На бензиностанция имат ли право да ме проверяват за заверка?
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: На бензиностанция имат ли право да ме проверяват за заверка?
Кога ли ще дойде време като влезе компания в заведение да дава ключовете на колата на портиера и после като пият всички...няма ключове!!
leavon написа:Кога ли ще дойде време като влезе компания в заведение да дава ключовете на колата на портиера и после като пият всички...няма ключове!!
в нашата географска ширина - когато цъфнат налъмите

- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Aneto написа:Това с прегледа на газовата е пълна проформа - аз като отидох, просто ми казаха - дай 15лв, сложиха печат в книжката и стикер на бутилката. Никой, абсолютно не си даде труда да види как е газовата...
Напълно съм съгласен с това,при мен стана абсолютно същото.Аз лично преглед няма да минавам докато мога!Явно хората са се усетили,че няма смисъл да си дават парите на вятъра и са престанали да си правят заверка и това е поредната акция за събиране на парички както със смяната на номерата...

Е то това вече е до "вътрешна нагласа".
Прегледът не е безсмислен, почти всеки гледа да мине тънка лайсна. Газаджиите си затварят очите, защото ако се заиграят много хора (може би) няма да минат преглед.
Ако имаш желание да минеш преглед, ще намериш правилните хора, които ще ти инспектират газовата както трябва.
Всичко останало си е оправдание.
Прегледът не е безсмислен, почти всеки гледа да мине тънка лайсна. Газаджиите си затварят очите, защото ако се заиграят много хора (може би) няма да минат преглед.
Ако имаш желание да минеш преглед, ще намериш правилните хора, които ще ти инспектират газовата както трябва.
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

Това е най-похвалното нещо което съм чувал скоро

Rijo написа:Е то това вече е до "вътрешна нагласа".
Колега, аз ще намеря, но байчото няма. И тогава защо трябва изобщо да ме проверяват, да ме питат на бензиностанцията за талон, като това е безмислено? Ако искам - плащам 15 кинта и получавам тапия и карам бог знае каква бомба със закъснител, отново всичко опира до собствената ти съвест. Тогава защо да ме проверяват. Именно за това искам да знам кой и как има или няма право да ме провери.
- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
Аз доколкото разбирам никой не те задължава да им показваш каквото и да било. Просто няма да ти сипят газ. Както не си длъжна да си показваш и личната карта, като ти я поискат в МТел, ама няма да сключиш договор. Нещата не опират до задължения и права, а до личен избор.
- swissmad
- Автомобил:
- Двигател:
Aneto написа:hooligans написа:Ане , според мен ,темата ти е безумна , ти возиш дете/деца , а се съпротивляваш да ти видят стикера ... ок ти си изрядна , ама ако тоя пред теб не е и почнат да му сипват газ без да го проверят , а той е снаждал мъркучите се едно ще полива домати , ко праим .. ?
ПП: евала на момчетата
Това с прегледа на газовата е пълна проформа - аз като отидох, просто ми казаха - дай 15лв, сложиха печат в книжката и стикер на бутилката. Никой, абсолютно не си даде труда да види как е газовата. Така че дали имаш или нямаш стикер е пълна глупост. Това са просто излишни 15лв на година. Да, би имало смисъл, ако се прави поне елементарен преглед на газовата. Иначе за какво е цялата дандания? Да, аз съм изрядна, колата ми върви, но къде е гаранцията че на тоя до мен дето му сипват газ и дето маркучите му са кой как дойде, НО!!! има стикер - тогава кво праим...?
Стикера не е гаранция за изрядна газова. И няма да бъде, поне до тогава, докато не започнат да проверяват сервизите, които слагат тези стикери. Защото тях ги интересуват само въпросните 15 кинта, а не дали няма да се вдигна утре във въздуха заедно с цяла бензиностанция.

И тоя с БМВ -то където се запали на 4-ти километър преди 2-3 дни каза,че преди час е излязъл от сервиза след ремонт на газовата инсталация.Само гледат да ти вземат парите

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
имам паспорт и стикер за газовата,но.........колата е пасат комби,бутилката е на мястото на резервната гума а в багажника имам огромна бас-каса и достъпа до бутилката е много труден
и досега никой не е изявил желание да ми сваля касата че да проверява за стикер

- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
vasstop написа:Лично аз не съм срещал в наредбите нещо подобно и въпросът ти има смисъл.Aneto написа:Интересува ме не как е логично да бъде, а как е по закон - кой има и кой няма право да ми прави проверка.
Ами не знам дали е законно или не. Вчера в Бургас се е самозапалил в движение Фиат с газова уредба, а в багажника имало и газова бутилка за битови нужди. Добре, че нито една от двете не е гръмнала. Всяка кола с газова уредба трябва да бъде проверявана при вяско зареждане с газ, за да няма фатални последствия.
- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
[/quote]Ами не знам дали е законно или не. Вчера в Бургас се е самозапалил в движение Фиат с газова уредба, а в багажника имало и газова бутилка за битови нужди. Добре, че нито една от двете не е гръмнала. Всяка кола с газова уредба трябва да бъде проверявана при вяско зареждане с газ, за да няма фатални последствия.[/quote]
добре звучи на хартия
ако може така да се каже де
според мен контрола трябва да се засили при техническите проверки.между другото днес минах такъв преглед и ми я провериха обстойно с един уред,който пиукаше като гайгеров брояч.прекара го по всички свръзки и съединения на изпарителя и т.н. това чувство за сигурност си купих срещу 10 кинта
другия април пак-съвестни са 
добре звучи на хартия

