Altec написа:"няма смисъл,дупка-недупка щом си пречил на автомобил с предимство ти си винове/отнемаш му предимството,не си преценил пътните условия/"
Ти май вярно не четеш .. другия е бил далеч.. разбирам да е бил точно на кръстовището и момчето да е тръгнало .. тогава е отнемане на предимство. В случая той е бил далече и колегата е минал.. И фактора дупка е много от значение. Ако беше паднал в дупка някъде си и викнеш кат.. хоп несъобразена скорост и заминаваш , но в случая като няма нищо такова , може ти като нищо да си осъдиш общината ,защото в следствие на дупката за която трябва те да се погрижат / а видимо не са / е станало ПТП.. Запретвай ръкави и ги гони до дупка...
прочети ми аз какво съм написал,а не да ми казваш дали чета или не.
Във всички случаи колегата е виновен,независимо колко далеч е другия участник,щом не можеш да му усигуриш предимство на кръстовище,независимо другите фактори,значи си виновен.
Всеки е длъжен максимално бързо и безопастно да се изтегли от кръстовището.
Катаджиите не ги вълнува какви са пътните условия,те работят по ЗДП и затова не са огледали дупката/ти вече можеш да си съдиш общината/.Ако са написали акта на другия водач,вече 100% този акт ще отпадне при обжалване,а те ще бъдат наказани.
Пак го казвам,пусни си жалба,подсигури си и свидетели и имаш някакъв шанс.
Успех.