Най-добро каско къде ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Най-добро каско къде ?
Ми може би всички тези примери ,самите компаний към които ви е застраховката не плащат!Някой пък са много доволни от каското,даже си избиват парите 3 пъти от щети...
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Правил съм каско в Евроинс, Булинс, Булстрад и Интерамерикан. При всички положението е горе-долу едно и също.
При всички съм завеждал щети. За стъкла, фарове, халогени плащат горе долу прилично.
За другите щети обаче не плащат достатъчно.
Отделно че за да заведеш щета ти трябва поне половин ден, което също е пари
При всички съм завеждал щети. За стъкла, фарове, халогени плащат горе долу прилично.
За другите щети обаче не плащат достатъчно.
Отделно че за да заведеш щета ти трябва поне половин ден, което също е пари

- suggar
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: ASV
а за кола 2000г как стоят нещата?
- R.o.s.e.n
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си правя каското в Армеец от няколко години насам и до сега мога да кажа, че съм доволен. Няколко пъти съм завеждал щети е не е имало никакви проблеми. Дори последния път беше преди няколко месеца и всичко мина точно, взех си парите и оправих нещата много бързо.
Виж темата на vlad777 "внимавайте ... " и пак си помисли. Щом за едно нещо гледат да хитреят никаква гаранция няма, че ще са точни за друго. Според мен каско за щети без доверен сервиз не е оферта да се прави.
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
За армеец мога да кажа ,че ако подновяваш при тях каско няма да ти правят оглед а в графата пишат "подновява".И слагат стикер за защита на българските орли с подкрепата на Армеец 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Наистина няма смисъл от каско при толкова стара кола. Аз също бях питал преди година-две за моята старица, но ме отказаха с офертата в Дженерали. В която и компания да питаш, няма да ти хареса офертата, понеже са прекалено стари тези коли и реално с процента на обезщетението няма да си покриеш почти нищо при евентуална щета. Похарчи си излишните пари за нещо по-смислено от автокаско 

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
VWGT написа:Виж темата на vlad777 "внимавайте ... " и пак си помисли. Щом за едно нещо гледат да хитреят никаква гаранция няма, че ще са точни за друго. Според мен каско за щети без доверен сервиз не е оферта да се прави.
Аз имам няколко коли застраховани в Армеец и съм доволен. Това в темата е по-скоро изключение и затова и не съм писал там за коя компания става дума.
Vlad777 написа:VWGT написа:Виж темата на vlad777 "внимавайте ... " и пак си помисли. Щом за едно нещо гледат да хитреят никаква гаранция няма, че ще са точни за друго. Според мен каско за щети без доверен сервиз не е оферта да се прави.
Аз имам няколко коли застраховани в Армеец и съм доволен. Това в темата е по-скоро изключение и затова и не съм писал там за коя компания става дума.
Влад, защо не споменаваш коя е тази компания, създала ви главоболията ? А брокера от Армеец познат ли ти е или не ?

До колкото виждам ти имаш "БАЗА ДАННИ" за подобни тарикат-застраховаели. Познаваш моного хора които ти се оплакват при възникване на подобен проблем.
Вярно е че не е добре да се срива имиджа на компаниите, но също не е добре да си даваме парите и накрая да нямаме нито кола нито пари, а подобни компании да са спонсорирани от нас.
Следствена тайна ? Пазиш им реномето ? Подписал си споразумение да не ги оплюваш, защото са ти изплатили кражбата ?

Все пак е добре да се знае кои застрахователи правят шмекерии.
Аз примерно разбрах за Алианц, че застраховат и изплащат на 100% сумата, дори и за по старите коли, но разбирасе си правят тяхна оценка за застрахователната премия. Примерно колата струва 8000 лева, а Те ти казват ние я састраховаме на 6500 !!! Това е !
Вярно е че те са лидери в Имотните застраховки, но и при Автото са коректни !
Но и аз питах познат брокер !
Щото като отидох едно време в в техен офис не ми харесаха условията, а сега определено ми харесаха !

