Чак пък демонстративно...
На никой не му се занимава с ченгета...
че караме като лупели верно е..
Аз карам зад жената, и виждам как я избутват постоянно..
хем че се вижда и дете, и по-голяма кола..
Мен не ми се правят на "интелегетни"
НЕ знам що... просто явно си ми личи по погледа особенно кат съм с половера, че му се врязвам у колата и не ми джара...

КАТ-София обвини шофьорите в демонстративно нарушаване на пр
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Спират и паркират най-демонстративно /при знак "забранено"/ автомобилчета от 40-50 хил. евро /и нагоре/, с разни "хитри" или "цветни" регистрационни номера и никой не ги закача. Спират като "албански селяни" - напряко, по тротоари... Задръстват движението допълнително, видимост никаква, пешеходци по платното... Предимство, зебра, червен светофар и т.н. - кой още помни какво означава и го спазва? Дават газ тумбаци разни и джигити всякакви, а след тях - армагедон. Спират по средата, отварят прозорците и започват да си приказват с някой техен "колега". Нали и GSM е забранен. За някои явно не е, но защо да се набутват, като могат да "лафят" на пътя... Отзад се подреждат за секунди десетки коли, ама какво от това? Полицайте само поглеждат и си обръщат главите на другата страна, дебнейки да опропастят някой редови водач за колан или други дреболии. Спират те за дреболия /край тебе "ври" от безобразници с всякакви прегрешения/ и питат: "Ми сега 'кво праим?". Когато не са изпълнили плана решават, че ще пишат и то за нарушение, което си не 100%, а 1000% сигурен, че не си извършил... Уж си минал на червено, "сякъл" си невидим в листата знак, отнел си предимство, не си дал път на невидими пешеходци, двойна непрекъсната - ала-бала... Ровят из документи и багажници като кокошки... За таксита, маршурутки, автобуси, тролейбуси, камиони, "баничарки" и пикапи, зареждащи магазини, полицаи /и по пешеходни зони "шпорят" като за рали/ - кои правила важат? За велосипедисти, мотоциклетисти, деца, оглупели пенсионери и полудели от ежедневен стрес пешеходци какво да кажем? Липсваща маркировка и неработеща сигнализация /най-различна/, изоставени къде ли не бракми, боклук, неподрязана разстителност, копаещи и не възстановяващи настилката монополисти и всякакви други фирми и фирмички, дупки, шахти и направо ями /не само по кварталните улички/, които могат да ти струват камара левове /и време, финансови загуби и ядове от всякакво естество/ в сервиза и гумарната, побесняли от стреса разсеяни водачи, каращи може би най-стария, амортизиран, неподдържан и опасен автопарк в Европа... Като завали дъжд или сняг става особено "красиво"...
Има и още, но "картинката" е вече в достатъчно тъмни краски. Добре дошли през 21 век в слънчева, европейска България.
Има и още, но "картинката" е вече в достатъчно тъмни краски. Добре дошли през 21 век в слънчева, европейска България.
Последна промяна от kokovanev на Пет 30 юни 2006 10:54, променено общо 3 пъти.
- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
продължение
КАТ и шофьорски катарзис
Кой е виновен за катастрофите
Симион ПАТЕЕВ | 29 юни, 19:18
Столичната пътна полиция ще засили мерките за контрол по пътищата, съобщи в четвъртък МВР. Експерти са установили, че голяма част от катастрофите се дължат на демонстративно нарушаване на правилата за движение. Най-честите нарушения са: - превишена, несъобразена скорост - неправоспособност - употреба на алкохол - отнемане на предимство, в т.ч. и на пешеходци.
Специални указания за пешеходците гласят да преценяват правилно ситуацията на пътя, да се съобразяват със сигналите на светофарната уредба, пешеходните подлези, пешеходните пътеки. "Не прескачайте предпазните парапети. Пресичайте пътното платно, когато сте се убедили, че нищо не ви застрашава", предупреждават от КАТ.
За да се намали броят на тежките катастрофи, Пътна полиция предприема мерки по засилване контрола за употреба на алкохол, управление от неправоспособни водачи и за превишаване на разрешената скорост.
Не забравяйте, че нарушенията се записват от мобилни видеосистеми!", напомнят от контролния орган.
