Да подам ли възражение срещу съставен акт от КАТ ???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
stanev11
Автомобил:
Двигател:

Re: Да подам ли възражение срещу съставен акт от КАТ ???

Мнениеот stanev11 » Нед 11 апр 2010 9:56

Altec написа:"няма смисъл,дупка-недупка щом си пречил на автомобил с предимство ти си винове/отнемаш му предимството,не си преценил пътните условия/"

Ти май вярно не четеш .. другия е бил далеч.. разбирам да е бил точно на кръстовището и момчето да е тръгнало .. тогава е отнемане на предимство. В случая той е бил далече и колегата е минал.. И фактора дупка е много от значение. Ако беше паднал в дупка някъде си и викнеш кат.. хоп несъобразена скорост и заминаваш , но в случая като няма нищо такова , може ти като нищо да си осъдиш общината ,защото в следствие на дупката за която трябва те да се погрижат / а видимо не са / е станало ПТП.. Запретвай ръкави и ги гони до дупка...

прочети ми аз какво съм написал,а не да ми казваш дали чета или не.
Във всички случаи колегата е виновен,независимо колко далеч е другия участник,щом не можеш да му усигуриш предимство на кръстовище,независимо другите фактори,значи си виновен.
Всеки е длъжен максимално бързо и безопастно да се изтегли от кръстовището.
Катаджиите не ги вълнува какви са пътните условия,те работят по ЗДП и затова не са огледали дупката/ти вече можеш да си съдиш общината/.Ако са написали акта на другия водач,вече 100% този акт ще отпадне при обжалване,а те ще бъдат наказани.

Пак го казвам,пусни си жалба,подсигури си и свидетели и имаш някакъв шанс.
Успех.

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Нед 11 апр 2010 11:40

Да винаги е добре да съди негодника и общината ама друго си е да отидеш на адреса кадето живее тоя негодник и да му режеш гумите всяка година :evil:

Последна промяна от PagocmuH на Нед 18 апр 2010 15:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Denzi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Denzi » Пон 12 апр 2010 1:14

Добре де този дето те е ударил не е ли в нарушение,не трябва ли и той да намали (че и да спре).Ако ти му беше дясностоящ,кво пак ли ти щеше да си виновен?

Потребителски аватар
koko_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koko_GTI » Пон 12 апр 2010 8:09

хайде и аз да напиша моята гледна точка .
значи според мене , вина за ПТП-то имат и двамата участници . защо?
защото както разбрах това е кръстовище на равнозначни пътища и действа правилото на ДЯСНОСТОЯЩИЯ и от там идва виновноста на да го кажем ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ . после в закона е записано че водача на МПС трябва да се движи с такава скорост , че да може да намали или спре пред всяко препядствие и от тук идва виновността на втория участник . и ще се обоснова : АМИ АКО КОЛАТА НА ЖАЛБОПОДАТЕЛЯ Е АВАРИРАЛА ? ТРЯБВА ДА Я БЛЪСМЕН ЛИ? / това е като жокерче в съда . ами господин съдия , колата ми аварира и водача отдясно ми натиска клаксона за да се махна ама нямаше как да стане , защото колата ми като мина през дупката и нещо и стана и угасна ./ И ДРУГОТО Е , ЧЕ АКО БЕШЕ ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК КАКВО ЩЕШЕ ДА СТАНЕ ? ЩЯХМЕ ДА МУ НАПИШЕМ НА НЕГО ЛИ АКТ ИЛИ ЩАХМЕ ДА СИ СКУБИМ КОСИТЕ?
и после идва отговорноста на ОБЩИНАТА за ПРЕПЯДСТВИЕТО / НАРУШЕНА ЦЯЛОСТ НА ПЪТНОТО ПЛАТНО/ на платното заради която се налага автомобилите да намалят скоростта си значително за да преминат през такова препядствие.
и сега да завършим : от цялата работа излиза че има СЪВИНА и трябва да се съставят 2 бр акт за установяване на административно нарушение /няма да цитирам членове защото много жокерчета ще станат/ и после дори и да нямаш КАСКО ще ти се заплати 50 % от щетата от застраховката на другия участник и по този начин няма да си само набутан да плащаш АКТ И ЩЕТИ . а най-доброто е да подадеш жалба срещу общината и ако намериш ДОБРИЯ адвокат който не само да ти вземе парите ами да спечели делото , тогава всички разходи ще ти се върнат че дори и колата ще ти бъде поправена . донякъде имам преки наблюдения върху такива ситуации :) ще се радвам ако това което съм казал бъде използвано от КАДЪРЕН адвокат и спечелиш делото .

