Да внимаваме с пешеходците, че е страшно...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
audiokick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiokick » Вто 25 юли 2006 12:01

dready написа:
Съжалявам тогава за дразнещия си отговор :) надявам се и ти не си се засегнал.

:D Всичко е наред, не се притеснявай.
Но важното тук е да се обърне внимание на това, че пешеходците са беззащитни на пешеходните пътеки. Ще ми се да имаме културата на немските шофьори, където някой пешеходец само да си помисли да пресече... и колите набиват спирачки. Дали е възможно и при нас? Толкова ли сме претръпнали от простотиите на ежедневието ни, че не зачитаме правото на живот на околните...???

Потребителски аватар
Beast
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beast » Вто 25 юли 2006 12:07

FreAk написа:Така се прави, виновни пешеходците винаги са с предимство, така че трябва да се внимава

Внимавам си аз , внимавам си , спирам по пешеходните пътеки , тръгват хората да пресичат и в един момент някой в съседна лента решил да не внимава и като се засили та чак както си внимавам залягам да не ме ритне някой от бягящите пешеходци.
Абе приятели в тази благосоловена страна /не казвам държава/, част от ВОДАЧИТЕ на МПС само дебнат някой да стъпи на пешеходната пътека и се изживяват като топка за боулинг.

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreAk » Вто 25 юли 2006 12:46

FreAk написа:Така се - прави, виновни пешеходците винаги са с предимство, така че трябва да се внимава

не знам кой какво не разбра в мнението ми че го поправи, но специално за Него/Нея ще поясня:
казах, че дали са прави или са виновни няма значение! Пешеходците са с предимство!

Потребителски аватар
Beast
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beast » Вто 25 юли 2006 12:55

FreAk написа:
FreAk написа:Така се - прави, виновни пешеходците винаги са с предимство, така че трябва да се внимава

не знам кой какво не разбра в мнението ми че го поправи, но специално за Него/Нея ще поясня:
казах, че дали са прави или са виновни няма значение! Пешеходците са с предимство!

Аз добавих буквата С преди Е-то , защото преди да промениш ти или някой друг мнението /в 13 часа и 40 минути/ беше без препинателни знаци и не улових логиката.А виновни оцветих , понеже при ПТП с пешеходец е късно да се търсят виновните.
П.П.Аз съм "Него" и благодаря за пояснението все пак.

Потребителски аватар
FreAk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreAk » Вто 25 юли 2006 13:10

Beast написа:
FreAk написа:

Аз добавих буквата С преди Е-то , защото преди да промениш ти или някой друг мнението /в 13 часа и 40 минути/ беше без препинателни знаци и не улових логиката.А виновни оцветих , понеже при ПТП с пешеходец е късно да се търсят виновните.
П.П.Аз съм "Него" и благодаря за пояснението все пак.

Надявам се няма сърдити :D

Потребителски аватар
Beast
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beast » Вто 25 юли 2006 13:15

Не бе , никакви проблеми!!!! :beer

Потребителски аватар
Cnupo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cnupo » Вто 25 юли 2006 14:17

Да внимаваме с пешеходците, че е страшно...

Няма да е никак лошо и ако пешеходците внимават малко и престанат да си мислят, че са безсмъртни. Напоследък все по-често попадам на някакви малоумници дето сигурно за пръв път пресичат без майка си или поне така изглежда защото пресичат супер неадекватно! Интересното в случая, е че не ги интересува дали идва кола... например вчера, три женички си пресичат и аз карам сравнително засилен, защото беше по главен път във Варна, но ги видях от далече, от начало ми се струваше, че ще мина и без да намалям ама после видях, че те направо се суркат по платното, намалих... намалих още, накрая реших да започна да си играя с клаксона, защото то се видя, че те нямат никакъв интерес относно това, което се случва в момента на пътя... е клаксона не промени темпото им на движение, но в крайна сметка се качиха на този така далечен тротоар. Спрях да бибиткам и тъкмо да си продължа пътя и някакъв олигофрен пред мен тръгна да пресича! Нека се има предвид, че неговото тръгване става веднага след като спрях да бибиткам. Преди няколко дена пък една женичка я гледам ще пресича и хукна да бяга и си викам е тя тази ще мине бързичко, но какво стана в крайна сметка... тя притича съседната лента, в която нямаше коли и се СПРЯ в моята лента?!? Незнам какво е мислела какво е искала, но просто ме остави без думи.... Така че искам да кажа, че вината не е напълно в шофьорите, даже все повече си мисля, че те почти нямат вина, просто хората НЕМОГАТ ДА ПРЕСИЧАТ. Личното ми мнение, е че чак като станеш шофьор, се научаваш как да пресичаш. Искам да ви помоля някой ден да обърнете внимание като спирате на светофар и хората тръгнат да пресичат, колко от тях гледат към идващите коли? Поне както аз го виждам по важен е живота ми отколкото какво показва светофара и кой после ще е крив и прав!