На улицата:
Шофьор от 29 години: Толкова недисциплинирани шофьори досега не е имало. Преди шофьорските курсове бяха по най-малко 3 месеца, а сега за 15-20 дни ставаш не шофьор, а убиец. Пешеходците не спазват правилата, но и ние не ги уважаваме.
Шофьор от 13 години: Проблемът е двустранен. Органите на реда имат нужда от промяна в методите. Веднъж ме спряха и се държаха с мен като на разпит - какво работя, откъде съм и всичко това с цел да изкопчат пари. Тази практика е сред основните виновници за ситуацията по пътищата.
Дама, шофира от 10 години:
Проблемът е, че всички карат като ненормални, а и инфраструктурата улеснява произшествията. Маршрутките трябва да се забранят със закон, защото те са сред най-големите нарушители.
Младеж, шофьор от една седмица: Водачите наистина са нагли. Трябва да се затегне контролът върху такситата и маршрутките, които са постоянни нарушители, както и контролът върху пешеходците, когато преминават непозволено.
Таксиметров шофьор от 12 години: Аз винаги изчаквам пешеходеца, дори когато пресича неправилно, но на тази практика трябва да се сложи край. Центърът на София трябва да стане платен, защото не може да понася повече коли. Порочната практика на подкупване на полицаи трябва да се спре.
От форума на "Дневник":
Germy: Проблемът не се разрешава със санкции, а с превенции. Скъпи обидени от КАТ, ще загиват хора по пътищата, защото пътища на практика няма. Надявам се камерите по пътищата да ви записват и вас.
Водач: Няма воля за промяна, друго обяснение не намирам.
Тоня: Решението е да се глобяват ефективно и с много и едните, и другите.
шофер: От няколко години се налагат все по-строги санкции, но явно резултат няма. Трябва да се мисли в посока премахване на влиянието на най-слабото звено в системата - човешкият фактор заради корупция е способен да прецака всички мерки.
софиянец: В София уличната система е трагична. Много кръстовища трябва да се преорганизират, да се разширят и да се подобри работата на светофарите. За това обаче са нужни хора, които имат желание да вършат работа, а не да се правят, че работят, каквито са управляващите в момента.
индианч: Всеки се оплаква от това как шофьорите минават през пешеходни пътеки, а реално досега не съм видяла нито един пешеходец да преминава така, както е по закона за движение.
препатил: Господа от КАТ, първо си изчистете собствената градинка и след това обвинявайте шофьорите! Системата ви си остава непроменена от 1989 г. -ретроградна и корумпирана.
az: Идеята за велосипедни алеи е супер и ако имаше такива, бих ходил на работа с велосипед. А колко ли други хора биха го направили?
Vladimir5: Един от символите на неработещата държава е да се издигат лозунги за отчитане на дейност. С две ръце съм за велоалеите. Обикновено с колело стигам по-бързо, отколкото с колата. Велоалеи ще доведат до по-чист въздух и повече пространство в центъра. Проблемът е, че катаджиите няма да има кого да глобяват за превишена скорост.
- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
Подкрепям One...
Koга 'стадото' ще се саморегулира? - никога...
Някой някога да се присеща КАТ да са контролирали движението наистина? Моите наблюдения са, че принципно висят на гюме на сравнително безопасни места - че за какво им е да се хабят да бачкат? Нали при всички положения шофьорите са виновни... Че ако ме погълне необозначена яма - пак аз съм виновен - не съм преценил правилно ситуацията... Тук се отваря и темата за състоянието на пътищата - страх и ужас...
А кои принципно са най-големите нарушители? Е снощи точно срещу мен караха няколко патрулки (в моята, да я наречем 'лента') - просто тръгваха, кой го боли да гледа дали е безопасно, нали са над 'стадото'... Държат се като ненаказуеми... Което до голяма степен май си е баш така...
Санкции си има и сега, и то големи, контрол няма никакъв... За корупцията не говорим - там е ясно на всички.... Докато не се промени ситуацията, все по-зле ще става...
П.С. Как да имам уважение към тях?!?!? Че да им чета и простотиите?
Koга 'стадото' ще се саморегулира? - никога...
