Много добра присадка!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Много добра присадка!

Мнениеот groznika » Вто 28 сеп 2010 15:29

Някак си не можа да ме грабне темата и да заменя доказалия се мотул с тая "невероятн, страхотна, уникална, извънземна, новаторска" патентована технология на политрон.
Официалният им сайт е пълен с американски орли и куп снимки и сравнения правени като по поръчка... На мен всичко това ми прилича на кампаниите "хапчета за гориво" и "космодиск за генерации"... mhihi

Нищо лично към автора, но да пусна питомното за да гоня дивото... не можа да ме убеди :)

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 28 сеп 2010 20:00

chakarov написа:
lion_heart002 написа:Аз съм склонен да приема това нещо за достоверно,все пак с тези химии в днешно време...Но сподели след време резултата-това би било най-полезно за всички ни!

До момента мога да кажа следното, което съм забелязал:
1.Двигателят утихна, все едно е двигател на малолитражка;
2.Сутрин вече не ми тракат повдигачите при първо запалване;
3.Температурата на двигателя спадна.
За останалото ще видим. Следващата ми стъпка е да заредя с маслото на Политрон. Това - след около 800км. :)
И още нещо - не съм рекламен агент на фирмата, нито на вносителя за България. :)

Хубаво,че има подобрения.А я кажи с какво масло е каран мотора през последните 30-40 хил.км.?

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Вто 28 сеп 2010 21:12

Здравейте
Аз съм спорил с колегата, който разпостранява това масло "Политрон" в Хонда- форума, и не получих никакви отговори по какъв начин работи това масло.
Занимавам се с Металознание от 15 години (в момента работя в Институт по Металознание към БАН), и за мен някои от тези добавки са просто неефективни.

При самото представяне на тази добавка Политрон по никакъв начин не се доказва, че е възможно да се получи дори някакъв минимален ефект върху структурата на метала в двигателя- още повече, че метала става "мек", и се изглаждат триещите се повърхности...
Все пак всеки сам си решава какво масло или добавки да използва.
Поздрави

Последна промяна от JoroHondata на Вто 28 сеп 2010 21:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 28 сеп 2010 21:58

Извадка от сайта на официалния вносител:
Ето няколко свидетелства и референции:
1. Военно подразделение в чужда страна са изпробвали POLYTRON в скоростната кутия на хеликоптер и са изпитали 98% намаляване на износването, 30% снижение на нивото на шума и 15% снижение на температурата при действие.

Безкрайно съм заинтересован в скоростната кутия на точно кой модел хеликоптер е изпробвана добавката :shock :bowdown :063:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Вто 28 сеп 2010 22:36

Така... карал съм известно време с Политрон на Пасата още в началото като го взех. Беше с 10-40, като принципно си му трябва 5-40 както знаете за ПД. За 8 хиляди км. нивото на щеката не беше мръднало, двигателя работеше нормално. Смених го с Castrol Edge за ПД и поне на слух не долових съществена разлика на двг.

Нямам негативно мнение върху маслото, но трудно ще сложа пак такова в колата.

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Вто 28 сеп 2010 22:48

Аз преди да махна пасата бях 12 000 км с масло политрон,в сервиза ми казаха 1,5-2 години или 30 хил км с него.Но резултата-тих двигател,никакво губене на масло,работише за пъри път от 5 години на 80-85 градуса.Винаги ми работеше на 95 до тогава.Общо взето добро бе цената му бе 98 лв 5 литра.А преди това другото масло бе 78,което ползвах.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 29 сеп 2010 8:11

50 000 мили от смяна до смяна на маслото
За да е по -голяма "далаверата" ето едно устройство,което
ще Ви спести и 30% гориво:http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=65&t=176308

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 29 сеп 2010 10:26

Доколкото знам двигателя е проектиран за оптимална работна температура от 90 градуса. Работа при 80 няма ли да е не особено полезна за него?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 29 сеп 2010 11:58

