Пазете се от мотористи!!!
- CX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Извинявам се ако обиждам някой, но е пълно с луди мотористи. И мен много ме е страх като видя мотор. Пазя ги колкото мога, но наистина и те не трябва да карат все едно няма коли на улицата особено като се има впредвид колко кретени има и с коли.
И все пак и аз не видях някъде да пише, че човека с колата е виновен. Може и така да е, ама може и да не е.
И все пак и аз не видях някъде да пише, че човека с колата е виновен. Може и така да е, ама може и да не е.
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
Повечето мотори минават така,че се чудя дали нямя да го изстъргват от отсрещния дувар.Уважам ги като хора,но като участници в движението са пракалени ГЪЗЕТА/90%/ Оня ден за рокерския събор във Варна,спрях на милиметър от предбия-а беше ЗЕЛЕНО. то рокерите си минаваха на чЕРВЕНО и хич не ги е....е.-били колона.Ако бях се ударил заради тях-Вечерта щях да съм на рокерски сбор и да им хвърля коктейл МОЛОТОВ по моторите-1000%
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Те като са колона, и ще минават някъде, трябва да има полицейски ескорт за да ги разкарат най бързо и да регулират движението докато се изтеглят.... така се прави, ма дали наистина се прави е друг въпрос.
По повод мотористите...
Масата хора не са свикнали да се оглеждат за такива....
В БГ повечето хора кат видят мотор и си мислят че е колело и движи с 15 в час и яе ако му пресека пътя той ще си сложи крака на земята и ще спре, да ама не и с тия скорости и мощност.
Аз карам доста често мотор, и съм имал сравнително тежка катастрофа заради лумпени дето не гледат в огледалото... за малко не ми проби капачката на дясното коляно...
Та за тва за мотористи се гледа по надалече, по малки са и са по пъргави... щото после сравняваме 1.5 тона кола срещу 200 кила мотор и 80 кила моторист.....
По повод мотористите...
Масата хора не са свикнали да се оглеждат за такива....
В БГ повечето хора кат видят мотор и си мислят че е колело и движи с 15 в час и яе ако му пресека пътя той ще си сложи крака на земята и ще спре, да ама не и с тия скорости и мощност.
Аз карам доста често мотор, и съм имал сравнително тежка катастрофа заради лумпени дето не гледат в огледалото... за малко не ми проби капачката на дясното коляно...
Та за тва за мотористи се гледа по надалече, по малки са и са по пъргави... щото после сравняваме 1.5 тона кола срещу 200 кила мотор и 80 кила моторист.....

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
поправете ме ако греша, но тах не ги ли ловеше закона за движение по пътищата
...... то все има правя път ама с някаква космическа скорост като изникват изневиделица аз какво трябва нон стоп в огледалото ли да гледам
преди години.... 2001 или 2002 бях на море за няколко часа та на връщане следобяда съм аз и един авер дет сега е в ХонгКонг в АудиТТ и се движим двамката с около 180 км в час на магистралата та зад нас правоооооо ама два километра и няма никой ... пред нас правоооо и няма никой ... слънце пече ... кеф след десет секунди някаква черна сянка само направи виииииуууууууууууууу покрай нас и ни отвя все едно бяхме в детска количка ......... извода е че много бързо карат

преди години.... 2001 или 2002 бях на море за няколко часа та на връщане следобяда съм аз и един авер дет сега е в ХонгКонг в АудиТТ и се движим двамката с около 180 км в час на магистралата та зад нас правоооооо ама два километра и няма никой ... пред нас правоооо и няма никой ... слънце пече ... кеф след десет секунди някаква черна сянка само направи виииииуууууууууууууу покрай нас и ни отвя все едно бяхме в детска количка ......... извода е че много бързо карат

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Абе селяните с кола са повече от моторджиите-идиоти. Аз що имам катастрофа с мотора - щото глупендера реши да паркира отляво и без мигач без нищо излиза пред мен точно като ще го изпреварвам. Но постъпката на тези дето са му взели колата определено не я одобрявам. Така само озлобяват повече 'драивъри' срещу моторджиите.
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен, процентно, идиотите на мотори са повече от идиотите в коли! Може би се броят на пръсти мотористите, които съм виждал да спазват правилата за движение, особено в града. Пъргави били, мощни били, тялото им било адреналин. Има си правила!! Затова са ограниченията - да не ми пълни огледалото за отрицателно време и да се чудя откъде е излязъл. Да сте видяли моторист да не се провира до челото на колоната на светофар? Това, че превозното им средство е тясно и повратливо не им дава право да създават критични ситуации и после да се прилага чл. 20 от Правилника!! Не се чувствам длъжен да ги пазя повече от всеки друг участник в движението. Преди всичко всеки сам трябва да се пази!!
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
leavon написа:Да сте видяли моторист да не се провира до челото на колоната на светофар?
Ами много ясно, че ще се провира

Като те е яд, че не можеш да преминеш по-бързо през задръстванията с колата, това не значи, че мотористите са ти виновни, щото се мушкат между колите

leavon написа:Това, че превозното им средство е тясно и повратливо не им дава право да създават критични ситуации и после да се прилага чл. 20 от Правилника!!
Това, че някой минава покрай теб докато си спрял какво точно има общо с критична ситуация? Или става критична когато някой се придвижва по-бързо от теб? Ми дай да газиме и велосипедистите. И по тротоарите да не пускаме пешеходци, щото по някога и пеша е по-бързо в центъра отколкото с кола?
Чл. 20 написа:Чл. 20. (1) На регистрираните моторни превозни средства, с изключение на мотоциклетите и мотопедите, отпред и отзад се поставят табели с регистрационни номера.
(2) На мотоциклетите и мотопедите, както и на ремаркетата табела с регистрационен номер се поставя само отзад.
(3) Табелата с регистрационния номер е с бял цвят, върху който с черни букви и цифри са изписани кодът на региона, където е регистрирано моторното превозно средство, серията и поредният номер.
(4) Табелата с регистрационния номер отговаря на съответните изисквания на стандартизационните документи.
Какво общо има член 20ти от правилника с дискутираната тема?!?
leavon написа: Не се чувствам длъжен да ги пазя повече от всеки друг участник в движението. Преди всичко всеки сам трябва да се пази!!
Тук съм съгласен. Както пазиш себе си и останалите участници в движението, така трябва да пазиш и мотористите и да внимаваш и за тях, както внимаваш и с другите коли.
- kiril_p
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ivcho написа:не можете да ме убедите че човек движещ се с 190 км по магистралата мисли за себе си и се пази.
Напълно съгласен! Затова си има ограничение от 120 км. Изненади на пътя постоянно изкачат. Времето за реакция е едно ако караш със 120 км и съвсем друго ако караш със 180 и повече да речем. Ако всички караха със скорост до 120 км по магистралата катастрофи щеше да има в пъти по-малко. Независимо дали говорим за коли, мотори и т.н.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”