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Вто 25 юли 2006 14:43

ако се стараем да караме бавно и в ограниченията, си мисля, че проблемите ще са по-малко :roll:

Потребителски аватар
audiokick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiokick » Вто 25 юли 2006 15:08

Cnupo написа:Няма да е никак лошо и ако пешеходците внимават малко и престанат да си мислят, че са безсмъртни.

Спиро, малоумници ще има както сред пешеходците, така и сред шофьорите! Не може да се промени това. Независимо от коя старна на инцидента стои малоумника, шофьора е длъжен да пази пешеходците! Всички сме изпадали в ситуация да теглим една на някое пешеходно камикадзе, но след удара /да не дава Господ/ няма да ти е до псувни, а единственото в главата ти ще е как можех да избегна това?
И още, на майка ми и строшиха коленете на пешеходна пътека, онзи трепереше и плачеше над нея, но жената продължава да куца вече втора година!

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Вто 25 юли 2006 17:33

http://www.kat.mvr.bg/

На 24.07.06 г., около 19.15 ч., на бул.”Д. Петков” и бул.”Сливница”, л.а.“Опел Корса”, управляван от Л.К. на 24 години, поради употреба на алкохол, реализира ПТП с пешеходеца Ц.Й. на 30 години.
От ПТП е пострадал пешеходецът, настанен в “Пирогов”, с кръв в корема, контузия на главата и е с ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА.

За този шофьор оправдание няма

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 25 юли 2006 17:37

FreAk написа:По-добре намали, спри, напсувай някой , ако пресича неправилно, от колкото да си правиш експерименти дали можеш да минеш покрай него

Именно! Аз обикновено намалявам, даже спирам, отварям ресторанта :BBQ и докато не ги нахраня хубаво не си тръгвам mhihi

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 25 юли 2006 17:41

при пешеходна винаги давам предимство на пешеходеца, и кво се оказа преди малко - една баничарка замалко да ме тресне отзаде, кел файда че съм дал предимство, след като оня кат ми се натресе и пак може да блъсна човека. няма култура няма.....

JFIAT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JFIAT » Сря 26 юли 2006 3:08

В много сходна ситуация изпадам и аз много често... Автомобилите залепили се зад мен много често ме принуждават да пресичам на жълто (понякога даже още не навлязъл в кръстовището и станало червено), тъй като ако намаля бързо, за да спра преди стоп линията, при забелязване на жълтото, автомобила(лите) зад мен движищи се на 1 метър зад мен с 50 км/ч не биха имали никакъв, абсолютно никакъв шанс да спрат нормално, без да ме блъснат.. Така вчера заради един малоумник зад мен не посмях да набия спирачка след като видях жълтия цвят, това доведе до невъзможността да пресеча едно голямо кръстовище и трябваше да стоя в средата на кръстовището до следващия зелен светофар :evil:
Имам навика като видя жълто моментално да погледна в огледалото дали има лепнал се олигофрен зад мен и ако няма натискам спирачките така, че да спра нормално. Да изчакам 45 секунди не ми представялва никакъв проблем и винаги се сещам за приказката "по-добре 30 минута по-късно, отколкото 30 години по-рано".
Това което вече се стремя да правя когато видя от далеч зелен светофар и зад мен има автомобили е да карам със скорост намаляваща при приближаване към кръстовището и да принудя говедата зад мен да карат бавно иначе като натиснеш газта.. тези зад теб веднага я увеличават и... на светофара често се налага да минаваш на жълто/червено защото незнаеш този зад теб какво ще направи! Да не кажа голяма дума, но в 50% от случаите когато аз минавам на жълто този зад мен, а по някога и по-следващия минават също... :evil:

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Сря 26 юли 2006 9:52

Между другото това май е била Лора Караджова (дъщерята на Йордан Караджов от "Сигнал"). В днешния труд има статия - минавала е на зелено, ама е имала 1 промил алкохол в кръвта. Друго интересно - снимали са я как набива кисело мляко в колата за да й спадне концентрацията на алкохол явно (цитат "Лора Караджова минути след инцидента влезе в колата си и набързо изяде кофичка кисело мляко") и освен това (пак цитат) "Преди дни бащата на Лора записа песента "Исках само теб", която стана мото на акцията на КАТ "Намали скоростта, живота има цена!"

Потребителски аватар
slavi tsvetkov
Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
Двигател: 2023
Контакти:

Мнениеот slavi tsvetkov » Сря 26 юли 2006 9:52

Шофьорката на опела Л.К. на 24 години всъщност е Лора Караджова-дъщеря на Данчо Караджов от Сигнал.Била е с 1.08 промила алкохол и след катастрофата влезнала набързо в колата и изяла една кофичка кисело мляко но въпреки това дрегера пак показал 1.08.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”