Repsol Elite injection 10W40 за Бога, не го купувайте!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Re: Repsol Elite injection 10W40 за Бога, не го купувайте!

Мнениеот Kalin72 » Чет 25 мар 2010 21:33

Тук не говорим за некачествено никому неизвестно масло, тук говорим за Репсол, купен от Метро. Каква точно е разликата, освен в цената, ако се купи същото масло от кварталното магазинче, продаващо масла?
Каква е вероятността в Метро(голяма верига, определено продаваща стоки, имащи гаранция) да ти пробутат фалшиво масло (според мен много малка), и вероятността в малко магазинче, борещо се за оцеляване (по-голяма, доколкото познавам българския манталитет.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 25 мар 2010 21:52

Kalin72 написа:И каква точно е разликата в мястото, където продават масла??? Пак някви градски легенди се разправят...
И конкретно за случая на колегата, съвсем не мисля, че проблема му е в маслото.

Айде тогава кажи ми каква е причината ? Тръгвам със прясно сменено масло напъвам колата и тя почва да върви все едно е с катализатор на 500 000 км без да е сменян и в двигателния отсек при вдигнат капак усещам миризма на масло която никога преди това не съм усещал /течове няма/,2 дни преди това съм минавал по същия път и колата върви на самолет! Връщам се в сервиза и сменяме маслото без да сменям филтъра и даже го дръпнаха през щеката с машина понеже нямаха свободен канал. Паля тръгвам и минавам 480км /Правец-Поморие/ без никакви ядове и то с мръсна газ където мога понеже вече закъснявам !!! Най-интересното е че сестра ми която возех с мен и която разбира от коли колкото аз от ядрена физика след като тръгнахме втория път ми каза "...ааа сега и аз усещам че колата върви повече..." което казано от пълен лаик си е доста показателно :idea: И не казвам че проблема е в мястото където продават маслото /понеже 3 пъти съм си купувал от там/ а че това масло най-вероятно си е напълно минерално а го представят за полусинтетика и не казвам че Метро има вина понеже като получават тази стока те няма как да направят /и не им е работа/ изпитания в лаборатория за да са сигурни че съдържанието отговаря на етикета ! Аз просто искам да предупредя всички собственици на такива двигатели да не си купуват точно това масло !

Потребителски аватар
kc_3011
Автомобил: VW Bora Variant
Двигател: AUS 2000

Мнениеот kc_3011 » Чет 25 мар 2010 22:29

Хм, странна работа. Добре де дори и да е минерално (което е много вероятно), след като отговаря по SAE, API и каквото беше там, според мен не би трябвало да създава проблем. В моето упътване не пише слагай синтетично, полусинтетично или минерално - пише,че е подходящо масло отговарящо от 5W40 до 20W50. Всичко друго са свободни съчинения. Вярно има VW 500, 502, 505 и т.н., но това са рекламни трикове.
Упс. тук става дума за дизел, за тях не съм спец ;) но все пак вискозитета си е вискозитет.

selfman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот selfman » Чет 25 мар 2010 22:34

батка извинявай че ти се намесвам в темата,, има един лаф дето гласеше нещо от сорта на тва, че не може да си по сигурен в нещо ако сам не го изпиташ на свои гръб но така и така сте отворили темата за масло какво мислите за българска марка масло, примерно "Приста",, поне ако ше е менте ше си е нашенско :Mr Green Fun

Потребителски аватар
djdaka
Автомобил: VW Tiguan R-line
Двигател: CUV 150hp

Мнениеот djdaka » Чет 25 мар 2010 23:02

А защо се отказа от Total-a.
Питам,защото 20к км карам с него и пак на него ще заложа за напред.
Поздрави.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Чет 25 мар 2010 23:22

А като казах ме за приста,какво ще кажете за М10Д,от това по добро като цена и качество не съм виждал mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 25 мар 2010 23:26

Kalin72 написа:Тук не говорим за некачествено никому неизвестно масло, тук говорим за Репсол, купен от Метро. Каква точно е разликата, освен в цената, ако се купи същото масло от кварталното магазинче, продаващо масла?
Каква е вероятността в Метро(голяма верига, определено продаваща стоки, имащи гаранция) да ти пробутат фалшиво масло (според мен много малка), и вероятността в малко магазинче, борещо се за оцеляване (по-голяма, доколкото познавам българския манталитет.