- Golf_1.6
- Автомобил:
- Двигател:
Aneto написа:...Това с прегледа на газовата е пълна проформа - аз като отидох, просто ми казаха - дай 15лв, сложиха печат в книжката и стикер на бутилката. Никой, абсолютно не си даде труда да види как е газовата....
Можеш да им кажеш да я прегледат. Процедурата се прави за има няма 1-2 минути. Това, че те са длъжни да го направят без да им казваш е друг въпрос...
За метан
НАРЕДБА ЗА УСТРОЙСТВОТО И БЕЗОПАСНАТА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ПРЕНОСНИТЕ И РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ГАЗОПРОВОДИ И НА СЪОРЪЖЕНИЯТА, ИНСТАЛАЦИИТЕ И УРЕДИТЕ ЗА ПРИРОДЕН ГАЗ
В сила от 03.09.2004 г. Приета с ПМС № 171 от 16.07.2004 г.
Обн. ДВ. бр.67 от 2 Август 2004г., изм. ДВ. бр.78 от 30 Септември 2005г., изм. ДВ. бр.32 от 18 Април 2006г., изм. ДВ. бр.40 от 16 Май 2006г., изм. ДВ. бр.93 от 17 Ноември 2006г., изм. ДВ. бр.46 от 12 Юни 2007г., изм. ДВ. бр.79 от 9 Септември 2008г.
Чл. 320. Собствениците или ползвателите, ръководителят на предприятието и обслужващият персонал на автомобилните газоснабдителни станции не трябва да допускат пълнене на АГУ, които:
1. (изм. - ДВ, бр. 32 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) нямат стикери съгласно чл. 362, ал. 4 или са със стикер с изтекъл срок на валидност;
2. имат неизправности, посочени в чл. 322, т. 2 и 3.
А ето и за стикера:
Чл. 362.(4) (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) След положителен резултат от извършен технически преглед на АГУ органът за технически надзор поставя:
1. в близост до накрайника за пълнене на бутилката стикер по образец, посочен в приложение № 4;
2. на задното стъкло на МПС от вътрешната страна в горния ляв ъгъл или на подходящо място на челното стъкло, ако МПС няма задно стъкло, стикер с опознавателен знак съгласно чл. 18, ал. 1, т. 16 от Правилника за прилагане на Закона за движението по пътищата; стикерът се поставя еднократно.
За пропан-бутан
Наредба за устройството, безопасната експлоатация и техническия надзор на газовите съоръжения и инсталации за втечнени въглеводородни газове
ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 243 НА МИНИСТЕРСКИ
СЪВЕТ ОТ 2004 Г. В сила от 23.10.2004 г.
Обн. ДВ. бр.82 от 21 Септември 2004г., изм. ДВ. бр.104 от 26
Ноември 2004г., изм. ДВ. бр.32 от 18 Април 2006г., изм. ДВ. бр.40 от
16 Май 2006г., изм. ДВ. бр.85 от 20 Октомври 2006г.
Чл. 141. (Предишен текст на чл. 141, изм. - ДВ, бр. 85 от 2006 г.) Ползвателите и обслужващият персонал на автомобилните газоснабдителни станции не трябва да допускат:
1. (изм. - ДВ, бр. 32 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) пълнене на АГУ на автомобили, които нямат поставени стикери съгласно чл. 198, ал. 4 или са със стикер,чийто срок на валидност е изтекъл;
НАРЕДБА ЗА УСТРОЙСТВОТО И БЕЗОПАСНАТА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ПРЕНОСНИТЕ И РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ГАЗОПРОВОДИ И НА СЪОРЪЖЕНИЯТА, ИНСТАЛАЦИИТЕ И УРЕДИТЕ ЗА ПРИРОДЕН ГАЗ
В сила от 03.09.2004 г. Приета с ПМС № 171 от 16.07.2004 г.
Обн. ДВ. бр.67 от 2 Август 2004г., изм. ДВ. бр.78 от 30 Септември 2005г., изм. ДВ. бр.32 от 18 Април 2006г., изм. ДВ. бр.40 от 16 Май 2006г., изм. ДВ. бр.93 от 17 Ноември 2006г., изм. ДВ. бр.46 от 12 Юни 2007г., изм. ДВ. бр.79 от 9 Септември 2008г.
Чл. 320. Собствениците или ползвателите, ръководителят на предприятието и обслужващият персонал на автомобилните газоснабдителни станции не трябва да допускат пълнене на АГУ, които:
1. (изм. - ДВ, бр. 32 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) нямат стикери съгласно чл. 362, ал. 4 или са със стикер с изтекъл срок на валидност;
2. имат неизправности, посочени в чл. 322, т. 2 и 3.
А ето и за стикера:
Чл. 362.(4) (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) След положителен резултат от извършен технически преглед на АГУ органът за технически надзор поставя:
1. в близост до накрайника за пълнене на бутилката стикер по образец, посочен в приложение № 4;
2. на задното стъкло на МПС от вътрешната страна в горния ляв ъгъл или на подходящо място на челното стъкло, ако МПС няма задно стъкло, стикер с опознавателен знак съгласно чл. 18, ал. 1, т. 16 от Правилника за прилагане на Закона за движението по пътищата; стикерът се поставя еднократно.
За пропан-бутан
Наредба за устройството, безопасната експлоатация и техническия надзор на газовите съоръжения и инсталации за втечнени въглеводородни газове
ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 243 НА МИНИСТЕРСКИ
СЪВЕТ ОТ 2004 Г. В сила от 23.10.2004 г.
Обн. ДВ. бр.82 от 21 Септември 2004г., изм. ДВ. бр.104 от 26
Ноември 2004г., изм. ДВ. бр.32 от 18 Април 2006г., изм. ДВ. бр.40 от
16 Май 2006г., изм. ДВ. бр.85 от 20 Октомври 2006г.
Чл. 141. (Предишен текст на чл. 141, изм. - ДВ, бр. 85 от 2006 г.) Ползвателите и обслужващият персонал на автомобилните газоснабдителни станции не трябва да допускат:
1. (изм. - ДВ, бр. 32 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) пълнене на АГУ на автомобили, които нямат поставени стикери съгласно чл. 198, ал. 4 или са със стикер,чийто срок на валидност е изтекъл;
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
сега нещо "забавно" по темата ..
.. видях аз преди седмица .. тази тема > http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=15&t=104903 .. и реших да се обзаведа и аз с фолио .. отидох във гаража .. разбрахме се с хората .. колко парички .. какво фолио .. и т.н. .. ".. свършваме тази кола и си ти .." ми казват " .. само може малко да се забавим .. с нея .. че едва издържаме вътре в гаража .. а не може да лепим фолиото на отворени врати, заради праха, които може да полепне по фолиото .." .. О.ки .. казвам .. и поглеждам вътре .. а там .. BMW 745iL 2006-2007г. съдейки по вида му .. влизам .. лллюююютииии на очитеееее .. не се диша .. смърди на газ .. не се стои .. викам им .. ".. абе хора .. как работите бе??? .. ще гръмнете .." .. и те се смеят .. слагали фолио вече доста години .. на какви ли не коли .. и за първи път виждали кола за 100000 евро с АГУ .. после .. че май само един 20 годишен бус на някакъв краставичар от Слатина така смърдял докато го "фолирали" .. и сега най веселото .. те направили забележка на собственика /не шофьора, а собственика/ .. че му тече газ от някъде .. и че много мирише .. той им казал .. спокойноооо знам .. няма страшно .. отдавна е така .. нищо не е станало
.. та така .. внимавайте .. черно BMW 745 с врачанска регистрация .. пазете се .. избухливо е

