омазах си седалката с олио...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 04 юни 2006 21:51

а бе аз да ти кажа, мисля , че трябва да си уредиш мако концентрат от тези дето ги използват по някои автомивки на фирмата maf-ra , те са едни такива които се разреждат и има специално за измиване на омаслени повърхности, биологични отлагания и т.н. защото олиото подчертано си е мазно :D

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 04 юни 2006 21:55

много е важно какво е олиото....рафинирано или не, слънчогледово или не, калиарка олинеза....... :idea:

mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi :delete

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Нед 04 юни 2006 23:55

Абе слънчогледово олио.
Е утре ще вида какво ще направия и ще пиша

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 05 юни 2006 7:15

Не съм сигурен ,но ако можеш да си салиш долната част на седалката и направо да си я изпереш ще е най добре.При положение ,че може да се вдигне от едната страна сигурно с малко зор може да се свали.Но майсторите да си кажат мнението.

Потребителски аватар
rojo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rojo » Пон 05 юни 2006 9:17

Аз имам 2 предложения, изпробвани и действат.
1. Ако можеш, да намериш отнякъде Тетрахлор метан (CCl4). Това е разтвторител за много органични съединения от опит знам, че действа и за мазни петна в частност олио. Не знам обаче от къде да си намериш - железария, аптека, домашни потреби... най-сигурно е, ако имаш познат в химическа лаборатория. Само да те предупредя, че е отровен, и ако го намериш - сваляш седалката, поливаш петното и го оставяш на открито да съхне - става дума все пак за леке от 1 литър олио и съответно ще ти трябва и 1/2 - 1 литър от разтворителя. Докато не изветрее, не го връщай в колата или не го внасяй в апартамента си. Течността е прозрачна, почти като вода, лесно се изпарява.
2. В Metro продават един препарат - k2r - има го под формата на спрей и тубичка с течност (за теб тубичката :wink: ). Немско производство, за петна и лекета от всякакъв тип. Действа, пробвал съм го, но дали ще разтвори олиото в дунапрена на седалката ти...
Успех и пиши как е минала операцията!

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sigi » Пон 05 юни 2006 16:15

Свали най добре седалката става много лесно и барзо и в банята цялата я накисни. Парво обаче си купи обезмаслител MEGLE май се казваше навсякаде го има тои е само за мазнини напраски го добре петното и после в банята с топла вода ама цялата седалка нема сми да сваляш тапицерията и след това на балкона ама гледаи да е хубав слан4ев ден и за 1 ден изсахва. :)

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пон 05 юни 2006 16:51

При всички случаи сваляш седалката и тогава я переш, смучеш, гориш, изхвърляш и тн. mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
maistora_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistora_1 » Пон 05 юни 2006 17:11

sigi написа:Свали най добре седалката става много лесно и барзо и в банята цялата я накисни. Парво обаче си купи обезмаслител MEGLE май се казваше навсякаде го има тои е само за мазнини напраски го добре петното и после в банята с топла вода ама цялата седалка нема сми да сваляш тапицерията и след това на балкона ама гледаи да е хубав слан4ев ден и за 1 ден изсахва. :)

а ве тоя обезмаслител не го препоръчвам за тъканни материи/седалки, дрехи и тн и тн/
според мен ще падне и боята и всичко!

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sigi » Вто 06 юни 2006 10:58

вазможно е :stll think:

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Вто 06 юни 2006 12:43

Значи вчера я свалих седалката разглобих я тапицерията след това започнах със сапун и парх изчистих дунапредна обаче проблема е тапицерията чистих я със сапун,с прах за пране с обезмаслител и още малко си има мазнинка сега сложих върху нея един чаршаф и се надявам да попие останалото иначе съм решил и още един вариянт купувам от Илиенци калъвки за седалки слагам и на предните и на задните обаче на задните преди да сложа калъвката на проблемната седалка ще сложа твърд найлон отгоре чаршаф и калъвка.

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Вто 06 юни 2006 18:21

Абе мазнини от олио не се ли махат с бобена вода :wink: Вземаш боб вариш го малко,изливаш водата..после пак и пак и пак..Трябва да се махне.Аз си бях купил дънки и ги спасих с такава вода :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”