Слагате ли си колан в колата ?
-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
Re: Слагате ли си колан в колата ?
Два пъти ми спасява шопската глава,но пак не го закопчавам винаги.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
wamafiota_a4 написа:Слагам го само като имам подозрения,че ще има полицаи или ако не знам,че ще ги има го слагам като ги видя.Иначе ме хващат бесовете с него.Дразни ме и ми пречи.
E това е правилния отговор.
- dragnev
- Автомобил:
- Двигател:
Слагам го , винаги
само в някои случей на къси градски растояния не го слагам !
само в някои случей на къси градски растояния не го слагам !
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Винаги когато, съм на предната седалка.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Не го слагам много рядко, на някакво наистина късо разстояние, а и е факт, че на Голф-я ми колана ми стяга малко, но въпреки това.. 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
слагам го естествено 

- ivan_nenchev
- Автомобил: Pasat B4
- Двигател: 1Z 1994
колеги здр . все пак аз съм против . имах катастрофа преди няколко години на един лед пондасяне след това странично в едно дърво с шоферската врата баш ма гредата 3-те педала ми бяха един върху друг а врата на едн педя от скортосния лост . а обеснете ми яко бях с колан и да ме върже за седлаката за да не мога да изхвърча на другата както стана тогава краката дали щяха да са ми на мен в момента .. ТВЪРДО ПРОТИВ КОЛАНИТЕ !!!
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
ivan_nenchev написа:колеги здр . все пак аз съм против . имах катастрофа преди няколко години на един лед пондасяне след това странично в едно дърво с шоферската врата баш ма гредата 3-те педала ми бяха един върху друг а врата на едн педя от скортосния лост . а обеснете ми яко бях с колан и да ме върже за седлаката за да не мога да изхвърча на другата както стана тогава краката дали щяха да са ми на мен в момента .. ТВЪРДО ПРОТИВ КОЛАНИТЕ !!!
Ако удара ти беше отпред и нямаше колан, и теб нямаше да те има и ням накъде да избягаш. В твоя си случай си прав, но това са страшно редки случаи и ти си наистина късметлия! Имам един приятел, който се метна с колата в пропаст и падна от нея на дърво, нищо му нямаше, пак без колан и се радваше, но ако беше паднал на нещо остро, едва ли щеше да разказва нещо. Успех и дано да нямаш произшествия повече никога.
Почти винаги си слагам колана(независимо дали карам или се возя). Има много редки моменти, когато е за кратко разстояние може и да не го сложа.
- ivan_nenchev
- Автомобил: Pasat B4
- Двигател: 1Z 1994
idiotchooo написа:ivan_nenchev написа:колеги здр . все пак аз съм против . имах катастрофа преди няколко години на един лед пондасяне след това странично в едно дърво с шоферската врата баш ма гредата 3-те педала ми бяха един върху друг а врата на едн педя от скортосния лост . а обеснете ми яко бях с колан и да ме върже за седлаката за да не мога да изхвърча на другата както стана тогава краката дали щяха да са ми на мен в момента .. ТВЪРДО ПРОТИВ КОЛАНИТЕ !!!
Ако удара ти беше отпред и нямаше колан, и теб нямаше да те има и ням накъде да избягаш. В твоя си случай си прав, но това са страшно редки случаи и ти си наистина късметлия! Имам един приятел, който се метна с колата в пропаст и падна от нея на дърво, нищо му нямаше, пак без колан и се радваше, но ако беше паднал на нещо остро, едва ли щеше да разказва нещо. Успех и дано да нямаш произшествия повече никога.
колега какво да ти кажа касмеслия касметлия преди това се обращах с една вектра по таван пак нищо ми нямаше след това тая астра .. след 1 месец след астрата се качих на скутерче паднах от него пък и се помлях целия крака целия ожулен лакеда компод и главата ожулена ... 2 коли изхвърклих и от скутерчето наи мм поражения

- slavi tsvetkov
- Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
- Двигател: 2023
- Контакти:
Винаги слагам колан без значение дали на предна или на задна седалка
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Почти винаги
На къси градски разстояния понякога пропускам. На задната седалка също, но там много рядко ми се случва да се возя

На къси градски разстояния понякога пропускам. На задната седалка също, но там много рядко ми се случва да се возя

Winner25 написа:Почти винаги![]()
И аз така

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Имаше един лаф на катаджиите - двойка загинала в удар без колани, неможеш да разбереш кой е мъжа кой е жената... в друг случай с поставени колани, почти като живи
ПП: Винаги слагам, навик

ПП: Винаги слагам, навик
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”