Какви гуми купуваме 2-ра ръка
Re: Какви гуми купуваме 2-ра ръка
Скоро купувах летни гуми втора ръка. 350 лв. се изръсих за Dunlop SP Sport Fast Response 225/55/16, с около 6-7 мм, грайфер. Смятам че гумите са перфекти, като ДОТ, марка, износване и не съм се "минал". И аз предпочитам марковите стари, отколкото неизвестните нови. Говорим си за състава на гумата тук, който при евтините нови гуми, въобще не се знае какво е.
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, приятел гумаджия преди 2 години ми препоръча гуми Тигър (за мокро не се сещам как се казваха) и ги таркалях 2 години няма зима няма лете. Вчера по околовръстното на СОФИЯ!!! карах близо зад 1 камьон исках да го испреварвам обаче дупка и я язбягнах с лява предна обаче дясна предна гума влезе с не малка скорост ... след няма и 20 метра вече осещам че колата носи, спрях на едно широко и гледам джантата парцал (едвам ми я исправиха в сервиза) а гумата с жабка . Ако беше гръмнала сиг щяхме да се претрепем но нищо няма на никой . Тигър и Курморан са купени от Мишелин казва ми ги приятел гумаджия който ми прави гумите за без пари. Монтаж демонтар баланс 0лв...
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
musura написа:никакви

- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Гумите Тигър минават, на контрол през Мишелин 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Те и Корморан се водят на Мишелин и пак са най-ниския клас. Просто не са менте примерно да гръмнат в дупка или нещо такова.
- kacarov_dupnitsa
- Двигател:
- Контакти:
theultimate написа:Те и Корморан се водят на Мишелин и пак са най-ниския клас. Просто не са менте примерно да гръмнат в дупка или нещо такова.
Аз мога да кажа със съгорност, че съм доста доволен от Тъгърчетата тази зима се катериха стабилно.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
всичко е въпрос на финанси.аз лично си купувам нови гуми от реномирани производители (най-вече Goodyear).не смятам че живота на мен и цялото ми семейство струва 200-300 лв.
- kacarov_dupnitsa
- Двигател:
- Контакти:
IvanMan написа:всичко е въпрос на финанси.аз лично си купувам нови гуми от реномирани производители (най-вече Goodyear).не смятам че живота на мен и цялото ми семейство струва 200-300 лв.
Напълно съгласен

- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Мен силно ме вълнува, защо аджеба някой е махнал тези гуми и си е взел нови? В западна европа ли са по-прости, ние ли сме по-умни да им караме остатъците?
Другото, което наблюдавам и сред мои познати е, да се купи средна хубост кола за към 10 000лв. с 16" джанти и после да си купуват втора ръка гуми. Що за цървул трябва да си за да купиш кола, за която после не можеш да купуваш нови гуми? Гумата не е ежемесечен разход все пак. Купува се на 3-4 години.
Правилото при гумите е много лесно: маркови и нови, всичко останало е риск.
Другото, което наблюдавам и сред мои познати е, да се купи средна хубост кола за към 10 000лв. с 16" джанти и после да си купуват втора ръка гуми. Що за цървул трябва да си за да купиш кола, за която после не можеш да купуваш нови гуми? Гумата не е ежемесечен разход все пак. Купува се на 3-4 години.
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Абе малко преувеличавате нещата. За новите гуми ясно. Ама с това маркови, реномирани, алабала. Гумите се купуват според нуждите. На дядо ми на корсата 1.2 с 13-ки, какви гуми да сложи? Гуд иър мега пилот ултра спийд макс ли? Или на мен какво ми пречи да си карам с едни средна цена, средно качество гуми, въпреки че мога да ски купя и от хай перформанс? Да не карам на Нюрбургринг?
Разликата най-вероятно никога няма да я усетя.

-
- Автомобил:
- Двигател:
kickd0wn написа:Мен силно ме вълнува, защо аджеба някой е махнал тези гуми и си е взел нови? В западна европа ли са по-прости, ние ли сме по-умни да им караме остатъците?
колега е ти на 4 та година тиа гуми мислиш ли че са по безопасни от моите дето ги купувам маркови по 40 лв броиката на една година и другото лето ги смена пак
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
dermeister написа:Абе малко преувеличавате нещата. За новите гуми ясно. Ама с това маркови, реномирани, алабала. Гумите се купуват според нуждите. На дядо ми на корсата 1.2 с 13-ки, какви гуми да сложи? Гуд иър мега пилот ултра спийд макс ли? Или на мен какво ми пречи да си карам с едни средна цена, средно качество гуми, въпреки че мога да ски купя и от хай перформанс? Да не карам на Нюрбургринг?Разликата най-вероятно никога няма да я усетя.
можеш да караш с каквито гуми искаш, всеки си преценява за себе си и всеки си има собствено виждане по въпроса.а разлика ще усетиш, повярвай ми.

- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
br1lata88 написа:kickd0wn написа:Мен силно ме вълнува, защо аджеба някой е махнал тези гуми и си е взел нови? В западна европа ли са по-прости, ние ли сме по-умни да им караме остатъците?
колега е ти на 4 та година тиа гуми мислиш ли че са по безопасни от моите дето ги купувам маркови по 40 лв броиката на една година и другото лето ги смена пак
Не бе, как, твоите са по-добри. Глупавия немец ги е карал 1 сезон и си е казал:
1. "Чакай да помогна на бедните, да им пратя едни почти нови гуми"
2. "Ебах ти магистралите! Пак навъртях 50 000 КМ. Да сменя гумите май?"
Кое от двете е според теб?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не бе, как, твоите са по-добри. Глупавия немец ги е карал 1 сезон и си е казал:
Кое от двете е според теб?[/quote]
1 глупавия италянес е шибнал бързото бравото в ст1лба а по нелепа случаиност излизал от гумаджията
2 глупавия българин решил да минава на по голям размер джанта от дадената от завода производител и решил на старите джанти да сложи зимни гуми ама миналото лято му се отпуснало от сарцето да си купи нови летни и изведнъж те му станали излишни
Кое от двете е според теб?[/quote]
1 глупавия италянес е шибнал бързото бравото в ст1лба а по нелепа случаиност излизал от гумаджията
2 глупавия българин решил да минава на по голям размер джанта от дадената от завода производител и решил на старите джанти да сложи зимни гуми ама миналото лято му се отпуснало от сарцето да си купи нови летни и изведнъж те му станали излишни
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”