Писта за Формула 1 в България

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: Подписваме за Формула 1 в България в петък

Мнениеот Pichaga » Чет 09 юли 2009 8:45

дано стане, че то от подпис до реализация тук, у нас е трудно
ако стане, ще е просто невероятно

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 09 юли 2009 9:13

Ако може някой да ми обясни в кратък списък причините,заради които и аз да се зарадвам че ще има Ф1 в БГ,моля да ги напише по-долу.
че аз мога да ви напиша не толкова кратък защо тази новина не ме радва.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 09 юли 2009 9:34

Pichaga написа:дано стане, че то от подпис до реализация тук, у нас е трудно
ако стане, ще е просто невероятно

Абсолютно е така. НО аз имам други притеснения или по-точно се притеснявам, че ако стане и почната да идват хора от цял свят за един уикенд как ще ни "клекне" инфраструктурата. И не бих се учудил ако, някой пристигнал в България специално за повода, по една или друга причина (но не по негова вина) не успее да стигне до пистата.
За съжаление всеки ден се обеждавам, че бай Ганьо is still alive.

Стискам им палци,но не съм оптимист.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 09 юли 2009 9:56

От българска страна ще спомена имената на Румен Петков и Богдан Николов--ако не знаете за тях нищо скандално просто ги напишете в гугъла,той ще ви каже.
А тук ще поствам превода на една чужда статия:

На Бърни Екълстоун не му пука особено за публиката по пистата, защото тя формира приходите на местните организатори, докато неговите печалби се формират на базата на телевизонното излъчване. И разбира се, на Бърни вече не му пука за нищо друго освен за печалбите.
Но явно сега и те са особено застрашени. Дълго време търсих цифрите, които показват печалбата на Екълстоун от правата върху Формула 1, но това не са цифри, които могат да се намерят толкова лесно. Тези дни обаче в f1-live.com публикуваха откъси от едно много интересно интервю на бившия организатор на Гран При на Канада Норманд Лего (Normand Legault) за монреалския вестник “Ла Прес”. Там той дава някаква светлина относно сумите, за които става въпрос: “За да се върнем обратно на модела в Националната хокейна лига, ако администрацията й струва 50 милиона долара на година, а общите печалби са 1,8 милиарда, тогава това означава, че те са 3% от приходите. Във Ф1 човекът, който управлява бизнеса, струва 50% от цялата печалба.” Сравнението е повече от показателно.
Лего твърди, че основният собственик на Формула 1 CVC Capital Partners дължи годишно около 540 милиона долара, които, за да се получат от някъде, водят до таксата от 50 милиона за всяка страна, която иска да провежда състезание от шампионата. “На тази цена не може организаторите да са на печалба, без значение как се калкулират приходите” – казва той.
Споделя още, че организаторите на австралийската Гран При губят по 40 милиона долара на година, че Френската автомобилна федерация се е отказала от Гран При през 2009, Хокенхайм няма да е домакин на състезание преди 2010, Нюрбургринг са в затруднено положенение, а китайците се колебаят за участие след 2010. Лего убедено твърди, че икономическият модел във Формула 1 трябва да се преосмисли, защото “кулата от карти вече е започнала да пада”. Донякъде това се вижда в зародилото се недоволство дори в някои от новите организатори на състезания. Така например в Малайзия категорично настояват часът на старта да бъде по-ранен, тъй като случилото се на тазгодишното Гран При със сигурност не остави много доволни зрителите и е твърде вероятно да има отлив следващата година.
Другият интересен момент в интервюто е фактът, че правителството на Канада се е отказало от опитите си да спаси домашното състезание от Ф1 донякъде и заради нестабилната ситуация в спорта в момента. Лего обяснява, че не са сигурни дали ако купят правата за 5 години, което означава по 30 милиона на година, няма да се окаже, че са платили за нищо, защото не се знае дали автомобилните производители, ФОТА, няма да се обединят и да създадат друг шампионат извън Формула 1 (което, между другото, той именно ги е посъветвал да направят). “Добре е да имаш петгодишен договор, но знае ли се какво ще получиш насреща като продукт? Какво ще стане, ако Хамилтън, Маса или Кубица са в друг шампионат? Какво се купува за тези 30 милиона на година? Какво се гарантира срещу тях?”
Нищо? Вероятно Екълстоун си мисли, че е твърде важна фигура за Формула 1 и тя няма да оцелее, ако той се оттегли. Всъщност, по-несигурното е дали тя ще оцелее, ако не го направи.
........................................................................
В заклЮчение мога да кажа че ако искам да играя голф,няма нужда да си строя игрище в задния си двор,за да го правя.Камо ли да гледам Ф1 наживо.щом Богдан Николов твърди че парите за всичко това,които са стотици милиони евра идват от частен сектор аз бих запитал от какъв произхода са и защо не се наливат за нещо с националнозначим мащаб,вместо да храним 5 човека на кръст.Ако някой сега ми излезе с тезата колко нови работни места щели да се открият---пистата ще е на място с вече изградена инфраструктура,освен една писта с помощните и съоражения нищо друго няма да се построи.А ако някой се порови в нета ще намери достатъчно инфо за да разбере кой строи пистите в Ф1.На фона на толкова страни къде по-добре икономически от нас,които се отказват от Ф1,ние сме като жабата която видяла че подковават вола и си вдигнала крачето.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 09 юли 2009 15:19

