Струва ли си? Старите срещу новите коли. Пасат B3 vs B5
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Re: Струва ли си? Старите срещу новите коли. Пасат B3 vs B5
B5-цата е по-добра кола спор няма,но трябва да можеш да си я позволиш.Не само като цена на купуване,а и като на поддръжка.Имай предвид,че разликата в поддръжката е забележимо голяма в полза на Б3.Т.е. б5 имат много скъпа поддръжка,още повече дизелите ...Но ако мислиш,че парите за теб не са проблем взимай по-новата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смешно ми е как българите казват "стара" кола... И в тази графа всякаш влиза всичко под 2000г а в същото време казват на тези които са над 2000г "нови". Хората си копуват "нови" автомобили на 10 години от съгражданите ни в другите държави.. И си викат купих си нова кола е да де ама в същност е си е доста стара. Предния и собсвеник най-вероятно е с новата кола в момента.
Разлики между марки и години, екстри и тн. всякакви. Всичко опира до парите и това е... Е един колега си купи преди година БМВ 520ТД 2001г. Колата е трепач ма и подръжката си е подръжка. Непредвидено му избуши турбината и кво нова 2000+ бона.... Мина с рециклаж и пак му излезна 800 лева.
КОмфорт и кеф викат хората цена няма... Други пък казват че човек трябва да се опъва по-дължината на чергата
И следователно ако пренебрегнеш второто за сметка на първото няма да се сърдиш на нигора ако един ден станеш и ти се наложи пеша да ходиш на работа.
АКо пък не те бърка джоба. Няма кво да се пише тука
Е аз Митсубиши Галант искам 2000... Как се вика може да се поустиска човек и да сабере пари ама после кво? Кат ми е в тежетст тая кола сам и ебал и екстри и ваншен вид и возия. В тая даржава е така. Не за всички но за повечето.
Разлики между марки и години, екстри и тн. всякакви. Всичко опира до парите и това е... Е един колега си купи преди година БМВ 520ТД 2001г. Колата е трепач ма и подръжката си е подръжка. Непредвидено му избуши турбината и кво нова 2000+ бона.... Мина с рециклаж и пак му излезна 800 лева.
КОмфорт и кеф викат хората цена няма... Други пък казват че човек трябва да се опъва по-дължината на чергата

АКо пък не те бърка джоба. Няма кво да се пише тука

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Аз ще ти дам един съвет каквото ти е на сърце и на джоб това земай. Имай в предвид че поддръжката на В3 е във пъти ПО-НИСКА от тая на Б5. Аз ще карам В3 докато Василий 1-ви кара В3 и като го смени ще видя със какво и ше си купя същото. Щото човека знае какво да кара 

Колега, за една година колко пъти това Каско и ГО?
??? Аз не знам ама на 08.08 2009 като направиш ГО и каско май следващия път е на 08.08.2010 ..
или бъркам ?? Щото аз така правя
??? Аз не знам ама на 08.08 2009 като направиш ГО и каско май следващия път е на 08.08.2010 ..

saue написа:Колега, за една година колко пъти това Каско и ГО?
Правилно правиш. Просто не е 2000лв за една година.

Съгласен
Дадох на човека инфо какво е излезло от джоба ми за точно една година и 10 000 км
Сооорим за спама

Дадох на човека инфо какво е излезло от джоба ми за точно една година и 10 000 км
Сооорим за спама

До преди няколко месеца карах голф 3 . Предполагам че и на твоя пасат частите са горе долу същите ( като цена ).Сега карам Пасат б5 .Разликата е огромна като обем на купето и багажника ....и цените на частите.Ако нямаш пари за поддръжка на скъпа кола по добре не си я копувай.Всичко относно подръжката е много по скъпо !!!
Мисля, че по-добре би се ориентирал човека, ако всеки напише един примерен ремонт на Б5 какъвто е направил и цената, която му е струвал.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
само съединителя и е колкото читава б3 ! Калпава предница-8 сносача по 100-на лв...
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
stonext написа:Смешно ми е как българите казват "стара" кола... И в тази графа всякаш влиза всичко под 2000г а в същото време казват на тези които са над 2000г "нови".
Aко мен имаш предвид,казах "по-новата" демек B5

