Мнение за Fiat Marea
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Мнение за Fiat Marea
малко поразпитах за браво,брава,и мареа,дефакто колите имат разлика само в купето,шефчето има брава и за 4 години освен масла фолтри,и 4 амортесйора не е сменил нищо друго,към километри са може би малко под 100к,имам и познат който се оплака от браво-то,на 190к км саму правили основен ремонт,според мене е най-важно как е била подържана колата преди ти да я вземеш,дане би да няма VW дето да харчат много,братовчед ми имаше г2 1.6 и му харчеше 17 градско и не можаха да я опраят колата,всичко си е до майсторлък и подръжка,това че италиянците не си подържат колите е друга тема,но все пак има и такива които го правят,един колега преди време мисля беше пуснал тема за едно поло в трагично състояние но това не означава че VW са лайна,и аз за 2 години смених почти всичко по окачването,правих и скоростна кутия и още сумати и неща,предния собственик като не я подържал не значи че колата е несполучлива
на бас, че ще ти допадне:)
браво/а мареа всичко е едно и също- а стило е браво, но с някоя екстра повече...
кой какво бил сменил- ами отворете си разделите надолу и вижте, че нищо по-различно от това, което и за ФВ сменяте
браво/а мареа всичко е едно и също- а стило е браво, но с някоя екстра повече...
кой какво бил сменил- ами отворете си разделите надолу и вижте, че нищо по-различно от това, което и за ФВ сменяте

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Сега мой бивш съученик, настоящ състудент си купиха Марея - с двигател 101кс.
Значи колата има огромна турбодупка, вътре качеството на сглобката не е на никак добро ниво - счупи се шофьорската седалка, колра на вратата, ръчката за управление на огледалото и това е май вътре.
Два пъти пука глава, счупи се полуоска, дюзи сменя, ГНП също мисля, че я сменя.
Но колата си има и свои предимства - голямо пространство вътре, сравнително комфортна возия, много елегантен външен вид, нисък разход на гориво.
Карал съм я и много ме дразнеше турбодупката - отвратително е. То всеки дизел от онова време има такава, но.
Да отбележа, че колата е от първите години от производството на модела - и някои от тези болести може да са отстранени по натам.
З 2.4 литровия двигател - само съм чел и то не бляскави нещо.
Според мен не си заслужава.
Поздрави.
Значи колата има огромна турбодупка, вътре качеството на сглобката не е на никак добро ниво - счупи се шофьорската седалка, колра на вратата, ръчката за управление на огледалото и това е май вътре.
Два пъти пука глава, счупи се полуоска, дюзи сменя, ГНП също мисля, че я сменя.
Но колата си има и свои предимства - голямо пространство вътре, сравнително комфортна возия, много елегантен външен вид, нисък разход на гориво.
Карал съм я и много ме дразнеше турбодупката - отвратително е. То всеки дизел от онова време има такава, но.
Да отбележа, че колата е от първите години от производството на модела - и някои от тези болести може да са отстранени по натам.
З 2.4 литровия двигател - само съм чел и то не бляскави нещо.
Според мен не си заслужава.
Поздрави.
Само да вметна, че на тия колици картера е алуминка и мн готино се цепва при сблъсък с нещо. 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Фиата си е Фиат - евтина изработка, калпаво инженерство.... абе с 2 думи евтина кола с всички предимства и недостатъци на това.
Конкретно за Мареа - имам познати които вече от 4-5 години имат Мареа 1.8 16V - почти не я карат, и въпреки това непрекъснато проблеми - я климатик, я генерация, я алтернатор.... отделно е доста нисичка.
Иначе вози меко.
P.s. Не съм се интересувал колко вървят, но цена над 2000лв ми се струва много за Фиат преди 2000та година...
Поне аз за Фиат и Рено не бих дал повече от 2000лв пък каквито ще да са, камо ли пък на над 10 години.
Конкретно за Мареа - имам познати които вече от 4-5 години имат Мареа 1.8 16V - почти не я карат, и въпреки това непрекъснато проблеми - я климатик, я генерация, я алтернатор.... отделно е доста нисичка.
Иначе вози меко.
P.s. Не съм се интересувал колко вървят, но цена над 2000лв ми се струва много за Фиат преди 2000та година...
Поне аз за Фиат и Рено не бих дал повече от 2000лв пък каквито ще да са, камо ли пък на над 10 години.
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
Потърси в търсачката,преди имаше тема за този модел 

- kickcho
- Автомобил:
- Двигател:
Един приятел кара Мареа седан - фабрично на метан ! Обикаля целя България буквално за без пари
А единственото което и е правил до сега :
- нормалното обслужване на нова кола
- пълнене на климатик
- смяна на лагери (задни)
Това всичко е за 3/4 години вече

- нормалното обслужване на нова кола
- пълнене на климатик
- смяна на лагери (задни)
Това всичко е за 3/4 години вече

- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Опа бях забравил и картера - вярно не и беше мястото на колата там, но това си е недостатък.
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
На твое място колега бих си купил един пасат Б3 или Б4 и не бих се занимавал с такива компромиси
- The ReD One
- Автомобил: Passat B7 4 motion Golf Plus tsi
- Двигател:
Здравейте колеги,
и благодаря на отзовалите се със своите мнения!
Та покарах колата около 600 км ми хареса - добра возия, двигателя е достатъчно мощен за това купе и се държи доста добре, разхода е около 8/100 смесено като не съм я жалил.Само да поясня с подобрности какво наклони възните да сложа лепенка vwclub.bg на задното стъкло - основен ремонт на мотора преди 10000 км, нов съединител, рециклирана рейка и проверен климатик с нов изпарител, нови зимни гуми. Това е засега пък каквото сабя покаже
и благодаря на отзовалите се със своите мнения!
Та покарах колата около 600 км ми хареса - добра возия, двигателя е достатъчно мощен за това купе и се държи доста добре, разхода е около 8/100 смесено като не съм я жалил.Само да поясня с подобрности какво наклони възните да сложа лепенка vwclub.bg на задното стъкло - основен ремонт на мотора преди 10000 км, нов съединител, рециклирана рейка и проверен климатик с нов изпарител, нови зимни гуми. Това е засега пък каквото сабя покаже

- Lion_Heart
- Автомобил:
- Двигател:
mitakathvp написа:На твое място колега бих си купил един пасат Б3 или Б4 и не бих се занимавал с такива компромиси
Истината!
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
със здраве да си я караш.
Дано не създава проблеми.
Пусни и някоя снимка, ако можеш.
Дано не създава проблеми.
Пусни и някоя снимка, ако можеш.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Честито !!!
И ако може няколко снимки да сложиж....
И ако може няколко снимки да сложиж....

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
честито, само да те радва! има много удобно падащ долен капак на багажника тази кола - получава се абсолютно прав под за товарене и по този начин багажникът става доста по-дълъг от обичайното.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”