Мнения за 124 с 2.8 мотор 193 коня
- ChronoS
- Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
- Двигател: 2_9 Syncro
- Контакти:
Re: Мнения за 124 с 2.8 мотор 193 коня
Колеги бях се настроил да пускам нова тема ,но понеже видях на колегата да попитам и аз.Харесал съм 124-ка 2.0 122коня.Как е от към разход обслужване.Казват ,че този мотор му идва малък на това купе.Как е от към вървене.Също и може ли да му се сложи обикновенна газова.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
ChronoS написа:Колеги бях се настроил да пускам нова тема ,но понеже видях на колегата да попитам и аз.Харесал съм 124-ка 2.0 122коня.Как е от към разход обслужване.Казват ,че този мотор му идва малък на това купе.Как е от към вървене.Също и може ли да му се сложи обикновенна газова.
Наистина мотора не е най-подходящия но не е чак толкова зле. Върви колкото пасат 1.8 90 коня
На дълго при нормално каране гори 8/100 +/– 0,5литра. Консумативите не са скъпи. Комплект свещи NGK струват 17лв
Като цяло за модела - наистина вози добре, но за сметка на това в завоите доста се накланя. Отпред е много удобно, но между предните и задните седалки няма много място. Задната облегалка не пада.
Купето е много добре обезшумено. Дори при висока скорост вътре е доста тихо.
- ChronoS
- Контакти:
А за поддръжка как е.Частите скъпи ли са.Ясно,че е МВ. 
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ChronoS написа:А за поддръжка как е.Частите скъпи ли са.Ясно,че е МВ.
Winner25 написа:Наистина мотора не е най-подходящия но не е чак толкова зле. Върви колкото пасат 1.8 90 коня![]()
На дълго при нормално каране гори 8/100 +/– 0,5литра. Консумативите не са скъпи. Комплект свещи NGK струват 17лвС механична инжекция е и не е препоръчително да се слага газ, но все пак е възможно слагане на обикновенна газова
Като цяло за модела - наистина вози добре, но за сметка на това в завоите доста се накланя. Отпред е много удобно, но между предните и задните седалки няма много място. Задната облегалка не пада.
Купето е много добре обезшумено. Дори при висока скорост вътре е доста тихо.
- ChronoS
- Контакти:
Аз питах частите как са а не консумативи.Примерно окачването. 
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
ChronoS написа:Аз питах частите как са а не консумативи.Примерно окачването.
На този етап нямам наблюдения върху цените на частите.
Тук може да провериш цените
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Два пъти се возих в такъв мерцедес с 2.0 120 коня на дълъг път 4 човека. Знам само че при 120-140 двигателя не се чуваше (пасата при 120 вече си се чува и има вибрации) и че от 3000 оборота правеше доста добри изпреварвания.
- ickata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мога малко да помогна, ама за 2.0 122кс. Мойта е двуврата, но не мисля че има голяма разлика в основните неща. Та:
- разход: градско под 13 не пада никога като съм докарвал и 18 (то и градското е повече висене отколкото каране), извънградско със средна скорост около 100-110 може и под 7 да дойде. Със 190 гледаш как стрелката на бензина пада със всяка секунда.
- дали върви? Ми търпи се, както колегата каза - нещо като пасат 90 коня. 2.3 136 кс си е същата работа, така че който иска повече - да търси шестак.
- кеф от карането:
някои части които съм сменял (и помня):
- шарнири х40лв единия
- паразитен хебел 170лв със труд
- смяна гарнитура на главата + ново масло и антифриз: 700лв
- голям тампон заден мост 40лв единия (впрочем колата сигурно има поне 20 тампона по окачването)
- някакво пикливо маркученце по инжекциона - 180 лв (това което извадиха беше от VW
)
- за сенниците щракалките 45лв едното
Другите работи, които съм правил са бая относителни та няма смисъл да ги пиша.
Относно комутаторите - тези от мотори с механична инжекция с в пъти по-малко търсени отколкото тези за по-новите мотори.
- разход: градско под 13 не пада никога като съм докарвал и 18 (то и градското е повече висене отколкото каране), извънградско със средна скорост около 100-110 може и под 7 да дойде. Със 190 гледаш как стрелката на бензина пада със всяка секунда.
- дали върви? Ми търпи се, както колегата каза - нещо като пасат 90 коня. 2.3 136 кс си е същата работа, така че който иска повече - да търси шестак.
- кеф от карането:
някои части които съм сменял (и помня):
- шарнири х40лв единия
- паразитен хебел 170лв със труд
- смяна гарнитура на главата + ново масло и антифриз: 700лв
- голям тампон заден мост 40лв единия (впрочем колата сигурно има поне 20 тампона по окачването)
- някакво пикливо маркученце по инжекциона - 180 лв (това което извадиха беше от VW
)- за сенниците щракалките 45лв едното
Другите работи, които съм правил са бая относителни та няма смисъл да ги пиша.
Относно комутаторите - тези от мотори с механична инжекция с в пъти по-малко търсени отколкото тези за по-новите мотори.
- ChronoS
- Контакти:
А на газ някой да каже какъв е разхода 
- ickata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Честно казано идеята да си купиш мерцедес и да му набичиш газова ми се струва доста неуместна...да не кажа нещо по-така.
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аааа друго си е новата седмица, в 1 сутринта на Лукойла с отворен багажник и оня му загнита газчицата 
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Газ за 2.0 си е гавра...
Този двигател си е мъртвец и на бензин-става за много спокойни водачи,клонящи към пенсия...
Този двигател си е мъртвец и на бензин-става за много спокойни водачи,клонящи към пенсия...