Аз също карам с политрон но карам с масло по мой вкус към което добавям добавката.Нз що толкова се нахвърляте към маслото като може да си сложих предпочитаната марка и после политронната добавка.
ПП и аз не съм агент на политрон това което мога да кажа е че засега няма негативни влияния по двигателя след 1 000 000 км ще пиша още mhihi mhihi

Потребителски аватар
JoroHondata
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Сря 29 сеп 2010 22:14

Здравейте
За това дали добавките имат положително, отрицателно или никакво влияние може да се докаже единствено чрез подробни Металографски изследвания на повърнхността на триещите се метални части в двигателя.
А тези изследвания са скъпо струваща и трудоемка задача, и производителите на добавки много добре знаят , че няма кой да се занимава и да изследва влиянието на всяка добавка от подобен сорт за двигатели.
Поздрави

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 02 окт 2010 16:10

Защо ми се струва познато - толкова познато недоверието с което се посреща впечатлението на колегата от тази добавка!
Една от първите ми пуснати теми във този форум преди 5 години - беше за впечатленията ми от MoS 2 в състава на едно предпочитано от мен германско моторно масло - пак същото - било нещо шанаджийско , нещо като от телешоп ......
Пак писах тогава че нито работя във фирмата вносител на това масло , нито пък съм им рекламен агент!
Моите уважения към колегата занимаващ се с металознание в БАН от 15 години! :bowdown
Знаейки как държавата се подиграва с труда и знанията ви - отделяйки крайно недостатъчни средства за научноизследователска дейност - не ме учудва липсата на доверие от негова страна към ефекта :(
При гнилия капитализъм на първо място е поставена печалбата - ако нещо разработено за ВПК може да донесе печалби и на гражданския пазар - защо да не се продава и там!
Бих поглезил "дедко" - отдавна чета за Политрон - но той и без това си е със тихо работещо сърчице в отлично здраве , че ако сложа Политрон ептен ще стане безшумен
Аз лично вярвам в ефекта на добавката и маслото :да:
С интерес ще чакам впечатленията като се сложи и самото масло в двигателя!!!

Потребителски аватар
JoroHondata
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Съб 02 окт 2010 19:39

Здрасти
Една поправка- от 2004 г. съм Докторант в Института по Металознание към БАН, а от тази година вече и Доктор, а преди това съм работил в няколко завода (най- интересния от тях е "Арсенал", гр. Казанлък) и имам достатъчно практически опит в областта на Термичното обработване на металите и сплавите.
За доверието: внимателно съм се запознал с обясненията в сайта за добавката "Политрон"- и в тях няма и капчица научно или каквото и да е друго разумно обяснение по какъв начин действа добавката. А щом това не е направено- няма какво повече да разсъждавам.
Поздрави

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 10 дек 2010 11:35

Колега chakarov, какви са ти впечатленията от маслото,предполагам си навъртял вече километри с него,още ли си доволен от добавката?

Потребителски аватар
kinterista
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kinterista » Сря 02 фев 2011 9:09

Аз сложих Политрон 10/40 преди седмица на моя Пасат 2.5 ТДИ! Наистина първите ми впечатления са намаленият шум на двигателя , повдигачите пак чукат , но не бих казал , че се чуват толкова , все пак съм изминал към 300 км. с него. Малко повече каране ще даде по-добра представа . Иначе ми беше препоръчано от хора с моят мотор и впечатленията им са много добри като работа с него, а те го карат вече две години и повече.

Потребителски аватар
dangala
Автомобил: VW Golf 5_ VW Passat B7
Двигател: BKD 2004_ CFFB 2011

Мнениеот dangala » Чет 03 фев 2011 1:02

chakarov написа:...
3.Температурата на двигателя спадна... :)

Колега, питам се дали причината не е термостат?

пп. Не се заяждам, аз пък ползвам добавки към нафтата и съм отворен за новаторствата.

Поздрави

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”