124-ка от Австрия.Дали е добра идея?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: 124-ка от Австрия.Дали е добра идея?

Мнениеот muns61 » Сря 14 юли 2010 23:42

Това с ръждата наистина е плашещо. Имах клиент с Е - класа от 1996, на която бяха изгнили шестограмите на болтове и гайки отдолу. Трябваше да му сменя носач и някои неща ги рязах. Така е с всички коли от Австрия, с много от Германия и Швейцария. Колкото до щестаците на Ауди - перфектни са. Аз лично вече не карам дизел, откакто няма евтин :lol:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 14 юли 2010 23:54

не сравнявай очиларката със W124 8) няма място за сравнение

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 15 юли 2010 0:07

Аз съм чувал че това е един от автомобилите с най-добра антикорозионна защита. Баща ми кара 124-ка и с нея ходи на вилата. Пътя до там на места е доста неравен и все се случва да опре някъде - къде по-леко къде по-сериозно. Ходил съм специално да я гледам отдолу - никъде няма драскотина до желязо :shock Има някакво покритие което не е мръднало :)

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Чет 15 юли 2010 0:09

Matematiks написа:Субарото ме притеснява с частите доста и с това че няма дизел
А пък честно казано Аудито не може да се мери с дизела на мерцедес колкото и да му се иска,въпреки че халдекса е доста по добрата система
А и обясних-искам комфорт,дизел АВТОМАТ и 4x4 -доста трудна задача за намиране в България под марката Ауди :banghead: да не говорим за 116к.с. 2,5 двигатела колко е сполучлив mhihi

Карам САМО Софийско селско,писна ми да ги ръчкам тия скорости честно :banghead: 1,2,3...1,2....1,2,1...и те така-бахти хамалщината вместо да си се отпуснеш и да си слушаш музика 8)

Тва с ръждата наистина малко ме плаши :talk: :012:

Напълно те разбирам, колега. Пожелавам ти успех в търсенето и да не забравиш да се похвалиш с новата придобивка! :да:

muns61 написа: Имах клиент с Е - класа от 1996...

На 210-ките това им е фабричен дефект ръждясването. Заради боите на водна основа, с които се боядисват купетата, се получава така.

Последна промяна от m2595 на Чет 15 юли 2010 0:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 15 юли 2010 0:11

W 124 е последният здрав и сравнително прост Мерцедес. Новите са правени от счетоводители.
Дано случиш на читава кола!
:beer

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 15 юли 2010 0:17

Под ръждясване на австрийките нямам предвид боядисаните детайли на купето, макар че и там е трагедия, особено на евтини модели.
Говоря за ходова част, спирачки и тем подобни. Заддни дискови спирачки - кошмар. Предни дискове на Мондео - разпадат се. Ауспуси - трагедия. Спирачни тръби - ужас.
Много сняг и много химия, няма как да не се отрази.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 15 юли 2010 0:24

По-старите дизели на МВ са много корави машини, нямат чупене, ама горят 3-4 литра повече на градско от Пасат TDI.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 15 юли 2010 6:04

А пък честно казано Аудито не може да се мери с дизела на мерцедес колкото и да му се иска,въпреки че халдекса е доста по добрата система
А и обясних-искам комфорт,дизел АВТОМАТ и 4x4 -доста трудна задача за намиране в България под марката Ауди :banghead: да не говорим за 116к.с. 2,5 двигатела колко е сполучлив mhihi

Карам САМО Софийско селско,писна ми да ги ръчкам тия скорости честно :banghead: 1,2,3...1,2....1,2,1...и те така-бахти хамалщината вместо да си се отпуснеш и да си слушаш музика 8)

Тва с ръждата наистина малко ме плаши :talk: :012:
За какъв халдекс иде реч в Ауди преди 1995та?
Изглежда се изразяваш иронично за 2.5 дизелите на Ауди - 5цилиндровите 115 и 140кс са много хубави мотори, да не бъркаш с едни 6цилиндрови 150кс?

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Чет 15 юли 2010 9:40

Аз ако търсех семейна кола 4х4 дизел автомат бих си взел нещо такова.

