защо дисковете са такива???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: защо дисковете са такива???

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 03 юли 2010 8:23

Не виждам нищо различно колега от всеки такъв диск. Понеже е от GTI е с 5 дупки. Иначе ако се загледа човек по снимките, на моя диск основата с дупките за болтовете е доста по - дебела и прилича на фланец!
Не виждам драма в случая.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 03 юли 2010 8:31

то и голф 4 е с 5х100 и е на 280мм ама ЕТ на диска е различно от това на голф3.
Опел и те имат 5х100 на 280мм. Неможеш да сложиш диск с различно от твоето ЕТ просто ей така.

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Съб 03 юли 2010 8:45

значи какво излиза диска не е от голф 3 нищо че е 5х100 280мм..така ли?
питам защото съм ги пуснал за продажба..и да не излезе 4е съм некоректен защото съм написал 4е са за голф3,както на мен ми бяха продадени за такива...ако някои знае за каква друга кола може да са нека каже!!!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 03 юли 2010 10:29

измери ЕТ на този диск и на диск за голф 3 и ще разбереш дали са еднакви :да:

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Съб 03 юли 2010 14:36

ЕТ не е ли размер от джанта ? На диска от каде до каде му е ЕТ ???

Потребителски аватар
judasss
Автомобил: neshto nezakonno
Двигател: 2.9 VR6
Контакти:

Мнениеот judasss » Пон 05 юли 2010 8:07

ЕТ - офсет :wink:, не е задължително да е само на джанта :wink:

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 05 юли 2010 16:10

vladovelin написа:ЕТ не е ли размер от джанта ? На диска от каде до каде му е ЕТ ???

Който се интересува може да влизне в сайта на която и да е от фирмите производител на афтърмаркет дискове и ще разбере подробностите.

Категорично дисковете имат оффсет!

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 01 авг 2010 15:53

По темата: преди 3-4 месеца си купих Голф 3, който отпред е заводско с 288 спирачки.
Не знам по каква причина предишният ТЪП собственик при смяна на нови предни дискове и накладки е монтирал дискове с по-малко ЕТ. Може да ги е намерил по-евтино или друго, не знам. Понеже ги е сменял зимата, със стоманените джанти проблем не е имало. Напролет, като решил да монтира оригиналните заводски BBS - греда! Джантите влизат с много зор и при въртене дерат жестоко в спирачните апарати, защото дисковете не ги "изхвърлят" достатъчно навън.
И си върнал пак стоманените джанти отпред, а алуминиевите натоварил в багажника. Разбира се задните 2 без проблеми монтирал. Гледам аз колата в немското мобиле - отпред със заводски стоманени джанти, отзад със заводските лети BBS. Питам го защо така - той ми обяснява, че заради спирачките не влизали... Викам си, или е слагал някакви големи тунинг спирачки, или е супер некадърник и не може да ги монтира. Как да е, взех я, докараха я в БГ. Пробвам аз да сложа алуминките отпред - влизат, ама дерат. Явно тоя тъпак ги е карал малко така, защото спирачните апарати си бяха направили фин канал където са опирали. Нищо значимо.

Аз обаче твърдо бях решен да си сложа летните гуми на алуминиевите, а зимните на стоманените. С малко търкане с флекса намалих с 1мм спирачните апарати там, където опираха и си монтирах BBSа без проблеми, но сега минава на части от милиметъра там. Вече минах около 4000км и няма никакви проблеми с това. Не вярвам и да има.
Впоследствие чрез замерване и сравняване установихме, че дисковете са 288 и по параметри съвпадат с размерите на Голф 4! Всичко е еднакво, но на Голф 3 плоскостта, на която ляга джантата е с 5-6мм (по спомен) по-навън.

Та така, да знаете, че дисковете също си имат доста параметри и ЕТ е един много важен от тях! :012:
А относно Zimmermann - понеже и аз ще вземам скоро такива дискове и доста ги гледах - те си ги произвеждат така с тези "фланци" - явно за различни коли според дупките и ЕТ-то.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”