Някой някога да се присеща КАТ да са контролирали движението наистина? Моите наблюдения са, че принципно висят на гюме на сравнително безопасни места - че за какво им е да се хабят да бачкат? Нали при всички положения шофьорите са виновни... Че ако ме погълне необозначена яма - пак аз съм виновен - не съм преценил правилно ситуацията... Тук се отваря и темата за състоянието на пътищата - страх и ужас...
А кои принципно са най-големите нарушители? Е снощи точно срещу мен караха няколко патрулки (в моята, да я наречем 'лента') - просто тръгваха, кой го боли да гледа дали е безопасно, нали са над 'стадото'... Държат се като ненаказуеми... Което до голяма степен май си е баш така...
Санкции си има и сега, и то големи, контрол няма никакъв... За корупцията не говорим - там е ясно на всички.... Докато не се промени ситуацията, все по-зле ще става...
П.С. Как да имам уважение към тях?!?!? Че да им чета и простотиите?
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kotse_botse написа:
Не са САМО те виновни...
основно те са виновни

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... sc&start=0
:)))
Много ясно, ушевите са виновни а и не само те! Цялата шибана държава вкючително и ние сме си виновни.
Стоят, спят и нищо не правят.
А по въпроса за пешеходците не ми се пише. Не са виновни хората.
цензура!
mod edit: vaskoto1
Стоят, спят и нищо не правят.
А по въпроса за пешеходците не ми се пише. Не са виновни хората.
цензура!

mod edit: vaskoto1
Код: Избери всички
За периода от 0,00 до 24,00 часа на 29.6.2006 г.
на територията на гр. София са регистрирани:
6 тежки пътно - транспортни произшествия
113 леки пътно - транспортни произшествия
10 ранени граждани , от които 1 с опасност за живота .
Причини за катастрофите са:
Недостатъчно странично разстояние – 1 ПТП;
Слаб контрол над управляваното МПС – 1 ПТП;
Отнемане на предимство – 1 ПТП;
Причините се изясняват – 3 ПТП;
По-характерни пътно - транспортни произшествия:
На 28.06.06г., около 02.50 ч., на бул.”Хр.Ботев” и бул.”Тодор Александров”, л.а.”Рено”, управляван от Р.С. на 22 години , поради слаб контрол над управляваното МПС , блъска велосипед , управляван от Й.В. на 73 години.
От ПТП е пострадал велосипедистът , освободен от ВМА , с контузии на двете колена и лумбалната област.
На 29.06.06 г., около 12.00 ч., на бул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Суходолска”, л.а.”Пежо”, управляван от Г.З. на 56 години , при извършване на маневра – ляв завой , отнема предимство на мотоциклет “Ямаха” , с водач Б.Н. на 21 години , и реализира ПТП с него.
Пострадал е мотоциклетистът , настанен във ВМА , с контузия на главата и носа и контузно – разкъсна рана на горна устна.
На 29.06.06 г., около 22.30 ч., на ул.”Ген.Н.Жеков”, в района на бл. № 2, л.а.”Фолксваген” , управляван от П.В. на 34 години , реализира ПТП с пресичащата пешеходка С.М. на 17 години.
Пострадала е пешеходката , настанена във ВМА , с поли травми. С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА.
От тежки ПТП са пострадали:
2 - водачи на МПС.
2 - пешеходци
4 - пътници
1 - велосипедист
1 - мотоциклетист
И за това ли са виновни полицаите ?
Проблема е комплексен, но според мен всичко започва от стотиците автошколи - някой замислял ли се е, че за да си автоинструктор се иска малко повече от това, да си бил 20 години шофьор, например и че калпавите инструктори подготвят калпави водачи...
Друг проблем е недооценяване качествата на колата - ами не може кола на 15 години, да се държи на пътя като кола на 2-3 години ...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
musura написа:
Така и не съм виждал регулировчик в нашия град! Мамка му, толкова ли е трудно да сложат две фуражки да ракомахат за 2 часа, докато оправят светофарите?
Ти луд ли си ?? Преди 2 месеца имаше огромни задръствания на кръстовището под ВИК . По едно време поставиха 1 кола с 2 ма полицаи за да регулират движението. Жив цирк не е за описване само за гледане е -ръкомахане ама "точно по правилника" и отгоре на всичко 1 огромна дупка в средата на кръстовището и за да не минеш през нея трябва да нацелиш полицая.