Една от основните причини нашата мила родина да е в конкретното състояние е песимизмът у много голяма част от хората, също и безхаберието. Ама се отплеснах.
По темата - ако имам едни х пари, кой ще ми определи за какво да ги харча? Ако искам не писта за Ф1, ами ракетна площадка ще си построя, огромен пясъчен замък - мои са си, каквото искам, това ще правя с тях. Или би трябвало държавата да определя в какво да се инвестира? Да е по-полезно? Не е ли това ... :roll: ... тоталитаризъм, планова икономика ... Обърквам се ...
Каквото и да се започне, независимо на какво ниво е - държава, град, община, район, клуб, все се намира някой, който да каже как не може да стане, как друго трябва да се направи, или пък след като е направено, да се оплюе, как е трябвало друго яче да бъде направено ... :No
Повече позитивизъм трябва.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 09 юли 2009 16:44

Надявам се да не стане така, че като дойде Ф1 в България да трябва да плащаме неустойки за проваленото състезание.

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Чет 09 юли 2009 16:57

Ами фен съм на Formula 1 обаче като се сета, че Formula 1 се провежда на живо през 300 км от мен, а аз нямам пари да ида да я гледам малко ми ставо тъпичко.Както и останалите шоу програми който ще се провеждат на пистата.Ама дано стане хората който имат възможност да идат да видат.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 09 юли 2009 17:51

Bobi_S13 написа:дано се получат нещата
стига с тая политика и песимизъм

:bowdown

Именно!
Аз съм оптимист!

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 09 юли 2009 18:23

Излежда не правите разлика между песимизъм и реализъм.Но,отплеснах се и аз.
Една от основните причини нашата мила родина да е в конкретното състояние е че редовно и в най-различни сфери се намират начини за точене или изпиране на много пари от малко на брой хора.
Аааа,и кои бяха двамата от българска страна които така нахъсано сигурно за чест и слава ще го направят???
И защо толкова много други страни се отказват от Ф1??И то далеч по-добре икономически??Или те са глупави и ще оставят коматчето хляб в жалката българска страна???Защо в БГ световноизвестни музиканти и изпълнители идват едва след края на славата си и на почтена възраст вече,защо долнопробни холивудски сценарии се реализират тук,защо едва когато Ф1 вече не е това което беше и интересът към това спортно събитие е далеч по-нисък от изминали години ще се реализира най-после и у нас и то след като на батко ви Бърни му е отказано от толкова други страни?????Но и аз се обърках,какво ли разбирам от пране на пари ,трябва да се обърнем директно към господата Петков и Николов да ни осветят по въпроса.
Когато еуфорията премине ще е много късно да видим кой към коя екзотична страна се е насочил да прекара сладко старините си.Или последният епизод тип Лупи-ЦСКА-Кремиковци го забравихте бързо,а??Както и да е.До миналата година беше модерно да се препират парички в масово строене на хотели,жилища и МОЛове,сега направо писти за Ф1 се правят,кой знае след време може и да се сбъднат мечтите на някой по-горе писали и космодрум да си имаме в БГ,ей така за имидж.
Разберете ме правилно--не се и съмнявам че ще има сделка,въпросът е в чий интерес.Много бързо забравяте имената на хората които ни лъжат с години,те затова и ще продължават.ще поживеем,ще видим,беше казал един чичко едно време.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 09 юли 2009 23:02

