Да внимаваме с пешеходците, че е страшно...
Няма да е никак лошо и ако пешеходците внимават малко и престанат да си мислят, че са безсмъртни. Напоследък все по-често попадам на някакви малоумници дето сигурно за пръв път пресичат без майка си или поне така изглежда защото пресичат супер неадекватно! Интересното в случая, е че не ги интересува дали идва кола... например вчера, три женички си пресичат и аз карам сравнително засилен, защото беше по главен път във Варна, но ги видях от далече, от начало ми се струваше, че ще мина и без да намалям ама после видях, че те направо се суркат по платното, намалих... намалих още, накрая реших да започна да си играя с клаксона, защото то се видя, че те нямат никакъв интерес относно това, което се случва в момента на пътя... е клаксона не промени темпото им на движение, но в крайна сметка се качиха на този така далечен тротоар. Спрях да бибиткам и тъкмо да си продължа пътя и някакъв олигофрен пред мен тръгна да пресича! Нека се има предвид, че неговото тръгване става веднага след като спрях да бибиткам. Преди няколко дена пък една женичка я гледам ще пресича и хукна да бяга и си викам е тя тази ще мине бързичко, но какво стана в крайна сметка... тя притича съседната лента, в която нямаше коли и се СПРЯ в моята лента?!? Незнам какво е мислела какво е искала, но просто ме остави без думи.... Така че искам да кажа, че вината не е напълно в шофьорите, даже все повече си мисля, че те почти нямат вина, просто хората НЕМОГАТ ДА ПРЕСИЧАТ. Личното ми мнение, е че чак като станеш шофьор, се научаваш как да пресичаш. Искам да ви помоля някой ден да обърнете внимание като спирате на светофар и хората тръгнат да пресичат, колко от тях гледат към идващите коли? Поне както аз го виждам по важен е живота ми отколкото какво показва светофара и кой после ще е крив и прав!