.. видях аз преди седмица .. тази тема > http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=15&t=104903 .. и реших да се обзаведа и аз с фолио .. отидох във гаража .. разбрахме се с хората .. колко парички .. какво фолио .. и т.н. .. ".. свършваме тази кола и си ти .." ми казват " .. само може малко да се забавим .. с нея .. че едва издържаме вътре в гаража .. а не може да лепим фолиото на отворени врати, заради праха, които може да полепне по фолиото .." .. О.ки .. казвам .. и поглеждам вътре .. а там .. BMW 745iL 2006-2007г. съдейки по вида му .. влизам .. лллюююютииии на очитеееее .. не се диша .. смърди на газ .. не се стои .. викам им .. ".. абе хора .. как работите бе??? .. ще гръмнете .." .. и те се смеят .. слагали фолио вече доста години .. на какви ли не коли .. и за първи път виждали кола за 100000 евро с АГУ .. после .. че май само един 20 годишен бус на някакъв краставичар от Слатина така смърдял докато го "фолирали" .. и сега най веселото .. те направили забележка на собственика /не шофьора, а собственика/ .. че му тече газ от някъде .. и че много мирише .. той им казал .. спокойноооо знам .. няма страшно .. отдавна е така .. нищо не е станало

- jbussines
- Автомобил:
- Двигател:
Така и така има някаква тема за прегледи и газови.
Та значи направих си прегледа и ми дадоха стикер тоест не го залепиха на бутrлката и казаха ,че вече нямало да се лепят а да седи в паспорта и ако трябва проверка там да си е така ли да оставя нещата или да си го лепна на газовата е това се чудя ,ако някой скоро е правил преглед да каже.
Та значи направих си прегледа и ми дадоха стикер тоест не го залепиха на бутrлката и казаха ,че вече нямало да се лепят а да седи в паспорта и ако трябва проверка там да си е така ли да оставя нещата или да си го лепна на газовата е това се чудя ,ако някой скоро е правил преглед да каже.
Последна промяна от jbussines на Пон 15 юни 2009 14:29, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”