M+S гуми
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: M+S гуми
Има си всесезонни гуми колеги и то доста добри, аз съм карал с такива и нямах проблеми през цялата година 

- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Колега сподели с нас как поне разбра,че са всесезонни
Марка,модел,характеристики,обозначения на гумата и т.н
ПОздрави

ПОздрави
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Тези са първите и последни всесезонни гуми които съм виждал.
GoodYear Vector 3

GoodYear Vector 3

Аз съм виждал всесезонни Debica Navigator. То за лятото не ти трябват някакви супер качества, трудното е за зимата как се държи една такава гума. Да не става много твърда, и да се самопочиства протектора при движение. http://www.aabroncs.hu/files/gumiabronc ... igator.jpg С две думи, има но за зимни не ги знам дали стават. Обърнете внимание на символите по гумата. На страницата на гумата има изрисувани четири символа. И никъде не пише M+S.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Debica Navigator 2 са същите като GoodYear Vector 3 - поне на вид

Купих си такива нови преди две години и според мен са си зимни. На тях пише М+S
Имам и GT Radial Champiro на които също пише M+S, но са си летни
Не съм гледал обаче дали имат символи

Купих си такива нови преди две години и според мен са си зимни. На тях пише М+S
Имам и GT Radial Champiro на които също пише M+S, но са си летни

Не съм гледал обаче дали имат символи

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
За протокола Debica Navigator е GoodYear Vector 3 или иначе казано Debica ползват старите шарки на GoodYear вижда се и при другите им модели.
Примери:

Debica frigo 2 ms = GoodYear Ultra Grip 5
Има още доста близнаци.
http://www.gumi.bg/tires/models/debica-15
Примери:

Debica frigo 2 ms = GoodYear Ultra Grip 5
Има още доста близнаци.
http://www.gumi.bg/tires/models/debica-15
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
Само да вметна, GoodYear купиха DEBICA, и е нормално шарките да са същите. Например новият модел зимна гума на GoodYear - Ultra Grip Performance 2, прилича на зимният модел на Dunlop - Winter Sport 3D.
GoodYear Ultra Grip Performance 2

Dunlop Winter Sport 3D

GoodYear Ultra Grip Performance 2

Dunlop Winter Sport 3D

Последна промяна от dmcdjveli на Сря 15 сеп 2010 10:35, променено общо 1 път.
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
I4o_naskov написа:Има си всесезонни гуми колеги и то доста добри, аз съм карал с такива и нямах проблеми през цялата година
Колега аз карам със ето такива гуми вече 8 години и не съм имал проблем.

Повече инфо може да се намери във официалния сайт http://www.vredestein.com/Banden_Bandgr ... dgroepID=3 .Зная че доста хора ще кажат както по горе всесезонни гуми няма но мога да кажа че точно този модел се справя много добре като междинен вариант,а и всеки си има мнение.

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Специално за Вредерщайна Куатрак 2 съм чувал и чел само хубави неща!! Вектор и тях ги хвалят, но не колкото Вредерщайана.
И като почне някой специалист да ми обяснява как нямало всесезонни гуми много ми е смешно. Все едно да казваш нафтата зимата незамръзва, да де ама къде в Африка или на Северния полюс
И като почне някой специалист да ми обяснява как нямало всесезонни гуми много ми е смешно. Все едно да казваш нафтата зимата незамръзва, да де ама къде в Африка или на Северния полюс

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
всесезонна гума ми звучи малко като всесезонен потник.Лятото потник без ръкави,а зимата потник с ръкави.

