Как си слагате предпазните колани?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как си слагате коланите?

Мнениеот AmW » Съб 22 яну 2011 0:37

groznika написа:Слагам си колан по правилния начин не заради КАТ, а заради мене си.
Превърнал съм го в рутина и навик. Без колан не ми е удобно да шофирам.

:да:

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Съб 22 яну 2011 0:39

avgeorgiev написа:Явно нещо не съм обяснил както трябва. Колана си стои закопчан през целия си живот(жив да го ожалиш) като седнеш хващаш колана който е между теб и облегалката и го прехвърляш над главата си и той застава на гърдите където би застанал и ако си го закопчаете след като седнете в колата. Разликата е, че не ви хваща за корема и се слага по-бързо. Дано сте ме разбрали.

Мързел. Това е обяснението на поставяне на колана по твоя начин. Ще се амортизират ставите ти, или ще получиш разтройство на нервната система ако го сложиш както трябва?! Разликата основно е, че при втория начин тялото може да се измъкне. scare Не разбирам какъв е проблема, след като в личния автомобил слагаш колан като по учебник, това да го правиш и по принцип. Аз лично, поставям така, както е описано в инструкциите.

Потребителски аватар
avgeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avgeorgiev » Съб 22 яну 2011 0:48

[/quote]Не разбирам какъв е проблема, след като в личния автомобил слагаш колан като по учебник, това да го правиш и по принцип.[/quote]
Като започнеш да го слагаш по 40 и повече пъти през 5 минути на ден ще ме разбереш. И не го правя зада не ме глобяват. Съгласен съм, че при преобръщане може да има фатални последици, но карам така само градско. Имал съм челен удър с един омотан алкохолик и колана ме спаси да не излетя през стъклото. :bishop

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 22 яну 2011 0:50

maxpayne написа:Ключовия израз тук е "центробежна сила", а не "колан"

Слагам си колана по единствения логичен начин. Дразни ме понякога, но няма как, за мое добро е.

Мне приятелю,знам какво е центробежна сила и какво е колан,не се въртя колата толкова бързо,че да ме задържа центробежната.Повтарям,това не беше Дисниленд или някой увеселителен парк,а Световното авто изложение в Париж.Въртенето беше толкова бавно,че се усещаше как се отпускам на колана.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 22 яну 2011 1:14

calm написа:
avgeorgiev написа:Явно нещо не съм обяснил както трябва. Колана си стои закопчан през целия си живот(жив да го ожалиш) като седнеш хващаш колана който е между теб и облегалката и го прехвърляш над главата си и той застава на гърдите където би застанал и ако си го закопчаете след като седнете в колата. Разликата е, че не ви хваща за корема и се слага по-бързо. Дано сте ме разбрали.

Мързел. Това е обяснението на поставяне на колана по твоя начин. Ще се амортизират ставите ти, или ще получиш разтройство на нервната система ако го сложиш както трябва?! Разликата основно е, че при втория начин тялото може да се измъкне. scare Не разбирам какъв е проблема, след като в личния автомобил слагаш колан като по учебник, това да го правиш и по принцип. Аз лично, поставям така, както е описано в инструкциите.

Не е мързел колега. Това е маниер! Да правим нещата не както трябва, а както ние си искаме. Да сме една крачка пред гадните КАТ-аджии.
Другото евентуално обяснение е, че притиска коремчето, получават се газове в следствие на които в автомобилът става непоносимо за пребиваване, кара се на отворен прозорец което пък от своя страна крие рискове от плексит, синузит, менингит, старческо изкуфяване и тн. Следователно можем да заключим, че карането с колан по нормален начин е смъртно опасно и по тази причина трябва да се проведе референдум за задължителното въвеждане на ушанки и капки за нос при водачите на МПС в зимни условия.

