Голф 4 vs. Б5
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
Re: Голф 4 vs. Б5
колега bnick, не си сядал отзад в голф 5 или 6! ако греша имаш бира от мен 

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голф и Пасат са различни автомобили,в различни класове.
Няма нужда от съпоставяне и двата автомобила имат + и - при различни условия така че ...

Няма нужда от съпоставяне и двата автомобила имат + и - при различни условия така че ...

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Мммм сега виждам че колегата е сменил заглавието. В такъв случай - голф 4 е направо двуместна кола спрямо пасата, за прстранство въобще неможе да има сравнение. Разликата във возенето е осезаема от гледна точка на пътниците, особено отзад, от гледна точка на шофьора, не толкова. Това мога да кажа като заключение 

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
doubledTSI написа:колега bnick, не си сядал отзад в голф 5 или 6! ако греша имаш бира от мен
Прав си, бирата е от мен

П.П. Обещавам при другата смяна на маслата в Порше да си наглася предната седалка на Голфа като за мен(висок съм 1,88) и да седна отзад

- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
bnick написа:doubledTSI написа:колега bnick, не си сядал отзад в голф 5 или 6! ако греша имаш бира от мен
Прав си, бирата е от мен. Не съм, само съм ги виждал в Порше при техническото обслужване на моята кола. Карал съм Голф 2 и 3 и съм се возил в 4-ка. За тези модели мнението ми е че са каручки, но доста здрави. Возил съм се в Корола 2006г, която е еквивалентна на Голфа и не съм останал очарован, особено за дълъг път. Аз по никакъв начин обаче не мога да сравня Пасат с Голф.
П.П. Обещавам при другата смяна на маслата в Порше да си наглася предната седалка на Голфа като за мен(висок съм 1,88) и да седна отзад

а сега видях, че ставало въпрос за голф 4 ... тук вече незнам

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ако пасата не е по-голям вътре и не вози по-комфортно кой би си го купил ?? Естествено че и в двете превъзхожда Г4 с доста 

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Прав си колега

И въпреки това съм доста навит за един Голф 1.9 TDI

И въпреки това съм доста навит за един Голф 1.9 TDI
Последна промяна от PagocmuH на Пон 18 окт 2010 18:42, променено общо 3 пъти.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
PagocmuH написа:Ха Ха Ха утре бартеросвам Пасата за Голф 4![]()
![]()
![]()
![]()
Щом Голфа е по-добър
Ако това се отнася до моето мнение го прочети маалко по-внимателно за да разбереш какво казвам а то е че пасата превъзхожда голфа а не обратното

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Имам Г4 и съм се возил доста пъти в пасат Б5, разликата в пространството е значителна, особено за такъв като мене - 190см+
Във возията също пасат-а превъзхожда, макар че възприятията като шофираш и като се возиш са други.
Основния въпрос все пак остава за какво ще ползваш колата. Ако караш в София предимно с тоя пасат има улички дето няма да можеш да завиеш по тях изобщо.
Във возията също пасат-а превъзхожда, макар че възприятията като шофираш и като се возиш са други.
Основния въпрос все пак остава за какво ще ползваш колата. Ако караш в София предимно с тоя пасат има улички дето няма да можеш да завиеш по тях изобщо.
maxpayne написа:Имам Г4 и съм се возил доста пъти в пасат Б5, разликата в пространството е значителна, особено за такъв като мене - 190см+
Бръмча предимно в града. В Голфа ми харесва
- икономичен(въпреки, че половин литър не бие мечки)
- малък данък(може, но Пасата само 110)
- маневрен
- лесно обслужване(не се сваля цялата предница)
- здраво окачване (не е кекаво като на Пасат)
По принцип обичам големи автомобили, за това Пасата по ми е легнал на сърце, въпреки слабостите посочени горе. Голямо пространство при положение, че не нося всеки ден големи "багажи", годишно 2-3пъти. Ще е комби, много държа на 5-та врата.
- hooligan_sk
- Модератор
А за кво ги купувате тея грозни комбита?(освен че са 80% от вноса) На теб за какво ти е подобен хамбар ако ще носиш големи неща 2-3 пъти годишно? За 5тата врата съм съгласен, но не е ли малко прекалена цената да караш по цял ден автобус за едната 5та врата 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:А за кво ги купувате тея грозни комбита?(освен че са 80% от вноса) На теб за какво ти е подобен хамбар ако ще носиш големи неща 2-3 пъти годишно? За 5тата врата съм съгласен, но не е ли малко прекалена цената да караш по цял ден автобус за едната 5та врата
Карал съм само една "лимузина" тоест автомобил с багажник и той беше Фиат 125 за първа кола в живота ми

