Автомобил от Италия, практически съвети?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Re: Автомобил от Италия, практически съвети?

Мнениеот jordanpar » Нед 26 апр 2009 15:31

А от българин да не би да е голяма далавера да си купиш кола???

Последна промяна от jordanpar на Вто 06 окт 2015 17:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 26 апр 2009 16:04

Не не проблема е друг мой човек,че просто италянците са си шанаджий.Аз мотора го купих перфектен по думите на собственика а се оказа че релето не зарежда :screwy тоест презарежда и скапа аку за 130 лева,единия кол на предницата има 2 ебаси яките язви които се заменят само с нов кол-90 паунда и още дребни(на вид) неща
та ми стъпи още едни 700 лева отгоре а по думите на собственика ме уверяваше че АБСОЛЮТНО всичко му е наред или сигурно не е знаел.Иначе на вуншен вид беше перфектен
Е аз съм Козирог mhihi и си купих пак мотор по интернет без да съм го виждал и то пак сущия и то за наполовината пари от предишния,ето го:(първия)
http://www.atfreeforum.com/hondacb1000/ ... ondacb1000
този за разлика от предишният имаше само скрити плюсове-чисто нови Дънлопи,накладки,КиН филтър и сички мотове(обслужвания) с печати от хонда дилъра
разликата е от небето до земята повярвай ми

П.П.в италия съм живял 8 години и циганите са 80% от ората сичко глеа да мине тънко на бай гошо у гаражо :horror:

Потребителски аватар
danio_d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danio_d » Нед 26 апр 2009 16:39

Аз единствено съжалявам теб колега-Stivi!!! :dummy:

Последна промяна от danio_d на Пон 27 апр 2009 11:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 26 апр 2009 16:44

Symptom написа:Седя и си мисля... :roll: толкова човеци пазаруват МПС-та от Ботуша,.. ,но чисто практически как си носим 8 000 еуро по джобовете?. Та каква е практиката общоприета от търговците и чатни лица. Пътни чекове,карти... но пък те са с лимити... кеш .. с всички негативи..?

С такива хартии в джоба без да му мислиш много в джабазлъка си трябва кешовица и бърза реакция

16 броя
Изображение
или 8 от тея

Изображение

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 26 апр 2009 18:18

Абе Данйооо казах ти че съм живял 8 години там и съм развеждал джамбази като тебе за коли много често аре да не ми обясняваш баш на мене молим те
Внасяй си ги да си жив и здрав.Това което написах по горе е 100% ИСТИНА да не ти кажа че и рамката на италянския мотор се оказа крива та и там пари
С две думи 80% са шанаджий и 20% са читави а на острова е по скоро обратното

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 26 апр 2009 20:24

danio_d написа:Колеги не виждам какво имате против италианските коли ас не знам колко коли вече сам внесал от италия и няма човек който да ми се е оплакал вуичо ми зарежда половината авто салони в пловдив и не само ами и в враца дипница има салони който зарейда и още не знам си каде и ги зарежда повече от 10 години така че ако си мислите 4е колите в германия и не знам си каде са по хубави ходете си ги копете какво палните главата на човека с глупости... :banghead:

Като ти гледам правописа направо съжалявам хората които си купуват от твоите коли :deal Макар че както забелязвам не трябва да си много грамотен за да си автоджамбазин дори напротив..... :wink:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Нед 26 апр 2009 20:42

Няма значение от къде е колата - просто добрата кола, тази със сервизна история струва поне 20% повече от средната цена, която излиза на първа страница в немското мобиле.
Нали луднах по търсене на GTI. Та ето пример:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1

от любопитство пратих мой познат да я види вчера. Ясно ми е, че добро GTI 2000 края или 2001 г. за съжаление под 6500 евро няма и то не в Бг. Колата се продава в Берлин, но е внесена от Италия. Обявена в мобиле за 5000 евро, в автокъщата седи 4800! Обявена на 115 000 км., на километража показва 185 000 км! Дали след някой друг ден няма да я видим тази кола на Горубляне и пак да я обявена на 115 000 км и като екстра да пише, че е внос от Германия!?
Стига плюли против колите в Италия. Подскачайте с/у автоджамбазите - араби, руснаци, поляци и т.н., както и нашите, чиято единствена цел е МАКСИМАЛНА печалба.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Нед 26 апр 2009 20:53

