Твърда връзка.От къде?
- joro_kem
- VW експерт

- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Твърда връзка.От къде?
хм, взимам си думите назад. явно от един момент нататък егн-то има решаваща роля за добрата памет. 

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
колегата явно търси ето това:

не съм ползвал никога.
замислям се при спиране как ще се отразят ударите от тръбата върху бронята?
аз съм си направил въже за теглене от автомобилни колани със здрави карабинери.
все пак всичко зависи от уменията на шофьорите и на двата атомобила.

не съм ползвал никога.
замислям се при спиране как ще се отразят ударите от тръбата върху бронята?
аз съм си направил въже за теглене от автомобилни колани със здрави карабинери.
все пак всичко зависи от уменията на шофьорите и на двата атомобила.
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Да нещо такова търся.И аз също си задавах въпроса какво се случва с броните на двата автомобила,също и дали ще издържи натоварването на задния автомобил ако е без спирачки(което е в повечето случаи заради неработещото серво)
Аз лично не съм виждал такова нещо,чувал сам само,пък и щом и в закона го пише...
Аз лично не съм виждал такова нещо,чувал сам само,пък и щом и в закона го пише...- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Проблема в тегленето с твърда връзка при леки автомобили, е че на тегления автомобил куката за теглене не е в средата на бронята, а изнесена вляво или дясно. Теглили са ме с твърда връзка, като на теглещия автомобил беше закачена на теглича в средата на автомобила. При спирането на предния автомобил, тегления получава страшно усилие върху единия край и е много лесно да отидеш или в канафката или в насрещната лента. Трябват много здрави ръце и бърза реакция. Теглиха ме от Берковица до Монтана 23 км и при всяко спира буквално се изпотявах, а никъде не сме вдигали повече от 50 км/ч. След това изживяване предпочитам теглене с мека връзка дори и да нямам спирачки, слагам на скорост 3-4-5 според зависи и помагам с ръчната.
- Prodriver
- Контакти:
Намерих твърда връзка в сайта на Conrad(не се бях сетил за тях изобщо),ще отида тези дни до магазина да видя дали я имат налична или ще се поръчва.Ето за това става въпрос:
http://www.conrad.de/goto.php?artikel=852292
Благодаря на всички колеги за мненията.Ще помоля модераторите ако е възможно да не заключват темата за да може да се допълва в нея още информация,мнения,опит и съвети.
Благодаря на всички колеги за мненията.Ще помоля модераторите ако е възможно да не заключват темата за да може да се допълва в нея още информация,мнения,опит и съвети.
- Flanker
- Автомобил: Megane ІІ
- Двигател: F4R 2006
Prodriver написа:Намерих твърда връзка в сайта на Conrad(не се бях сетил за тях изобщо),ще отида тези дни до магазина да видя дали я имат налична или ще се поръчва.Ето за това става въпрос:
В търновския "Практикер" може все още да има. Ако искаш, ще проверя, не е проблем.
Да споделя за някои мои дърпания-тегления.
Неведнъж са ме дърпали, (а и аз съм дърпал), с разни въжета. Всеки път съм бил като на тръни заради постоянно променящото се разстояние между двата автомобила.
Единствен път са ме теглили с твърда връзка. Карах товарен Мерцедес 310. На едно кръстовище нещо му се преплетоха червата (ремъците) и - дотам... Камион на Пътна помощ ме издърпа до сервиза с твърда връзка. Беше ми доста по-спокойно така, само следвах пътя на камиона.
Като цяло, аз съм "за" твърдата връзка. Това, че при нея присъства фактора "непроменяща се дистанция" между двата автомобила, я прави по-удобна от въжетата. Няма го и това лашкане при по-рязко потегляне на теглещия, нито постоянното следене на тегления да държи въжето "във въздуха".
За разнообразие ще добавя, че твърдата връзка наистина е по-лош вариант, ако местата на свързване на двата автомобила не си пасват. Примерно, халката на теглещия е отляво, а на тегления - отдясно... или обратно. Ще стане крива работа.
По-горе писаха за това.---------------------------------------------------
(Проверих в Практикер-В.Търново. И там вече няма
)---------------------------------------------------
Последна промяна от Flanker на Нед 13 дек 2009 23:17, променено общо 1 път.
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
Примерно, халката на теглещия е отляво, а на тегления - отдясно... или обратно. Ще стане крива работа
и при теглене с въже е крива работа....твърдата връзка е най-добре, ама малко хора имат, и още по-малко си ги носят из колите винаги....
- Flanker
- Автомобил: Megane ІІ
- Двигател: F4R 2006
smurf написа:и при теглене с въже е крива работа....твърдата връзка е най-добре, ама малко хора имат, и още по-малко си ги носят из колите винаги....
Тези от Практикер не ми се вижда да заемат много място...
Между другото, във форума на Рено са подхванали подобна тема, може да я видите тук: http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=78009.0
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Имам такава твърда връзка в сервиза като от снимката по-горе от Практикер. СУПЕР Е!!!
Е, при теглене с над 130-140 се усеща дърпане от задната кола, но иначе до тези скорости е ок
Няма проблем и халките да са на различни места - просто колите като се дърпат няма да са една зад друга, но пак се вместват в една лента за движение
Въобще не заема много място!
Ударите в куките не са проблем - навива се по едно парцалче на теглещата и теглената кола, законтрят се с по две свински опашки и вече не се усеща при тръгване и спиране
Идеална е и за градски условия.
Тази връзка е дълга 1,98м и е малко под законово изискваната (от 2 до 4 метра за твърда връзка и от 4 до 6 за мека), но е ОК.
Проблем е само ако колата, която тегли или е теглена е ниска и куката й е много ниско - както е проблема при моята Селика - ако ползвам връзката било то да тегля или да бъда теглен ще си изкъртя бронята... на ВСЯКАКВИ други коли, които съм теглил (а те хич не са малко
) няма никакви грижи...
Някой ако може да ми намери още една такава връзка ще му я платя с горница 20 лв! Просто тази в сервиза е на приятел и трябва все някога да му я върна... търсил съм в Практикер-и къде ли не - Стара Загора, Варна, Бургас, София, Пловдив... е, няма...
Е, при теглене с над 130-140 се усеща дърпане от задната кола, но иначе до тези скорости е ок
Няма проблем и халките да са на различни места - просто колите като се дърпат няма да са една зад друга, но пак се вместват в една лента за движение
Въобще не заема много място!
Ударите в куките не са проблем - навива се по едно парцалче на теглещата и теглената кола, законтрят се с по две свински опашки и вече не се усеща при тръгване и спиране
Идеална е и за градски условия.
Тази връзка е дълга 1,98м и е малко под законово изискваната (от 2 до 4 метра за твърда връзка и от 4 до 6 за мека), но е ОК.
Проблем е само ако колата, която тегли или е теглена е ниска и куката й е много ниско - както е проблема при моята Селика - ако ползвам връзката било то да тегля или да бъда теглен ще си изкъртя бронята... на ВСЯКАКВИ други коли, които съм теглил (а те хич не са малко
Някой ако може да ми намери още една такава връзка ще му я платя с горница 20 лв! Просто тази в сервиза е на приятел и трябва все някога да му я върна... търсил съм в Практикер-и къде ли не - Стара Загора, Варна, Бургас, София, Пловдив... е, няма...

