ПТП, акт и установяване на вината

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: ПТП, акт и установяване на вината

Мнениеот LILO&STICH » Чет 09 сеп 2010 14:02

е защо да не си струва :roll:
Човека не се чувства виновен.Иска си справедливост :lol:

Кой знае този който си подпрял,колко е кихнал да те пишат теб виновен.На мен ми се е случвало подобно нещо,и оттогава си попълвам документите на капака на полицаите.Па те,все ме гонят да съм си ходил в моята кола mhihi
Така се спасих от акт за "превишена скорост" mhihi . същите показатели на човека,който беше спрян пред мен.Хубаво е да се ослушваш и оглеждаш при такива случки :wink:

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Чет 09 сеп 2010 14:18

Vento написа:Прав е, защото той визираше конкретния казус, а не обжалването по принцип на актове и наказателни постановления :idea:

Supawiza написа:
stefan4o написа:Чудомире, аз нацелих не спрялата кола, ами две коли след нея и двете се движиха (в последствие се оказа, че са спрели, за да не ударят те предната кола) докато следих пътя... в един момент обаче се оказаха спрели, а аз не успях да спра... Каквото и да си говорим, може ситуациите да са различни, но изходът и заключението е едно - на пътя трябва да се внимава, не да се зяпа настрани.Изобщо няма смисъл да оспорваш каквото и да било пред КАТ. Просто ще си загубиш времето и нищо повече.[/color]:beer

:078:
Ето от това се водя че не става въпрос само за този случай ама както и да е.
П.П
Колегата ясно че ще отнеса акта няма какво да спорим.
По принцип не съм съгласен че винаги тоя който е отзад е виновен защото и на мен ми се случвало за малко да се врежа в едно такси което както си караше тръгна да спира за клиент без мигач на главната и за малко да се набия в него.Аз ли щях да съм виновен?
Най вероятно!

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Чет 09 сеп 2010 16:41

Принципно няма начин по БГ закон задният да го оправдаят. Каквото и да е станало. Дори ако предният е гад, може да даде на задна, да го удари и да каже - "той не спря, удари ме отзад!". Почти недоказуемо е, кой кого е ударил.

НЯМА начин задният да се измъкне като невинен при каквито и да е обстоятелства по действащия закон, запомнето го от мен! Което не е на 100% правилно, но е факт.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”