Къде изхвърляте отработеното двигателно масло?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Re: Къде изхвърляте отработеното двигателно масло?

Мнениеот kriso_g » Нед 22 авг 2010 20:14

Едно момче което беше доставчик на масло,дойде в сервиза на братовчед ми и каза сабирай ми отработено масло,аз ще го взимам и в замяна ще ти плащам или ще ти давам масло mhihi

Потребителски аватар
Bubetooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bubetooo » Пон 23 авг 2010 21:02

Скоро търсих отработено масло и никой нямаше,обадих се на майстора ми и той ми вика имам 3 варела,кажи колко ти трябва.... Той си го събира за нещо,но нямам представа за какво :)

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 23 авг 2010 21:09

Хаха, за като зимъска бре Вуве :lol:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 23 авг 2010 21:18

Желязо(от стари авточасти) и масло старо си го нося на този дето ми прави колата ,за 13та заплата както се шегува :) Скраба отива на пункта,а маслото някъв му го изкупува на варели :)

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Мнениеот mafiota_a4 » Пон 23 авг 2010 23:23

Golf_Diesel_ написа:Аз до колкото се сещам имаше същата тема.А относно къде го хвърлям - ами днеска си смених маслото и един дядка с един Опел Астра, който гори яко масло го взе и си го наля в двигатела. :D

И моето отива на стареца в москаля за да ходим по горите с него.

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Мнениеот mafiota_a4 » Пон 23 авг 2010 23:25

Bubetooo написа:Скоро търсих отработено масло и никой нямаше,обадих се на майстора ми и той ми вика имам 3 варела,кажи колко ти трябва.... Той си го събира за нещо,но нямам представа за какво :)

Аз веднъж като си сменях маслото в сервиз дойде един дръвник и искаше отработено масли за парното в тях.

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Вто 24 авг 2010 0:10

аз от 5 автомобила си събирам маслото в туби и си смазвам болчета чат пат,другото го горя,но нкога не съм расипал и капка наън.Представете си ако 20 човека го изсипят в тревата какво ше стане :bishop

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Вто 24 авг 2010 0:34

аз мойто го оставям на бащата,зимата за печката,лятото като реже дървата със щилката си смазва веригата с него,за едно лято 10 кила масло заминаха :horror:
ПС:никога не съм изхвърлял масло в природата,като изключа един случей с пробит картер ама там не беше по моя вина!!!

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Вто 24 авг 2010 18:30

nurv написа:
f1ka написа:Как къде ?! В една 10 литрова бутилка го пълниш и го оставяш до комунала те ще му видят сметката :D

А не те ли притеснява, че това отива в почвата?

Golf_Diesel_ написа:Аз до колкото се сещам имаше същата тема.А относно къде го хвърлям - ами днеска си смених маслото и един дядка с един Опел Астра, който гори яко масло го взе и си го наля в двигатела. :D

А не те ли притеснява че отива във атмосферата?

И двата варианта са общо взето равносилни. Предаването за рециклиране е най гот.!

Потребителски аватар
mirogti1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirogti1983 » Вто 24 авг 2010 18:39

е тва с горенето на маслото направо е,а мамата на пеизажа . някои виждал ли е кво излиза от комина докато гори маслото ? :beat_butt2 death

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 24 авг 2010 19:40

Преди време гледах едно предаване по дискавъри-във белите цивилизовани страни ако от колата ти протече масло даже и малко да е,хващаш гъбата препаратите и яко търкане да го махнеш.Алтернативата ако не искаш да го изчистиш доста солена глоба или дори затвор.Тука в БГ се очаква тая политика да навлезе горе долу към 2500 г. ама не било сигурно дали..

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 24 авг 2010 19:49

freestyler911 написа:
nurv написа:
f1ka написа:Как къде ?! В една 10 литрова бутилка го пълниш и го оставяш до комунала те ще му видят сметката :D

А не те ли притеснява, че това отива в почвата?

А не те ли притеснява че отива във атмосферата?

И двата варианта са общо взето равносилни. Предаването за рециклиране е най гот.!

А теб не те ли притеснява като пръцнеш,че отива в атмосферата? Пак не и става гот.
Замърсяването на атмосферата от изгорялото масло да и беше проблема,щеше да е чудесно. :wink:
С почвата е по-лошия вариант!

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Сря 25 авг 2010 19:27

:screwy Значи като гориш масло в печката е лошо , а като гориш масло с двигателя си не :screwy Мисля ,че е еднакво , просто опел къдеш гори по-малко масло от кюмбето на баба ми!

А относно пръцкането - е това хич не и е проблем на атмосферата. :Mr Green Fun За изгорелите газове не мисля че е така. А Euro 3-4 знаеш ли какво е ? И защо един камион който няма тая категория плаща други такси на аутобаните и пътува по други пътища.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Сря 25 авг 2010 19:38

fox_vt написа:Преди време гледах едно предаване по дискавъри-във белите цивилизовани страни ако от колата ти протече масло даже и малко да е,хващаш гъбата препаратите и яко търкане да го махнеш.Алтернативата ако не искаш да го изчистиш доста солена глоба или дори затвор.Тука в БГ се очаква тая политика да навлезе горе долу към 2500 г. ама не било сигурно дали..

То тук в българия сам виждал локви с масло :Mr Green Fun

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 25 авг 2010 19:51

freestyler911 написа::screwy Значи като гориш масло в печката е лошо , а като гориш масло с двигателя си не :screwy Мисля ,че е еднакво , просто опел къдеш гори по-малко масло от кюмбето на баба ми!

А относно пръцкането - е това хич не и е проблем на атмосферата. :Mr Green Fun За изгорелите газове не мисля че е така. А Euro 3-4 знаеш ли какво е ? И защо един камион който няма тая категория плаща други такси на аутобаните и пътува по други пътища.

Идеята беше,че замърсяването от моторя идва основно от изгаряното гориво,това от изгаряното масло е пренебрежително малко,печките за отопление тук не се коментират :Mr Green Fun
А за пръцкането съвсем не си прав :012: Отделя се много метан,а това е един от най-големите виновници за парниковия ефект.А един от най-големите източници на метан в атмосферата са газовете отделяни от живите организми (най-вече крави).Това не е шега :?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”