Що не пробвате да карате и без ръце ебаси... :bishop

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Съб 22 яну 2011 1:22

Аз колани не слагам! Само извън града според мен няма смисал от тях,но на пасажерската седалка ако седи някой винаги го слага а иначе като ме спрат полицайте се оправам с тях за колана с пропуска :mrgreen:
П.С. Когато изкарах шофьорския курс имах навик да не тръгвам без да слагам колан някак си ми беше неудобно,но с времето ми писна да го слагам най-вече,че в жигулата бяха едни гадни коланите макар,че бях сложил инерционни пак засепваха и се дразнех от това и спрях да го слагам :?

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Съб 22 яну 2011 1:46

Meти написа:Аз колани не слагам! Само извън града според мен няма смисал от тях,но на пасажерската седалка ако седи някой винаги го слага а иначе като ме спрат полицайте се оправам с тях за колана с пропуска :mrgreen:
П.С. Когато изкарах шофьорския курс имах навик да не тръгвам без да слагам колан някак си ми беше неудобно,но с времето ми писна да го слагам най-вече,че в жигулата бяха едни гадни коланите макар,че бях сложил инерционни пак засепваха и се дразнех от това и спрях да го слагам :?

Похвално :да: Важното е че имаш пропуск и нямаш проблем с полицайте :wink:

Еййй тарикати сЕкакви!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 22 яну 2011 1:52

oSViRePql написа:
Meти написа:Аз колани не слагам! Само извън града според мен няма смисал от тях,но на пасажерската седалка ако седи някой винаги го слага а иначе като ме спрат полицайте се оправам с тях за колана с пропуска :mrgreen:

Еййй тарикати сЕкакви!

Не казвай, че ако имаш и ти такава възможност никога няма да я използваш...(корекция: възможноста да се отървеш благодарение на карта или пропуск от полицаите)

По темата: БЕЗ ВСЯКАКВО ЖЕЛАНИЕ.

Очаквам тема: как си помпите гумите.

Последна промяна от velinsl на Съб 22 яну 2011 2:23, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
inzovo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inzovo » Съб 22 яну 2011 2:00

Нямам навик да слагам колан,ама и то си е за моя сметка.Иначе го закопчавам отпред :D

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Съб 22 яну 2011 2:03

velinsl написа:
oSViRePql написа:

Еййй тарикати сЕкакви!

Не казвай, че ако имаш и ти такава възможност никога няма да я използваш...

Не бих я ползвал тази "възможност", защото не искам да си остана в някаква кола заради това, че не мога да си сложа колана за 2 секунди. Все пак всеки си преценява и си пази живота както си знае. Никога не съм си прехвърлял колана през главата и т.н. Не карам от вчера и знам какво е да си го слагаш за 2 преки, но пак казвам всеки си избира дали да се пази или не.
Имал съм една челна катастрофа преди 10 години, но бях отзад и всички бяхме без колани. На мен ми нямаше почти нищо, но на водача и пасажера не искам да описвам, за щастие останахме живи. Не съм аз човека, който ще каже на някой да си сложи колана или не, но наистина помагат в такива ситуации :да:

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Мнениеот mafiota_a4 » Съб 22 яну 2011 6:17

Не слагам колан освет ако видя патрулка пред мен.Ловят ме бесовете от него.Мразя да съм вързан.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 22 яну 2011 7:22

И аз не се правя на въжеичграч, ами си слагам колана по нормалния начин :да:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Съб 22 яну 2011 8:18

Тука на приказки всички са най примерните ,ама по улиците са като пършинги може би затова толкова са за колана че като се ударят да са като живи с него.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 22 яну 2011 8:24

ей тва е тема mhihi
провирам си го през ушите преди да го щракна :screwy
всяка кола е оборудвана с колани!
не са сложени ей така нарочно да дразнят шофьора и пътниците му mhihi

Потребителски аватар
Svetlin_SP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlin_SP » Съб 22 яну 2011 9:06

groznika написа:Слагам си колан по правилния начин не заради КАТ, а заради мене си.
Превърнал съм го в рутина и навик. Без колан не ми е удобно да шофирам.

+1 :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”