Къде изхвърляте отработеното двигателно масло?
- kriso_g
- Автомобил: MK4 1.8T
- Двигател: AUM
Re: Къде изхвърляте отработеното двигателно масло?
Едно момче което беше доставчик на масло,дойде в сервиза на братовчед ми и каза сабирай ми отработено масло,аз ще го взимам и в замяна ще ти плащам или ще ти давам масло 

- Bubetooo
- Автомобил:
- Двигател:
Скоро търсих отработено масло и никой нямаше,обадих се на майстора ми и той ми вика имам 3 варела,кажи колко ти трябва.... Той си го събира за нещо,но нямам представа за какво 

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Хаха, за като зимъска бре Вуве 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Желязо(от стари авточасти) и масло старо си го нося на този дето ми прави колата ,за 13та заплата както се шегува
Скраба отива на пункта,а маслото някъв му го изкупува на варели 

- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Golf_Diesel_ написа:Аз до колкото се сещам имаше същата тема.А относно къде го хвърлям - ами днеска си смених маслото и един дядка с един Опел Астра, който гори яко масло го взе и си го наля в двигатела.
И моето отива на стареца в москаля за да ходим по горите с него.
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Bubetooo написа:Скоро търсих отработено масло и никой нямаше,обадих се на майстора ми и той ми вика имам 3 варела,кажи колко ти трябва.... Той си го събира за нещо,но нямам представа за какво
Аз веднъж като си сменях маслото в сервиз дойде един дръвник и искаше отработено масли за парното в тях.
аз от 5 автомобила си събирам маслото в туби и си смазвам болчета чат пат,другото го горя,но нкога не съм расипал и капка наън.Представете си ако 20 човека го изсипят в тревата какво ше стане 

- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
аз мойто го оставям на бащата,зимата за печката,лятото като реже дървата със щилката си смазва веригата с него,за едно лято 10 кила масло заминаха
ПС:никога не съм изхвърлял масло в природата,като изключа един случей с пробит картер ама там не беше по моя вина!!!

ПС:никога не съм изхвърлял масло в природата,като изключа един случей с пробит картер ама там не беше по моя вина!!!
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
nurv написа:f1ka написа:Как къде ?! В една 10 литрова бутилка го пълниш и го оставяш до комунала те ще му видят сметката
А не те ли притеснява, че това отива в почвата?
Golf_Diesel_ написа:Аз до колкото се сещам имаше същата тема.А относно къде го хвърлям - ами днеска си смених маслото и един дядка с един Опел Астра, който гори яко масло го взе и си го наля в двигатела.
А не те ли притеснява че отива във атмосферата?
И двата варианта са общо взето равносилни. Предаването за рециклиране е най гот.!
- mirogti1983
- Автомобил:
- Двигател:
е тва с горенето на маслото направо е,а мамата на пеизажа . някои виждал ли е кво излиза от комина докато гори маслото ?

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Преди време гледах едно предаване по дискавъри-във белите цивилизовани страни ако от колата ти протече масло даже и малко да е,хващаш гъбата препаратите и яко търкане да го махнеш.Алтернативата ако не искаш да го изчистиш доста солена глоба или дори затвор.Тука в БГ се очаква тая политика да навлезе горе долу към 2500 г. ама не било сигурно дали..
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
freestyler911 написа:nurv написа:f1ka написа:Как къде ?! В една 10 литрова бутилка го пълниш и го оставяш до комунала те ще му видят сметката
А не те ли притеснява, че това отива в почвата?Golf_Diesel_ написа:Аз до колкото се сещам имаше същата тема.А относно къде го хвърлям - ами днеска си смених маслото и един дядка с един Опел Астра, който гори яко масло го взе и си го наля в двигатела.
А не те ли притеснява че отива във атмосферата?
И двата варианта са общо взето равносилни. Предаването за рециклиране е най гот.!
А теб не те ли притеснява като пръцнеш,че отива в атмосферата? Пак не и става гот.
Замърсяването на атмосферата от изгорялото масло да и беше проблема,щеше да е чудесно.

С почвата е по-лошия вариант!
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996

А относно пръцкането - е това хич не и е проблем на атмосферата.

fox_vt написа:Преди време гледах едно предаване по дискавъри-във белите цивилизовани страни ако от колата ти протече масло даже и малко да е,хващаш гъбата препаратите и яко търкане да го махнеш.Алтернативата ако не искаш да го изчистиш доста солена глоба или дори затвор.Тука в БГ се очаква тая политика да навлезе горе долу към 2500 г. ама не било сигурно дали..
То тук в българия сам виждал локви с масло

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
freestyler911 написа::screwy Значи като гориш масло в печката е лошо , а като гориш масло с двигателя си неМисля ,че е еднакво , просто опел къдеш гори по-малко масло от кюмбето на баба ми!
А относно пръцкането - е това хич не и е проблем на атмосферата.За изгорелите газове не мисля че е така. А Euro 3-4 знаеш ли какво е ? И защо един камион който няма тая категория плаща други такси на аутобаните и пътува по други пътища.
Идеята беше,че замърсяването от моторя идва основно от изгаряното гориво,това от изгаряното масло е пренебрежително малко,печките за отопление тук не се коментират

А за пръцкането съвсем не си прав

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”