Акт за винетка - възражение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Акт за винетка - възражение

Мнениеот AmW » Съб 02 яну 2010 12:15

Веско, ми те с ква друга цел да седят ако не да гледат за нарушения?
В Австрия мисля, че винетките се проверяват с камера, за това се лепи в горния десен ъгъл. Унгарците проверяват на границата за винетка, а и често спират там за проверка.

п.п. На 28ми вечерта имаше винетки на бутката на границата.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 02 яну 2010 15:35

Намери си 3-4 свидетеля които са били с теб в колата да потвърдят че никъде не е имало винетки ( изброяваш всичките посетени места и горе долу в колко часа е станало ). Също така за да докажеш добрите си намерения приложи ксерокопие на закупените винетки от другите държави и ако имаш и касови бележки.
Чакаш да излезе НП-то ( 30 дена ), обжалваш, чакаш призовка ( 2-3 месеца в най-добрия случай ), отиваш в съда от където е НП-то с все свидетелите и след това идваш да се хвалиш тук ;).
Остава само да си прецениш дали всичките тия гимнастики си заслужават глобата от 100 лева.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 02 яну 2010 22:55

Обжалвай!
Това, че не си имал залепен винетен стикер не значи, че си нямал такъв.
Аз ще ти дам един годишен за 2009г. заедно с касовата бележка. Актът ще падне в съда 100%.
Прочети темата:
viewtopic.php?f=60&t=57947

Редно е, когато полицайте на границата те видят, че си без винетка, да те пратят да си купиш, а не да чакат 30км по-надолу само, за да си запълнят норматива за актове.
Докато се правят на тарикати и не си вършат работата като хората ще обжалваме по всички възможни законови начини!

Прочети и това:
viewtopic.php?f=59&t=145445

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Съб 02 яну 2010 23:10

напълно съм съгласен с колегата vasstop

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 02 яну 2010 23:23

AmW написа:Веско, ми те с ква друга цел да седят ако не да гледат за нарушения?
В Австрия мисля, че винетките се проверяват с камера, за това се лепи в горния десен ъгъл. Унгарците проверяват на границата за винетка, а и често спират там за проверка.

п.п. На 28ми вечерта имаше винетки на бутката на границата.

В Австрия е простичко - почва магистралата и има пунк Pay Toll. Който няма винетка си плаща тол таксата на място, който има - минава през коридор Telepass и ако има валидна винетка на стъклото бариерата се вдига. Ама това няма да го въведат тук, защото ни цакат за винетки дори по междуселските пътища :banghead:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Съб 02 яну 2010 23:26

колега в акта писа ли възражения?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 02 яну 2010 23:35

vw_golf_4_tdi написа:колега в акта писа ли възражения?

Ако се е разписал на Акт-а както направих аз по-миналата 2008-ма година, просто няма да има смисъл! И аз неуспях да направя възражение. Сигурен съм че и той няма да направи нищо но, нека сподели какви намерения има, и дали си го е сложил на цел това нещо, защото 2 месеца само с тези глупости ще се занимава, ще те разиграват като кученце. Така че според мен тези 100 лева кадето ще дадеш за винектата са нищо спрямо врътките по възражението. Нека да не залъгваме колегата че може да направи нещо, просто няма как да докаже че е прав в тази ситоация защото са го спряли с без винетка, така че няма да има за какво да възразяваш.

п.п Можеш да възразяваш примерно ако си имал винетка, седмична или месечна, и тя е истичала точно на същия ден когато са те спряли куките. И да кажеш че са се опитвали да ти пишат акт за без винетка, ма ти не си имал никаква така че не се занимавай с глупости!

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Съб 02 яну 2010 23:39

е едно възражение по пощата като пусне за 2лв не е кой знае каква занимавка. да пробва пък каквото стане.. като му излезе наказателното (ако му излезе) да се консултира с адвокат и да реши какво да прави. понякога объркват имената на наказателните или фактически грешки и бързо падат. пред мен една в кат и бяха объркали името и жената на гишето направо и каза, че в съда пада..

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 02 яну 2010 23:45

vw_golf_4_tdi написа:е едно възражение по пощата като пусне за 2лв не е кой знае каква занимавка. да пробва пък каквото стане.. като му излезе наказателното (ако му излезе) да се консултира с адвокат и да реши какво да прави. понякога объркват имената на наказателните или фактически грешки и бързо падат. пред мен една в кат и бяха объркали името и жената на гишето направо и каза, че в съда пада..

Добре де, и какво ? Кой ще му плати адвоката който ще гу защитава във Съда? Или няма да се стига до там, те куките като видят че той е пуснал възражение и ще го приемат и ще скъсат акт-а. И като отиде в съда, нали трябва да иде с адвокат, а адвокатите не идват там за сеир да си гледат, а искат пари едно дело едва ли ще му излезе под 500 лева ако гледаме реално. И какво ще каже обвиняемия, нямах винетка, защото нямаше от каде да си купя? Тях не ги интерсува дали е имало или не, ще отидат там до всички гищета на границата и ще обиколят и ще намерят винетка, и ще кажат ето ние намерихме, ти как неможа да намериш. И умираш прав от срам и хем парите ще си дадеш хем с пръст в уста ще останеш.

п.п Не защитавам никой, просто казвам неща който колегата трябва да знае, да не се надъхва че ще спечели нещо, защото той самия няма винетка, и си е виновен да не се набутва повече и да прежали тия 100 лева!

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Съб 02 яну 2010 23:48

това дали ще ходи в съда си го решава сам, но възражение се подава лесно; човека се чувства ощетен от държавата и има право на възражение.

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Нед 03 яну 2010 1:26

Колеги може би ще пиша възражение, но има един месеж докато излезе НП. Както казвате, незнам дали си струва за 100лв. Чувствам се ощетен, не толкова заради скапаните им винетки, ами заради факта, че ме глобиха за винетка, с чиито пари трябва да оправят пътищата .. а аз право след глобата се качих на прекрасното околовръстно на София и хептем луднах, че за този път ми искат винетка. Цяла Европа колата нито друсна, нито тропна и винетките им са по евтини от нашите, а нашите специалисти тука, не могат още да оправят поне главните пътни артерии... за тези пътища не аз трябва да им плащам, а те на мен. После качих се на автомагистрала Хемус.. до средата на платното сняг.. къде отиват тези пари от винетките и от актовете? В Сърбия, която толкова хора плюят и рогаят в 4 сутринта по магистралата се движеше камион, който разпръсква сол, за да не замръзна.. а нашите не си правят труда даже и да почистят.. това нашето не е нормална държава...Затова се чувствам ощетен, защото всичко е пародия, а нашите "полицисти" още повече..
Поздрави,
Веско

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 04 яну 2010 9:26

Колегата си е в 100% нарушение, нензма изобщо какво обжалване дискутирате.

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Пон 04 яну 2010 11:15

R@do написа:Колегата си е в 100% нарушение, нензма изобщо какво обжалване дискутирате.

Точно!
Станало е на 31.12 или там когато е било т.е 2009-та. А винетките за 2009-та са се продавали цяла година.
Ако е станало 2010 тогава евентуално обжалването има смисъл.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 08 яну 2010 16:38

BastunSelski написа:
R@do написа:Колегата си е в 100% нарушение, нензма изобщо какво обжалване дискутирате.

Точно!
Станало е на 31.12 или там когато е било т.е 2009-та. А винетките за 2009-та са се продавали цяла година.
Ако е станало 2010 тогава евентуално обжалването има смисъл.

нещо се обърка май.
тези от 2009 още важът за 2010. :screwy
не виждам каква ти е логиката.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”