Не съм си плащал данъците, какво да очаквам.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Re: Не съм си плащал данъците, какво да очаквам.

Мнениеот quattro^^ » Нед 30 яну 2011 0:58

ем пичове мен ме провокира последното ми кривене на джанта...едвам се прибрах без да сменям с резервна в мъгливо/студено време беше вечерта в оня студ сигурно ако се беше наложило нямаше и винетка да си взимам.аз не виждам смисъл в тея "данъци" не виждам подобрения или ако има то те не струват.винетките няма да ги коментирам няма смисъл.
Meти

ако данъците на старите бяха по-високи според теб за наще бараки 200-300 ще платиш ли примерно :?: щото аз не.

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Нед 30 яну 2011 11:45

Meти написа:то не е ли по-голям данака на по-старите коли?

В България не е, колкото е по-стара колата-толкова по-малък е данъка :screwy

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 30 яну 2011 12:23

pomeoo написа:Купих голфа 1.4 моно, продавача си заличи колата от неговата община остана аз да си я регистрирам в моя район "Панчарево", ама аз така и така не го направих..... прехвърлил съм си талоните и 2-та на мое име ама не съм я регистрирал вообще в общината..... какво да очаквам?

Какво да очакваш ли! Ако колата ти е прехвърлена на твое име в кат, данъчното получават твойте данни и след някой ден или месец ще ти изпратят призовка, да си регистрираш колата в данъчното до 20 дни или там колко беше! Ако не го направиш ти слагат глоба мисля че беше от 20 до 200 лева!
Единственитя начин да не плащаш е да регистрираш колата на инвалид! И няма да плащаш, ма то цялата държава стана пълна с инвалиди mhihi После защо пътищата не са оправени, ми като плащат 20% от цялото население, тия пари за каде по-напред! То не че на мен ми се плаща, ма като знам че си търкалям колата по дупки, поне се надявам че като плащам поне някой лев влиза в хъзната!

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Нед 30 яну 2011 17:04

pomeoo написа:Не я декларирах защото, не съм съгласен да плащам на тази държава "данъци, винетки, граждански (който всяка година ставам все по скъпи), и още един куп бумащини.... И за какво за да давам тия пари....? специално за данъка към общината да пълня на още някой джоба ли... за огромните ями по шосетата.... за кое по напред да давам пари..... в днешно време колата стана "ЛУКС", Айде наздраве от мен и спокойна вечер на всички :) :beer

Абсолютно съм съгласен с теб :да: Ако не я бях регистрирал на инвалид моята нямаше да я декларирам защото общините нищо не правят :!: дупки,дупки и само дупки по малките квартални улички и за какво да им плащаме? Така си е :!:

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пон 31 яну 2011 16:17

"In this world nothing can be said to be certain, except death and taxes."
Не мога да разбера как дори служители на МВР имат такова отношение към закона :?

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Пон 31 яну 2011 16:55

Като нищо не се прави в тази държава как да си плащаш бе колега? Какъв е смисала да си крива душата замо защото съм даржвен служител? Вчера в кв.Модерно Преградие затънах в една яма и ако не бяха 2-ма колеги от 9 РУ щях да си седа там до сутринта и то защото общината бездейства :banghead: Тук не става дума за държавата и МВР става дума за крадците в СОС и Столична община както и в районните общини КРАДАТ всички там

