Антирадарен детектор за VW Tiguan
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Антирадарен детектор за VW Tiguan
Днес ходих в Технополис и видях една Кобра за 99лв.Цената е добра ,но дали ще ми върши работа?
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Коварна гад е радар-детектора.Моят отлежаваше повече от година на дъното на жабката(Уистлър-нещо-си-там с куп излишни бандове и екстри на цена почти 300 лева).След Нова година го бях поставил от келешлък веднъж.Та излизам си аз на магистрала Тракия от разклона за Виноградец посока София и спирам на "Петрол"-а непосредствено след отбивката.До момента не се беше обадил и изведнъж прас-Х банд на 9 ще се скъса от пищене...В следващия момент видях катаджиите на 20-30 метра пред мен от другата страна на едни храсти да спират бяла джипка Q-7.На излизане от бензиностанцията им загледах радара-най-обикновен ТР-4.Извода-такива рекламни трикове като РоР - там засичане на радар в пасивен режим...си остават рекламни трикове,и може би вършат работа някъде,но не в България
Кофти момента идва ако си свикнал, че хващаш радарите от 3-4 километра,и в един момент се наденеш на чичко полицай,който като добър авджия първо те е видял с бинокъла отдалеч и те стрелне от упор...като 5 минути преди това не е включвал радара за да не плаши дивеча 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
pakumba написа:камерите ги лови, но има една подробност- те са на КА/КУ банда, както и всички автоматични врати по бензиностанциите и още някакви неща, общо взето писка често на извънградско- не може да се каже фалшиво, има си защо, но просто не са камери, а бензиностанции, разни офис сгради- така че ако намаляш всеки път като писне ще го махнеш бързо... А за в града пък е голям мазохизъм с радар, поне за мен. Като цяло за камери може да се каже, че не става, просто сам ще спреш да намаляш като пусне ка/ку
Писка ама с различен звук /поне при Кобра / и свети К а не Х така че изобщо не намаляваш като свикнеш а то се свиква бързо понеже звука е много различен и този за радарите е доста по-дразнещ

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:Коварна гад е радар-детектора.
Абсолютно. Преди години, когато радарите бяха само стационарни, вършеха работа, сега - не. И аз имам един Uniden с всякакви екстри, но не го слагам, за да не ми създава фалшива сигурност на пътя и да ме отстрелят от упор като дивеч някъде с пищоФ. По добре си карайте по правилата, за да нямате проблеми.

За любознателните - ЕТО как да си направят колите "невидими" за полицейските радари.

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
За мен радар-детектора не служи за да летиш ниско над асфалта разчитайки на него, а за да намалиш до минимум вероятността да дадеш 20лв на куките като те хванат с 20-30км над разрешената скорост каквато обикновено поддържам когато пътните условия го позволяват,а за тази цел ми върши перфектна работа 

- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
не забравяйте, че ченгетата не са прости и пускат техните радари моментно да те засекат и пак ги спират, така, че радарчето в колата няма как да ги хване, когато те не са включени. Ако всичко си е нормално, си работи без проблем. Забелязах, че камерите на "подслон" и на "ихтиман" са "забити" в платното ( не гледат напред, а към шосето), т.е. радара ги хваща 50 метра преди тя да те хване. друг е въпросът дали можеш да реагираш адекватно за тези 50 метра със скорост 160 и нагоре ...
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Почти ме отказахте!
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
rokera671 написа:Почти ме отказахте!
градско е незаменим. аз се научих да разпознавам фалшивите сигнали от истинските и лично на мен ми е помогнал над 30 пъти ...
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз моя го ползвах предимно за да знам дали има опасност движещият се пред мен да скочи на спирачките,щото много хора така реагират на патрулка,независимо от скоростта с която се движат
,както и дали мога безопасно да изпреваря кола ,движеща се със 70-80 км/ч,което няма как да стане без моментно превишаване на скоростта...точно така ме хванаха
Към авторката на темата-всеки елементарен детектор ще ти свърши работа,стига да не го ползваш като средство за преодоляване на звуковата бариера. И като избираш имай предвид това:
...Patented POP™ Mode - Засича единичния изстрел на Полицейския радар, трудно улавян от други детектори...
означава точно каквото е написано-засича импулса,но вече е късно

...Patented POP™ Mode - Засича единичния изстрел на Полицейския радар, трудно улавян от други детектори...
означава точно каквото е написано-засича импулса,но вече е късно

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Абе за хора който много пътуват това си е незаменим аксесоар и се изплаща за 1 до 2г зависи колко се съобразяваш с знаците /доста от тях безумни/ !
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
doubledTSI написа:градско е незаменим....
За София едва ли може да бъде полезен... с тези колони и пакетно придвижване. Пък и някъде да превишиш скоростта, на следващия светофар ще се изравниш с останалите. Едва ли е рентабилно да имаш навика да караш извън закона за да спестиш 2-3 минути от бързото каране.

Ето една темичка
viewtopic.php?f=59&t=168986&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80 , ако е малко ето тук още...
search.php?keywords=%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
viewtopic.php?f=59&t=168986&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80 , ако е малко ето тук още...
search.php?keywords=%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Значи радара не е някаква извънземна разработка, която ви дава 100% сигурност и може да карате с 200, там където другите с 30. Мен и без това отдавна не са ме глобявали, от години, а пътувам всеки уйк енд по минимум 300 км, понякога правя и по едни бързи 1000, аз си ги знам къде седят, хващам си някой бързак и карам по 100 км зад него, но все пак си взех радар. Продължавам да карам предпазливо, внимавайки и гледайки винаги да има някой да ме пази, а радара ме пази от извънредни ситуации и то много добре. ПОП режима е супер и който си купи радар без поп прави едно нищо
Да, ако си пръв в колоната и ти писне е късно, но ако пред теб има някой на 50 метра примерно и е вечер, или пък е на завой и той излиза от завоя, а ти още не си излязъл и него го стрелнат на теб ще ти писне и ще си потготвен. Ако нямаш поп, просто толкова кратки сигнали не ги улавя и се надеваш на правия 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
doubledTSI написа:rokera671 написа:Почти ме отказахте!
градско е незаменим. аз се научих да разпознавам фалшивите сигнали от истинските и лично на мен ми е помогнал над 30 пъти ...

Да добавя и извънградско!
Ако натискаш до ламарина навсякъде, ще те хванат естествено!
Мен ме е спасявал над 100 пъти...
Много оспамихте темата!
Любуне, запази си мнението за задръстванията и светофарите за теб, кажи за конкретен радар, а не за това кой как да кара!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Теми по въпроса има. И радарите не се различават за всеки отделен автомобил.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”