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Тия 20+ годишни мерцедеси дето им се носи славата на неразрушими не им вярвам много. Всичко е до екземпляр. С на приятел 124ката сме имали какви ли не проблеми с климатик, парно, ел. стъкла и т.н.
Колкото по-ново толкова по-добре и гледаш до колкото може да се прецени да е запазено и на малко километри.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 15 юли 2010 10:00

MK4 написа:...да се прецени да е запазено и на малко километри.

Ако я купуваш колата от БГ нямаш проблем, всички екземпляри са на малко километри! mhihi

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Чет 15 юли 2010 10:02

колега избора е чудесен, но наистина рядък....преди няколко месеца се продаваше една във Видин, точно такава, без клима за около 4000лв...
относно разхода под 10 на 100 в София е немислимо, особено ако е 4matic или автомат или и двете заедно...
като цяло колата е бетон, дори и само задно да е, няма проблеми зимата с нови гуми и добър шофер :D

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 15 юли 2010 10:17

...

Не съм много съгласен за дизелите... Не знам как е по-немощното 5-цилиндрово 2.5, но АЕЛ със 140 к.с. ми се видя адски приятен за каране. За съжаление не съм поддържал такъв, но пребивава мнението, че е здав.

Ти карал ли си 2.5 дизела със 140 к.с.? Ако не - опитай, според мен си струва. ;)
(Впечатленията ми от Мерцедес 300ТД са по-скоро никакви и може да не е много меродавно горното) :oops:

Автоматиците до 1996 г. са добри, стига да са обслужвани на време, че немарливото отношение не прощава. Дали Алди или Мерц зависи в конкретния случай коя кола е по-запазена, според мен.

Между другото не съм сигурен дали 2.5 ТДИ от тия години не е с торсен диф. Някой друг колега трябва да се обади по случая.

Иначе А6 1996 г. се оказа много, много добър автомобил. Просто съм очарован от колата на баща ми... както и той де... mhihi Мерца w124 ми харесва само като двуврат. :Mr Green Fun

От чуждо съм виждал адски дараци от немско и загнили 'талянки. Аз лично също бих търсил кола, която се кара у нас. Хората май малко се понаучиха да поддържат и пазят. Не мисля, че един немец ще се е грижил по-добре за дРътата си 124-ка по-добре от бай Иван, на когото това му е гордостта. :lol:

Както се пише във всяка такава тема - търси твоята си кола! ;)

П.П.: Брях, верно много малко автоматични печки на пазара от тоя модел Алди. :shock

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 15 юли 2010 10:24

smurf написа:...дори и само задно да е, няма проблеми зимата с нови гуми и добър шофер :D

Да бе, да! Ела да видиш зимата като падне малко сняг в София, на Драган Цанков към Телевизионната кула на баира как подминавам с Пасата като пътни знаци заседнали нови S-класи и BMW-та със задно предаване и нови гуми! :lol:

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Чет 15 юли 2010 10:30

Мерцедеса си е мерцедес,а 300д 4 по 4 е просто н1.Аз бях много зарибен за такав но 4по4 много трудно се намират,това е 124 коня око не се льжа 6 цилиндара без турбо,и ще ти гори кам 7 минимум изван града,да не казвам пове4е,но бозия 6,аве мерцедеса си е мерцедес...............а в топгиар го тестваха ведньж и показаха 4е наистина си е много здрава машина.............успех :да: ,снимки после да видим

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 15 юли 2010 10:32

Не много малко,а хич.Няма нито една куатро с АЕЛ мотора и с автомат.И да,с торсен са куатрото,за А6 нямам пари за читава такава.И да карал съм на Милослав Аудито,много ми хареса,но и цената му еее -нема толко лев :не: .Има прекалено малъкл избор,гледал съм 3 и беха пълни дараци,пълни
Тва с Мерцедеси само на задно съм го виждал и аз по наклоните и не искам да ми се случва mhihi .В софия зимата е война,така че е хубаво да си имаш 4x4 8)

А4 никога тази алуминка,мерси-треа съм луд.ако живеех във Виена може,но не и за нашата реалност.Еле па за 8 бона :screwy да му треперя после.За тук трябва танк
Май имаме различни възгледи с теб за новото и старото :041: за мен е точно обратното-колкото по ново,толкова по голям буклук-това и децата го знаят вече

Последна промяна от Matematiks на Чет 15 юли 2010 10:45, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”