Инвалидни стикери ????

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 24 апр 2006 17:27

dready написа:Абе тоя Б.Борисов няма да си оправи дупките със стикерите се захванал.

ще ме извините, обаче 90% от колите със инвалидни стикери НЕ се карат от инвалиди, или не се превозват инвалиди с тях.......
а когато се прекали с някои облекчения е нормално те да бъдат премахнати или ограничени.....

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 24 апр 2006 17:36

Е ясно разбирам ,когато инвалида е от варна а колата се кара в София.Но при мен лично инвалида мие роднина ,не мога да кажа ,че съм я регистрирал за да обслужвам само инвалида ,но не мисля ,че съм прекалил с нещо.но и в твоите думи има нещо вярно.Все пак не ги оправдавам ,че не могат да закърпят София.Ако някой някога е заглеждал как се пулнят дупките в София ,ще разбре защо има толкова много дупки.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 24 апр 2006 17:50

dready написа:Е ясно разбирам ,когато инвалида е от варна а колата се кара в София.Но при мен лично инвалида мие роднина ,не мога да кажа ,че съм я регистрирал за да обслужвам само инвалида ,но не мисля ,че съм прекалил с нещо.но и в твоите думи има нещо вярно.Все пак не ги оправдавам ,че не могат да закърпят София.Ако някой някога е заглеждал как се пулнят дупките в София ,ще разбре защо има толкова много дупки.

да, за дупките си прав, прав си и че има коли които наистина се ползват от инвалиди, но кажи как да се ограничат злоупотребите по друг начин :?: а за дупките-не ни остава нищо друго освен да чакаме.......защото неможе да се щракне с пръст и всичко да се оправи......аз съм оптимист в това отношение.
ще кажа и нещо в защита на Б.Борисов:
нали не очаквате че той ще запълва дупките?!от него се иска само да надзирава дали фирмите натоварени с това се справят съобразено със стандарта и изискванията.......а мисля че той го прави.
може да ви прозвучи егоистично но пред моя блок за пръв път изкърпиха от 7-8 години.........все пак е някакво начало.....но мисля че доста се отклоних от темата :oops:

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Пон 24 апр 2006 19:28

Принципно навсякъде където има някакви облекчения създадени с цел да не се прилагат ограничения спрямо определен кръг от хора винаги ще има и злоупотреби. Вноса на коли, паркирането в "Сините зони" - примерите могат да бъда десетки. Съгласен съм че злоупотребите с инвалидните карти за паркиране са големи. Но трябва да Ви кажа, че еднакво отвращение предизвиква в мен някоя Acura или 600SEL с изтипосана инвалидна карта и ... възрастен човечец с поизгнил Москвич, също с инвалидна карта, който няма къде да паркира. Отвращавм се и от това, че аз който си плащам данъците (веднъж годишно за това, че имам кола и всеки път, когато наливам гориво - 20% ДДС) съм лишен от възможността да си ползвам имуществото ... защото Общната (на която си плащам данъците) е въвела непосилни такси за паркиране, без да е осигурала безплатни места за това. Тази тема лично аз съм я дъфкал много, защото работя в идеалния център и проблема с паркирането или по-точно заобикалянето на "проблема с паркирането" ми е като втора природа.
Мога само да кажа, че това, което се случва с неправилната употреба на инвалидните талони е нормална и естествена реакция на стотиците хора като като мен. Аз например съм съгласен да се въведе някаква разумна тарифа (примерно 30-40лв. на месец) за паркиране в синята зона, но левче на час - извинявате това е нагло (1лв. по 8 часа на ден по 22 работни дни ... 176 лева ей така щото общинския съветник е решил да бодне един знак - е, не става!). И то забележете - не се дава никаква алтернатива на тези, които просто искат да си карат колите. Да не говрим, че с парите които се събират от паркиранете автомобили и глобените такива ... в същност някой знае ли какво точно се случва с тези пари ?
С удоволствие бих повървял десетина минути пеша до работата си, ако имаше къде безплатно да си оставя колата. Защото нали така било в Европата - навсякъде в центъра се плащало. Но такова място в София просто няма (но в Европата ги има). Така че разбирам ги тези дето неправомерно ползват инвалидното право. Ако можех - бих го правил и аз - неправомерно.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”