Отново благодаря на всички,
най-вече на saue,
разбирам, че потдръжката е "пъти" по-голяма.. ,но дали ще ми стигат 1000лв/година за ремонт/части (без гориво, гуми, съединител! каско)
(гуми и ангр. ремък да речем ще сменям веднъж на 4-5 години, така че и те не се включват)
най-вече на saue,
разбирам, че потдръжката е "пъти" по-голяма.. ,но дали ще ми стигат 1000лв/година за ремонт/части (без гориво, гуми, съединител! каско)
(гуми и ангр. ремък да речем ще сменям веднъж на 4-5 години, така че и те не се включват)
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
tixe, според мене 1 000 лв са много за поддръжка. При положение, че като купиш колата ще смениш това, което е необходимо (ролки, ремъци, масло, филтри, антифриз и ако има нещо за смяна) и от тук нататък вече е само поддръжка. Това имам в предвид. Но винаги може да се случи и нещо непредвидено, така че според мен хиляда лева ще са ти каско и ГО и ще ти останат (поне на мен ми остават). Не казвам, че са евтини частите, но ако си я пазиш и поддържаш добре (в смисъл следиш масло, антифриз и т.н. за редовната им смяна и количество) няма да имаш проблеми. Зависи също колко километра изминаваш за една година. Защото ако караш 20-30 хиляди на година, ще сменяш някои неща два пъти. Някаи казват "не робувай на колата си - тя на тебе трябва да робува", аз пък съм на мнение, че за да те "слуша" колата и ти трябва да я "слушаш".
п.п.: съжалявам за дългото писане, дано сте ме разбрали

п.п.: съжалявам за дългото писане, дано сте ме разбрали

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
скачай смело , има разлика м/у двата модела от тук до луната
на б5 поддръжката е малко по скъпа но ако случиш на запазен екземпляр след обслужването горе доло ще сменяш само консумативи
на б5 поддръжката е малко по скъпа но ако случиш на запазен екземпляр след обслужването горе доло ще сменяш само консумативи
Така, аз аз за 3 месеца съм мунал 1500километра . Началното обслужване ми струваше около 580 лв не помня точно.На другия месец се спука радятора взех не оригинален от 170лева с труда 190.след една седмица единия Кокал отгоре замина 100 лв + един маншон още 30. след това и от дясно носач още 100тачка.И тия носачи са отгоре дето са по ефтините.ходих до морето онзи ден се връщам и пак хлопа нещо , и на всиякото отгоре с над 50 километра трепери волана яко. Чакам понеделника да отида за Диагнозата !!! И най накрая гори като змеи ( говоря за бензиновия мотор 1.8 ). И някой казват " Ееее...,малко по скъпа е потдръжката "!!!!!!!
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
diduli написа:Така, аз аз за 3 месеца съм мунал 1500километра . Началното обслужване ми струваше около 580 лв не помня точно.На другия месец се спука радятора взех не оригинален от 170лева с труда 190.след една седмица единия Кокал отгоре замина 100 лв + един маншон още 30. след това и от дясно носач още 100тачка.И тия носачи са отгоре дето са по ефтините.ходих до морето онзи ден се връщам и пак хлопа нещо , и на всиякото отгоре с над 50 километра трепери волана яко. Чакам понеделника да отида за Диагнозата !!! И най накрая гори като змеи ( говоря за бензиновия мотор 1.8 ). И някой казват " Ееее...,малко по скъпа е потдръжката "!!!!!!!
е случва се и да попаднеш на неподдържана кола . като я стегнеш рядко ще се обажда нещо

а пък за горенето ... да си беше взел тди ;П
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”