2002 или 2003г работих в Метро, там се взима най-евтиния продукт винаги, оригинално/менте няма значение, затова и с маслата им се получава така. В кварталното магазинче е оригинално щото то ми се пада официален вносител и първи дистрибутор :beer

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 26 мар 2010 0:08

djdaka написа:А защо се отказа от Total-a.
Питам,защото 20к км карам с него и пак на него ще заложа за напред.
Поздрави.

Не съм се отказал,просто преди си го взимах от Метро понеже беше на хубава цена,но те вече не го предлагат а понеже световната финансова криза ме хвана и мен реших пак да взема нещо на такава цена но от каквато марка има :) Иначе ако си прочел какво съм написал смених този Репсол пак със Тотал с които карам вече над 100 000км !

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пет 26 мар 2010 0:46

Motul с доставка от Англия :да:

от БГ масло не купувам ;)

Потребителски аватар
make666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот make666 » Пет 26 мар 2010 8:01

Относно посоченото масло в Метро има етикет ,че вносител е ТЕХ-КО , а не КОРИДА

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пет 26 мар 2010 11:17

Колеги, карам с РЕПСОЛ, закупен в фирменият магазин зад Плиска и нямам проблеми.

Четейки темата, съгласно първото мнение на колегата Stivi, случката с маслото е станала преди дни.
Четейки другият му пост, разбирам, че вече е минал над 100.000км без проблем с друго масло.

...."смених този Репсол пак със Тотал с които карам вече над 100 000км!..."

а иначе 100.000км се изминават за колко години? От мен е констатацията, от Вас е размисъла.

:beer

Потребителски аватар
georgihege
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgihege » Пет 26 мар 2010 11:28

веселин написа:Стиви - сигнал в КЗП
http://www.kzp.bg/

В Метро издадоха ли ти фактура на името на фирма?
А така, забрави за КЗП, те са за частни лица потребители.

Аз на наколко смени съм наливал точно Repsol Elite injection 10W40 и съм много доволен, но съм го купувал от вносителя.

Последна промяна от georgihege на Съб 27 мар 2010 8:43, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Пет 26 мар 2010 11:45

Stivi написа:
Kalin72 написа:И каква точно е разликата в мястото, където продават масла??? Пак някви градски легенди се разправят...
И конкретно за случая на колегата, съвсем не мисля, че проблема му е в маслото.

Айде тогава кажи ми каква е причината ? Тръгвам със прясно сменено масло напъвам колата и тя почва да върви все едно е с катализатор на 500 000 км без да е сменян и в двигателния отсек при вдигнат капак усещам миризма на масло която никога преди това не съм усещал /течове няма/,2 дни преди това съм минавал по същия път и колата върви на самолет! Връщам се в сервиза и сменяме маслото без да сменям филтъра и даже го дръпнаха през щеката с машина понеже нямаха свободен канал. Паля тръгвам и минавам 480км /Правец-Поморие/ без никакви ядове и то с мръсна газ където мога понеже вече закъснявам !!! Най-интересното е че сестра ми която возех с мен и която разбира от коли колкото аз от ядрена физика след като тръгнахме втория път ми каза "...ааа сега и аз усещам че колата върви повече..." което казано от пълен лаик си е доста показателно :idea: И не казвам че проблема е в мястото където продават маслото /понеже 3 пъти съм си купувал от там/ а че това масло най-вероятно си е напълно минерално а го представят за полусинтетика и не казвам че Метро има вина понеже като получават тази стока те няма как да направят /и не им е работа/ изпитания в лаборатория за да са сигурни че съдържанието отговаря на етикета ! Аз просто искам да предупредя всички собственици на такива двигатели да не си купуват точно това масло !

Баш тва ще му е проблема,че е минерално.а не било полусинтетика.Гледай само да не сипеш някой път пълна синтетика че ще литне с 300 голфа

Потребителски аватар
MaLixx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MaLixx » Пет 26 мар 2010 12:21

Кой каквото да ми говори аз от метро масло няма да взема.. :!: контрол над стоката.. Контрол може да има за дрехите и за хранителните продукти, но точно пък за моторните масла :lol: Аз казах че масло се пазари директно от вносителя.. Най - сигурно! Там си е специализирано и хората не залагат на дребно,защото после ще има много санкции.. Не става така да се пазари всичко от едно място, защото като има много стоки може по- лесно да се замаже положението..

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пет 26 мар 2010 12:42

При разглеждане на ценовата листа на вносителя на РЕПСОЛ за България, масло Repsol Elite injection 10W40 не се предлага за продажба в магазинната мрежа на България.
http://www.repsol-oil.info/pricelist.html

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”