Въпрос относно удостоверение за наличие на катализатор

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Re: Въпрос относно удостоверение за наличие на катализатор

Мнениеот petarkolev » Сря 15 апр 2009 8:00

Като си регвах колата в общината попълвах една декларация и си подчертах в нея, че колата е с катализатор, обаче служителката каза че нямало катализатори на коли от 90-та година и отбеляза че няма. Това е цялата дилема - дълъг спор последва след това и накрая реших да спра, защото тая ме поизнерви. Обачи си мисля, че ако занеса бележката сега ще кажат, че е трябвало при попълването на въпросната декларация. Много загубена служителка беше горката ( за община Красно село става въпрос).

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Сря 15 апр 2009 9:01

petarkolev написа:Като си регвах колата в общината попълвах една декларация и си подчертах в нея, че колата е с катализатор, обаче служителката каза че нямало катализатори на коли от 90-та година и отбеляза че няма. Това е цялата дилема - дълъг спор последва след това и накрая реших да спра, защото тая ме поизнерви. Обачи си мисля, че ако занеса бележката сега ще кажат, че е трябвало при попълването на въпросната декларация. Много загубена служителка беше горката ( за община Красно село става въпрос).

При мен се получи в общината която е до НДК. Пак така, тя вика - нямаш, аз има :) спорихме, тя вика не е възможно да имаш, аз и казах , че съм си сложил, тя - той е много скъп, аз - ти от къде знаеш финансовото ми състояние, и накрая ми каза, че в рамките на 1мес. трябва да и занеса такова уверение и ще го отбележат, че имам работещ катализатор. Така и направих, занесох го след 1-2седмици и сега ми се води че съм с работещ катализатор и данък - 50%.
Така, че колега намери и го носи. УСПЕХ!

Потребителски аватар
sstambo
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: BVK 2007

Мнениеот sstambo » Сря 15 апр 2009 10:01

според мен трябва да кажеш колко коня ти е колата защото над 74 kw и да имаш и да нямаш няма никакво значение ,така ми казаха в общината в дружба което лично за мен е голяма простотия, но какво да се прави всичко в нашата страна е пьлна противоположност на белите страни.

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Сря 15 апр 2009 10:06

sstambo написа:според мен трябва да кажеш колко коня ти е колата защото над 74 kw и да имаш и да нямаш няма никакво значение ,така ми казаха в общината в дружба което лично за мен е голяма простотия, но какво да се прави всичко в нашата страна е пьлна противоположност на белите страни.

не четеш ли че неговата е 90 коня, тоест 66kw

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Сря 15 апр 2009 10:24

Колега Zoran, тиси я занесъл в рамките на седмица две, а при мене мина точно една година и отгоре. :D

ЖороБотев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ЖороБотев » Пет 26 юни 2015 17:33

Golf 4, 2000 година, 77kw, 120 лева данък. Ако изкарам бележка за катализатор, ще ми смъкнат ли данъка?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 03 юли 2015 9:02

ЖороБотев написа: 77kw, Ако изкарам бележка за катализатор, ще ми смъкнат ли данъка?

Нe

pepone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepone » Сря 10 фев 2016 13:49

я кажете колеги къде може да се извади такава бележка, ходих до ГТП до нас и не искат??? :banghead ебаси държавата

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”