Въпрос за летни гуми Michelin

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Въпрос за летни гуми Michelin

Мнениеот stefan4o » Нед 18 апр 2010 10:33

За икономия се пипа сцепление и съпротивление. Нека тези дето мислят да си вземат Michelin първо да се убедят, че е второто, щото първото е за сметка на пасивната безопасност. Аз лично никога не съм карал с тази марка гуми. Ако някога се навия да си взема гума висок клас, то няма да е с тази марка. В момента карам с летни Maxxis размери 195/50/15 с предпазен борд и много добра цена за размера си. Зимата си взех Ханкук Леден Мечок W440 и съм доста доволен от избора си, тази зима ще взема още едни такива и за отзад, прекрасна гума за град Стара Загора. Мисля, че моя клас автомобил е подходящ среден клас марка гума, а не като някои мои познати си купуват нови Мишлен-ки на цена колкото колата им :screwy
Максис е също добра гума макър да е Китайска

Поправка - Тайванска. Преди да ги купя изчетох коментари в нета и прочетох инфо за компанията. Правили са предимно гуми за двуколесни - мотори и велосипеди, май бяха дъщерна фирма на някоя голяма, но забравих коя. Както и да е. А относно съвета за гумите да са произведени там, откъдето е марката - така е, обиколих целия град за Ханкук-а, само на едно място продаваха истински корейски такъв, оттам ги взех :да: Предпочитам корейска гума среден клас, пред "яка" марка произведена незнайно къде.

Последна промяна от stefan4o на Нед 18 апр 2010 11:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 18 апр 2010 10:40

Оригинална гума Мишлен, в България трудно се намира, да не кажа че даже и няма, на повечето пише производител Турция. По-добре си вземи карка гуми които са оригинално направени от собстфения си производител, а не имитация..
Файрсоун е добра гупа правена в Испания..
Максис е също добра гума макър да е Китайска :да:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 18 апр 2010 11:29

не искам да обиждам никой,но разликата между максис (и другите гуми от този клас) и мишелин е като между лада 7-ца и голф 4-ка :D
И аз не карам мишелин,но не защото не е хубава,а защото ми е скъпа и не мога да си я позволя. И нека ако може,които пише,че мишелина у нас не е оригинален а е менте,да даде повече информация за това кое е оригинално и кое менте,за да може повече колеги да се предпазят от гуми менте.
*аз съм чувал,че гуми менте няма!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 18 апр 2010 11:42

tisho_psg написа:*аз съм чувал,че гуми менте няма!

Колега, не искам да флизам във спор, с който и да било. Нека да не обръщаме темата в офф топик, ще ти кажа от личен опит... Преди 2 години си взех Пирели, самоче тогава не обърнах много внимание на производството и се оказа че са Турски, Гумата е гола вода, и ако кажеш че Пирели е Турска марка, извинявай... На това искам да кажа че не е оригинално, а копие!
Чичо ми преди 2 месеца искаше да вземе гуми 225 45 16 за неговата кола Мерцедес, самоче искаше да са Мишелин, обиколихме всички магазини, за гуми и навсякаде пишеше произведено или в Турция или Китай, нямаше оригинална гума на мишелин. Накрая дойде ред да ходиме в Гърция там имаше самоче 1бр струваме 268лева оригинална от вносителя...
Та така и така не взехме мишелин, просто цената не беше за нас... искам да ти кажа, че повечето марки в България са копирани от много други внисители на гуми...
Ще кажеш какво толкова ако карам с "НЕ" оригинални гуми Мишлен, ами ще караш но не дълго време, ще почнат да се износфат неравномерно и много бързо, и ще си мислиш че проблема е в колата, но когато отидеш на стенд, ще ти кажат че проблема ти е в гумите, и че са регенерат... Също така менте гумите така наречените копия, износфат много лагерите на главините... Та затова се пази... Това си е мое мнение не го налагам а просто споделям... да си имаме 1 на ум :да:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 18 апр 2010 12:32

колега,съжалявам,но не виждам едно вярно нещо в това което пишеш.По тази твоята логика,99.99% от всичката техника която се продава у нас е менте,защото е правена в Китай.Всички фордове продадени от мото пфое всъщност не са фордове (за което собствениците им май не знаят) защото са правени в Турция,а както знаем Форд е американска марка а не турска (то даже и фордовете правени в Германия са менте :screwy ).Това важи и за рено и други марки.
Вече сме 2010г и всяка голяма фирма си изнася производството в много чужди страни,но заводите и продуктите са си на марката.Излишно е да задълбаваме спора,за мен твоята гледна точка е ....... За мен гуми НЕоригинални няма!!!!
И последно-за мен пирели не са от най-хубавите гуми по принцип,тъй че проблема им за мен не е в това,че са правени в Турция.И това си е мое мнение :да:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 18 апр 2010 12:55

[quote="tisho_psg"][/quote]
Колега, точно това искам да ти кажа, че поради това което казваш ти, примерно че някой марки се произвеждат в други страни това се прави за да е по евтина самата стока, а също така и качестфото е по ниско... Ние не говориме само за марката, а и за качестфото... Като земеш мишелин произведен в китай и друг в полша определено ще има разлика.. Мисълта ми е, да внимаваме какво взимаме, все пак това са нашите пари..
А относно до ФОРД.. Ако бяха толкова читавки нямаше цените да им са толкова ниски..

