Питане за кола.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Питане за кола.

Мнениеот buller » Чет 27 яну 2011 14:51

godfadar написа:То пък колко Голф 3-ки има по таван не е истина,за съжаление не си водя статистика да ти кажа точната бройка :screwy но това не е причина да не си вземеш 306-ца или Г3-ка.

Замен си е доста основателна причина! Не бих взел такъв автомобил, който безпричинно става неуправляем и се захлупва по таван ;)

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 27 яну 2011 15:12

ludiq1918 написа:
Милослав написа:
Стара френска кола си взимай или дизел, тъй като предницита са им малко по-здрави, внимавай какво купуваш и го закарай на обстоен преглед, защото дизелите не им се прощава, или просто си купу немски автомобил.

То пък на немския дизел колко му е простено по тез аутобани само той си знае mhihi scare :063: .

Не съм казал никъде че му се прощава, колега.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 27 яну 2011 16:32

godfadar, досега надеждна френска кола не съм виждал.Тия французи са далеч от думата надеждност (говоря като нечупливост), а не сигурност при краш тест.Всичките ми приятели с френски и италиански гълъбарници сега се чудят как да се отърват от тях, някой вече поумняха , направиха компромисен вариант и си взеха немски автомобили. http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... eugeot-306, тук можеш да видиш как се представя въпросното пежо.Между другото половината плюеха на Ауди А4 че му било калпаво окачването ,ама след като единия си продаде именно такова Пежо с което купи на "диагностика" един етаж от къща от непрестанните но за сметка на това големи проблеми и то не само с електрониката, д ане говорим че за две години смени всичко отдолу и пак си беше един изпрошнат душегуб.Съжалявам нямам нищо против -всеки си има мнение и вкус, но да дойде някой и да ми казва как 306 е по-кола от примерно Голф3 е меко казнао смешно.И пак д акажа не съм привърженик и аз на Голфовете-дори на немското автомобилостроене, но разумния избор между двете според мен е Голфа.Някой спомена за проблемите по електроника с пасат и голф, ами тия Пежа да не са безпроблемни.Свидетел съм как 407-ца на 10к. от шоурума излязла се побърка и е до там.Гаранционно разбира и смениха целият "мозък" и млако части по окачването-след което бившия ми вече шеф с кеф я продаде и си взе Пасат.Далеч съм от мисълта че останалите коли не се чупят или с абезпроблемни-но френска кола и здраво окачване граничи с трамвай и самолетна писта. :063:

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Чет 27 яну 2011 16:55

На твое място бих търсил венто TDI :beer

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Чет 27 яну 2011 18:16

Smeagol написа:
godfadar написа:То пък колко Голф 3-ки има по таван не е истина,за съжаление не си водя статистика да ти кажа точната бройка :screwy но това не е причина да не си вземеш 306-ца или Г3-ка.

Замен си е доста основателна причина! Не бих взел такъв автомобил, който безпричинно става неуправляем и се захлупва по таван ;)

Това са яно някакви статистики, но ако не си имал, как може да твърдиш такива неща? Аз карах 306 3 години и мога да заявя, че пътното поведение на колата е на добро ниво, за конкретния дизелов мотор не мога да кажа нищо, защото моето беше бензин. Колкото това за окачването- ами малко по-неиздръжливо е , но в никакъв случай не е кашкавалено, а спирачките в сравнение с голф 3(моделите с барабани отзад) са по-добри. Общо взето модела си има +/- но изобщо не е такъв кенеф какъвто го изкарват някои от колегите тук. Относно дискотечните светлини отзад, не е виновна електрониката на колата, а проблема е в самите букси на стоповете( и при рено и при пежо) и се получава в следствие на разбиване на буксата, което се лекува най-лесно като се набие нещо между буксата и гнездото, за да няма луфт.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 27 яну 2011 18:19

mitakathvp написа:На твое място бих търсил венто TDI :beer

Освен това има едно във форума на прилична цена, но не знам в какво състояние е ...

Потребителски аватар
ExTr3mNuQ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ExTr3mNuQ » Чет 27 яну 2011 18:22

Видях го това във форума.Както казах и аз предпочитам да е ВАГ обаче ВАГ с тези екстри клима ел стъкла и други над 96 и 97... няма за 3000лв.... а Пежо има доста голям избор и то 1999 година... :beer

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 27 яну 2011 18:26

Меткай се на пежака тогава :)
Малко по-често ще се прави предница, ама се свиква :)

Потребителски аватар
Burner_inc

Мнениеот Burner_inc » Чет 27 яну 2011 18:50

ExTr3mNuQ написа:Видях го това във форума.Както казах и аз предпочитам да е ВАГ обаче ВАГ с тези екстри клима ел стъкла и други над 96 и 97... няма за 3000лв.... а Пежо има доста голям избор и то 1999 година... :beer

И пак да кажа колега, ако се спреш на 306 задължително гледайте задния мост

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Чет 27 яну 2011 19:11

Милослав написа:Меткай се на пежака тогава :)
Малко по-често ще се прави предница, ама се свиква :)

Поскоро задницата да гледа mhihi имам приятелка с такова която прави торсион за цена мисля да не споделям :bishop

Потребителски аватар
ExTr3mNuQ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ExTr3mNuQ » Пет 28 яну 2011 12:21

Мерси за отговорите :beer

Потребителски аватар
ExTr3mNuQ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ExTr3mNuQ » Пет 28 яну 2011 19:49

А някой наблюдения на тази кола да има ? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 28 яну 2011 20:03

Като му гледам външния вид си мисля, че душата му ще е останала по светофарите някъде mhihi
Никога не съм можел да се начудя обаче на френската инженерна мисъл да изс@р@ш интеркулера над мотора, където според мен си е доста топло, тъй като топлият въздух отива нагоре... :screwy

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 28 яну 2011 20:18

stefan4o написа:Като му гледам външния вид си мисля, че душата му ще е останала по светофарите някъде mhihi
:screwy

Колегата е прав, бягай от такива тунинг коли, те са черните овце! Неможе човек да вложи човали пари в колата и да я продава, 100% буталата здрависват с главата!

Мой познат има такова пежо, самоче е на метан, ти казвам такъв дръгел нема, не съдя за неговата кола по-чуждите ма да ти имам возията, когато слезеш от нея, все едно нямаш кола!
Сори че спая и че нямам пежо, но точно точ модел дето си избрал незнам
Все едно да си продам БМВ-то и да се кача на Полски фият!
Та така е и твоята колега, от пасат на лагерна количка!
Не се убиждай ма си потарси по-клас кола!
Пасата си е пасат, ма това пежо не е за теб!
Покарай малко и ще видиш!

Потребителски аватар
Burner_inc

Мнениеот Burner_inc » Пет 28 яну 2011 20:34

stefan4o написа:Като му гледам външния вид си мисля, че душата му ще е останала по светофарите някъде mhihi
Никога не съм можел да се начудя обаче на френската инженерна мисъл да изс@р@ш интеркулера над мотора, където според мен си е доста топло, тъй като топлият въздух отива нагоре... :screwy

С разликата, че има въздуховод на капака и на Импреза СТИ кулера и е над мотора

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”