко е подържана и как е карана.
Иначе продавача ме информира,че турбото няма луфтове,омаслявания,и тн.
Запознат е с проблемите на точно този мотор и нещата който се гледат при покупка и е навит да я закарам дори в оторизирам сервиз по мой избор... :deal

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Нед 22 мар 2009 12:07

Dead man написа:Не съм лековерен споко....
Човекът е сменял доста пъти свещите и всеки път май с неподходящите....

да бе да... мислиш ли.
Dead man написа:.........Иначе продавача ме информира,че турбото няма луфтове,омаслявания,и тн.....

проври го ти, то е ясно, че така ще каже.
Dead man написа:Запознат е с проблемите на точно този мотор

за това не си е оправил колата, а е кара така - прекъсваща.

най важното е да е читава работата... че после лошо може да ти стане ако нещо не е на ред.
и още един въпрос, защо е съгласен да даде ауди комби куатро с чип за голф 4 атмосферен?

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 22 мар 2009 12:25

защо е съгласен да даде ауди комби куатро с чип за голф 4 атмосферен?

Има правен Г3 ГТИ 150 коня,S класа с лек тунинг засега,Аудито и тн...

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 22 мар 2009 13:13

Свещите за този двигател са NGK PFR6Q.
Имам чисто нови такива, с оригинална щампа. Ако е за пробата, ще ти ги дам.
Ако двигателят е с ГИ, тогава по-подходящи са по-студени свещи - DENSO VK22.

Прекъсването може да е от хиляди-милиони-милиарди други неща.
Хубава диагностика с графики на въздух, гориво, време на запалване и т.н. може би ще помогнат доста в случая.

Иначе, 1.8Т двигателят е доста сполучлив като бюджетен вариант за малко над средното ниво мощност/пъргавост (с пипане тук-там, разбира се). :да:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 22 мар 2009 13:19

1.8T е доста сполучлив мотор според колегите от аудиБГ. А4 комби е красива кола, но ходовата част е скъпичка за обслужване. Все пак говорим за 11 ~ 12 годишен автомобил.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Нед 22 мар 2009 13:23

MITKO_DVD написа:Ми чичи що не му каеш да си ги смени той па ти я вземи да я пробваш и ако всичко е ок тогава се замисли дали да я вземаш.Ако са само едни свещи и колата е била гледана то той ще си ги смени ,нали уш си държи на колата па излиза че нема 30 лв. за свещи да си ги смени ,а тръгнал да я продава.При тази ситуация ти моеш ли да си сигурен че колата найстина е била"гледана"щом тръгва да я продава па немое си сложи нови свещи.Така че според мен бегай далече от таз гледана кола и си карай голфето :Mr Green Fun

П.С. Ей е*а колко лековерни хора има :evil:

Читавите свещи за тоя мотор са към 100лв, а и мотора хич не гаден.

The_Machine написа:Нова турбина 2800 лв, 1400 ако върнеш твоята за рециклиране.

В

Ново турбо К03 излиза точно 1360лв.

А за мотора

хич не е гаден друг е въпроса, че голяма част от хората дето си купуват тия коли понеже вече се намират и за по 6000-7000лв. си мислят, че подръжката ще е като на Голф 2 или 3 и там се почва с това колко скъпи и чупещи се били за правене, брадата си иска гребенче.

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 22 мар 2009 13:33

брадата си иска гребенче

Точното определение за такъв тип автомобил..... :bowdown

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Нед 22 мар 2009 15:46

Приятелю, от Golf 3 се качих на BMW 525D, мислиш ли че има разлика в поддръжка и т.н.? Свикни с тая мисъл. А не виждам за к'во питаш тук за Ауди. Вземи с тебе човек, който разбира, да огледа колата, ако ти не можеш, заведи я на диагностика и тогава плащай и вземай. Чакаш да се изпишат 5 страници с мнения и на тяхна база да си купиш кола ли? Кой чул не дочул, кой имал преки впечатления, кой не, ти си човека с двете очи и уши, ти решаваш. Аз например, чипосана кола не бих си купил, ко ще самолет без крила да е. Еле пък с разни проблеми по оборотите.

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Нед 22 мар 2009 20:52

абе някъде бях чел че не всички 1.8Т са с ковани бутала и биели, не знам колко е вярно но май точно за надлъжните 1.8Т AEB пишеше че са ляти.., което е притеснително

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 22 мар 2009 21:12

Какво е притеснителното?

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Пон 23 мар 2009 0:34

А4 не е най-здравата кола от тези години, според мен. Карам такава от 2006г., досега съм сменил доста неща, а цените им в България хич не са приятни. При куатрото имаш допълнителна тежест, т.е. по-голям разход, имаш 4 карета и 4 полуоски, най-стабилно е с 4 еднакви гуми. Чел съм по Ауди форума, че 1.8Т харчи около 12-13 градско, с куатро би трябвало да е 14-15. Моето е дизел.
За носачите на предните колела - няма особена нужда от притеснение, моите са на 14 години и над 300хил.км. и досега съм сменил само един горен, а цената на целия комплект в И-бей е около 300лв с доставката до България. 1.8Т е сериозен мотор и досега не съм чел да има оплаквания от него.
За Стефчо (SUMISTA) от Ауди клуба мога да напиша само суперлативи, много точен и отговорен човек. Не вярвам чип тунинг-а, правен при него да е калпав, това лесно можеш да провериш при него, има стенд за диагностика и мисля няма да е проблем да открие болката на колата.
Иначе не е лошо като я покараш да чуеш дали потропва ходовата част, дали мотора работи равномерно ( с читави свещи), дали не пуши бяло отзад, важно е да не усещаш дупките по пътя на волана, това е ясен знак за заминаваща си рейка, също така да не пука при навиване на пълен ляв или десен волан, покарай я с 80км/ч или повече, не трябва да се люлее колата, иначе си за амортисьори, също така при завой с пълен ляв или десен волан не трябва да трака, едно читаво каре започва от 120лв нагоре. Огледай свещите, като ги свалиш, ако цвета на електродите е различен от бледо кафяв - лоша смес или лошо изгаряне. Това може да не е само проблем на чип тунинга, може да е дебитомер примерно, той хич не е евтин. Огледай салона за протрити или скъсани седалки, като видят колата тапицерите обявяват космически суми за ремонт, каточели караш космически кораб.
Това ми изскочи в главата засега, ако се сетя още нещо - ще пиша :)

п.п. голяма е разликата от това да се движиш с Голф и с А4 по софийските улици, с А4 рядко някой те засича...манталитет...

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 23 мар 2009 12:43

един малко тъп въпрос- на аудитата няма ли VR6 матори? и няма ли в някои отношения да е по-добре от 1,8Т?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 23 мар 2009 12:51

има
2,6 матора е 6-так
пак е 150 коня