Мнение за болидите в Ф1, сезон 2009
Re: Мнение за болидите в Ф1, сезон 2009
верно са малко грозновати новите болиди, обаче пък ни очаква един много по-интересен сезон с новия учудващо бърз отбор на Рос Браун, злепредставящите се макларъни и развиващите се ферарите 

- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

Ферди ми се струва по-добре изглеждащ от Мк Ларъна. Като че ли повече са си запазили линията от миналата година.
Последна промяна от Мартин на Пон 23 мар 2009 11:04, променено общо 1 път.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Това от Фиа ли го налагат или някой го е направил и всички са видяли,като ония капаци на джантите дето в началото бяха само на рено.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хора, аеродинамиката не винаги означава красота. Освен това, не сте свикнали. Сега, като погледнем назад във времето, старите болиди не ви ли се струват смешни дори.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
kaiser666 написа:Това от Фиа ли го налагат или някой го е направил и всички са видяли,като ония капаци на джантите дето в началото бяха само на рено.
Промените по гумите и аеродинамиката са заради промените в правилника. А онова на джантите, ако трябва да сме точни, първо го вкараха Ферари и от там останалите отбори

В момента три отбора - Тойота, Браун ГП и Уилямс имат различни дефузьори, които са спорни дали не нарушават правилника, но точно те очевидно дават голямо предимство на тези отбори. Все още няма решение на ФИА дали тези дифузьори са леаглни и има ввероятност тези три отбора да бъдат наказани след ГП на Австралия, ако съда реши, че дефузьорите не отговарят на правилата.
А самия дифузьор са тези аеродинамични части в най-долната част на болида отзад:

и повече новини за Ф1 тук
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
dobrin написа:Хора, аеродинамиката не винаги означава красота. Освен това, не сте свикнали. Сега, като погледнем назад във времето, старите болиди не ви ли се струват смешни дори.
Дизайна много се доближава до тогавашния, само дето задния спойлер сега не прилича на облегалка на пейка от градския парк.
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Имаше доста които се бунтуваха и срещу смяната на облика на форума на VW.Даже анкети от типа ДА или НЕ имаше.И какво--всяко чудо за три дни по-големите за пет.С всичко се свиква,стига промяната да е за добро.
Конструкторите не се интересуват много от мнението на обикновения зрител--сто баби,хилаво бебе са казали хората.И точно затова болидите продължават да стават все по-съвършени.А техния напредък дърпа напред и автомобилостроенето в световен мащаб.Не малко идеи за обикновените автомобили са се появили първо в тая сфера,а след това са били масово приложени.
Конструкторите не се интересуват много от мнението на обикновения зрител--сто баби,хилаво бебе са казали хората.И точно затова болидите продължават да стават все по-съвършени.А техния напредък дърпа напред и автомобилостроенето в световен мащаб.Не малко идеи за обикновените автомобили са се появили първо в тая сфера,а след това са били масово приложени.
Мартин написа:Ферди ми се струва по-добре изглеждащ от Мк Ларъна. Като че ли повече са си запазили линията от миналата година.
Да, наистина колицата на ферари изглежда по-добре! ама и те са си по-добри де

между другото, на първата снимка гледам има рекламни стикери на Водафон - сигурен ли си, че това е болидът за тая година, нали Водафон напуснаха Ферари и сега са с Макларън
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Така наречените гуми сликове - не осигуряват ли много по-голямо сцепление от тези с каналите. Следователно - по тази логика новите аеродинамични елементи сигурно създават по-малко притискателна сила. Нали именно заради тази причина преди години са добавили по 4 канала на всяка гума.
Според мен задният спойлер е по-малък, за да се намали аеродинамичният поток, който пречи на задните болиди. По този начин би трябвало да стават повече изпреварвания.
Според мен задният спойлер е по-малък, за да се намали аеродинамичният поток, който пречи на задните болиди. По този начин би трябвало да стават повече изпреварвания.
Нека почнат състезанията пък тогава ще се види и разбере кое как е
засега всичко е на теория
това дали са красиви или не - както казаха и други - не това е целта на болидите
за красоти - гледайте миските по тв-то, въпреки, че като гледам каква избраха наскоро - болидите са далеч далеч по-красиви

засега всичко е на теория
това дали са красиви или не - както казаха и други - не това е целта на болидите
за красоти - гледайте миските по тв-то, въпреки, че като гледам каква избраха наскоро - болидите са далеч далеч по-красиви

- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Luper написа:Мартин написа:Ферди ми се струва по-добре изглеждащ от Мк Ларъна. Като че ли повече са си запазили линията от миналата година.
Да, наистина колицата на ферари изглежда по-добре! ама и те са си по-добри де![]()
между другото, на първата снимка гледам има рекламни стикери на Водафон - сигурен ли си, че това е болидът за тая година, нали Водафон напуснаха Ферари и сега са с Макларън
Явно беше някакъв макет и са сложили миналогодишните надписи, ето смених я с актуална.

- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
Повече от ясно е че ще е безкрайно интересно този сезон, и че новия аеродинамичен пакет е по добър от стария.Пуснах темата защото ми беше интересно дали и вие намирате разликата с миналогодишните болиди, като леко грозна. Естественно не подлагам под съмнение ефективноста , и естественно това не би ме накарало да не харесвам тези шедьоври на автомобилостроенето. Просто първосигнално ми се сториха смешни и за това исках да разбера вие какво ще кажете.
Наистина нащо гардже изглежда малко по добре(Ферарри)
ама ас съм си пристрастен. Другото което не ми допада са въпросните дифузьори , според мен взаимствани от ДТМ серийте
Знам ли....
Дано сезона бъде безкрайно интересен , и нека по добрите победят
Наистина нащо гардже изглежда малко по добре(Ферарри)

Дано сезона бъде безкрайно интересен , и нека по добрите победят

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
и нека по добрите победят
Пак ще е РАПСОДИЯ В ЧЕРВЕНО....Както винаги....

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Dead man написа:Пак ще е РАПСОДИЯ В ЧЕРВЕНО
Чул те Господ

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Сега за да не обръщаме темата на спам, ама лани рапсодията в червено беше със сивкав отенък баш на кулминацията.
Но така тръгнаха нещата и усещам, че типично по български темата ще стане Ферари срещу Мак
Но така тръгнаха нещата и усещам, че типично по български темата ще стане Ферари срещу Мак
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”