- versace
- Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
- Двигател: 320 CDI 224 Hp
tr0ll написа:И за това ли са виновни полицаите ?
Проблема е комплексен, но според мен всичко започва от стотиците автошколи - някой замислял ли се е, че за да си автоинструктор се иска малко повече от това, да си бил 20 години шофьор, например и че калпавите инструктори подготвят калпави водачи...
Друг проблем е недооценяване качествата на колата - ами не може кола на 15 години, да се държи на пътя като кола на 2-3 години ...
Напълно те подкрепям!!!
Жалко че май само няколко от нас разсъждават по този начин а останалите се пускат по течението на "вината не е в мен а във всички останали" и "аз не съм виновен че съм виновен - другите са виновни че аз така направих"
И за старите коли си прав. Там обаче не опира до техническо състояние (което е плачевно) а до манталитет на шофьора. Визирам тези дето в прехода са карали сто годишна жигулка или московец и сега събрал некой лев за западна каручка и му порасват криле и се изживява за големия баровец пък е СУПЕР КОМПЛЕКСАР. Такива до скоро ги "лекувах" но разбрах че е невъзможно всички да ги превъзпиташ, та то си е епидемия (нещо като мисията да преспиш всички жени на света -хубавата част де

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера си карам по улицата пред Данон и Христо Ников... и изведнъж от някъде изникна и с мръсна газ ме изправарва някакъв келеш с един таралясник - пича въшка от сорта на пежо 106. Мина ме кат пътен знак и понеже пътя е бабунест и тесен и оня кара с бясна скорост и се клати си викам айде тоя се фрасна в микробуса който идва отсреща. Докато си го помисля оня вече беше на кръстовището дето пътя прави ляв завой а на дясно се завива към хотел Родина. Много от вас сигурно се сещат за кое кръстовище говоря. Та простака му с простак с мръсна газ зема левия завой след което с двете гуми в бордюра колата почти се обърна обаче си падна на гумите. Явно бая се е потрошил щото като минавах беше спрял на пет метра от мястото на удара. Избеснях като си помислих че на мястото където се удари можеше да стои моето дете. Кротък човек съм но едва се сдържах да не слезна и да бия бия.... Даже сега като го разказвам се ядосвам. Но после си викам какъв съм и на какво основание . Като се замислих си викам а какво може да направи държавата срещу тоя келеш. Ако има книжка най-много да му напишат един акт. Ако няма книжка ---нищо сереизно не могат да му направят. Ако има книжка а кара - пак нищо. Все си мисля че доста от нарушенията които правят шофьорите трябва и да се криминализират. Взели са ти книжката и са те хванали да караш. Две години чукаш камъни и строиш магистрали . Краш пиян над 1,00 промила 5години чукаш камъни. Малолетен кара без книжка.Конфискация на возилото огромна глоба за родителите и възпитателно училище за келеша. На див балкански субект -голяма сопа. Нищо друго не помага. Невъзпитани сме мислим си че всички правила са за всички други но не и за нас.
Абе всичко тръгва оттам,че се продават шофьрските книжки и много хора без да минават на курс и изпити в ДАИ взимат книжка.
Е тези хора като не знаят листовките,не знаят какво да няправият в дадена ситоация,как да постъпият на кръстовище относно предимство или дори не знаят пътни знаци как няма да има ПТП?
Ами много просто трябва да се засили контрола в издаването на Свиделствата за управление на МПС.
Не може едни да учат листовките да се потат и притесняват дали са ги изкарали а други за 300лева да си взимат готова книжка.
Е няма закони в тази държава!
Е тези хора като не знаят листовките,не знаят какво да няправият в дадена ситоация,как да постъпият на кръстовище относно предимство или дори не знаят пътни знаци как няма да има ПТП?
Ами много просто трябва да се засили контрола в издаването на Свиделствата за управление на МПС.
Не може едни да учат листовките да се потат и притесняват дали са ги изкарали а други за 300лева да си взимат готова книжка.
Е няма закони в тази държава!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”