Цялостно пребоядисване или смяна на колата?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Re: Цялостно пребоядисване или смяна на колата?

Мнениеот sam_boha » Пет 11 фев 2011 11:01

И аз да да мнение... Ако може с пастиране - давай така. Ако не може, но колата си е здрава, няма ръжди и т.н. - карай си я "неглиже". На твоята кола си знаеш косурите. "Познато зло, половин зло", казват хората. Другата кола ще е "перфектна" и ще има я съединител, пружина, помпа, стъкло, фар и т.н. работи. Предполагам, че вече си платил на Сеат-чето застраховки и винетки, така че - карай до наесен и тогава му мисли...
Ще я продадеш за 2000 лв. и ще те яд после. Така аз си дадох Форда за малко пари, та "да се отърва" и после като търсих кола :shock бараки, бараки :screwy на три пъти по-висока цена, мислех си "сега Форда калпав ли ти се вижда" и ме беше яд.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 11 фев 2011 12:31

Ееее колеги вие го изкарахте ебати трагедията човек да си продаде колата и да си купи друга mhihi
Колега ти не можеш ли сам да прецениш какви са ти възможностите и кой ще е най удачния за теб вариант :?:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 11 фев 2011 12:38

hooligan_sk написа:Сигурно лака е опадал. И моя опада вече сериозно, аз ще пребоядисам, но и колата ми не се търгува по 2-3К. Всеки си прави сметката :да:

Много странно, при положение, че колата ти е направо нова в сравнение с моята (26 години ще направи тая година), а имаш опадал лак. Моята е още с оригиналната боя на 70%, има боядисани само врата и пръснат капак, но лакът и боята са си непокътнати и изглеждат много добре, имат наранявания само механични по тях на места, където имат всички коли. :roll: Имам чувството, че по-новите генерации коли даже и боята и лака им не са с онова прословуто немско качество от 80те и началото на 90-те години. :shock
tisho_psg написа:Моят съвет е същия-карай така ако не е цялата в ръжда.Това е най-изгодния за теб вариянт.Предполагам,че ще издържи в това състояние още 5 години,тя след 5 год и боядисана и не боядисана ще струва съвсем малко ;)

Едно мнение, което изобщо не е лишено от логика, да не кажа, че е най-финансово изгодно и напълно реално :Mr Green Fun Общо взето е мнението, което и аз споделям по поставения въпрос. Освен ако човекът не обича повече колата си, отколкото жена си примерно :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Пет 11 фев 2011 15:02

Колега според мен по-добре да си боядисаш колата.Все пак щом е гледана и стегната не си заслужава да я сменяш...не се знае на какво ще попаднеш и вкрайна сметка за да го стегнеш може да се оръсиш 1000++ лева.
Не изпускай питомото за да гониш дивото :012:

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Пет 11 фев 2011 16:21

:D Не е трудно да решиш колега. Ако си търсиш повод да смениш колата, това е добър такъв. Поогледай се за нещо, което ще те грабне. Имаш време, докато мине зимата./нали е по-добре да се боядисват в + температури/ Ако не те грабне, пък си боядисай тази и си я карай. Вси4ки знаем колко е трудно да се разделиш със стария автомобил, особено, ако е 4итав и си се грижил добре за него. Който и от вариантите да избереш, няма да сбъркаш-накрая все ще е кеф :banana И при двата варианта си принуден да даваш пари4ки.

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Пет 11 фев 2011 20:33

hooligan_sk написа:Сигурно лака е опадал. И моя опада вече сериозно, аз ще пребоядисам, но и колата ми не се търгува по 2-3К. Всеки си прави сметката :да:

Точно в десетката колега.
Иначе колата няма и грам ръжда, но "кадърните" съседи на паркинга пред блока също спомогнахa мнооого за белезите по боята.

В крайна сметка се реших да си я боядисам, защото вътрешно ми е кофти да я гледам така, а си ми и е слабост количката.Ще си я карам още няколко годинки и така.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 11 фев 2011 22:26

btkmobail написа:

Точно в десетката колега.
Иначе колата няма и грам ръжда, но "кадърните" съседи на паркинга пред блока също спомогнахa мнооого за белезите по боята.

В крайна сметка се реших да си я боядисам, защото вътрешно ми е кофти да я гледам така, а си ми и е слабост количката.Ще си я карам още няколко годинки и така.

