Никога повече гуми DEBICA

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Никога повече гуми DEBICA

Мнениеот VWGT » Чет 03 сеп 2009 10:16

аз също имам добри впечатления от зимните Дебика, но само когато съм върху сняг. На сух или мокър асфалт вече не са толкова добри, даже доста поднасят. Зимните гуми не тряба да се гледа как са само на сняг (там почти всички държат еднакво), а какво им е поведението върху всякакви настилки при ниски температури.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Чет 03 сеп 2009 10:42

batececo написа:
R@do написа:Единствено зимните им стават

Дано да е така, че съм се засилил да вземам зимни Debica...

Колегата metalhammer почти ме отказа, но не достигат финансите за по-добри ...

Ами защо не пробваш Ласата? не са толкова фрапантно скъпи... А са страшно сполучливи! До сега съм се окопавал къде ли не, но никога не са ме оставяли винаги издрапва колата...

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Чет 03 сеп 2009 13:35

Колеги никога не правете икономия и не избирайте по евтините избори,когато става въпрос за спирачки и гуми.Много трябва да се внимава с гумите и спирчките, да се огражда внимателно.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Чет 03 сеп 2009 13:43

cenitel написа:Колеги никога не правете икономия и не избирайте по евтините избори,когато става въпрос за спирачки и гуми.Много трябва да се внимава с гумите и спирчките, да се огражда внимателно.

:да: Лятото хората си карат с втора употреба даже... лошо няма ама зимата специално... Новите гуми са си нови... е не да земем най-евтиното де :) Както казах по-нагоре ласата за мен е идеалната гума за зимата!

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Съб 05 сеп 2009 15:45

Темата прерасна в хвалене на различни марки гуми .............!

Иначе за Debica нищо не мога да кажа като лично впечатление, но мой познат кара с такива доста години и е доволен!

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 05 сеп 2009 23:23

Летните ми гуми са Good year Eagle F1 и въпреки, че са уникални гуми (за мен), пак се получи балон на една (заменена е с нова).
Проблема не е в гумите, а в пътищата!
Моята се поду от съвсем малка и безобидна дупка (знам точно коя, защото си ги гледам редовно след удар, колкота и малък да е :oops: ).
Въпроса е как се удари - ъгъл, скорост, температура, налягане и т.н.!
И най-качествената гума може да надуе от малка дупка!

Пак по темата: четох за тестовете на ADAC и некачествената гума (китайска, в случая), я характеризираха по това, че със даден скоростен индекс (който е за определено време - примерно 10мин. с тази скорост), кофти гумата издържа едва минута, две повече, а качествената има доста по-голям запас. В случая с китайските гуми, разцепването започва от грайфера, а не от страниците.
А и не съм чувал за тестове на дупки :lol:
Обикновенно се измерва спирачен път, зацепване, износване, издръжливост (на различни настилки) , а не надуване на балон. Трудно би било да се тества.
А и обикновенно страниците са най-малкия проблем на некачествената гума (при повечето гуми са еднакво усилени според индекса).

Та мисълта ми е, че една гума не може да се оплюе само защото е надула балон! :)

пп. Не съм фен на споменатите гуми и никога не съм ги карал, но надуването на балон за мен не е критерий!

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Нед 06 сеп 2009 21:55

Зимните ми гуми са DEBICA и съм много доволен от тях ама летните им не струват

Потребителски аватар
Малко_Направен
Автомобил: Mercedes W203
Двигател: 270 CDI

Мнениеот Малко_Направен » Пон 07 сеп 2009 0:25

cosmo написа:Отговорили са ти така защото така им е удобно. Ако гумата има балон и няма следи от механични наранявания за длъжни да ти я сменят.
Поставен на твое място бих си потърсил правата, съветвам те и ти да го направиш. Напиши една жалба в КЗП и ще видиш как сами ще ти се обадят и поканят да ти заменят гумата. По не при мен така стана. Не ставаше въпрос за гума, но случая е аналогичен.
Поздрави
Какви права ще си потърсиш бе колега?Аз се занимавам с гуми,всеки ден идва по един такъв дето е скочил в някоя шахта,но винаги казва,че е карал по магистрала и излязъл балон.Ставате смешни,стегнете се,идвате с пръснати гуми и изкривени джанти,даже не си правите труда да си изправите джантите,за да не си личи,че сте скочили в дупка и балона или сцепеното е точно срещу изкривената част на джантата.Заводите призводители дават гаранция за фабрични дефекти(невъзможност за балансиране,изкривяване в следствие на неправилно съхранение по време на транспорт,издуане по снадката на гумата и т.н),писал съм го и друг път.Гледайте къде карате,реалноста в БГ е такава,имаме лоши пътища,но не си го изкарвайте на хората,които Ви продават гуми.Съвсем спокойно можеш да съдиш съответната община или да си искаш парите от застраховател,ако разполагаш със застраховка.