- hooligan_sk
- Модератор
Stivi написа:hooligan_sk написа:А за кво ги купувате тея грозни комбита?(освен че са 80% от вноса) На теб за какво ти е подобен хамбар ако ще носиш големи неща 2-3 пъти годишно? За 5тата врата съм съгласен, но не е ли малко прекалена цената да караш по цял ден автобус за едната 5та врата
Карал съм само една "лимузина" тоест автомобил с багажник и той беше Фиат 125 за първа кола в живота миОт тогава само хечбек или комби и кола с багажник няма да си взема НИКОГА,и понеже няма голяма кола хечбек /с редки изключения/ такива като мен си купуват комбита а дали са грозни това си е изцяло въпрос на вкус
Лично за мен най-красивата кола се казва авант
Пък и всичко е от възрастта,ясно е че като си на 20-25 и в колата качваш най-много гаджето и някой приятели да не си помисляш за комби,но после идват жена,деца покупки с голям габарит и откриваш "другите" коли
Тва ми е пределно ясно, въпроса ми е защо хора като колегата които не им трябва комби си купуват комби. Убеден съм, че причината за много от тях е че няма избор на читави седани втора ръка и го правят малко по принуда

ПП: Октавия с 5 врати

Ами петата врата е голямо предимство Г4 или Пасат Б5(Г4 комби е отвратителен автомобил за мен).
Аз също съм на принципа Хечбек или комби. Още повече, ако взема Б5 комби това ще ми е третия Пасат
Комби. Нямам предпочитаня към дизайн. ФВ и Дизайн не вървят много ръка за ръка(Г4 комби е едно достатъчно голямо доказателство, Поло комби също, не мога за въприема тази концепция - хем малък, автомобил хем комби, звучи ми като "трициндрово порше"). Може да съм кон с капаци, но ФВ и родата ми е фаворит.
Комфорта си е комфорт. Вече ми е минало времето за бегачки и простоии. Всеки иска някаква динамика, но чак в такава степен НЕ. Прдепочитам комфорта и за това питам как е като удобство, пространство, возия, а не кое е по-голяма бегачка.
Оставия комби също е вариант.
Аз също съм на принципа Хечбек или комби. Още повече, ако взема Б5 комби това ще ми е третия Пасат
Комби. Нямам предпочитаня към дизайн. ФВ и Дизайн не вървят много ръка за ръка(Г4 комби е едно достатъчно голямо доказателство, Поло комби също, не мога за въприема тази концепция - хем малък, автомобил хем комби, звучи ми като "трициндрово порше"). Може да съм кон с капаци, но ФВ и родата ми е фаворит.
Комфорта си е комфорт. Вече ми е минало времето за бегачки и простоии. Всеки иска някаква динамика, но чак в такава степен НЕ. Прдепочитам комфорта и за това питам как е като удобство, пространство, возия, а не кое е по-голяма бегачка.
Оставия комби също е вариант.
Последна промяна от velinsl на Съб 23 окт 2010 22:02, променено общо 2 пъти.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Октавияvelinsl написа:Оставия комби също е вариант.

п.п паста има много комфортно окачване но частите по-него са доста скъпи
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”