омазах си седалката с олио...
Аз имам 2 предложения, изпробвани и действат.
1. Ако можеш, да намериш отнякъде Тетрахлор метан (CCl4). Това е разтвторител за много органични съединения от опит знам, че действа и за мазни петна в частност олио. Не знам обаче от къде да си намериш - железария, аптека, домашни потреби... най-сигурно е, ако имаш познат в химическа лаборатория. Само да те предупредя, че е отровен, и ако го намериш - сваляш седалката, поливаш петното и го оставяш на открито да съхне - става дума все пак за леке от 1 литър олио и съответно ще ти трябва и 1/2 - 1 литър от разтворителя. Докато не изветрее, не го връщай в колата или не го внасяй в апартамента си. Течността е прозрачна, почти като вода, лесно се изпарява.
2. В Metro продават един препарат - k2r - има го под формата на спрей и тубичка с течност (за теб тубичката
). Немско производство, за петна и лекета от всякакъв тип. Действа, пробвал съм го, но дали ще разтвори олиото в дунапрена на седалката ти...
Успех и пиши как е минала операцията!
1. Ако можеш, да намериш отнякъде Тетрахлор метан (CCl4). Това е разтвторител за много органични съединения от опит знам, че действа и за мазни петна в частност олио. Не знам обаче от къде да си намериш - железария, аптека, домашни потреби... най-сигурно е, ако имаш познат в химическа лаборатория. Само да те предупредя, че е отровен, и ако го намериш - сваляш седалката, поливаш петното и го оставяш на открито да съхне - става дума все пак за леке от 1 литър олио и съответно ще ти трябва и 1/2 - 1 литър от разтворителя. Докато не изветрее, не го връщай в колата или не го внасяй в апартамента си. Течността е прозрачна, почти като вода, лесно се изпарява.
2. В Metro продават един препарат - k2r - има го под формата на спрей и тубичка с течност (за теб тубичката

Успех и пиши как е минала операцията!
- sigi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Свали най добре седалката става много лесно и барзо и в банята цялата я накисни. Парво обаче си купи обезмаслител MEGLE май се казваше навсякаде го има тои е само за мазнини напраски го добре петното и после в банята с топла вода ама цялата седалка нема сми да сваляш тапицерията и след това на балкона ама гледаи да е хубав слан4ев ден и за 1 ден изсахва. 

- maistora_1
- Автомобил:
- Двигател:
sigi написа:Свали най добре седалката става много лесно и барзо и в банята цялата я накисни. Парво обаче си купи обезмаслител MEGLE май се казваше навсякаде го има тои е само за мазнини напраски го добре петното и после в банята с топла вода ама цялата седалка нема сми да сваляш тапицерията и след това на балкона ама гледаи да е хубав слан4ев ден и за 1 ден изсахва.
а ве тоя обезмаслител не го препоръчвам за тъканни материи/седалки, дрехи и тн и тн/
според мен ще падне и боята и всичко!
Значи вчера я свалих седалката разглобих я тапицерията след това започнах със сапун и парх изчистих дунапредна обаче проблема е тапицерията чистих я със сапун,с прах за пране с обезмаслител и още малко си има мазнинка сега сложих върху нея един чаршаф и се надявам да попие останалото иначе съм решил и още един вариянт купувам от Илиенци калъвки за седалки слагам и на предните и на задните обаче на задните преди да сложа калъвката на проблемната седалка ще сложа твърд найлон отгоре чаршаф и калъвка.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”