А относно марката "ДебиЦа",тя е дъщерна фирма на "Goodyear",произвежда се в едни и същи заводи наравно с "Goodyear","Dunlop","Fulda".

P.S.Към автора на темата,ако имаш някакви претенции,пиши ми лично,ше ти се обърне внимание,ние сме единствените оторизирани да даваме становища на марките на "Goodyear" без значение от къде е закупена,стига да разполагаш със съответната гаранционна карта.Ако наистина си скочил в дупка е безмислено,ако се съмняваш я дай и ще ти дадем отговор.

P.S 2."Дебица" не продаваме,просто изказвам мнение,защото много хора са незапознати с някой неща.Поздрави и успех!

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Пон 07 сеп 2009 16:41

Карам с летни Дебица Фурио 195/50/15. Доволен съм от поведението на колата и на сухо и на мокро- а и най-вече от ЦЕНАТА. Плюсът на тази марка според мен е ниската пазарна цена в сравнение с останалите модели предлагани гуми. След достатъчно скокове из дупки по софийските пътища засега са без балони но никога не е късно......

Потребителски аватар
RusH_DeMoN
Автомобил: Vw Golf IV
Двигател: AHF

Мнениеот RusH_DeMoN » Нед 21 сеп 2014 16:55

Мое мнение , от 5г карам с предни Дебика Фриго и съм много доволен даже и тая зима пак ще са предни :D а задните са ми Дебика Навихатор на 3г.За зимата им правя по 4-5хил. км . Но засега нямам никакви проблеми .

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 22 сеп 2014 20:49

Една зима ама от хубавите с много сняг, карах с нови Debica Frigo, пролетта ги подарих и повече за тоз боклук не искам да чувам, ни за зимни ни за летни!

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 22 сеп 2014 20:51

Вчера трябваше да купувам гуми, и ми предлагаха Спортива, и Дебица. Аз взех Спортивата, ама сега като чета, и на тях мнението не е много хубаво. :mhihi Та всичко от евтиния клас, е преебушка. Ама 179 лева за мишлен за бройка няма как да дам :eek

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Пон 22 сеп 2014 21:39

Ами не вземай нито евтин,нито скъп ами просто среден клас гуми и ще си решиш проблема...

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 23 сеп 2014 14:47

Стига сте оплювали Дебица-та. Зимните им гуми за цената си са без забележки, а на истински сняг са превъзходни!
На сухо и мокро зимата има забележки, но не драстични.
Летните им, както е писано не се представят добре, но все пак са стандартни гуми, а не измишльотини. :wink
Ако все пак можете да заделите повече препоръките ми са Firestone и Bridgestone. Имат много здрав скелет.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 23 сеп 2014 18:47

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Стига сте оплювали Дебица-та
Таман се бях засилил , да се "отчета" и аз , ама... с ръка на сърцето ви казвам , не стават повече аз от тази марка гуми не съм си купувал и няма да си купя, Фриго 1 беше сравнително добра зимна гума , на третата зима се усети ,че вече се е влошила, ама Фриго 2...още на следващата зима беше т@шак , доста по-зле от предната серия . Те може и да са подфирма на Гудияр , имат старите им шарки ( примерно ) и човек очаква да са поне близо и като смески ( материал ) , а не само да "мязат" на тях.
П.п. сетих се нещо , така се случи , че едната ми гума почна да губи налягане , оказа се проблем . Или трябваше да си купя нова ( друга), или да си сложа вътрешна гума, или да си купя спрей за спукани гуми . Така се случи , че ми изпадна една втора ръка Гудиярка , със абс. същата шарка , две години по-дърта от сложените на колата Дебици, всичко еднакво , размери, грайфер и т.н. сложих я . Колата е Г3 гол като пушка ( в смисъл без екстри, вкл и АБС ) Гумите отпред , едната е Гудияр Вектор нам къв си , другата Дебица Фриго 2 . Карам си аз по снега и се усещам ,че нещо не е съвсем наред , едната по- има сцепление ли да го кажа , не знам , по- не превърта и по-добре спира , познайте коя беше ...мдаа...по-старата на години Гудиярка . Е какво повече да кажа ?!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”