Бензиностанции ЕКО - мнение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ЕКО ли? Никакво ЕКО повече...

Мнениеот Barboukov » Съб 27 фев 2010 9:36

kokobraiz написа:................Заредиха автомобил с бензин, нафта и вода. Дизел с парафин в горивото масово замръзват в студа. Четирима ученици от „Васил Левски” за малко не изпуснаха интервю в посолството на Япония заради некачествено гориво, заредено в служебния автомобил на училището. На тръгване сутринта шофьорът Недялко Стефанов напълнил резервоара от бензиностанцията на „Еко България” до „Технополис”. След километър обаче колата изгаснала и не могла да запали. Четиримата ученици трябвало да тръгнат с автобуси закъсняли за интервюто, разказва директорът ан „Васил Левски” Галин Ганчев.Оказало се, че в бензина има голямо количество вода плюс друга неизвестна субстанция.От „Еко България” не успели да обяснят как водата и другите примеси са попаднали в бензина, но заявили, че ще обещетят клиента за понесеното неудобство.......
http://www.dariknews.bg

Точно там! Я дайте съвет как да изкарам тази вода (ако наистина има такава). Сега съм на една автомивка и прекъсваше докато дойдох до тук. А трябва да загрее за да обърне сама на газ.

А като подметнахте за това, че ЕКО лъже в литрите на газта - затова ли двойката ми гореше с 1.5 литра повече на дълго като зареждам оттам... Пу дай...

Потребителски аватар
wierdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wierdo » Съб 27 фев 2010 9:51

Май всички бензиностанции, които дават карти за отстъпка правят мизерии с горивата.

Всички известни бензиностанции дават карти за отстъпка!

Вии в Русии или сте много капризни или ви клатят от всекъде

Нии в Русии, не сме капризни. Просто като ни видят провнициалните мутри и ни сипват вода в горивото.

Все пак не сме в центъра на света (София) където се кара само! с Rocket Fuel.

Много здраве от мен.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 27 фев 2010 10:05

Еко-то е перфе, аз съм доволен от там, Въпреки че напоследък само на ОМВ сипвам - просто са ми по-удобни на маршрута.
Гасни викаш :063:
Сипи спирт 500гр-1л за да махнеш водата

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 27 фев 2010 10:50

dobrin написа:От 3 години и повече зареждам само на Еко. Нито един път не съм имал проблем с нафтата, бензина или газта (колкото и рядко да сипвам от последните две). При все, че от две години карам нов дизелов автомобил, никога не съм имал проблем, въпреки факта, че са капризни към лошо гориво.

Същата е работата и при мен - много съм доволен от горивото което предлагат. При нас в Перник има 2 бензиностанции на ЕКО и не съм чул никой да се оплаче от тях. :beer

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 27 фев 2010 11:26

Марто,
Изваждаш изходящия горивопровод от някъде, където ти е най-удобно и го пъхаш е една туба.
Подаваш от акумулатора ток на бензиновата помпа и чакаш всичко да се източи...
След това можеш профилактично да си промиеш резервоара, като досипеш спирт за горене, той абсорбира водата.
И си готов.
Понякога се случва от остатъци в резервоара и разлики между температурите да кондензира вода и се получава точно този ефект.
Аз лично като Добрин не съм имал никога проблеми на ЕКО...

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Съб 27 фев 2010 15:52

И аз стана 1 година зареждам само на ЕКО, бензина им 1 път беше калпав.Колата нямаше тихи и т.н. на газ няма проблеми,и сега сипвам газ/бензин от там и нямам проблеми така че зависи от партидата :)

Последна промяна от lou на Вто 14 сеп 2010 20:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 27 фев 2010 16:14

Нека споделя моя опит с горивата :)
Зареждам почти винаги на една и съща бензиностанция, предимно газ. Повечето пъти газта е с прилично качество. Случва се обаче някога да докарат по-хубава газ. Усеща се че колата върви по добре с нея, но да следващото зареждане вече е свършила. Също се случва да докарат и газ с по лошо качество.
Не мисля че за това имат вина собствениците защото те поръчват горивата, но не знаят какво точно им карат.
Естествено ако заредиш веднъж на определена бензиностанция и уцелиш лоша партида, оставаш разочарован :?