jordanpar написа:Излежда не правите разлика между песимизъм и реализъм.Но,отплеснах се и аз.
Една от основните причини нашата мила родина да е в конкретното състояние е че редовно и в най-различни сфери се намират начини за точене или изпиране на много пари от малко на брой хора.
Аааа,и кои бяха двамата от българска страна които така нахъсано сигурно за чест и слава ще го направят???
И защо толкова много други страни се отказват от Ф1??И то далеч по-добре икономически??Или те са глупави и ще оставят коматчето хляб в жалката българска страна???Защо в БГ световноизвестни музиканти и изпълнители идват едва след края на славата си и на почтена възраст вече,защо долнопробни холивудски сценарии се реализират тук,защо едва когато Ф1 вече не е това което беше и интересът към това спортно събитие е далеч по-нисък от изминали години ще се реализира най-после и у нас и то след като на батко ви Бърни му е отказано от толкова други страни?????Но и аз се обърках,какво ли разбирам от пране на пари ,трябва да се обърнем директно към господата Петков и Николов да ни осветят по въпроса.
Когато еуфорията премине ще е много късно да видим кой към коя екзотична страна се е насочил да прекара сладко старините си.Или последният епизод тип Лупи-ЦСКА-Кремиковци го забравихте бързо,а??Както и да е.До миналата година беше модерно да се препират парички в масово строене на хотели,жилища и МОЛове,сега направо писти за Ф1 се правят,кой знае след време може и да се сбъднат мечтите на някой по-горе писали и космодрум да си имаме в БГ,ей така за имидж.
Разберете ме правилно--не се и съмнявам че ще има сделка,въпросът е в чий интерес.Много бързо забравяте имената на хората които ни лъжат с години,те затова и ще продължават.ще поживеем,ще видим,беше казал един чичко едно време.

аз ще ти отговоря ...
докато има хора като тебе :idea:
хората си правят пари , ама нашата средна класа им скача...
и защо ?
защото ние от средната класа не можем да си позволим това удоволствие...
а ако беше ти инвеститора , друго щеше да пееш ...
един от големите проблеми на булгара, щом аз нямам , как може той да има...
независимо как ги е печелил тези пари , той ги има и иска да построй нещо което ще прослави България и то много...
Потупаи се в гърдите , може да се наречеш истински БУЛГАР!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 09 юли 2009 23:09

Бе незнам..... ма т'ва ако стане, нЕма се пропуска Формула и то на живо :yahoo: . Мале само като се замислих и настръхнах.... :headbang

Искам да чуя на живо рева на моторите........ нЕма такъв звук....... :maaad:

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пет 10 юли 2009 0:07

Страхотна новина :bowdown :applause:

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Пет 10 юли 2009 1:01

чудя ви се, вярвате ли че някой в тая смотана държава ще даде пари за нещо смислено, и че това не що ще бъде изпълнено както трябва.
НЯМА да има никаква формула в родната ни татковина 100% съм сигурен.

Последна промяна от dobrin на Пет 10 юли 2009 21:38, променено общо 1 път.
Причина: т.8

Потребителски аватар
ace_ventura
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ace_ventura » Пет 10 юли 2009 1:16

Много хубаво, че ще има кръг от Формулата, ама дали сме готови за такава писта. За съжаление много ни е слаба инфраструктурата. Само си представете сега за колко време се стига от София до Варна в пиков ден и ако евнтуално на другия ден има кръг от Ф1 за колко ще се стига. и мн други неща от тоя тип...
Немисля, че сме готови да посрещнем събитие от такъв клас.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 10 юли 2009 1:38

мисля че бъркате частните инвеститори с държавната инфраструктура...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”