:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Как да накажем маршруткаджиите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Съб 05 авг 2006 0:26

gbozov написа: Мисля че ако на всяка маршрутка покрай рекламите се сложи такъв номер за оплакване, тия кретени малко ще се позамислят малко как карат.

Трудно е това колега,трудно!!!

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 06 авг 2006 14:51

А бе колеги, много сте озверяли нещо бе! Мен също ме натресоха ( леко) отзад, ама помислете малко...май не сте се возили в маршрутка .... тва не е работа за нормални хора. Хем гледаш къде да караш, хем с билети се занимаваш, хем някой кавал си мълчи и в последния момент вземе да "ципика" : "Тука тука ! А бе подминаваш бе.... " Аз се возих 1 седмица в такова возило и само от предаването на пари за билети напред и ресто назад през целия път ме хванаха нервите а представям си ако това ми е работата :evil: :evil: Така че не се надъхвайте толкова - не сте прави! Така че не е ясно какво може да се направи - просто там работят отчаяни хора...... и да го изгонят - добро ще му направят....

пс това се отнася за маршрутките във Филибето - за София и други градове може да е различно ;) ( все пак в Пловдив всеки автобус си има кондуктор а в Сф не е така - може и за маршрутките да си купуваш билети отвън..знам ли...)

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Нед 06 авг 2006 16:39

вярно че не е работа за нормални хора, но колега JUVE нека да поразсъждаваме над факта, защо става така?

Нима от фирмата, която наемат шофьора са го задължили да качва 20 човека правостоящи?
Нима някой го задължава да спира там, където клиента иска? Всеизвестен факт е какво е клиента - дадеш ли му пръстче, ти отхапва рамото. Е ясно е кой е виновен - пак шофьора :)
Когато качването е регламентирано, когато се измисли правилен план на движение в натоварения трафик, а не и натоварено и ненатоварено да са длъжни да стигат от точка А до точка Б за време Ц=константа, тогава ще има време да продаде и билетчета и да чака по светофарите без да се прережда и всичко ще си дойде на мястото, еееех мечтии :roll:

Потребителски аватар
T_D_I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T_D_I » Нед 06 авг 2006 21:59

...ако кажа всичко което мисля,поста ще ми бъде изтрит...
...знам че и те са хора,но отношението ни към тях определено не е случайно да им се е..... м......

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пон 07 авг 2006 16:41

Аз например като си изравня предницата със стъклото на маршруткаджията, който както обикновено е спрял по най-странния начин, приятелски натискам клаксона. Ако прегърнете тази идея за поздрав, може да ги подсетим, че не са сами на пътя... а за наказанията си има органи, били те добри или лоши...

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 07 авг 2006 23:09

нека да поразсъждаваме над факта, защо става така?

ама колега, ти наистина описа една мечта.... която в БГ не може да е реалност даже и в Научно фантастичен филм за България. Излиза, че пак някой друг не е домислил нещата , ама това не са водачите на тези таратайки. ами помсли си малко - нямало да качва правостоящи хм защо да си търси боя сам ? А пък и парите му бас държа ще намалеят.. а бе докато се занимава едновременно с 3 неща нищо няма да се оправи, защото той е за да върти геврека за пари а не да бъде Наполеон...( които можел да прави няколко неща едновременно както трябва и с това също е останал в историята...) А и най-важното - нима само те са "диваците" ? ха , че като ги почнеш по ред : таксиджии, рейсаджии, тираджии, тузари и депутати.... а бе какво да говорим, давайте 10 водородни бомби и ще оправим тая държава завинаги :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”