groznika написа:Слагам си колан по правилния начин не заради КАТ, а заради мене си.
Превърнал съм го в рутина и навик. Без колан не ми е удобно да шофирам.

groznika написа:Слагам си колан по правилния начин не заради КАТ, а заради мене си.
avgeorgiev написа:Явно нещо не съм обяснил както трябва. Колана си стои закопчан през целия си живот(жив да го ожалиш) като седнеш хващаш колана който е между теб и облегалката и го прехвърляш над главата си и той застава на гърдите където би застанал и ако си го закопчаете след като седнете в колата. Разликата е, че не ви хваща за корема и се слага по-бързо. Дано сте ме разбрали.
maxpayne написа:Ключовия израз тук е "центробежна сила", а не "колан"
Слагам си колана по единствения логичен начин. Дразни ме понякога, но няма как, за мое добро е.
calm написа:avgeorgiev написа:Явно нещо не съм обяснил както трябва. Колана си стои закопчан през целия си живот(жив да го ожалиш) като седнеш хващаш колана който е между теб и облегалката и го прехвърляш над главата си и той застава на гърдите където би застанал и ако си го закопчаете след като седнете в колата. Разликата е, че не ви хваща за корема и се слага по-бързо. Дано сте ме разбрали.
Мързел. Това е обяснението на поставяне на колана по твоя начин. Ще се амортизират ставите ти, или ще получиш разтройство на нервната система ако го сложиш както трябва?! Разликата основно е, че при втория начин тялото може да се измъкне.Не разбирам какъв е проблема, след като в личния автомобил слагаш колан като по учебник, това да го правиш и по принцип. Аз лично, поставям така, както е описано в инструкциите.
Meти написа:Аз колани не слагам! Само извън града според мен няма смисал от тях,но на пасажерската седалка ако седи някой винаги го слага а иначе като ме спрат полицайте се оправам с тях за колана с пропуска![]()
П.С. Когато изкарах шофьорския курс имах навик да не тръгвам без да слагам колан някак си ми беше неудобно,но с времето ми писна да го слагам най-вече,че в жигулата бяха едни гадни коланите макар,че бях сложил инерционни пак засепваха и се дразнех от това и спрях да го слагам
oSViRePql написа:Meти написа:Аз колани не слагам! Само извън града според мен няма смисал от тях,но на пасажерската седалка ако седи някой винаги го слага а иначе като ме спрат полицайте се оправам с тях за колана с пропуска![]()
П.С. Когато изкарах шофьорския курс имах навик да не тръгвам без да слагам колан някак си ми беше неудобно,но с времето ми писна да го слагам най-вече,че в жигулата бяха едни гадни коланите макар,че бях сложил инерционни пак засепваха и се дразнех от това и спрях да го слагам
ПохвалноВажното е че имаш пропуск и нямаш проблем с полицайте
![]()
Еййй тарикати сЕкакви!
velinsl написа:oSViRePql написа:Meти написа:Аз колани не слагам! Само извън града според мен няма смисал от тях,но на пасажерската седалка ако седи някой винаги го слага а иначе като ме спрат полицайте се оправам с тях за колана с пропуска![]()
ПохвалноВажното е че имаш пропуск и нямаш проблем с полицайте
![]()
Еййй тарикати сЕкакви!
Не казвай, че ако имаш и ти такава възможност никога няма да я използваш...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 22 госта