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 31 яну 2011 17:09

Почвам да се разочаровам все повече и повече от българското общество. Това е поредната тема, в която се сочи среден пръст на държавата с думите "е@ал съм й майката, тя какво е направила за мен...". А ти какво си направил за нея? Дал си 10 лв. данък и с това вече тя е длъжна да се грижи за теб ли? Или ти е длъжна за това, че си се праснал в някой бордюр, докато си се опитвал да спреш на тротоара, затревената площ или детската площадка пред блока? (Тук не визирам случая на колегата от по-горе.)
Винаги храните някого и му плащате заплатата, но така е в цивилизацията. Мислите ли, че няма данъци и такси по света? Или там са много евтини и всеки си ги плаща?
Буров, който е бил банкер или с други думи е разбирал малко от пари (е не чак колкото някои от нас, дето житейската им философия се изчерпва с "всичките са боклуци и искат да ме прецакат", но все пак), е казал, че българинът ще стане истински гражданин на света, когато проумее, че данъците трябва да се плащат и спре да се скатава, крие и измисля 100 хватки само и само да не даде 5 лв., защото "тия са такива, онакива" или не иска да храни някого или държавата, премиера, кмета, полицая, общинския съветник, горските, полските, планинските или там каквито има служби.
Сега, естествено, ще ми се нахвърлят да ми обясняват как, ако аз съм балък, те не са и как тая държава, община или каквато и да е институция е гадна, тъпа и как те ще оправят работата. Тези приказки, дето все ни се казват "няма пари за това и онова" дали не са верни? Дали тези пари не се събират от данъци, които ние отказваме да плащаме, защото "нищо не сме видели от тях" или пък "то с моите 20 лв. няма да се промени нищо". Нещата са взаимосвързани. Помислете добре!
Сега може да ме обвините, че съм с розови очила или че съм на силни стимуланти, прахчета, течности, жаби или гъби. Ако е така, не сте чели внимателно, или аз не мога да обяснявам добре.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 31 яну 2011 18:19

sam_boha написа:

За да живеем в нормално общество е нужно някакво самосъзнание на обикновения човек да спазва реда, да не руши и т.н. Това самосъзнание обаче не се появява от нищото, то се натрупва чрез изграждането на някакви морални ценности от една страна и сериозни наказания при неспазването на правилата от друга. В България не се забелязва наказания за виновните. Докато продължи това състояние няма да има ред. Не е възможно и никога не се е случвало една огромна група хора ей така от нищото да вземе да спазва правилата. Трябва да е ясна и неизбежна санкцията. Понеже при нас това със санкцията е по-скоро пожелателно затова има и безнаказаност. А докато има безнаказаност аз данък няма да платя ако мога да не го платя. Мен не ме дразни, че трябва да платя данък, а че Пешо няма да го плати и нищо няма да му се случи. Не може да има такава грандиозна липса на справедливост както у нас и да очакваш всеки да си плаща.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 31 яну 2011 18:37

Чипа ни е сбъркан!
Аз си плащам данъците и сметките, но си карам по разбитите улици, ползвам си кафявата вода на чешмата и ток с напрежение 150 или 250 волта. И всички вдигат и заявяват вдигане на цената за да имало пари за подобряване на инфраструктура, водопреносна и електропреносна мрежа.
Не е ли по - правилно общината или агенцията за пътищата за изтеглят кредити, да си оправят пътищата и тогава с моя данък да връщат кредита, същото е и за ВиК дружествата и т.н.т монополисти и прочие!?
Както каза колегата maxpayne шири се безнаказаност и от там всичките неволи!

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 31 яну 2011 18:56

Контра въпрос: а този кредит кой ще го изплща? По-скоро парите, които ще обслужват кредита, са или не са събраните от данъци? Ако не се плащат тези данъци, ще се изплати ли кредита? Нормално ли е едни да си плащаме, а други да хитруват (респективно ние плащаме и тяхното)? Не се ли чувствате ощетени от тези, които се крият зад някакви измислени лозунги и ни оставят сами да теглим каруцата? Когато един се изхитри и не даде 10 лева, ние с вас си ги делим и ги даваме. Празно няма...

Потребителски аватар
quattro^^

Мнениеот quattro^^ » Пон 31 яну 2011 21:03

sam_boha написа:Контра въпрос: а този кредит кой ще го изплща? По-скоро парите, които ще обслужват кредита, са или не са събраните от данъци? Ако не се плащат тези данъци, ще се изплати ли кредита? Нормално ли е едни да си плащаме, а други да хитруват (респективно ние плащаме и тяхното)? Не се ли чувствате ощетени от тези, които се крият зад някакви измислени лозунги и ни оставят сами да теглим каруцата? Когато един се изхитри и не даде 10 лева, ние с вас си ги делим и ги даваме. Празно няма...

