кой е по-надеждният автомобил

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Re: кой е по-надеждния автомобил

Мнениеот moimoimoi » Пет 04 юни 2010 16:51

достатъчно е да погледнеш по улиците и да разбереш кои коли са най яките-пълно е с голф2 и пасат б3
конкретно за голф2-доскоро имах един произведен далечната 1984 година,грам ръжда нямаше,....един бакшиш не спря на стоп и се размаза в голфа
даите примери за кола от 80-те години като голф 2 и да е в движениещото аз не се сещам
скоро в форума на фиат се сревняваха голф2 и фиат браво и видиш ли колко по хубав бил фиата
само че голф2 започва производство 1983 година а фиата 1996-разликата е сериозна японски,френски,италински коли от този период 1985 не се срещат изобщо по пътищата-изводите всеки сам...

пп:теоретиците си лаят :talk: а голфа си върви :Mr Green Fun

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 04 юни 2010 16:55

moimoimoi написа:достатъчно е да погледнеш по улиците и да разбереш кои коли са най яките-пълно е с голф2 и пасат б3
конкретно за голф2-доскоро имах един произведен далечната 1984 година,грам ръжда нямаше,....един бакшиш не спря на стоп и се размаза в голфа
даите примери за кола от 80-те години като голф 2 и да е в движениещото аз не се сещам
скоро в форума на фиат се сревняваха голф2 и фиат браво и видиш ли колко по хубав бил фиата
само че голф2 започва производство 1983 година а фиата 1996-разликата е сериозна японски,френски,италински коли от този период 1985 не се срещат изобщо по пътищата-изводите всеки сам...

Аааа,има и полота от тези години mhihi
Иначе най здравата за българските пътища се сещам само за едно,Ах Защо Ли те Купих.Или казано на крато,Москвич
Който кара москвич,е голям пич :063:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 04 юни 2010 22:03

moimoimoi написа:достатъчно е да погледнеш по улиците и да разбереш кои коли са най яките-пълно е с голф2 и пасат б3

Колега,това е доста относително!Предполагам,че по улиците в Япония и САЩ няма да се видят много голф 2-ки.Това,че у нас ги има ни показва до къде сме стигнали ние.Ако средната заплата тук беше 3 хил евра нямаше да има много 2-ки ;) В по-бедните азиатски страни също има стари,но азиатски коли.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 04 юни 2010 22:07

веселин написа:Фиат Браво мина 100 000 км. тест на Ауто Билд безпроблемно - само някакъв сензор дефектира на 80 000 км :deal
Така че да се плюят италианките е неоснователно

За Ауто билд е ясно,че не са обективни.А за плюенето на италианките-аз го намирам за основателно.А и една птичка пролет не прави-имат и сполучливи (здрави)модели,но като цяло изостават от немски,френски и японски коли.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 04 юни 2010 23:56

santo_trafficante написа:
LILO&STICH написа:
santo_trafficante написа:много марки съм сменил :wink:
Японското до сега е било най здраво!

ааа,и от мечо ли бре :roll:

100% ще е по здраво Субаруто от него :wink:

не съм 100% сигурен но Субару май все още се сглобява само в Япония и никъде другаде.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 05 юни 2010 0:06

hitman0013 написа:
santo_trafficante написа:
LILO&STICH написа:
santo_trafficante написа:много марки съм сменил :wink:
Японското до сега е било най здраво!

ааа,и от мечо ли бре :roll:

100% ще е по здраво Субаруто от него :wink:

не съм 100% сигурен но Субару май все още се сглобява само в Япония и никъде другаде.

Бъркаш,моя котурник беше 83г или 84г. 1.8 боксеров двигател и беше сглобяван,доколкото си спомням в Австрия,в европа беше на 100процента mhihi

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Re: кой е по-надеждният автомобил

Мнениеот JoroHondata » Съб 05 юни 2010 15:24

Здравейте колеги

За това, че цените на частите за Японски автомобили са скъпи не е вярно и е един мит- сега има части от най- различни производители и на най- различни цени.
Ще дам един пример (защото имам преки наблюдения): комплект съединител на Хонда Сивик (1997 година)- около 500 лева; съединител за VW Polo McPolo (1993 година)- 350 лева (става въпрос за оригинални части от вносителите).

Според мен Японската техника няма конкуренция- там всичко се изпипва и до най- малките подробности.
Поздрави

Последна промяна от JoroHondata на Нед 06 юни 2010 18:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Съб 05 юни 2010 21:15

Вземете прочетете малко форумите на Хонда, Фиат и Рено и ще видите дали са здрави mhihi

Ka6iKa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ka6iKa » Съб 05 юни 2010 21:23

Днес учуден разбрах че в пасат В6 над 35% частите са Чайна пък за Японец работещ с китаец още несъм чувал.
1+ за японска :да:

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Съб 05 юни 2010 21:25

Нямам преки наблюдения, но бившия ми шеф имаше VW,BMW, OPEL, HONDA,CITROEN, PEUGEOT,LAND ROVER - каза, ако си взимаш кола, гледай да е японска !!!

toro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот toro » Нед 06 юни 2010 12:34

Според твоята теория, най-здрави ще излязат ладите, жигулитата и москвичите. От тях все още има и са доста по-старички от голф2!
При еднаква експлоатация, възраст и клас, винаги японските са по-добре. Има и кофти японски, но това са моделите за Европа и най-вече тези произведени извън Япония.

Последна промяна от toro на Нед 06 юни 2010 12:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Нед 06 юни 2010 12:36

Шведски - СааБ - 9000 :wink:

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Нед 06 юни 2010 13:48

Dizel_fen написа:Вземете прочетете малко форумите на Хонда, Фиат и Рено и ще видите дали са здрави mhihi

Щото тук техническите раздели пустеят, еле пък дизеловия :063: .Не говори глупости.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Нед 06 юни 2010 13:53

JoroHondata написа: Съединител на Хонда Сивик (1997 година)- около 500 лева;
ОЕМ такива са от 200лв нагоре (НКК-200, Дайкин - 300 и малко)

Dr.EviL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.EviL » Нед 06 юни 2010 14:13

Като стана въпрос за години на производство, се сетих нещо за окачването - факт е, че много японски коли от класа на голф се произвеждат с независимо окачване на 4-те колела (double wihsbone) още от началото на 90-те, че може и преди това. А обяснете ми как може да има модели на VW и всякакви дуги немски, френски и италиански марки, които са произведени след 2000г. и все още ползват античното окачване с цяла греда отзад? Понякога дори и модели от по-висок клас имат въпросното окачване отзад, а японските си го имат още от голфовия клас?(пример - Хонда сивик)
Сега някой ще ревне - да ама тва окачване струва майка си и баща си - не е вярно, цената не е чак толкова по-висока, а за поведението на пътя просто няма място за сравнение.
Един приятел със сивик англичанка я кара 3 години като абсолютен идиот, смля сума ти джанти в бордюрите - досега е сменил 2 шарнира :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”