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Много смело се изказвате за всесезонните гуми, но:
1. мин. 80% от пишешщите тук, карат или с гуми 2ра ръка, или с най-евтините такива. Смешно е!
Не се сърдете, но е така. Скоро имах клиент в сервиза с почти нова 6та серия BMW, който спука гума и отиде да си купи комплект зимни гуми втора ръка. Много далаверски и са със завидения ДОТ 06
Иначе гумите били много скъпи
2. отворете малко тестове на гуми и ще разберете, че има гума и гума (както всесезонни, така и чисто сезонни). Много често има модели всесезонни, които да са по-добри от чисто сезонните гуми в повечето параметри
Да не говорим за сравнението 'хубава'/скъпа всесезонна и 'лоша'/евтина сезонна.
3. така или иначе повечето производители използват т.нар. всесезонни смески за чисто зимните си гуми, заради глобално затопляне, ала бала. Така че най-вероятно останалите 20% от т.1 карат с такава смес, без дори да подозират, но с малко по-зимни ламели
4. при липса на екстремно каране (високи скорости, малко километри на година и т.н.) въпросните гуми са изключително полезни и рентабилни!
5. да не забравяме, че много от автомобилите излизат от завода с всесезонни гуми и щом производителя майка ги е признал, значи има такова понятие!
1. мин. 80% от пишешщите тук, карат или с гуми 2ра ръка, или с най-евтините такива. Смешно е!
Не се сърдете, но е така. Скоро имах клиент в сервиза с почти нова 6та серия BMW, който спука гума и отиде да си купи комплект зимни гуми втора ръка. Много далаверски и са със завидения ДОТ 06

2. отворете малко тестове на гуми и ще разберете, че има гума и гума (както всесезонни, така и чисто сезонни). Много често има модели всесезонни, които да са по-добри от чисто сезонните гуми в повечето параметри

3. така или иначе повечето производители използват т.нар. всесезонни смески за чисто зимните си гуми, заради глобално затопляне, ала бала. Така че най-вероятно останалите 20% от т.1 карат с такава смес, без дори да подозират, но с малко по-зимни ламели

4. при липса на екстремно каране (високи скорости, малко километри на година и т.н.) въпросните гуми са изключително полезни и рентабилни!
5. да не забравяме, че много от автомобилите излизат от завода с всесезонни гуми и щом производителя майка ги е признал, значи има такова понятие!
- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
Е има всесезонни гуми ама такива е нужно да се взимат ако си караш 20 пъти колата в годината и да можеш да се предвижваш от точка до точка без проблем в нормални условия.При тях всички консистенции в каучука в гумата са осреднени за да могат що годе да се представят добре и на двете настилки,но и дума да не става немогат да дадат тия стойности ако ги сравниш с чисто зимни или летни гуми. При тях има и смесица от два три вида ламели и имат обозначения освен снежинка и слънце. Колегите по горе са посочили няколко вида и марки,а аз ще добавя и TOYO VARIO.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Има всесезонни гуми,но не са за нашия климат,аз лично карам 4 всесезонни но си имам и зимни,не стават за сняг(те стават,преди 10 години съм сигурен,че всички са карали със зимни...
но не е там въпроса)
Иначе ето тест как се представят летни,всесезонни и зимни гуми на лед.

Иначе ето тест как се представят летни,всесезонни и зимни гуми на лед.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Лените ми гуми са перфектни на дъжд и сухо. Трагични са на сняг.
Зимните вървят в адски сняг, но на топъл асфалт са ластик.
Всесезонна значи в името на икономията да направя компромис - гума която нито е като летната лятото, нито като зимната на сняг.
Ок - съгласен съм някои карат от А до Б малко и спокойно.
Ама после не ревете че колата поднесла заради локвата, че някой бърз голф ви засекъл, че бат Бойко не чисти снега. С хубави гуми тия проблеми ги няма....
Зимните вървят в адски сняг, но на топъл асфалт са ластик.
Всесезонна значи в името на икономията да направя компромис - гума която нито е като летната лятото, нито като зимната на сняг.
Ок - съгласен съм някои карат от А до Б малко и спокойно.
Ама после не ревете че колата поднесла заради локвата, че някой бърз голф ви засекъл, че бат Бойко не чисти снега. С хубави гуми тия проблеми ги няма....
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Всесезонни гуми не означава компромис-повечето сериозни производители ги имат в листата си! В Германия са известни "Ganzjahresreifen" - виж на този адрес http://www.testberichte.de ganzjahresreifen
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”