:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Снимай нарушителя

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 01 авг 2006 9:58

веселин написа:И к,во ся!?VW-та без стикери ще снимаме ли?????? :gruebel :dontknow: :oops :??? mhihi :stumm :insane :?: :shock :|

снимай :) те от вестника явно няма вече с каква простотия да и пълнят страниците и с това се решили
иначе кат дали ще накзва по подбен снимков материал е повече от съмнително, една жалба в съда по члена от конституцията за снимане без знание и съгласие и без заповед от съдия и нарушението отпада
Чл. 32.
2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

Поредната вестникарска тъпотия

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Вто 01 авг 2006 10:35

ACCELERATOR написа:
poGo написа:Да ви разкажа нещо по темата, ама не съвсем.
Баща ми има приятел германец, та той разказа следното:
3 часа посред нощ (например). Седиш на светофар на червено. До тебе има друга кола, която също чака. Обаче на колегата не му издържат нервите, оглежда се, вижда, че няма ЖИВА ДУША наоколо (3 АМ!!!), леееко дава гас и преминава на червено. В този момент ти дигаш мобилния, обаждаш се на ченгетата и казваш: Добър вечър, аз се казвам Еди Какси ;), и се обаждам от собствения ми автомобил (модел, марка, рег.N.) (ако не си пеша) и се намирам на кръстовището на Едикояси и Едикояси. Току що пред мен на червено пресече червено Волво (например) с регистрация едикаква си. Готов съм да свидетелствам за думите си или нещо от тоя род. И познайте какво му се случва на колегата с червеното Волво!?!?!?! :twisted:
И кое е най-странното: Никой не злоупотребявал с тази възможност и наказаните след такава процедура не били повече от хванатите по нормалния начин - Полиция.
Представям си в БГ какво ше стане ако бъде прието нещо такова!!!!!!!! (което няма да се случи разбира се, ама....)
Ще види тогава съседа на кой ше вика копеле!! :a boi de :a boi de :a boi de :lol: :lol: :lol: хахахахахахахахахаааа
EDIT: Това е разказ от преди 5-6 години.

Него не са ли го глобили после, че говори по ГСМ в колата, ааа? :lol: :lol: :lol:

Знам ли?!?! :dontknow: Може тогава (пък и сега) в Германия да не са глобявали за разговор от ГСМ докато караш. ;)

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Вто 01 авг 2006 10:44

poGo написа:
ACCELERATOR написа:
poGo написа:Да ви разкажа нещо по темата, ама не съвсем.
Баща ми има приятел германец, та той разказа следното:
3 часа посред нощ (например). Седиш на светофар на червено. До тебе има друга кола, която също чака. Обаче на колегата не му издържат нервите, оглежда се, вижда, че няма ЖИВА ДУША наоколо (3 АМ!!!), леееко дава гас и преминава на червено. В този момент ти дигаш мобилния, обаждаш се на ченгетата и казваш: Добър вечър, аз се казвам Еди Какси ;), и се обаждам от собствения ми автомобил (модел, марка, рег.N.) (ако не си пеша) и се намирам на кръстовището на Едикояси и Едикояси. Току що пред мен на червено пресече червено Волво (например) с регистрация едикаква си. Готов съм да свидетелствам за думите си или нещо от тоя род. И познайте какво му се случва на колегата с червеното Волво!?!?!?! :twisted:
И кое е най-странното: Никой не злоупотребявал с тази възможност и наказаните след такава процедура не били повече от хванатите по нормалния начин - Полиция.
Представям си в БГ какво ше стане ако бъде прието нещо такова!!!!!!!! (което няма да се случи разбира се, ама....)
Ще види тогава съседа на кой ше вика копеле!! :a boi de :a boi de :a boi de :lol: :lol: :lol: хахахахахахахахахаааа
EDIT: Това е разказ от преди 5-6 години.

Него не са ли го глобили после, че говори по ГСМ в колата, ааа? :lol: :lol: :lol:

Знам ли?!?! :dontknow: Може тогава (пък и сега) в Германия да не са глобявали за разговор от ГСМ докато караш. ;)

... и как по-точно ще разберат че караш докато говориш по телефона с тях, или че не си си сложил хендсфри-то например... :?: :roll:

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Вто 01 авг 2006 10:59

КОЛЕГИ, НЕ е достатъчно КАТ и т.н. институции да си свършат работата. НИЕ шофьорите трябва да спазваме правилата, а не ТЕ полицаите да ни гонкат и да стоят на всеки километър като падари да пазят да не би да се почви някой "нарушител".

Докато всички продължаваме да обвиняваме другия(те) за нашето нещастие и докато продължаваме да си прехвърляме топката с израза "Това не е моя работа", така ще бъде.

Просто всички трябва да сме по-внимателни. И не на последно място наказанията трябва наистина да са според материалното състояние на човека. Защото например за мен са много да платя глоба 50-100 лв. , но за пича с Q7-цата не са нищо и си вика : "кво са 50 лв. бе я земи още 50 да се почерпиш за мое здраве"... :!: :evil:

Потребителски аватар
КаруЦаря
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот КаруЦаря » Вто 01 авг 2006 15:31

One написа:много ми е интересно по кой точно параграф от закона , ще наказват ?
там няма точка и алинея, че снимки от любителски камери и телефони могат да са доказателство за извършено нарушение !!!