Когато не зареждам на тази бензиностанция, зареждам на лукоил (също обаче на определени обекти) и газта не е лоша :)

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Съб 27 фев 2010 19:21

колеги на много от нас се е случвало да попада в такава дървена ситуация.никога не можеж да знаеш кой управител и на коя бензиностанция от какво е решил да избива.ето например аз преди няколко години зареждах алпин дизел на OMV.и какво според вас стана на минус 17 градуса?
ядосах се и известно време не зареждах на OMV,но после ми мина.(оти да се косиме като ше ни мине),та дали ще е на тая или на оная бензиностанция то си е като ТОТО. :beer

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 27 фев 2010 19:51

Един глас за Еко!!Много доволен .Преди зареждах на Лук оил,но от Еко съм по доволен .И бензин и газ само от там.Не знам при колегата как се е получило!!!

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Съб 27 фев 2010 19:58

последния един месец зареждах едно и също количество бензин от различните вериги бензиностанций.Разлика има при някои,че ускорява по бързо.Разхода е почти еднакъв.Никъде не ми се е запичала колата,нито лук ойл, нито еко, нито и още 10 вериги.Явно в провинцията ви сипват некви бъркочи къде ги прават по гаражите.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Съб 27 фев 2010 20:26

и аз се изклатих 1 път на ЕКО - тая до Ялта(бившата Арика) и по вече там не спирам!аз си слагам по 30 литра нафта обикновенно и знам колко километра минавам в града- с тяхното гориво на пушек и харчене не мое ме стигне никой :banghead: 10 и кусур на 100 ми докара с тяхната "нафта"....без мен там!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 27 фев 2010 22:06

Само на мен ли ми прави впечатление че колегата пуснал темата казва че това му е първото зареждане и каране на бензин след като е монтирал ГИ ! А не може ли нещо да се е случило при монтжа и сега колата просто да не върви както трябва на бензин както е в повечето случай при газифицирани коли.....! А иначе няма верига бензиностанции в БГ за която да не може да се прочетат стотици отрицателни мнения в нета така че единственото спасение е да се ползва велосипед mhihi

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Re: Мнения за бензиностанции ЕКО

Мнениеот escrime » Пон 01 мар 2010 13:57

При мен е точно обратното. Сипвам само на ЕКО и в крайни изключения на други места. За OMV... по-скоро ще закъсам и ще спя на пътя преди да сипя при тях!

П.П.: Естествено, че има изключения. Веднъж бях сипал кофти бензин на ЕКО, сипвал съм и хубава газ и бензин на OMV. Просто на OMV някак рядко се случва да не се тормози колата или да не харчи много. С две думи - не бих се заклел в никоя бензиностанция. Мисълта ми е, че всеки си прави емпирични наблюдения и когато станат достатъчно на брой според тях си гради мнение. Ако на 100 пъти 1 път е лош бензина на ЕКО това не би било достатъчно да ме откаже. Да, ще ми повлияе, ще ме подразни, но по-скоро бих го преглътнал... "случва се"... От друга страна на OMV от 10 пъти имам минимум 5-6 проблемни - тук "случва се" е по-скоро закономерност и мисля, че е ясно какво следва.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Сря 03 мар 2010 0:29

Само на Еко!!Никой не може да ме откаже!! Минавам доста километри и сам преценям!!На Еко Голфа си върви най-добре!!! Съжалявам за Колегата, и наистина се чудя как се е получило!!!

ПП Не работя в ЕКО!!! :D

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Чет 04 мар 2010 15:15

Да използвам и аз темата на колегата и да отправя запитване към колегите търновци: какво е качествто на горивото(по-точно на нафтата) в ЕКО-то на ул. Магистрална. Там конкуренцията е убийствена бензиностанции през 500 метра. Като имам път на там винаги зареждам от ОМВ, но и в същото време винаги съм се изкушавал от ЕКО-то.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”