Преди два месеца бях Дупница да купуваме кола. Тук там, бях с мой роднина оттам, познаваше джамбазите, такива гробници брат, нема. Палят една Мареа, дигаме капака, посягам да развия капачката на маслото, че като захвърча едно масло, че като се спуснаха двама да ме държат.... Аааа, оттам било нормално да хвърчи, тя била двувалка, тъй е смазвали валовете... дееба к'ъв съм глупак аз... Една Корса, тресе, че падне мотора, а нищо, тампон някакъв, оправя се, никога не съм виждал кола да тресе така... Ровър, чука нещо в мотора, не прилича на клапан, дееба мноо съм тъп, к'во ли е. Ама човека не сваля от цената, нищо и няма на колата... И тъй нататък и тъй нататаък и по едно време, BMW 320, 1999 г, комби, новия фейс, стария мотор - 14 900 лв. Хм, аз си купих 525 от Германия за по малко пари и си я докарах и пак не стъпи на толкова. Де е далаверата от колите от Италия? Нийде, хем счупени, хем пари струват. Ся може да ме разпънете на кръст.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 27 апр 2009 22:20

brabus написа:...

Сори, ама тва дето си пратил хора да го гледат... :не: Толкова правописни грешки не бях виждал отдавна в една обява...А и името на автокъщата трябва да ти говори достатъчно

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пет 01 май 2009 18:49

Хе хе , кола от Дупница,.. е не мерси..То там е гигантска морга... Идеята ми е за бус..та пак си размишлявам.Имам приятел работил в Ивеко.. мизерията там е ,че отиваш да гледаш бус на 160 000, а пък той горкия на 360 000,..самия сервиз си ги "врътка"...няма закон няма нищо.. в лаладжииска Италия поне това има...
Надали тамошното Ивеко прави такива тапотиии..
То май всичко е на късметт...то голфа ми като е австрииски и с перфектен мотор та ламарините са цвете... а сменяите ламарини де..гаси филма.

Много относително кой мотор какъв..ама чак без масло...

Кола от БГ- никога... писнало ми е от двувалки,очиларки, яйца, капки и тем подобни идиотщини.. бусове на по 150 000 км , и голфове на 119 000.. Как нема един нормален авто търговец...

Гледам интересни оферти от Холандия.. там какъв е филма...? Сега си мисля, хмммм там не е ли влажно много..? макар да няма много сняг ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 02 май 2009 11:17

Ами за Холандия май е добър вариант. 1999 когато баща ми докара Джетата оттам колата нямаше грам забележка по ламарините и купето като цяло. 1986 е първата й регистрация. До ден-днешен няма правени ламарини или кърпено, предната шоферска врата само е правена, но некадърно и затова изгни. Има лека ръжда по калниците (понеже майка ми я караше предимно, съответно има ожулвания явно от опит за маневри), миналата година изби малко ръжда и по задните бомбета, или както там се наричат, където са амортисьорите и това е. Отдолу е почти перфектна, в купето (визирам пода) когато последно гледах беше като излязла от завода. Държа да отбележа, че за престоя си от 10 години в България колата е държана в гараж, когато разбира се не е била в движение :Mr Green Fun . Така като се замисля, с малко ремонт по наболелите места на купето + нанасяне на някакъв грунд по външната страна на пода, от този черния, който запечатва от влага, колата ще може да изкара още 1-2 смени на двигатели (старият мотор го свалих на около 400к км, сложен е "нов" на незнайни километри)
А замислял ли си се за кола от Франция. Напоследък гледам и такива нов внос пък на цени като на италианските ?

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Нед 03 май 2009 7:38

Франсетата са ми антипатични и не говорят енглиш... а при онея холандски дългучи мернах добър салон за бусове и всиакакви камиони,сигурно има и още.
Малко ме е страх да не се потроши нещо по пътя ако докарам от там на самоход...и документи през милите ни балкански държави...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”