На толедото почти целия лак опада и го пребоядисахме цялото още преди 2 години(1500лв)... от тогава баща ми го удря средно 2 пъти на месец :lol:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 13 фев 2011 10:44

Боя кола не кара! Колата не е нова, колкото и да инвестираш в шукаритетния външен вид, пак няма да стане нова. Плюс това пребоядисвана кола по трудно се продава.
Карай си колата и не се замисляй! За какво да я боядисваш за 1000 лева? Ще стане като че е нова ли ?
Няма смисъл, просто си я карай и си поддържай двигателчето ходовата част и спирачките. Пази я чиста , и ще видиш как ще дойде момента когато тая кола ти се е изплатила двойно и тройно , и тогава пак ще се намери мераклия , да я купи, защото е гледана кола и не е удряна , понеже си е с оригиналната боя! Ако нещо стане пазарлък винаги можеш да свалиш някой лев, а да не говорим че ще стоиш без кола да речем месец ако ще я боядисваш!

Аз досега не съм видял кола пребоядисана качествено!
Дори голфа на бате арни го боядисаха за една торба пари и пак беше шит.

Карай си колата! Измий си я , една прахосмукачка, едно ароматизаторче... какво му трябва на човек!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 13 фев 2011 12:51

Наистина рядко е да видиш цялостно пребоядисана кола,перфектно :да:
Дай снимки на проблемните места на боята.
Зада не ви пада лака не ходете на БЕЗКОНТАКТНО миене по автомивките :!:
Моята от както я боядисвах никога не е ходила и няма и да иде на автомивка,сам си я мия и проблеми няма.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 13 фев 2011 13:19

freestyler911 написа:Боя кола не кара! Колата не е нова, колкото и да инвестираш в шукаритетния външен вид, пак няма да стане нова. Плюс това пребоядисвана кола по трудно се продава.
Карай си колата и не се замисляй! За какво да я боядисваш за 1000 лева? Ще стане като че е нова ли ?
Няма смисъл, просто си я карай и си поддържай двигателчето ходовата част и спирачките. Пази я чиста , и ще видиш как ще дойде момента когато тая кола ти се е изплатила двойно и тройно , и тогава пак ще се намери мераклия , да я купи, защото е гледана кола и не е удряна , понеже си е с оригиналната боя! Ако нещо стане пазарлък винаги можеш да свалиш някой лев, а да не говорим че ще стоиш без кола да речем месец ако ще я боядисваш!

Аз досега не съм видял кола пребоядисана качествено!
Дори голфа на бате арни го боядисаха за една торба пари и пак беше шит.

Карай си колата! Измий си я , една прахосмукачка, едно ароматизаторче... какво му трябва на човек!

И моята кола така, преди години я боядисаха за куп пари и какво стана един шит, сега избиват ръжди и т.н Няма смисъл в БГ, на малко места могат НАЙСТИНА да ти я боядисат но цените започват от 2к лева...

Иначе ако се огледаш по пазара ще видиш че хубава кола за под - 8-9к/като начало/ няма всичкте са дараци.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 13 фев 2011 17:05

Има и за по 4-5000 лева хубави коли, но си е до късмет. Въпрос на търсене и въпрос на компромис е всичко. Не е гаранция че вс. автомобили над 10 000 са изрядни. Дори изрядни има много малко ....

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 13 фев 2011 17:10

Колега, карай си така колата, ще я пребиядисаш и после като ти я одраскат ще се скубиш за косите! Или трябва да и правиш авто каско, да ти покриват щетите по боята! Пък като почнат камъчетата да ти прецакват боята, направо ще те е яд да я правиш!
Аз така старата кола я пребоядисах шот имаше ръжди, минаха 2 години, и няма нищо общо както е била боядисана!
И както ме удари една патрулка, докато колата беше в покой, направо си имам обица на ухото да не боядисвам колата, боята не кара колата, както каза по-горе колегата!
Гледай да върви и си свиркай!

С две думи, стара баба с нов балтон mhihi

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 14 фев 2011 19:51

Моята 2 пъти съм я боядисвал при бояджия. Колата я направиха и двата пъти перфектно, но там където си имаше ръждички пак си избива :? Сега вече частично си я пръскам сам :D Имам си и пистолет и компресор и приятел с машина за полиране, в случай че олея някой детайл mhihi но в крайна сметка всичко е перфектно :Mr Green Fun

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 16 фев 2011 2:49

лакът пада най лесно от тавана и предния капак.Ако го хванете навреме може да пребоядисате само тези детайли или да се разминете с пастиране.Другия вариант е да не пипате нищо, да падне лака и да остане матовата боя отдолу която кара доста години/няма да избие ръжда.
Цялостно пребоядисване е скъпо и рисковано начинание.

Потребителски аватар
Steyk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Steyk » Сря 16 фев 2011 9:33

Той колегата си каза, "кадърните" съседи шофери си маневрират. И аз го разбирам напълно, ако живее в Зона Б-5 или Лозенец. После като я пребоядисаш и пак някое леке почне да маневрира к'во ше правиш, 1000+ лева отиват на вятъра....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”