Сигурно ще им ползвам техните услуги.
Последна промяна от kossis на Пет 17 яну 2014 10:35, променено общо 4 пъти.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Лев Инс гледам се окичили с титла най коректен платец ама кой им я е дал не е ясно
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Ще споделям каквото преценя.
Познавам се с няколко брокери, които сключват каско предимно с Армеец, защото се работи най-лесно с тях. Все пак това са хората, които имат няй-голям опит с всички застрахователни компании. Няма проблеми при щети на паркинг, няма "вземи протокол от полицията" и т.н. пречки при завеждане на щета, каквито има при повечето други компании. Изплащат се адекватни суми за щети. Поради тази причина както вече писах, имам 3 коли застраховани в Армеец. Работил съм и с Булстрад и с ДЗИ и с Дженерали.
Съветът ми при сключване на КАСКО е да се доверите на застрахователен брокер, защото:
1. Брокерът ще ви посъветва в коя компания има най-добри условия. Условията варират, според автомобила и понякога в една компания е по-добре за нови автомобили, а в друга за по-стари.
2. Брокерът ще ви помогне в случай на инцидент. Брокерът е на разположение постоянно и в случай на инцидент - първо звъните на него, за да ви каже как да процедирате. Той ви е адвокатът в тази ситуация. Още преди да се обадите на КАТ или на застрахователната компания. Така се избягва риска пред КАТ да се напишат в протоколите неща, които после да служат за отказ за плащане на щета.
3. Брокерът ще ви помогне с регистрацията на щетата. Когато дойде време да се посети застрахователя и да се напише искането за регистрация на щета и оглед на автомобила, брокерът може да ви посъветва как да го оформите, така че да ви се пази интереса.
4. Брокерът ще ви помогне с отстраняването на щетата. В повечето случаи когато полицата ви дава право на доверен сервиз, брокерът ще ви насочи към сервиз, където ще ви свършат качествено работата и ще се занимава с това.
5. Цената на застраховката през брокер може да е по-ниска. Ако не е по-ниска, то със сигурност не е по-висока. Заплащането на брокера се поема от застрахователната компания, така че за застрахования дали ще мине през брокер или не - разлика в цената няма. Някои брокери обаче предлагат отстъпки по каско, които варират.
Това са моите съвети, на базата на над 10 г. опит. При избора на брокер го питайте дали ще получите всичките тези услуги, изброени по-горе.

Познавам се с няколко брокери, които сключват каско предимно с Армеец, защото се работи най-лесно с тях. Все пак това са хората, които имат няй-голям опит с всички застрахователни компании. Няма проблеми при щети на паркинг, няма "вземи протокол от полицията" и т.н. пречки при завеждане на щета, каквито има при повечето други компании. Изплащат се адекватни суми за щети. Поради тази причина както вече писах, имам 3 коли застраховани в Армеец. Работил съм и с Булстрад и с ДЗИ и с Дженерали.
Съветът ми при сключване на КАСКО е да се доверите на застрахователен брокер, защото:
1. Брокерът ще ви посъветва в коя компания има най-добри условия. Условията варират, според автомобила и понякога в една компания е по-добре за нови автомобили, а в друга за по-стари.
2. Брокерът ще ви помогне в случай на инцидент. Брокерът е на разположение постоянно и в случай на инцидент - първо звъните на него, за да ви каже как да процедирате. Той ви е адвокатът в тази ситуация. Още преди да се обадите на КАТ или на застрахователната компания. Така се избягва риска пред КАТ да се напишат в протоколите неща, които после да служат за отказ за плащане на щета.
3. Брокерът ще ви помогне с регистрацията на щетата. Когато дойде време да се посети застрахователя и да се напише искането за регистрация на щета и оглед на автомобила, брокерът може да ви посъветва как да го оформите, така че да ви се пази интереса.
4. Брокерът ще ви помогне с отстраняването на щетата. В повечето случаи когато полицата ви дава право на доверен сервиз, брокерът ще ви насочи към сервиз, където ще ви свършат качествено работата и ще се занимава с това.
5. Цената на застраховката през брокер може да е по-ниска. Ако не е по-ниска, то със сигурност не е по-висока. Заплащането на брокера се поема от застрахователната компания, така че за застрахования дали ще мине през брокер или не - разлика в цената няма. Някои брокери обаче предлагат отстъпки по каско, които варират.
Това са моите съвети, на базата на над 10 г. опит. При избора на брокер го питайте дали ще получите всичките тези услуги, изброени по-горе.
Мерси за съветите, темите ти са страшно полезни.
Покрай тебе и ние влизаме в час в този океан от Застрахователи, Попипващи колите и други Акули !

Покрай тебе и ние влизаме в час в този океан от Застрахователи, Попипващи колите и други Акули !
my heart iS iCe написа:За Г3 набор 1994 год, авто каското е 350 лева, ударена лява врата ми дадоха 75 лева.(казаха че нямат договор с бояджия/изчуквач) Като отидох при бояджия ми търси 100 лева за вратата с боята.. и се питам за кфо се прецаках да си правя авто каско като немже да ми покрие една врата![]()
п.п Колега не се лъжи, по-добре си запази тия пари за авто каското настрана и това е!
Абсолютно вярно.Предишната ми кола и прасках едни застраховки на по 7000лв и плащах близо 500лв на година.Когато обаче ме удари един тролеи и се наложи да ми платят за първи път през тези години 6год от ДЗИ ми дадоха само 300лв за 3 детаила.Сметнах си набързо колко съм им дал за откакто я имах и ме заболя главата..3000лв..на момента прекратих всичко и тези пари ги влагах във колата.И се чувствах щастлив а не прецакан.Става въпрос обаче за по стара кола на над 12год....
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”