:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

качествен и ефикасен препарат срещу петна

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rokera
Автомобил:
Двигател:

Re: качествет и ефикасен препарат срещу петна

Мнениеот rokera » Пет 19 юни 2009 13:44

Друже зарежи разни пяни, безконтактни и други измислени препарати парцали и прахосмукачки. Начина на пране е следния:
1 Намираш приятел с перяща прахосмукачка демек такава, която може да смуче вода ако нямаш ти.
2 Купуваш препарат за дамаски и килими и обезмаслител Меглио той е най добрия на пазара.
3 Разреждаш препарата по указания начин а с Меглиото пръскаш върху петната и топиш и търкаш с четка средно твърда да не прецакаш тапицерията.
4 Изсмукваш натърканото с прахосмукачката и повтаряш процедурата докато не решиш, че е станало чисто.
5 Оставяш да изсъхне.
Съвет: Пери цялата седалка а не само петното, както и останалите части от колата, защото иначе от мръсно ще стане чисто петно на фона на останалото.
Това е начина друг няма, казвам ти го като професионалист, защото имам фирмичка за почистване и се занимавам с такива работи от над 10 години.
Успех и дано се справиш.

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Пет 19 юни 2009 17:10

Pichaga написа:Търтъл уокс
едно зелено шише с четка на него-пръска една пяна после с четката търкаш-гаранция че НЯКОИ петна излизат, и гаранция че не прецаква нищо

Аз това съм го пробвал... и горе-долу върши работа. Е не е като вълшебна пръчица, но с търкане излиза..

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Пет 19 юни 2009 21:28

Rabbit_TDI написа:Meglio .Другото е да драснеш ЛС на колегата ConnorCane -той ми даде едно дето безконтактно изкарва петната.

случайно попаднах на темата,
днеск пробвах с меглио да махна избелялото по тапицерията
пръскаш, с една гъба после търкаш
има някакъв ефект определено
шубе ме беше да пръскам супер много, за да не стане по-кофти, но мисля, че след няколко операции ще си доволен от резултата

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 25 юни 2009 9:25

TURTLE WAX с четката е абсолютна глупост,нищо не чисти само кадето си дадох парите на вятъра.
Имам почти пълно шише,ПОДАРЯВАМ ГО ако някой го иска да каже на кой адрес да му го изпратя!!!

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пон 29 юни 2009 0:17

Колеги открих го препарата " ефикасен и качествен " но малко скъпичак.
Цената според качеството - световно известна максима ....
Сайт на продуктовата гама.
http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://dobavkizamasla.com/images/catalog/malco-09.jpg&imgrefurl=http://dobavkizamasla.com/index.php%3Fst%3D3&usg=__JFKO5rxmQMAjyrkyNygn2MObF3A=&h=1246&w=2362&sz=799&hl=bg&start=67&um=1&tbnid=uOhdfxjTk4VvwM:&tbnh=79&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dmalco%26ndsp%3D20%26hl%3Dbg%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:bg:official%26sa%3DN%26start%3D60%26um%3D1
Чудният препарат:
http://dobavkizamasla.com/index.php?st=6&id=59

На мен ми изкара петна от преди 15 години !!!!!!
цена: 40 лв флакона

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Вто 30 юни 2009 7:42

Ето как аз преди години като взех колата почистих мръсните седалки:Беше лято като сега,свалих седалките и в банята след дълго и упорито миене с тест,станаха като нови.След това ги оставих два дена на слънце и станаха като нови.Това е миене за мен!

stefan237
Автомобил:
Двигател:

Re: качествен и ефикасен препарат срещу петна

Мнениеот stefan237 » Чет 02 юли 2009 7:21

Percenta - нанотехнология. Чисти всякакви петна без да избелва цветовете от текстил и кожа, ама е по-добре за упорити петна не за целите седалки, иначе чисти без грешка всичко.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 02 авг 2009 21:33

Имам 6 годишен опит - работа с перяща битова прахосмукачка
Най-добрия препарат е - emsal carpet shampoo , преди се казваше tuba
Производител - Werner&Mertz Gmbh ,Germany :bowdown 750 мл. - 6.50 лв.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пон 03 авг 2009 22:34

Начи, аз също бях на тема петна, не моа да ги гледам начи.... И немам никакъв опит. По въпроса зех един препарат на не безизвестната фирма Amway, за килими и дамаски. Прайх това дето ми казаха, ефекта клонеше към нулата. После пробвах с LOC, прехваленият, ефекта беше доста по-добър, ама пак... И те ти, бях на гости в Дупница, при родата на жената и един нейн братовчед ме води на една автомивка, че колата беше доста прашна, автомивка ама в пълния смисъл на думата, дупка. Дупка в стената и един навес. Начи гледам, пичовете мият, чистят, перат наред, лъскави коли, всякакви. Гледам една табела MA-FRA на едно стъкло и питам шефа с такива препарати ли работят, бях чул че са супер, оня потвърди, аз не повярвах. Уговорих все пак да изперат тапицерията и оставих колата. Ко са я правили, с какво са я правили... На другия ден вечерта си я зех, беше като нова отвътре, малко не изсъхнала ма нейсе. Пари за поддръжка не жаля по принцип с никаква кола, тази беше доста петниста по тапицерията-сива, всичко си личи, така я и докарах от Германия с мисълта да я оправя тук и Господ да благослови онзи, дето свърши тази работа. Срещу 50 лв. имам нова кола.

katri71
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katri71 » Вто 04 авг 2009 15:26

обезмаслител Меглио - това е най-доброто ,което можеш да намериш на пазара,в съотношение цена/качество разбира се :)

sisil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sisil » Нед 04 апр 2010 17:08

искам да попитам как използва те препарата Emsal carpet shampoo :)

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 04 апр 2010 18:14

И аз съм доволен от Медикс за тапицерии и килими. С него изчистих петно от червено вино на задната седалка. Разреждаш с вода и търкаш с четката.

Потребителски аватар
nick53
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nick53 » Пон 05 апр 2010 22:02

Искам да питам колегите с опит- мокренето на седалки и облегалки, понякога обилно и неколкократно, може ли по някакъв начин да навреди на "airbag"-а в облегалката ? При пране на автомивка вземат ли се някакви предпазни и щадящи мерки ?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”