Критики към vw-марката.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: Критики към vw-марката.
Да се има в предвид че много от тези неща не са производство на фауве, и като изключим Бош и Сименс, другото винаги може да даде проблем, запознати сте с горивната система на Магнети Марели примерно която е в някой версии на Г4... Тъй че да не се обобщава-VW
- anton76
- Автомобил:
- Двигател:
Водачите на шибидаха при GOLF3 Чупят се . 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Клапите на парното,вечните проблеми с оборотите на празен ход,тампони на макферсони на 20 000 км за боклука.Внезапно пропадане на педал-съединител заради принципа му на зацепване :оста през цялата ск.кутия и щангата която се износва и превърта.Това са мои наблюдения но няма да слезна от тази кола
.

Последна промяна от bobocamaro на Пон 29 мар 2010 13:03, променено общо 1 път.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Да не забравяме пасатите кекавата броня на В3 една зима в Бг и е за смяна щото някой навремето не е мислил макар че това е кола правена за гладък път а не за лунен пейзаж. Въпреки това бронята е глупаво направена и прекалиено крехка. Митичната централна конзола (рамката около касетофона) дето само да кихнеш до нея и се чупи
Не до там доброто обезшумяване като спреш чуваш как се плиска горивото в резервоара (при В3 и В4)
Имат малко грижи със ел.стъклата при В3 се износват на предните зъбните гребени а при В4 вече освен гребените и комфорт модулите които са като на Голф 3. Скърцащите пластмаси в купето са ясни. При В4 лющещата се боя по пластмасите на дръжките.Глупаво направената задна чистачка при комбито която често дефектита.При В5 и В5.5 проблеми със водачите на ел.стъклата, комфорт модула за стъклата и централното който имам чувството че нарочно е сложен на пода да може често да дефектира. Бравите на купето със вградените машинки на централното които често спират да работят. Слабото окачване дето струва една торба пари. Лошото е че вече VW не е народен автомобил. Новите са неоправдано скъпи. Старите VW-та се правеха от инженери мераклии а сегашните от гадни счетоводители
На старите инсталацията беше оразмерена за 10г а на тези е за 5. Идеята им е да грохне на 5-тата година и да си купиш нова.

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
комфорт + голф 2 .... няма такова нещо
аеродинамика = 0
силен шум в купето
шумен двигател
всичко вътре скърца и колкото и да го правиш пак от някъде ще се намери да те дразни
малък багажник
фаровете съкс
течове от тук от там
това за г2
ама като цяло въртя си я
аеродинамика = 0
силен шум в купето
шумен двигател
всичко вътре скърца и колкото и да го правиш пак от някъде ще се намери да те дразни
малък багажник
фаровете съкс
течове от тук от там
това за г2
ама като цяло въртя си я

- изключително слабо защитено от ръжда купе при голф 3
твърдо и некомфортно окачване, слаба шумоизолация при всички голфове и полота
дръжки на вратите, ел. стъкла, шибидах - правени като за детски играчки
пасат 5 като цяло - най-некачествената кола изобщо
механизмите на парното
бързо развалящи се датчици
помпата на централното
долнопробни фланци на водните съединения
- Layman
- Автомобил:
- Двигател:
Golf_Diesel_ написа:Хаха на тая тема май не и е мястото в този форум
Нищо подобно - напротив. Присъствието на такива теми тук е показателно за реализма и опита на някои колегите (Често те са на възраст над 23 - 25, не смятат че вагените са най-великата и недостижима кола, преди, сега и за винаги). Аз съм тук заради техната компетентност и мнения, а не заради мнения от сорта на

Личнни наблюдения върху Б3 комби с АБС мотор - често скапва гарнитурата блок-глава и надува маркучи, отвратиелно охлаждане с това рало-въздухозаборник лятото, големи проблеми с него в снега зимата, смяната на хидравлични повдигачи не гарантира отшумяване на тракането, имам претенции към корозионната устойчивост - уплътнителната гума на предно съткло ми задържа вода и ми ръждясват предни колонки и козирката на тавана. Моделите с климатик трябва задължително да са с големият радиатор с 2-ният дифузьор и перки.
Като цяло новите коли станаха непостижимо скъпи (за хора от моята черга), солена е и подръжката на 8-10 годишните коли също. Ако италианците бяха по-добри техничари и изпипваха нещата с не малко от колегите бихме си писали в ФИАТ форума

Има наложени стари модели, които са спряни от производство - би могло да се пуснат като нови коли с доказани двигатели, но за широка употреба и на народна цена - Криза е все пак. С кеф бих си купил нови Терцел на Тойота, Бръмбър или бусчета Т2 или Т3 - стига да са добре ценово ориентирани.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
cenitel написа:Добър ден колеги,разглеждах други форуми и попаднах на една интересна тема за критики към марката коли към който е форума.Та ми дойде идеята и тук да пуснем тема за критика към ваген.Нека всеки си каже критиката към ваген,но критика(проблем)който е в резултат на некачестен материал или проблем при поддържани коли,а не само в последствие на дупка или немарливо каране.Но като цяло всяка критика е добре дошла за марката,може онези от горе да ни разберат.
parno написа:комфорт + голф 2 .... няма такова нещо
аеродинамика = 0
силен шум в купето
шумен двигател
малък багажник
фаровете съкс
течове от тук от там
това за г2
ама като цяло въртя си я
Колеги нека спазваме малко началната тема, защото всеки модел си има свойте достойнства и недостатъци, в тая връзка да посочваме нещата който са излязли дефектни от завода или проблеми който са масови в даден модел.
Не може да изискваме даден датчик да работи 20 г колеги, сменя се, но ако не издържи поне 1-2 години тогава може да кажем дефекти и лошо качество...
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602

Друга критика според мен е, че на Голф 3-ката по-специално можеше да направят тока за фаровете да преминава през реле, така щеше да се подобри работоспособността им. Не знам защо са си спестили труда.

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
StS - не виждам да съм посочил нещо което е от времето
сигурен съм че и по начало си е имал отвратителна возия голф-а
както и шумен двигател и скърцанията по корите
сигурен съм че и по начало си е имал отвратителна возия голф-а
както и шумен двигател и скърцанията по корите
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
фалшивите пластмаси в купето най-много ме дразнят.И наистина цените за оригинални части са на безбожно високи нива.Няма закони в тая скапана държава, няма и пътища

- bobich
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBAB
Скърцащите пласмаси в купето, което няма при по-големия брат Ауди... 

- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
колеги няма кола евтина и масово карана в БГ без проблеми!цената определя нещата колкото е по евтина толкова повече проблеми!лично с моята не си правя компромиси и пари не пестя за части когато се наложи но в БГ нещата са по сложни с тези пътища и менте частите просто може в един момент да ти писне от всяка една марка!както и да вози каквото и да се чупи просто си обичам колата и ще си я карам но ако нещо стане с двигателя сменям марката без да се замисля!лично според мен най важно е сърцето на колата-двигателя!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги да не забравяме и отлепящите се тавани на моделите от 92-97г.Сега карам БОРА 2000г.и тръпна в очакване.........като се надявам този изнервящ проблем вече да е преодолян. Въпреки всичко обаче фауветата са всичко за мен - най добрата европейска кола.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мястото на критиките към VW не е в основния раздел, затова местя тук.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”