Много си прав :да: . Това е някаква поредна журналистическа изгъзица за набиране на рейтинг.

ПП. Ами тея дето снимат нарушителите по време на движение с камерите на мобилките не правят ли и те нарушение!?? Нали така създават условие за ПТП...:deal

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 01 авг 2006 16:56

ACCELERATOR написа:Аз по принцип съм против, мразя да кисна хора, които даже не познавам. Има си полиция, КАТ за тази работа. Още повече, че едва ли някой тук кара строго по правилата по цял ден?

напълно съгласен, не ми се изявява като некоя скучаеща бабичка дето само гледа на кой да направи мръсно.всеки живее както му е кеф да живее.за най-фрапантните случаи ок ама не смятам да изпълнявам функциите на момчетата в зелени жилетки и после те да прибират рушвети. :?

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Вто 01 авг 2006 17:40

Kozunak написа:
ACCELERATOR написа:Аз по принцип съм против, мразя да кисна хора, които даже не познавам. Има си полиция, КАТ за тази работа. Още повече, че едва ли някой тук кара строго по правилата по цял ден?

напълно съгласен, не ми се изявява като некоя скучаеща бабичка дето само гледа на кой да направи мръсно.всеки живее както му е кеф да живее.за най-фрапантните случаи ок ама не смятам да изпълнявам функциите на момчетата в зелени жилетки и после те да прибират рушвети. :?

И двмата грешите. Никой не накисвате в случая, защото ако мине пред вас на червено, на следващия светофар може да отнесе пешеходец например - така ще се предотврати следващо нарушение.

...не смятам да изпълнявам функциите на момчетата в зелени жилетки и после те да прибират рушвети. :?

те не могат да са на всякъде - това е целта - като ги информира някой те да действат. а ако не им се дават рушвети те няма да има какво да вземат ...

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Вто 01 авг 2006 22:50

веселин написа:И к,во ся!?VW-та без стикери ще снимаме ли?????? :gruebel :dontknow: :oops :??? mhihi :stumm :insane :?: :shock :|
---правилника е за всички.

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Сря 02 авг 2006 14:15

...недейте така че и на мен днес ми се наложи на няколко пъти да се направя на гъз :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 02 авг 2006 14:19

:arrow:

Споделям напълно мнението на ACCELERATOR,
а да попитам защо не започнат да се докладват органите на реда за техните нарушения? :evil:

Потребителски аватар
redOne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот redOne » Сря 02 авг 2006 17:10

Нормално е да сте скептични. И аз съм. Видяли сме много гадории и твърде малко от нарушителите са си платили. Но, от друга страна все някога трябва да се почне. И тази инициатива е добра. Вероятно ще има други такива. И не е срамно да постъпиш честно (щото нали се сещате, че ще има и такива които ще изтърсят че не са доносници!! и това не е за тях :D ). Виждате как нещата полека се нормализират. Взеха да разчистват корумпираните ченгета и веднага си пролича. Няколко пъти тръгвам за морето към 3 и половина. Винаги! има проверка за алкохол в центъра на Пловдив. Съвсем любезно си минават нещата. В Нова Загора "влетях" с 71 км. Спряха ме и ми прочетоха правата :D Трябвало да пишат акт. Ми пишете, викам. Те пък го удариха на съвест и ми спестиха единия километър след което нещата улетеха към глоба с фиш :wink: Да плащам ли? и вадя портфейла. Не, не стреснаха се тия пичове и мен ме досмеша. Но пък съм доволен и смятам че нещата клонят към подобряване. Лек Ви път и да сте живи и здрави.

wotson
Автомобил: vw touran
Двигател: BKD 2006
Контакти:

Мнениеот wotson » Сря 02 авг 2006 18:34

още никои ли нее снимал нарушител :lol:

да ви кажа от каде минавам аз винаги сам в разрес със всякакви правила

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Сря 02 авг 2006 18:46

С иницятивата съм съгласен..... ма за да се получи нещо, трябва и други органи да се организират и да се подобри цялостната обстановка наведнъж..... а не само да се докладват нарушения пък никой да не прави нищо....

Пример: аз от нас излизам през локалнот платно в насрещното за участък от 200м! ЗАЩО ЛИ? Ми щото не искам да си троша колата по строежите и пътя дето го няма за да излезна на главния път. Кой е в грешка? Органите ще кажат - АЗ, а аз ще кажа - ОБЩИНАТА? Ма аз акт ще си отнеса, но ако беше обратното общината щеше ли да ми плати повредите по колата заради лунния пезаж, който трябва да се зове ПЪТ....

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 03 авг 2006 7:33

НЯМА ЗАКОН, според който тази инициатива освен да пълни вестника да постигне друго - не се хабете

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 03 авг 2006 7:47

wotson написа:....................

Да ама на тебе ти е все тая :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”