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако ви се пазарува от И-бей
http://shop.ebay.de/i.html?_nkw=abschleppstange
На мен ми се виждат малко афиф изработка ,обаче щом някой е пробвал и не се е нанизал на теглича като пиле на грил...
http://shop.ebay.de/i.html?_nkw=abschleppstange
На мен ми се виждат малко афиф изработка ,обаче щом някой е пробвал и не се е нанизал на теглича като пиле на грил...
- Prodriver
- Контакти:
Flanker написа:...
В Рено форума е описанa мойта случка
Момчето,което е пуснало темата ми е приятел и дойде с мене да ми помогне,за което съм му благодарен
The_Machine написа:...
Иво в понеделник или вторник ще ходя до Конрад да видя как стоят нещата при тях с поръчката на твърдата връзка,ако се интересуваш мога да пиша после.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Ми ок, ако се сетиш - питай, ще бъда благодарен 
icoico - пресен пример - днес ме дърпаха - бях с Нисан Патрол, който тежи около 2 тона, дърпаше ме една Фероза - твърдата връзка не го и усети!!! Адски надеждни и прости са!
icoico - пресен пример - днес ме дърпаха - бях с Нисан Патрол, който тежи около 2 тона, дърпаше ме една Фероза - твърдата връзка не го и усети!!! Адски надеждни и прости са!
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
добре де машина, защо не си направиш твърда връзка?
не си вързан в ръцете.
отгоре на всичко имаш и екземпляр за модел.
даже ще си я направиш над 2 метра.
може и от квадратни тръби.
не си вързан в ръцете.
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
golfer написа:добре де машина, защо не си направиш твърда връзка?
не си вързан в ръцете.
И аз това се питам не е кои знае какво точно за 1 ден е цялата работа със намирането на тръбите
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Главно защото за времето, което ще изгубя в правенето й мога да изкарам повече пари от тези, за които ще я закупя 
Опитвам се да бягам от идеята, че мога, знам и правя всичко сам...
Опитвам се да бягам от идеята, че мога, знам и правя всичко сам...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”