- stanko_g
- Автомобил:
- Двигател:
тонка що не питаш да ти кажем за 124-ката
мой приятел има 124-ка с две врати и двигателя за който ти питаш..неговата мисля че се води СЕ200
на газ от София до тука я беше свалил на 8-9/100 иначе в града си харчи около 12-13 той е с обикновена газова
окачването не е толкова проблемно
возията няма какво да я говорим
иначе това купе и тия коне..малко се различават но все пак това е кола с която няма да се дърпаш..тука става дума за комфорт и спокойствие
Dead man сори че ти наспамих темата

мой приятел има 124-ка с две врати и двигателя за който ти питаш..неговата мисля че се води СЕ200
на газ от София до тука я беше свалил на 8-9/100 иначе в града си харчи около 12-13 той е с обикновена газова
окачването не е толкова проблемно
возията няма какво да я говорим
иначе това купе и тия коне..малко се различават но все пак това е кола с която няма да се дърпаш..тука става дума за комфорт и спокойствие
Dead man сори че ти наспамих темата

-
ivan_georgiev
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти колега. Имам 124-ка от 10 год. В момента я смених с Пасат.
Искам да ти кажа няколко неща за този автомобил.
1.Много трудно ще намериш 124-ка с такъв двигател.
2.Колата има невероятна возия, но и частите са й скъпички за кола на около 15 години и нагоре. Преди 6 години смених цялото окачване на мерцедеса. Крайна сметка ми излезе 2500 лв с труда.
3.Като взимаш кола гледай да не е от Австрия защото масово са много гнили. А с ламарините оправия няма.
4.На такава кола не слагай газова. Ще имаш доста проблеми. Всички мои познати които имат газови на мерцедесите си все се оплакват от нещо.
5.Помисли за дизелова 3000 кубика 147 коня.Двигателя е много добър. Върви задоволително добре за кола 1800 кг. Стой здраво на пътя. И има много малко консумативи за сменяване.
Ако имаш въпроси питай без никакво притеснение.
Искам да ти кажа няколко неща за този автомобил.
1.Много трудно ще намериш 124-ка с такъв двигател.
2.Колата има невероятна возия, но и частите са й скъпички за кола на около 15 години и нагоре. Преди 6 години смених цялото окачване на мерцедеса. Крайна сметка ми излезе 2500 лв с труда.
3.Като взимаш кола гледай да не е от Австрия защото масово са много гнили. А с ламарините оправия няма.
4.На такава кола не слагай газова. Ще имаш доста проблеми. Всички мои познати които имат газови на мерцедесите си все се оплакват от нещо.
5.Помисли за дизелова 3000 кубика 147 коня.Двигателя е много добър. Върви задоволително добре за кола 1800 кг. Стой здраво на пътя. И има много малко консумативи за сменяване.
Ако имаш въпроси питай без никакво притеснение.
- ChronoS
- Контакти:
2.5TD мотора какъв разход дава?