братчед прав си ама не виждаш цялата ситуация и не я проумяваш.тези които правят лозунги са в парламента, а на обикновените хора им писва поради една или друга причина.я кажи ся каде се губят средства по ей това трасе
значи общините си поддържат инфраструктурата от данъците, значи винетната такса остава за обслужването на 1 и 2-ро класните пътища.ся кажи преди и след като се е въвела тая такса ремонтите на пътищата станаха ли по-качествени, станаха ли по-интензивни и чести - НЕ mhihi
и само не се оправдавайте с това че малко хора я плащат защото в първите 2 години почти всички имаха преди Държавата да ги откаже и да глобява с по-солени глоби а парите и от тях отиват незнайно къде.
в нашата държава е по-добре първо да го направят да видиш за какво качесто плащаш, а после нека и таксата ти начислят.поне знаеш за какво плащаш повече...

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Пон 31 яну 2011 21:42

К.Одаджийски написа:Чипа ни е сбъркан!
Аз си плащам данъците и сметките, но си карам по разбитите улици, ползвам си кафявата вода на чешмата и ток с напрежение 150 или 250 волта. И всички вдигат и заявяват вдигане на цената за да имало пари за подобряване на инфраструктура, водопреносна и електропреносна мрежа.
Не е ли по - правилно общината или агенцията за пътищата за изтеглят кредити, да си оправят пътищата и тогава с моя данък да връщат кредита, същото е и за ВиК дружествата и т.н.т монополисти и прочие!?
Както каза колегата maxpayne шири се безнаказаност и от там всичките неволи!

Колега в моето градче има гранични полицай и МВР участък, та някой от тях си карат колите най безцеремано без преглед , а други без ГО,то хората на реда не плащат , а ние бунаците плащаме, нямат и винетки, но за тях в града не е задължително ,обаче съм ги виждал и извън града.Не знам ебати държавата сме!

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Вто 01 фев 2011 1:51

Колега то един път ще стане белята и ще си платят тези без преглед и ГО и аз съм служител към МВР,но си имма всички документи ГО и преглед за всеки случай защото някой да ме удари и хоп нищо,че съм колега пак ще си ги отнеса в този случай иначе като ме спрат с картата и до там,но в някой случай става по-тегаво като ПТП за тва не се безпокой,а относно колегата дето каза,че държавата трябвал да и плащаме данаци аз ще го попитам едно: Какво направи тази скапана долна държава за нас гражданите? Осигори ни хубаво здравеопазване?Образование? или хубави европейски заплати? НЕ НИЩО не ни даде да не говорим за пътищата в градчетата които са пълна пародия scare

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Вто 01 фев 2011 14:15

Към Куатро:

Пътищата се оправят, поне според мен. В сравнение с преди 5-8 години. Не са идеални всички пътища, но ги оправят леко-полеко. Бях студент и пътувах Плевен - Шумен. През последните години оправиха няколко участъка след Бяла до Търговище. Плевен - Бяла - пътят е супер, Търговище - Шумен - супер, Бяла - Търговище е най-тегав участък, но и там се ремонтира и за 250 км. път, излиза, че едни 10-15 км. са кофти. Аз съм доволен. Нищо не става с магическа пръчка.
Има и лоши шосета... Като оправят тези по-главните, ще започнат и малките. Повечето хора ще се съгласят, че лошите пътиша, като цяло, са тези за села, паланки и вили. Е, кое е по-добре, хубава път за Варна или гладко шосе за Лазарово?

Към Мети:

Държавата не е длъжна на никого... Здравеопазване ... хм ... наскоро имахме операция в семейството, касата я покри.
Образованието ни до 12 клас е безплатно. Ниските заплати си зависят от нас. Но да знаете, че хората определят колко си богат по недвижимото имущество, а не по заплатата. Аз лично имам двор на село... повечето 24 годишни европейци нямат нищо освен колело.

Потребителски аватар
quattro^^

Мнениеот quattro^^ » Вто 01 фев 2011 19:27

имаш ама дворчето е наследство,а с заплати като наще сам да си купищ жилище...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”