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Пон 12 апр 2010 14:06

много добре казано
,колега както ти казах в началото, дело с общината и обжалване на акта.

Потребителски аватар
brmbrm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brmbrm » Вто 13 апр 2010 2:11

Да обжалваш и да не обжалваш нищо няма да се промени. Ще ти дам един факт където закона е една такава главоблъсканица, че дори и катаджиите се чудят какво да правят. Преди може би 2год. баща ми го удари трамвай, нищо учудващо нали? Поне до тук де, обаче от тук нататък става интересното...
Първият факт - релсовото превозно средство винаги е с предимство...
...но с предимство ли е??? Когато му свети червено на него :)
и тук идва смешното...
...Значи баща ми прави ляв завой неговата секция за наляво свети зелено, той тръгва и трамваят му спира във вратите на колата "като не пропускаш фактът, че на трамваят му свети червено".
Идват така наречените КАТ-аджии и започва една главоблъсканица на кой да се напише актът :). Не могат да измислят нищо. При което почва едно звънене по телефоните на техните началници.

-Шефе трамваят не е спрял на червен сигнал!
-!?@!?
-Как така да напише ме акт на шофьора на колата?
.....
:deal

Ватманът си признава пред катаджиите, че не е спрял на червено. :bowdown

последиците...
АКТ- пари и точки "отнемане на предимство на релсово превозно средство"!!!! :screwy
...жалби до къде ли не...и абсолютно никакъв ефект...

От тук нататък можеш да си правиш изводите сам... :beer

КОЛИ, ПРАВИЛНИЦИ И ПРОЧИЕ ЕЙ НЕ СТЕ РОБОТИ. ВИНАГИ МОЖЕШ ДА НАМАЛИШ И ДА ПУСНЕШ НЯКОИ ДОРИ ТИ ДА СИ С ПРЕДИМСТВО. НА ТОВА МАИ МУ СЕ ВИКАШЕ ЧОВЕЧНОСТ, НО ТОВА ВЕЧЕ ЯВНО НЕ СЪЩЕСТВУВА В БЪЛГАРИЯ.

:bishop

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 18 апр 2010 7:53

Той бързал за котката...,а ти за къде бързаше колега??
Виновен е негодника!, че е можел да намали тъпана му с тъпан нали има спирачки ,и на мен се е случвало да навлезат неразчетено на крастовища и не съм натискал педала до дупка,а съм спирал дори да избегна птп.Попаднал си на некадърен шофьор със слаби преценки за ситуацията и реакции.Това да ти е за урок друг път пропускай такива камикадзета.
дано падне в съда,късмет.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 18 апр 2010 9:03

brmbrm написа:КОЛИ, ПРАВИЛНИЦИ И ПРОЧИЕ ЕЙ НЕ СТЕ РОБОТИ. ВИНАГИ МОЖЕШ ДА НАМАЛИШ И ДА ПУСНЕШ НЯКОИ ДОРИ ТИ ДА СИ С ПРЕДИМСТВО. НА ТОВА МАИ МУ СЕ ВИКАШЕ ЧОВЕЧНОСТ, НО ТОВА ВЕЧЕ ЯВНО НЕ СЪЩЕСТВУВА В БЪЛГАРИЯ. [/b]
:bishop

Много точно казано колега! Бъдете ПИЧОВЕ, както казват в Шоуто на слави! Нищо няма да ни стане ако спрем! Та относно случката на колегата. Според мен нямало е да има ПТП ако човекът е спрял а вместо това е надувал клаксонът, или просто се е панирал. От това което е написал авторът на темата всичко идва до избиването на комплекси и до това "АЗ съм със предимство, ся ще го науча как да шофира" Българска му работа...
Но колегата дори и да обжалва няма да го огрее, поне в нашата страна :screwy
Щото излезе закон, първо си плати глобата после обжалвай, димек слет дъжд качулка :bishop