Потребителски аватар
FivePointeO
Автомобил: Голф 3
Двигател: АЕЕ

Мнениеот FivePointeO » Нед 18 апр 2010 13:11

Аз мисля че най-вече трябва да се гледа маркировката на гумата за месец и година на производство, страна производител и там разни "DOT" и т.н.
както казва колегата по-горе "да внимаваме какво взимаме" 8)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 18 апр 2010 18:51

tisho_psg написа:не искам да обиждам никой,но разликата между максис (и другите гуми от този клас) и мишелин е като между лада 7-ца и голф 4-ка :D
И аз не карам мишелин,но не защото не е хубава,а защото ми е скъпа и не мога да си я позволя. И нека ако може,които пише,че мишелина у нас не е оригинален а е менте,да даде повече информация за това кое е оригинално и кое менте,за да може повече колеги да се предпазят от гуми менте.

Всекиму според джоба. На мен ми е пределно ясно, че като марка Максис не са на нивото на Мишлен, с това съм ОК. Все пак ги предпочитам понеже първо цената ме устройва доста повече и второ - дори да жертвам повече пари за Мишлена не вярвам да остана такъв процент по-доволен от процентът повече пари, които съм дал за него. Аз лично бих избрал корейска гума пред китайски или турски Мишлен винаги.
колега,ще споделиш ли на каква цена взе максис-а 195/50/15?

По спомен 94-95 лева миналото лято.

Последна промяна от stefan4o на Нед 18 апр 2010 22:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 18 апр 2010 22:01

колега,ще споделиш ли на каква цена взе максис-а 195/50/15? Може и на ЛС ако искаш.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 18 апр 2010 23:22

IceHeart написа:Като земеш мишелин произведен в китай и друг в полша определено ще има разлика..

мишлен-а в диана е произведен в Германия. Наскоро взех две pilot exalto 205/55/16

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пон 19 апр 2010 8:59

През юни си купих от Диана -Пловдив Гуми Мишлен произведени в Испания.
Преди много години един познат международен шофьор ми донесе от Виена стари гуми мишлен - две френски, една немска и една испанска.Всичките ги търкалях 50 000км преди да ги изхвърля.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Пон 19 апр 2010 15:38

Aз пък имам усещането, че на MICHELIN само тея два модела

Изображение

заслужават внимание.
Поне аз, за момента, само тези бих ги включил в някакъв списък за избор на нови гуми... :roll:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 21 апр 2010 12:51

stefan4o написа:
tisho_psg написа:не искам да обиждам никой,но разликата между максис (и другите гуми от този клас) и мишелин е като между лада 7-ца и голф 4-ка :D

Всекиму според джоба. На мен ми е пределно ясно, че като марка Максис не са на нивото на Мишлен, с това съм ОК. Все пак ги предпочитам понеже първо цената ме устройва доста повече и второ - дори да жертвам повече пари за Мишлена не вярвам да остана такъв процент по-доволен от процентът повече пари, които съм дал за него. Аз лично бих избрал корейска гума пред китайски или турски Мишлен винаги.
колега,ще споделиш ли на каква цена взе максис-а 195/50/15?

По спомен 94-95 лева миналото лято.

Колега,не мисли че се заяждам,просто ще се опитам да ти покажа защо за мен не си съвсем прав.
В момента цената на летен Мишелин Пилот Екзалто (няма да коментирам качествата на тази гума) в един от вносителите на мишлен е 138лв за бройка (195/50/15 82V).Мога да ползвам 20% отстъпка от там и така цената на гумата става 110.40 лв. Гумата максис да приемем,че струва 94.50 лв. и се получава разлика от 15.90! По мое лично мнение разликата в качеството на Мишлен Пилот екзалто и максис струва доста повече от 30лв (за две гуми) и си заслужава всяка стотинка от тази не голяма разлика да се даде.
На 90% съм сигурен,че мишлена ще е с ДОТ от 2010 г и ще е произведен в добрата стара Европа (а не в Турция или Китай)!
Разбира се всеки си преценява сам за себе си! Поздрави :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 21 апр 2010 21:34

Е, виж, колега, всеки си преценява нали ти казвам. Щото пък аз може да имам отстъпка и да взема Максиса за 70 лева, а Мишлена да ми дойде на 140. Това си е направо двойна разлика. Никой не карам на сила да си купува Максис. Във форума има колеги с тази гума, някои от тях лично ги познавам, лошо не съм чул, засега съм и доволен. Миналото лято минах през една доволно голяма дупка, която успя да ми изкриви джантата (оригинална опелска, много здрав модел), а на гумата нищо й нямаше. Мисля, че това се дължи на усиления борд. Ако Мишлена няма такъв, ти пожелавам най-искрено да не нацелваш дупка, щото после ще го хвърлиш :bishop За България гума с профил 50 или по-малко според мен е почти задължително да е с усилен борд, това ме накара да предпочета Максиса. Тоя Мишлен, доколкото видях на снимката няма усилен борд, аз лично не бих го купил.
Ако си избирах гумите според дълбочината на дупките които я убиват щях да си купя верижен трактор.Всеки си избира,аз марка гуми която чух че съществува преди 1-2 години не бих си взел.

Всеки си има своя истина и виждане. Аз пък не виждам смисъл да набия 600 лева в гуми, при положение, че карам кола с пазарна цена ~1000 лева. :012:

Последна промяна от stefan4o на Сря 21 апр 2010 22:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 21 апр 2010 21:54

Ако си избирах гумите според дълбочината на дупките които я убиват щях да си купя верижен трактор.Всеки си избира,аз марка гуми която чух че съществува преди 1-2 години не бих си взел.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”