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Нед 18 апр 2010 12:53

Аз съм обжалвал наказателно постановление, за различна ситуация в която съм убеден, че имах право да не съм съгласен, но напълно безсмислена постъпка от моя страна се оказа. Съдът (поне от моя опит и впечатления) почти винаги взима предвид мнението на катаджията за достоверно, системата е - ти, респективно адвокатът ти, си казвате основанията, катаджията казва "не е вярно" и съдът заключава, че не е вярно наистина. Когато аз обжалвах, срещу същия катаджия имаше още едно момче с жалба, така че оня беше абсолютно обръгнал тип в явяване на такива дела. Безкрайно късане на нерви, търчане до КАТ за презаверки и повече просто няма никога да се хвана на такъв филм :banghead: :!: Няма справедливост в тази държава, затова и ченгетата си искат пари, защото системата ги стимулира да го правят. Хора с неприятен опит като мен, знаят какво ги чака, ако решат да си търсят правата. Съжалявам за тези лирични отклонения, но извода ти според мен е, че ако не си си решил нещата на място, по-добре не се занимавай с безсмислени неща, тегли им една майна и давай нататък :arrow:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Нед 18 апр 2010 15:02

Мериха ли спирачен път на другия? Писаха ли в акта, че си намалил за да минеш през дупка?
В случая катаджиите са длъжни да вземат предвид всички обстоятелства. Ако не са написали горните неща прикриват уневиняващи те доказателства (предприеми съответните мерки с възражение по акта и жалба към тези служители).
Ако дупката фигурира - завеждаш си едно дело срещу общината за възникнало ПТП.

Потребителски аватар
Thunder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Thunder » Пон 31 яну 2011 18:19

Здравейте искам да попитам и аз. Днеска ми писаха акт, че съм преминал на червено.Аз им написах възражение отдолу на трите реда,че тъкмо е светнало жълтото и че ако съм бил спрял съм щял да предизвикам ПТП.Даже и като си прочетох после акта по внимателно у нас видях че куката е сбъркал и номера на свидетелството за управление или по-точно е изпуснал една единица. Чудя се дали ако обжалвам ще има смисъл. и ако обжалвам по-добре адвокат да ми напише жалба,че ще е по-професионално нали така?

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 31 яну 2011 19:14

Абсолютно си си виновен. Ти сам виждаш дупката пред теб, няма начин да не си я видял, не може да се изтеглиш бързо. Виждаш и идващата кола, лош късмет за теб, че е бил с кепенци и просто те е ударил.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пон 31 яну 2011 19:15

И сеа к'во, всички наругахте човека с предимство, понеже няшия решил да се шмугне, въпреки, че е видял да се задава кола с предимство!
Даже си го е написал

Така аз съм ляво стоящия и навлизам кръстовището виждам автомобил и го пропускам, след като мина на около 30-35 метра идва друг, и счетох че разтоянието е голямо и тръгнах но на края на кръстовището по улицата

Била на 30метра, ако се движа с 40км/ч знаеш ли колко бързо се изминват 30метра, като се замисли човек колата е била доста по-близо, защото като си потеглил си спрял след 5метра примерно и човека те е ударил, защото не е могъл да спре, толковва бързо. Само без такива изказвания от типа на: пича с предимството е можел да намали разбираш ли, защото гоуф три сече пътя!
Виновен си, разбираш ли!
Заради такива като теб ежедневно не си ползвам предимството на такива малки улички!
От подобен тип като теб миналата година за малко да си отнеса предницата, карам си аз по симеон и някъв тип излиза половин кола напред, то не бяха спирачки, ръчни навиване на волан, като рали пилот станах и слава на бога пропуснах удара с невинния кретен!

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пон 31 яну 2011 19:19

Колега Thunder, ползвай тази тема
viewtopic.php?f=61&t=57947&start=1065
Последните двама - вгледайте се в датите.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”